PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Dragutin 11.02.2005. 20:48

1 privitaka
Ovo s POSTOM može svejedno biti dosta krvoločno :fuming:

Kako je danas petak pa postim:

Picture prije ručka.

Lijepe dražesne životinjice ni neznaju što ih čeka.

Dragutin 11.02.2005. 20:54

Nije likove slabijih živaca

1 privitaka
A ovako su završili svoj bijedan život.

Možete amo zamišljati što se dogodilo između:clap:

Fleks 11.02.2005. 21:52

Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Dragutin

Hardcore. Ja obožavam škampe, al su ovi u ZG kaj se kupe smeče.

gospar 12.02.2005. 03:39

ja nemam strpljenja za skampe. ja ga zgrizem odmah s ljuskom i pokusam ispiti meso iznutra i tako mi uvijek svaki skamp propadne.

jednom sam gledao rodaka kako je prvo ocistio 30 skampi poreda na tanjuru i onda ih jeo s majonezom jednog po jednog. tko ima zivaca za tako nesto ako ja nemogu zgrabit ih zlicom po 10 usta bezveze...

Jelc 12.02.2005. 15:26

Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Kaj ih nisi drmnul na buzaru sa malo više safta?:)

>>>KUKY<<< 12.02.2005. 16:19

Za 5 min je gotova (bubnjevi u pozadini) SARMA (jebacki udarena cinela ):D :D

Dragutin 12.02.2005. 22:01

Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Hardcore. Ja obožavam škampe, al su ovi u ZG kaj se kupe smeče.
Došli su u hladnjaći iz Crikvenice i još su poneki migoljili po kašeti...:D
Rekla je bodulka da je to prva ovogodišnja berba :D

Dragutin 12.02.2005. 22:23

Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Kaj ih nisi drmnul na buzaru sa malo više safta?:)
Pa i bili su na buzaru ali kako se dinstali (pirjali po domaćem izričaju) u frtalj litre rizlinga po receptu sa

www.iridis.com/igor/Suza/Med/med_recept05.html

pa u kombinaciji sa širokim zelenim rezancima (Barilla Tagliatelle con Spinaci) i blitvom na lešo (prekuhana pa prelivena maslacem s češnjakom) pa sve još sa 3 g starim parmezanom Padano (struganim ne ribanim) od svega je ostala prazna butelja vina i ovo iscicanih ljušturica. I prsti su se lizali..

Upravo sam se vratio s Pohorja a kuhinja još uvijek slatko miriši po mediteranu ;)
BTW Ujutro sam pojeo tri Mercator Hiper Štručke i dva krofa
a na povratku Fajitas Carne u mex restoranu Takos u Europa Centru + 2x0,5 laško premium, mala union, i 2x0,5 Veltins :beer:

Dragutin 12.02.2005. 22:48

Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

www.iridis.com/igor/Suza/Med/med_recept05.html

Ispričavam se za link jerbo više nije aktivan, ( ja sam ga prepiso sa printane verzije recepta koji je izvorno iz knjige Hrvatska za stolom)
Recept se sada nalazi na Coolinarki

www.coolinarika.com/recept/skampi_na_buzaru/

s time da vegetu neupotrebljavam ni u bunilu, jučer nisam stavio peršin (jer je pod 18 cm snijega), ide skoro na pol manje vina (ostatak sam i onako popio) a duplo više češnjaka, umjesto paradajza koji je s momentalno bljutav jer je uvozn,i uzeo sam podravkine konzervirane pelate. Još bi i lovora ali ga trenutno nemam, (susjed u Selcu je žbukao fasadu pa je moj domaći bio prašan a poslije sam zaboravio ubrati).

...jesam picajzla...:smoke:

Trek 13.02.2005. 00:26

kome se trebam javit da postanem clan kluba žderonja :) ako treba neki test, jel moze divljac sa njokama :)

gospar 13.02.2005. 00:38

dobar! divlji ovan odnosno muflon sa njokama. vrlo vrlo mekano meso i vrlo ukusan toc koji poprimi malo snazan miris po nasem ovnu ali zato je to takav specijalitet : goood :

Jelc 13.02.2005. 13:01

Re: Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Ispričavam se za link jerbo više nije aktivan, ( ja sam ga prepiso sa printane verzije recepta koji je izvorno iz knjige Hrvatska za stolom)
Recept se sada nalazi na Coolinarki

www.coolinarika.com/recept/skampi_na_buzaru/

s time da vegetu neupotrebljavam ni u bunilu, jučer nisam stavio peršin (jer je pod 18 cm snijega), ide skoro na pol manje vina (ostatak sam i onako popio) a duplo više češnjaka, umjesto paradajza koji je s momentalno bljutav jer je uvozn,i uzeo sam podravkine konzervirane pelate. Još bi i lovora ali ga trenutno nemam, (susjed u Selcu je žbukao fasadu pa je moj domaći bio prašan a poslije sam zaboravio ubrati).

...jesam picajzla...:smoke:

Joj, ja sam jučer kupil nekaj paradajza...bljak:(
Kora prst debela, ni mirisa ni okusa.

Dragutin 13.02.2005. 16:42

Nikad nisam kupovao paradajz na tržnici. To je bio doma veliki grijeh.
Moja baka je sama uzgajala.
Najljepše plodove je odabirala u jesen, pa ih spremala u staklenke, zimi sušila sjeme pa ih sadila u čašice jogurta, kada bi proklijali, u rano proljeće, presađivala u nispete (to je niski staklenik) pa je to svakodnevno trebalo prekrivati noću radi mraza a danju provjetravati da se ne upare pod suncem i stalno zalijevati. Kada bi narasli desetak centimetara prorjeđivali su se i presađivali uz kolce. Plodovi bi sazrjeli tek u kolovozu, mnogo muke ali taj miris i okus domaćih paradajza je nešto savršeno.

U rano jutro rosom okupan paradajz, friški bijeli kruh i jaja na oko, čaša mlijeka ... Sretno djetinjstvo.

Trek 13.02.2005. 16:53

Citiraj:

Originally posted by gospar
dobar! divlji ovan odnosno muflon sa njokama. vrlo vrlo mekano meso i vrlo ukusan toc koji poprimi malo snazan miris po nasem ovnu ali zato je to takav specijalitet : goood :
hmmm khm, da ok kad ti kazes :)

da probam :)
well danas sam za rucak imo finu juhu od gljiva, vecinom šampinjoni, onako gusta fino, jedno 2 puna tanjura, onda je dosla divlja, mlada srna, neki dan je mrknuta, onako skroz mekano, a opet ima okus divljine :) to sa njokama punjenima sirom :) e nakon toga fina štrudla od sira, a sve zalio sa 1 l jucya od naranče :)
inace voli žderat, vidi se na meni :) mogu pojes i popit puno al nesto sam oslabio u zadnje vrjeme :) ljen sam :D:beer:

Njusskallo 13.02.2005. 19:38

Kod mene se šunkica osušila (kao). Još se treba sušit 1-2 mjeseca .. ali pola je nema (zašto :rolleyes: :o ) . Jooj šta če mi starci napravit kad to vide :eek:

marac 13.02.2005. 19:46

Re: Re: Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Joj, ja sam jučer kupil nekaj paradajza...bljak:(
Kora prst debela, ni mirisa ni okusa.

welcome to Fan Club of Spanish tomato :fuming:

Jelc 14.02.2005. 22:30

Citiraj:

Nikad nisam kupovao paradajz na tržnici. To je bio doma veliki grijeh.
Moja baka je sama uzgajala.
Najljepše plodove je odabirala u jesen, pa ih spremala u staklenke, zimi sušila sjeme pa ih sadila u čašice jogurta, kada bi proklijali, u rano proljeće, presađivala u nispete (to je niski staklenik) pa je to svakodnevno trebalo prekrivati noću radi mraza a danju provjetravati da se ne upare pod suncem i stalno zalijevati. Kada bi narasli desetak centimetara prorjeđivali su se i presađivali uz kolce. Plodovi bi sazrjeli tek u kolovozu, mnogo muke ali taj miris i okus domaćih paradajza je nešto savršeno.

U rano jutro rosom okupan paradajz, friški bijeli kruh i jaja na oko, čaša mlijeka ... Sretno djetinjstvo.

E stari moj...pravi Žderonja si sam dela flance:)
Ja obavezno, barem paradajz i papriku.
U stvari-najčešće samo popikam sjeme i onda mučki ostavim ženi posao oko zaljevanja i luftanja:D :D :D

Fleks 14.02.2005. 22:30

Stigla domača rebrica. :p . Uništavam se. Več 5 za redom jedem. Zubi bu mi otpali. I lukeca finog. MLjAC. :beer:

Dragutin 15.02.2005. 21:13

1 privitaka
Citiraj:

E stari moj...pravi Žderonja si sam dela flance:)
Ja obavezno, barem paradajz i papriku.
U stvari-najčešće samo popikam sjeme i onda mučki ostavim ženi posao oko zaljevanja i luftanja:D :D :D

:D

Jelc 16.02.2005. 13:31

Citiraj:

:D
Vidiš, vidiš...dobro si me podsjetio...
Pa već bi se moglo polako počet sa paprikom:)

>>>KUKY<<< 16.02.2005. 14:13

Uuu kako sam se zgazio u paprikašu sad. uffff jedva disem co'ece.
Jos su bili domaci rezanci (sam sam ih pravio :D ). ma milina.:beer: :beer: :beer:

Nemam cigara jedino mi to kvari dozivljaj.

Dragutin 16.02.2005. 20:24

Ove iz tegle nisu baš za filanje (sarma bez zelja), ali daju aromu varivima (čušpajz, cušpajz).

Kupio sam danas jutarnji sa prvim djelom Panianovog riječnika informatičkog pa sam sav u prijevodima.
Bačena lova jer ga je vrijeme pregazilo a zašmrkan Zewina maramica je još uvijek kvalitetnija nego ovih 336 stranica.

IceFisherman 16.02.2005. 20:27

khmmm ... možda ste primetili

da vam tak tuj nema mitzeka , te vam je zate ke je mitzek zapel vu nanosu snjega dok je pokušaval opljendrati moje kobase s potkrovlja vikendice , zdej moramo čekati prolječe da se snjeg otopi i mitzek oslobodi :D :D

:beer:

Amdejac 16.02.2005. 22:23

Lahko je vama z bedaka norca delat kad ga nema.
Bum vas ja pital za zdravlje kad se vrne.:D
Evo čim sam si pojel komad suhoga jezika sam mam dobil dar govora.:beer:

mitzek 16.02.2005. 22:32

a ne,ne....

same me je napal nekakof Jeti dok sem se probijal prema tvojoj Vukojebini.....pa sem da se odbranim potrošil preveč špeksija i klobasof pa sam sad vu kazni....:rolleyes: :eek:

Jelc 16.02.2005. 22:38

Citiraj:

Originally posted by AMD
Evo čim sam si pojel komad suhoga jezika sam mam dobil dar govora.:beer:
Ja sam zadnji put kad sam bil u Zaprasiću riješio one jadnike u mesnici SVIH suhih jezika kaj su imali...da ne vise bez veze:D :D :D
Nemam više niti jednoga:(

gospar 17.02.2005. 06:31

nakon 12h igranja wowa cujte dorucak kralja koji sam spremao cijelu noc :D , skuhao sam pastu, isprigao 2 snicla. dodao pastu i snicle na komadice u jednu tecu. stavio dosta kajmaka i nasjeckani feferon, onda sve to opet uzavreo i izmijesao da se rastopi. vrlo sam zadovoljan blagim doruckom :p

Dragutin 17.02.2005. 09:47

Pravi gosparski gablec za u pol sedam. :beer:

Jasa u to vrijeme mljacko čokolino da smirim kiselinu :fuming:

flare 18.02.2005. 09:15

...jucer sam igrala kanter , tj dva sata sam se pokusavala spojit na server <_< i na kraju opet nisam mogla....:fuming:

...i onda sam od jada isla jesti kekse s kokosom:cool:

... a sad evo doruckujem tost s medom i pijem bijelu kavu i svrljam po forumu....:)

e....decki..kak' vama nije muka od toga sto jedete....:confused: :D

Beren 18.02.2005. 10:51

Citiraj:

Originally posted by flare
...jucer sam igrala kanter , tj dva sata sam se pokusavala spojit na server <_< i na kraju opet nisam mogla....:fuming:

... a sad evo doruckujem tost s medom i pijem bijelu kavu i svrljam po forumu....:)

Moram priznat da sam medove, džemove i slične stvarčice uvijek više volio jest sa finim svježim kruhom...i margarinom ili maslacom. :D

Nego žemskinjo, na kojem ti to serveru igraš? Da vidim kako ti ide (zapravo da vidim kako meni ide budući da CS Source nisam igrao eonima).

Ček...igraš valjda CS Source, a ne originalni CS?

horza 18.02.2005. 11:14

e, jel neko igro novog Larrya ?
kako su ga sj... !!! nisam puno igro, ali ono kaj jesam je sve na reflekse. bezveze. uopće nema istraživanja i spikanja, nego neke šugave mini-igrice koje igraš dok on zašprehava trebe, i ako uspiješ odigrat on uspije zbarit. gluuupo do bola. možda će kasnije biti OK.

Sky 18.02.2005. 11:54

Tako je, povrće u vlastitoj režiji je jedino što priznajem. Položaj Bogu-iza-nogu (Mitzekov i Jeltzov susjed :D ), dobro obrađena zemlja, tona stajskog gnoja, zalijevanje kad počne suša...kakav umjetnjak, nikakvo prskanje, samo zemlja, sunce, voda i gnoj... i oni mali starinski paradajzi (popularno zvani koktel-paradajzi, ali sa njima nemaju pretjerano sličnosti osim veličine)...bemti, u jednom tom malom paradajziću ima više okusa i mirisa nego u cijeloj kašeti made in Spain...

Dragutin 18.02.2005. 20:27

Citiraj:

Opet perverznjak na forumu.
Basta.
Ideš u ignorirce.
:gringo:

IceFisherman 18.02.2005. 20:53

Citiraj:

Basta.
Ideš u ignorirce.

:clap: : goood : : roller :

>>>KUKY<<< 18.02.2005. 21:05

Citiraj:

Basta.
Ideš u ignorirce.

ima da ljubis guzu
gahahaha:D

Dragutin 18.02.2005. 21:19

Da pojasnim: :gringo:

1. Žemsko na muškom forumu (svaka čast iznimkama)
ali to su one koje su po infoznanju u gornjih 5% ili one malo manje konfjutorski osviještene ali znaju se koristit goglonjom pa traže skoro pa banalan savjet, ali ovo da se uključi među Žderonje. NE NE takvih nema, to im kromosomi ne dopuštaju.

2. rezon Pogledajte pod Homepage pod profilom link na bjelovarsku gimnaziju (moš mislit) a i ne radi.

Daklem razuvjerit me može samo ispravan link i stranice uređene kao Pravno-birotehničke škole iz Zemuna (ah te srednjoškoljke)

:rambo: definitivno ignore

Ma gori sam od živka Kusića :argue:

flare 18.02.2005. 22:37

OMG...not again:rolleyes:

....pa dobro zasto vi ne vjerujete da sam ja zensko???

www.gimnazijabjelovar.hr....i stranica sigurno radi...:)

ontopic....sad sam bas pojela tri narače ...a danas za rucak sam jela lignje...mljac...:)

Fleks 18.02.2005. 22:49

Citiraj:

OMG...not again:rolleyes:

....pa dobro zasto vi ne vjerujete da sam ja zensko???

Dokaži. ;)

Poriluk. 5 tanjura + špek.

Amdejac 18.02.2005. 22:57

Citiraj:

Da probaš plučica na kiselo : nuts : , špek fileke : nuts : , pohani goveđi mozak: nuts : , sušeni goveđi jezik : nuts : ili jetrica sa češnjakom : nuts : i slično drukčije bi razmišljala.:D :beer:

gospar 19.02.2005. 03:06

mnoge stvari su tu gud tu bi tru, za 99% stvari sto je nabrojao zenke pojma nemaju. da nije zensko skuzio sam to kad nije pao pod utjecaj mojih charmova :). da cijeli sam u wowu cak i ljudi mi pocinju liciti na gobline, patuljke...

upravo sam dosao s posla pojeo sam pravu laganu dalmatinsku veceru. izgnjeceno zelje i patate, ribu, i vrucu riblju juhu na kraju iz loncica. to sam zalio sa pola litre rosea Pancic i sad mi se tako spava da cu ravno Zzzzzz... sanjati orcove i vilenjake.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30.