![]() |
Keller i Raja skupa, pa nekaj budu sklepali dobroga, nek ima sto vise konkurencije nv i amdu da cijene padaju i super.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Imati ćemo RGB u GPU segmentu. Super :D
Sent from Usreo Mobara |
Keller vrlo vjerojatno radi na "autonomnoj vožnji", a druga najizglednija opcija su navodno low-power cpu, nasljednici atoma. Ugl. sigurno nema veze sa gpu, a možda ni sa desktop/serverskim cpu...
Inače uzeli su iz AMD-a i glavnog tipa za marketing :D (za gpu diviziju) |
Kak god bilo, Chris Hook (marketing) i Raja Koduri su po svemu sudeći samo kratili vrijeme u AMD/ATi-u, odnosno pripremali teren za prelazak u Intel.
AMD RTG na stranu, čak i sa svim Intelovim R&D financijama na raspolaganju, nVidia je ta koja bude im stala na (GPU) put. https://s22.postimg.cc/a9efjfg4x/Raj...uri-_Intel.jpgIzgleda da čovjek napokon ima ono kaj mu je stvarno bitno.:):D |
Lik zna mnogo o vegi i naviju, sad ne znam kakva su pravila kod prelaska u drugu firmu, ali dosta toga je mogao ponijeti sa sobom (pa makar u glavi, ako su stroge kontrole da neke info nebi ponijeo). Pogotovo ako je Navi stvarno "post GCN" arhitektura, onda će sa na njoj AMD temeljiti gpu još godinama i godinama, a voditelj konkurencije zna mnogo o istim gpu... Uglavnom nije fora taj prelazak iz takve perspektive
|
Obično se u takvim slučajevima pozivaju na kakvu stavku u ugovoru koja pokriva prelazak kod direktne konkurencije, otvaranje svoje firme koja također biti potencijalni konkurent i tome slično. E sad, obzirom da je Raja prešel na način na koji je, moguće je sve i svašta. Pogotovo kad ispada da su u Intelu cijeli svoj GPU odjel podredili njegovim zahtjevima, pa kad se tome udovoljilo - OK dečki evo me odmah.
|
Raja je bio petokolonas.
|
A šta nije Intelov pravi problem sa GPU odjelom što nemaju patente?
Tako nešto mi je ostalo u glavi... I hoće li ovo sada biti Intel Rajabee :P Meni bi iskreno bilo drago da ponude nešto dobro u srednjoj klasi (RX 480-580, 1060) samo naravno jače od trenutnih pandana, i po dobroj cijeni. A high end će lako doći kasnije, mislim da ovdje leži najveće tržište i lova...ili se varam? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo se ti nadaj :roller::roller::roller: |
Intel je dao vijest da 2020 izdaje gesktop high-end gpu, bilo je neki dan o tome.lp
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
Ostasmo bez "našeg" čovjeka tamo. Bome, teška vremena za Intel. Ne pamtim kad su bili u gorem stanju nego sada.
Sent from Usreo Mobara |
Kao što sam rekao prije koju godinu - "rođo" bi mogao upropastiti intel. Mislim da su dosta nazadovali pod njim, a ono što je bilo pisano o situaciji u firmi (bilo je linkano u svoje vrijeme) je zvučalo prestrašno. Uglavnom ne čudim se
|
S tim da je ovo službeni razlog ostavke za javnost i medije, bogtepitaj zbog čega je stvarno najuren. Na stranu prodaja dionica i 10nm problemi, jer zbog toga su ga mogli davno pozdraviti.
|
Citiraj:
nisam pratio |
Citiraj:
Citiraj:
|
Neki od Brianovih hitova u proteklih 5 godina:
Citiraj:
Eventualno, ako je na pomolu još neko veće sranje, pa na ovaj način preventivno smanjuju štetu koliko god je moguće. |
|
https://www.iol.co.za/business-repor...ffair-15630942
Izgleda da je umakal di nije trebalo, makar to isto može bit Intelov fake news, al nije ni nebitno :) |
Core i9-9900K 8-Core Coffee Lake Reportedly Incoming For Intel Z390 Mainstream Boards, New Hexacores Too
Pa ga ti sad znaj što će se na kraju izrodit iz svih leakova informacija, bencheva itd. BTW, izgleda sam ipak bio u pravu da će biti promjena oznake serije kad sam predviđao da će biti 9700K u igri. :D |
čekam i5 9600k,da vidim kolko će bit brži od i5 8600k,5% opet.
|
Imat ćeš 37% boosta u igrama sa GTX1080Ti na 720P i medium detaljima :D
Šalu na stranu, budući se radi i dalje o reciklaži, pitanje bude li i 5% u odnosu na 8600K. Sent from Usreo Mobara |
mislim od mog će bit brži da vidimo i5 4670k,i5 6600k,i5 7600k,i5 8600k,i5 9600k=5+5+5+5=20% možda,ne razumijem ko će prelazit sa 8600k na 9600k.
|
Citiraj:
Nisam siguran koliko ovo drži vodu, jer tek izlazi "nova" hexa i7-8086K. Ako po četvrti put izbace "novu" generaciju (aka 9xxx seriju) sa istim uarch tj. ipc i već petu na 14nm nodeu mogu samo navući još više negativnog publiciteta. Mislim da im je sigurnije da se drže "8xxx" imena. Ajd 8 core jest nešt novo barem po broju jezgri, ali ove nove hexe nikako nemaju smisla, bio bi jako glup potez |
Citiraj:
Misliš na ovo što je već dostupno? https://www.adm.hr/procesor-intel-co...m_medium=click Citiraj:
|
Nisam znao da je već došlo u trgovine. Bome fina cijena :D
Što se tiče ovoga drugog, nije da nas nisu već iznenadili glupim potezima u zadnju godinu-dvije, ali još jedan refresh hexi u roku nekoliko mjeseci bi bio fakat too much... A pogotovo to predstavit kao novu generaciju |
Mogu biti dva scenarija, ili će biti samo sirovi refresh postojeće linije procesora pa dobijemo 5-10% veću brzinu ili će ispasti da su preskočili jedan korak u tick-tock shemi i da dobijemo "nevjerojatnih" 20-30% ubrzanja. Moje mišljenje je da su mainstream octacore CPU trebali izdati još početkom godine, ovako su svaki puta vrtili svoje HEDT procesore u benchevima i "kao" imaju oni procesore koji su konkurentni AMD-ovim, samo su zaboravili usporediti cijene. Sve u svemu nadam se da im je voda došla do grla i da će octacore biti usporediv po cijeni s AMD-ovim pandanom.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Neznam jeli linkano negdje drugdje:
Intel Custom Foundry’s 10nm meltdown is crushing a $20+B market cap tech giant |
Citiraj:
x*(100+5+5+5)/100) * 150/100 x*(100+5+5+5+5)/100) * 150/100 |
|
Intel Rumored To Introduce 9th Generation Coffee Lake Refresh CPUs on 1st August – Core i9-9900K 8 Core, 6 Core Soldered IHS Chips With Up To 5.5 GHz Clocks
Evo, lako moguće da nas Intel iznenadi s 8/16 Coffee Lake procesorom. |
Fino fino. U godinu dana od "nemremo više jezgri pod kapu stavit i nemremo lemit poklopac jer puca jezgra" do "8/16 i lemimo kapu" :D
Sve se može kad imaš konkurenciju :) ali dobra mantra, kad lupiš u plafon sa razvojem i 10nm nemreš dobiti, ideš lemit kapu da dobiješ još koji MHz. Idu stvari prema naprijed u Intelu. Sent from Usreo Mobara |
Intel ubacio u cetvrtu, vidi da vrag salu uzima, sad mora povratit ekipu koja je prebjegla u AMD tabor:D
Ajd napokon da su se trgnuli, konkurencija stisnula, a Intel se opustio skroz, a AMD diktira tempo.. Jos samo da porade na cijenama i da budu i na tom polju konkurentni.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
bilo je i vrijeme da pocnu stavljati lem koliko im procevi kostaju i koliko su kritizirani zadnjih 2 god. šalju Kellera okolo da radi PR stuntove umjesto da radi ono u cemu je najbolji, meni to više vuce da bas i nisu na dobrim nogama....mislim da ce pravi udarac doziviti kad dodje zen2 i zen3, a na server tržištu kad dodje rome kroz kojih pol god./godinu. ovo mi se vise cini kao zadnji trzajevi vodstva na desktopu, arch refresh+lem i koja stotka mhz vise |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |