![]() |
Citiraj:
3G će uredno odraditi svu zadaću oko notifikacije i par browsanja. Sent from my SM-950U |
Crni uzeo i ja... ma, izrada i osjećaj u ruci je vrh. Evo baš dižem ajtjunse i mislim si brate, što meni ovo treba :D
|
Jesi ga u tarifi nekoj uzeo?
Kolko vidim u Vipu je dosta skuplji od HTa, bilo na keš, bilo u tarifi. |
Da, ona tarifa M nešto. Sve skupa 320 kn mjesečno na 36 mjeseci + 1300 odmah. Piše mi 8 i nešto da košta... uglavnom stavio Ios 11 imam on/off datu, presretan sam
Sad se zezam sa Siri.. e fakat je super, čak i ono kuži što hoću :D Najjače kad kažem Hej Siri tell me about Emperor Aurelius pa kad mi počne pričati.. e ludilo haha :D P.S. ovo je brutalno s... e fakat.. pitam je kad iduću tekmu igra Real ona mi kaže datum, gdje se igra i vrijeme omfg... |
Sva sreca pa ti odredena ekipa nemre rec kak to mozes i na 8x jeftinijem mobu :D
|
Samo da provjerim, dakle dao si 12820 kn za telefon i sretan si jer ti može reći kada je iduća tekma Reala? :D
|
|
Burmuz daj samo malo o bateriji reci kad vidis kakva je, posto ima dvije baterije zanima me jel to valja ista
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...04feaa502e.jpg |
Citiraj:
Da, dao sam 8600 jer sam dobio popust i sve manje žalim za parama. ;) Meni baterija traje ok... |
isprobao danas ajfon X u hg spotu, fora mob zgleda sto je je, "the noč" smeta a i dosta je iritantno kak taj OLED ekran preljeva boje kak ti glavu pomices, to mi se ne sviđa ni malo, od plavicaste, zuckaste, bijele. Kolko sam vidio svi OLED-i imaju taj "fičr" sad jel to defekt il tak mora bit, neznam, al da mi se sviđa, pa i NE :)
|
To ti je feature divnog OLEDa. :D
I onda me ljudi čudno gledaju kad kažem da preferiram dobar LCD. |
|
Jamstvo na mobitel je godinu dana. Burn-in se pojavi uglavnom kasnije. Ne znam zašto bi se Apple trebao sekirati onda oko toga :)
No, vjerujem da će Apple Care pretplatnici imati to pokriveno. Osobno, da kupujem iPX, oko toga se nebi sekirao ;) Sa S5 starom 20 mjeseci i sada na S7 starom 14 mjeseci, nema ni b od burn-ina, tako da ne vjerujem da ih bude na iPX-u u tom periodu. Ekrani su Samsungovi ako se ne varam? BTW, iPX pao u Đerijeve šape :D |
iPhone mobiteli - 2. dio
|
Vidim neki su kupili iPhone SE, zanimljiv izbor danas kada su uredjaji sve veci, pa se i 5" smatra malim.
Ja sam imao LG G3 pa mi je 5.5" bila fina dimenzija, sad ni sa 5.1" na SGS6 nisam zadovoljan. Zapravo, nije mi ovaj S6 nikako legao, dzaba sve. Kao iduci telefon kontam bas iPhone SE uzet, 32 ili 64GB. I to iskljucivo da probam iOS, a i zbog drugih nekih stvari, pocket friendly uredjaj, sa navodno odlicnom autonomijom baterije, i naravno LCD a ne AMOLED. Je li istina da na iPhone (SE) ili neki drugi, baterija u standby i ne pada? Da moze bit tjedan dana u standby? Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
A onog tko je auto brightness opciju sa opcija zaslona prebacio na Accessibility -> Display Accommodations treba momentalno torpedirati. Majmune majmunski tko god da jesi... Danas sam doslovno guglao gdje se to nalazi.. za one koji neznaju : https://ios.gadgethacks.com/how-to/t...os-11-0179492/
I da, jos nesto. Od ios 10.3.3 imam tupavi bug ili "fičr" kako hocete, da mi kamera pri svakom gasenju i paljenju, ugasi HDR pa ga moram paliti. Kome je to palo na pamet ?! |
Koliko im je HW napredovao, toliko je SW otišao nazad, nažalost. Po pitanju bugova i čudnih UX odluka.
|
Citiraj:
Ali evo gore je kolega SRV pitao, a sjecam se i ja tih tvrdnji - sta nisu apple uredjaji nekad bili na glasu da u idleu prakticki nis ne trose bateriju? Ili je to vrijedilo za ipade (to mi frend i dalje govori, ne sjeca se kad ga puni itd). |
Citiraj:
Spremi zadnji način slikanja ili snimanja, to bi ti trebalo pomoći Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kupio sam staroj SE.
Napunio ga u petak. Zatim sam ga updateao, setupirao, vratio backup s iPhone 5, poinstalirao stvari, downloadao hrpu toga. I pitam ju danas, 3 dana kasnije, kako drži baterija... Kaže da nije punila još, da je na 50%, sve opcije uključene (BT, background refresh, 4G...). :D Pa trajat će joj dulje nego na Nokiji 3310. :D iPhone 5 je i s novom baterijom bio katastrofa. Uglavnom otvara kameru, puno razgovara, šalje i čita poruke, otvara mailove. To je to. |
Meni iOS 11.1 radi skroz ok, ima ponekih sitnica, ali ništa strašno.
I odgovor za gore pitanje, kod mene je skoro svaki iphone kad ga ne diraš, jako malo, ili skoro nikako ne troši bateriju. Preko noći mi redovno ne pomakne niti 1% baterija, a ne gasim ništa, osim što upalim do not disturb. (a inače su mi stalno ugašeni push za default mail, jer ga ne koristim, i backround refresh je upaljen samo za Google photos. a što se gps-a tiče, većina aplikacija je stavljena da ga pali samo kada koristim aplikaciju koja ga koristi) |
Citiraj:
Android od 6.0 ima Doze, ali nije to to. Na LG-u sam imao custom rom, ali izveden od sluzbenog, sa nekim tweakovima i koristenjem taskera (koji bi postepeno automatski gasio sve zivo, i u gluho doba noci palio airplane mode+battery saver) se moglo postici da ujutro imam tek 1 ili 2% manje. No G3 je pak druga zvjerka sto se koristenja tice, cim ga gledas 5 minuta, baterija dramaticno padne. U biti ako upalis i gledas u procente baterije, brzo ces dozivit da padne za jedan procenat. Na S6 je cak i losija baterija nego na G3, i to posebno u idle. Doze kao da ne postoji. Racunam da SE sa malih 4" i stedljivim SOC, te optimiziranim OS-om ni u koristenju ne cucla previse baterije. Danas je normalna stvar da dodjes kuci s posla i spajas telefon na punjac. Mene to nervira, ceznem za dobrim starim vremenima kad si telefon punio jednom tjedno. Bili su to "glupi" telefoni, ofkors, no razumijete poantu... |
zato ovi danasnji imaju wifi charge
stavis ga na stol kada stignes doma.. i eto.. puni se |
Ja ne zelim da ga punim svaki dan, u tome je stvar. A imao sam Qi punjenje jos prije skoro 5 godina, na L920, nije to nista novo.
Baterija s kakvom bih bio zadovoljan, 5 dana stand by, i da nakon pola sata cackanja po telefonu baterija padne za 2 ili 3%. E to bi vec bilo nesto. Moze li to iPhone SE? :D |
Na nekim Android telefonima, Doze ili je u međuvremenu sazrio bi mi radio sljedeće, ne uvijek, ali nekada nakon dužeg nekorištenja uređaja, kada ga otključam, tj počmem koristiti, dođe mi masu notifikacija odjednom, isto kao da izgasi net u pozadini, dok ovdje to nije slučaj na iOS-u.
Samo kad se sjetim greenify i sličnih aplikacija dođe mi muka, da moraš određene aplikacije koristiti da sustav radi kako treba, tj da gluposti u pozadini ne žderu bateriju. |
i ajfon zahvatilo burn in ludilo :D
moje želje se ostvaruju :roller: |
Nemoj tako. To nije problem nego fičur :D
|
Moram priznati da mi se Ios sve više i više sviđa kako se privikavam. Uspio sam si neke stvari (koliko se dalo ) customizirati i ono, kad se malo "prebaciš" s androida, može to biti super.
Naručio sam si zaštitnu masku što ide po rubovima i iza, pa me zanima da li mi je potrebna i zaštita za ekran? Ako da, što je najbolje? |
Meni stize https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F272774793081 javim kad dode
|
ekipa, molio bih savjet. Kako moj 5S lagano umire tražim zamjenu. Opcije su mi:
6S ili 7 ako bude neka povoljnija cijena u pretplati. E sad pitanje je kako će se 6S nositi sa sljedećim apdejtovima, OS-ovima i aplikacijama. Nisam zahjtevan korisnik, mobitel koristim samo za whatasapp, face, instagram i pozive. Rijetko otvorim bilo koju drugu aplikaciju. molim neki savjet :) |
Ja bi iskreno dao parsto kuna više za 7, stvarno je puno bolji od 6S i trajat će ti dulje.
Waterproof, dulje traje baterija, puno brži, kamera puno bolja, svjetliji ekran, sve. |
Definitivno trebaš ići na 7/S.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iako, s ovog screenshota, izgleda bolje nego Note 8, moram još malo istražit i ići pogledat uživo. http://deviantpics.com/images/2017/1...5 at 15.th.png |
Ima li netko preporuku servisa za iphone? Konkretno, trebam promjenu stakla na iphoneu 5c.
|
Ovi su mi se pokazali najboljima što se tiče zamjene cijelog kompleta: http://iducan.hr/
A ovaj dečko mijenja samo staklo (napravio je dobar posao sa ženinim 5S-om): http://www.njuskalo.hr/servis-uredja...oglas-11753614 |
Krenuo update 11.1.1..
sad vidim da je mamutarka još jučer objavio, sorry. niš se nije bitnije promijenilo. |
Na nekim primjercima X-a se pojavljuje 'green line of death'
http://mashable.com/2017/11/10/iphon.../#H9p7EZa_MOqp https://www.gsmarena.com/some_apple_...news-28210.php |
To su te AMOLED djecije bolesti. Imao je i Samsung toga.
Sent from my C6603 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:05. |