![]() |
Corsair VX450 + MSi N460GTX +Thermaltake V3 Black Edition + 2-3 ventilatora.....a za godinu dvije mislim prijeći na Sandy Bridge....sta mislis...onda ce sve u redu...jer sad sam kratak s lovom za INTEL 2500K, ASRock Pro 3 P67, RAM memorija..........a posto komp trebam za igrice onda mi je bolje prvo kupiti grafu, a poslje procesor i maticnu plocu :D
|
Citiraj:
Da ne pricam kako OC-anje i takav shit od napajanja također ne ide ruku pod ruku. Moj savjet prvo novo napajanje pa grafulja, i onda ovo ostalo (MBO-CPU). A na kraju balade takva konfa zaslužuje i minimalno 22" LCD :) |
A i bolje kućište od Termaldreka.
|
Svejedno će prvo uzeti grafičku, naclockati proc pa viditi oće li raditi, nego vas poslušati. A hoće li mu nešto izgoriti, vidit ćemo u temi Problemi. :D
|
kućište je solidno i dobro provjetreno .... za samo 340kn ... slika
kad smo kod overclocka.....koju maticnu uzmem za overclock ( ova moja nema opcije za dizanje voltaže) samo da izvucem oko 3GHz iz ovog mog procesora....do 400kn jer mislim prijeći za godinu dvije na novu platformu...mora imati DDR2 memoriju :D |
beli nemoj terat zajebanciju, kuća će ti izgorit radi tog napajanja!
|
Uzmi si nekog seasonic-a.
Oni su pouzdani |
a šta fali Corsair-u VX450? to ću kupiti i MSi N460GTX Hwak 1GB i kuciste
|
Citiraj:
|
racunao sam ja na Corsairovoj stranici.....450W je dosta i za Intel i5 2xxx seriju, jednu gtx460, 2 HDD-a, + overclockan procesor ( do 30% ) i overclockana grafa.... tu sam racunal
|
To ti i nije baš neki dobar kalkulator no VX450 za tu tvoju konfu je i više nego dobar odabir.
|
ma trebam napajanje samo da mi komp radi i to je to....moja MBO ima 4-pinski konektor za napajanje procesora ( ako se ne varam, na nekim je maticnima 6 a na nekim 4 pinova )...jel Corsair VX450 ima 4-pinski konektor? trazio sam al nista nisam nasao....znam da to ne spada pod ovu temu al stvarno trebam pomoć :D
|
Citiraj:
http://www.silentpcreview.com/article751-page2.html |
hvala......al i dalje sumnjam u jacinu napajnja...450W bi trebalo drzati gtx460 + procesor + hdd + optika + jos neke sitnice?
|
Citiraj:
neznam samo u slucaju velikog clockinga. ja sam sa tim napajanjem drzao konfu iz siga (proc phenII 550@3680mhz, GTX260, bez PPU-a) sad to napajanje drzi bratov komp sa GTX460, 5400+@~3000mhz. :chears: edit: imate prav za spam teme, nisam vodio racuna, ispricavam se. |
|
je ovo thread o napajanjima i kucistima ili o gtx460? -.-
beli, ako ne vjerujes u snagu napajanja, slobodno kupi nesto jace. ovisi sve o tvom buđetu. naravno ako mislis kupiti 1000+w napajanje, slobodno usput kupi neki štrik o obesi se -.- @OC da, u pravu si :) makar, moguce da beli samo nakuplja postove za trznjak jer tesko da netko moze biti tako zbunjen (da se blago izrazim) |
gle trentno imam MS 400W...i nakon duzeg rada ( preko 5h) komp se zna ugasiti...pa sad 50W jace napajanje mi nije nesto prejako...al ako geronimo tako kaze onda cu ga uzet...ps. kaj je trznjak?
|
gle, nemres usporedivat 400W MS sa 400W corsair il nekog boljeg napajanja, razumijes da postoje ogromne razlike u kvaliteti, ak te dodatno zanimaju napajanja, pitaj u drugoj temi, ovo nije tema za to
|
ispricavam se zbog pisanje o napajanjima na temi za GPU ... ma uzet cu ja Corsair :D
|
Citiraj:
1. nemoj vise o ovome u ovoj temi, POBOGU. 2. bacaj to gov*o od napajanje iz kompa ako ne zelis zapalit kucu ili u namanjem slucaju ostat bez kompa. 3. taj prokleti MS da ima valjda 1000W nebi bio do koljena ovog corsu 450W. ja bi MS, JNC i ostale srotexe zakonom zabranio. :chears: |
Konfiguracija je:
CPU: Core 2 Duo E7200 @ 2,53GHz/2,53GHz MBO: ASUS P5Q Pro PSU: Corsair HX 450 HDD1: WD 1TB FALS HDD2: WD 640 GB AAKS HDD3: WD 640 GB AAKS Mogu li bez straha ubosti GTX 460 GS ili bi trebalo kupiti jace napajanje? |
Naravno da možeš.
|
Znam i ja da mogu, ali ne znam hoce li biti kakvih losih posljedica :)
|
jedina losa posljedica je neiskoristenost grafe, overclockaj taj e7200
|
Kome treba relativno jeftino napajanje preporučio bih Xilence red wing 580W. Napajanje ima 120 mm fan i dosta je masivno, a ne kao ms.
Ugradio sam sa njim E8400 proc i ostalo te gtx460 768mb i sve vrti bez pola muke. Problem napajanja su kablovi kojih ima malo. Mislim da ima samo jedan 8pin konektor i tak. Zato je i cijena niža. |
Citiraj:
U teoriji bih ti trebalo biti dovoljno ali vidjet ces najbolje kada ju ubacis :D Takoder OC cpu-a kako je kolega rekao...... inace neces imati neke potrebe za drugim PSU :goood: |
6850 je nešto jača, ide od 1120kn
|
Koliko vidim testove razlika je u 2-5 frejmova ponekad za nVidia, ponekad za ATI... Uglavnom isti vrag.
nVidia onda.. |
Uzeo sam Gainward 460GTX 768MB u Linksa za 1100kn.
Iznenađenje kad sam je stavio je bilo to što je ovo SE verzija. Malo sam prošvrljao po netu i ispada da je nekih 5-7% slabija od normalne. Bilo bi lijepo kad bi taj SE bio naznačen igdje. To valjda objašnjava razliku od 200kn prema drugoj Gainward 460GTX 768MB u cjeniku. Eto, čisto da znate. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21. |