![]() |
Samo mali info za one koji su čekali brdo mjeseci optiku - T-Com je imao zabranu priključivati nove korisnike na optiku (zbog očitih razloga), a kako stvari stoje opet bude (zbog opet očitih razloga) ;P
|
Otvori nam oči....
|
Mozda zbog onih pravila trzisnog natjecanja,tj udjela ,tj monopola?
Ili jer im infrastruktura ne moze trpit toliko korisnika? |
rekao bih ovo prvo.
|
Citiraj:
Kad se ulogira sa administratorom na ZTE ide se u Security -> ALG. Nije bio uključen IPSEC ALG. Kakva idiotarija. |
Koja je admin sifra za oba rutera koje daju uz optiku?
|
Neznam sto bi mogao raditi na ONT-u ali ,za speedport USER
|
iz slavonskog broda sam.. dobio sam papir nedavno da će našu ulicu spojit na optiku.. i bili su neki dečki, nešto su spajali ali ja nisam bio kod kuće.. spojeno je samo na ulici, a mi moramo platiti/riješiti spajanje od ulice do kuće..
eh sad problem je što u toj kući nije bilo ni interneta ni telefona, a prije 2 tjedna sam potpisao ugovor u iskonu (tad još nisam znao za optiku, ali i imam 3 mjeseca fore u iskonu da otkažem ugovor bez plaćanja penala, tako mi je teta rekla koja tamo radi).. treba mi internet pod hitno.. koliko se čeka onda spajanje na optiku u tcomu, jel najbolje otić kod njih i vidit tko može riješiti spajanje priključka na kuću ili? |
Da li mi može netko objasniti kako je moguće sam prošle godine bio dostupan za spoj na T-Com optiku, a ove godine nisam.
BTW, navodno čak u zgradi imamo dovučenu optiku T-Com-a (bar mi je tako rekao tehničar koji nam je nešto drugo radio u zgradu) Radi se o samom centru Rijeke. |
Citiraj:
|
Istina, pricao sam sa momkon sta radi u eriksona ,oni provlace optiku za tcom, ispunjena je kvota, pa su morali stat ,pa se sad kao opet kreće nesšto
|
Ako je tako... baš je glupa situacija.
Dakle HAKOM kao štiti tržište, i sad moja firma plača optiku 1000kn mjesečno umjesto 300kn... a jeftinija optika je već u zgradi... |
Svašta Rimtu. Prvi put čujem za kvote. Svakako gnjavi email HT-a za poslovne korisnike gdje slikaš ormarić s optikom u prizemlju i zahtjevima za spajanjem.
|
Citiraj:
Navodno su počeli spajat i obiteljske kuće nadzemnim kablovima, al zasad je sve na razini pilot-projekta. |
Citiraj:
Slao mail, sve lijepo objasnio, i dobio generički odgovor: Citiraj:
i sad svaka dva tjedna provjeravam dostupnost :roller: |
Citiraj:
Pa imas gro kuća spojenih na HT optiku u Bistri, Jablanovcu i još par mjesta. Osobno sam se u to uvjerio jer mi rođakinja tam živi. Jest da ima neki prahistorijski ONT veličine poveće špek table ali ima optiku 😂 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja kad sam prical u 6 mjesecu s voditeljem iz eriksona bilo je rjeci o 100 000 kucanstava ukupno novih do kraja godine. Tak da ak su ispunili kvotu vjerojatno ce 2016 dobit novu investiciju :goood: |
baš me zanima kad ce optika doc kod mene, Zagreb (podsljemenska zona
tek sam VDSL dobio i sretan sam :( |
Citiraj:
Ciljeve koje su si zadali nemaju teorije ove godine ispuniti,a do 2020. bi morali pola infrastrukture promijeniti. |
Štekanje u večernjim satima
Jel moguće da mi zbog optike u večernjim satima šteka gledanje video streamova na twitch.tv? Na speedtestu i carnet bandwidthu uredno dobivam 100/20 brzinu
Siguran sam da nije do twitcha jer kod frendova koji isto imaju HT internet ništa ne šteka. Također probao sam na laptopu i mobitelu i jednako šteka. Zanimljivo da mi kroz jutro i popodne nikad ne šteka. Zamijenili su mi router sa ZTE na Speedport i ista priča. Čak sam i firmware promijenio na Speedportu na 036... Isto. Neznam više šta da pitam HT... |
ja sam nedavno psotao isto u twitch temi da šteka, nekad mi radi super nekad šteka, nema mi veze s netom to jer ostalo sve radi kak spada
|
Meni isto zna na twitchu navecer bufferati video na 2-3 sekunde dosta često ajmo rec :) Ako nadjete soluciju kako rijesiti problem molio bih vas da postate ovdje. Hvala :)
Prije tih problema nije bilo. To se krenulo dogadjati mozda pred tjedan dana. |
Ja radim za Twitch, te mogu proslijedititi info injzenjerima.
Molim Screenshot Network i Console taba u browseru na stranici kanala kada se dogodi buffering na PM. Isprike na OT. |
Pozdrav, ulijećem ko padobranac ali imam pitanje.
Je li netko uspio upogoniti Siemensa SX763 sa OpenWRTom na optici? Nešto sam ja kemijao, prebacio Speedporta u bridge, upisao svoj PPPoE user i pass ali nije išlo (timeout waiting for PADO packet). Ima neko rješenje? Možda direktno u ONT, bez Speedporta (što bi bilo savršeno)? Probao sam i tako ali je jako loše završilo (valjda se kartica zalockirala, koliko vidim tu po temi, postoji block po MAC adresi, tj. treba deasocirati Speedporta ali na SZK su rekli da to baš i ne ide)... |
Pročitaj ovo za vlan > 15:
https://dev.openwrt.org/browser/trun...ng/adm6996.txt i ovo https://wiki.openwrt.org/doc/techref/swconfig Kada spajaš direktno na ONT onda ide vlan 100, ali za sve vlan-ove preko 15 ide drugačiji postupak za swconfig. Postoji taj lock po mac adresi, ali mislim da 2-3 mac adrese dozvoljava, jer znam da je meni radilo ovako direkt u ont, ako ne ide sačekaj cca pola sata, onda ga resetira i dozvoljava novi. |
Da ali uspio sam staviti da je VLAN tag 100 (tako piše, eth0.100)
I drugo pitanje, tamo je navedeno 5 portova + CPU. Koji je prvi LAN port (pretpostavljam da DSL broj pod te portove)? I zašto je CPU označena kao port? Koliko sam skužio, to je druga jezgra za VOIP ili....? |
Switch chip ima fizički 6 portova, jedan port ide na cpu, 4 idu na fizičke lan portove, a 1 je nekorišten.
Nema veze šta postoji interface eth0.100, switch mora znati da kad sa cpu porta dođe paket sa vlan 100, da ga proslijedi na wan port sa vlan 100. |
Koji je neiskorišten? Prvi ili zadnji, onaj prije CPU? Ako je prvi navedeni neiskorišten, onda je port 2 ustvari fizički prvi port i tako do kraja.
Ako sam uspio napraviti eth0.100, to onda znači da ne moram raditi onu proceduru od posta gore? Ili samo piše da je vlan 100 a ustvari 15? Malo su blesava pitanja, ali svašta sam probao i nije išlo, pa moram znati u detalj kako da podesim da radi.... ;) |
Isprike na duplom postu ali evo, napravio sam ovako:
U swconfigu kaže da imam VLAN 1 i VLAN 2- na dvojki kaže da je vid 100 a portove sam tagirao 1t 2t 3 4 5 Bridgeao sam WAN i LAN u postavkama, stavio sam MTU 1492 i sad mi jedino ostaje na moj.hrvatskitelekom.hr prebaciti u bridge i to bi moralo raditi? Edit: Kad malo bolje razmislim, na portalu od HTa nemam kaj štrakati... Trebalo bi ovo biti dovoljno. |
Da li netko zna zašto mi net stalno krepava na optici. U zadnje svakih sat vremena jednom na svim računalima u isto vrijeme povezanih sa wirelesom na net.
Dobivam ove greške u chromeu: ERR_NAME_NOT_RESOLVED i ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Traju po 30 sec do min onda sve dalje radi. |
Pogledaj si ovdje
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478 Pročitaj cijeli forum pa probaj i vidi da li pomaže. Pozdrav. |
Vidis vidis meni cesto se to isto dogada u zadnje vrijeme
|
Citiraj:
|
kupnja: asus rt ac66u,drilanje službe za korisnike 3 mjeseca je izgleda kod mene pomoglo,bit će prije ono drugo,ali naslušao sam se svašta od preslab nam je ruter za te brzine,previše prometa previše konekcija na brzinu 200/100
za mjesečni promet od 300-400 giga što sam radio i na bnetu sa 50/10 bez problema.ono što se ćini izgleda da ipak nešto ograničavaju a i da to podižu,ako se ljudi bune.da pokucam u drvo u zadnja 2 mjeseca sve 5. |
Počeli su prebacivati sa Ericsson na Huawei olt uređaje u centrali, doći će vam doma pismo kada to ide jer bude downtime neko vrijeme kod prebacivanja, a onaj ont uređaj šta je prije rutera se ne mijenja.
|
Jel kod vas u zadnje vrijeme dosta varira brzina downloada?
Ovo mi nekad ide 1mbps, a nekad punih 200mbps: http://ping.online.net/100Mo.dat Sa jednog od mojih VPS-va isto tako: http://hostili.com/speed/256MB.bin Leaseweb generalno vuče punih 200mbps, osim rijetko deset puta manje: http://mirror.nl.leaseweb.net/speedtest/1000mb.bin Hetzner isto nekad vuče 200mbps, nekad 2mbps: http://speed.hetzner.de/1GB.bin |
Mislim da je do tranzita negdje.
Imam i ja na online.net server pa vidi na sto to lici u podnevnim satima: http://i.imgur.com/0WqEk1p.png |
Kako prisiliti tcom da nekog spoji na optiku? Nemojte me krivo shvatiti, no kad su prošle godine spajali na optiku zgradu sa socijalnim problemima bil sam malo uvrijeđen, tim više jer mi kabel ide kroz dvorište. Socijalnim problemima se da optika a ljudima koji uredno rade, plačaju porez i račune da se k****. Već mi palo na pamet i precvikati kabel.
|
Daj otkaz i prijavi se na socijalu, možda te spoje :D
Inače spajaju zgrade a ne kuće jer im se više isplati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18. |