![]() |
M'da, treba bit ono, raw, da krv šiklja dok jedeš, zapravo da se još miče :D
Najfinija, slana , ukusna, nešto predobro. I sve se to tamno, može sastrugati, pa bude onak tamno žuta, al to mi nepada napamet, to je samo sol sa masti što je izašla kroz kožu dok se pekla I Onako se... samo BTW i reže... bar kod normalnih ljudi, po dužini. Da svega ostane podjednako i kad se dođe do kraja pečenke. :p |
Upravo sflajšal još tri kile mesa, puna mi je kita više blagdana...
Ali-za večeru pada sarma:D |
slanina
|
S frendom sam dogovaral danas kak će mo dočekat novu godinu. Fešta bude kod mene, a on je odgovoran za tekuća pitanja.
Uglavnom kolača ima još od božića kao i odojka. Žena bude napravila još francusku salatu. Kao predjelo bude srneći paprikaš sa njokima, širokim rezancima i kuhanim krumpirom pa tko voli kakvu kombinaciju. Već smo rekli da odojak i francuska budu stalno na stolu kao čipi-čips. Za glavno jelo Samoborski kotleti od fino pisane vratine s krumpačem. Ovak nešto: http://files.myopera.com/Amdejac/alb...orski%2001.jpg samo malo više safta. Za desert (ujutro oko 2) bučnica. http://files.myopera.com/Amdejac/alb...41/Bucnica.jpg Zaboravil sam reći da bude i hladno predjelo. Malo narezanog špeka, kobasa i suhog mesa. |
ja slavim kod kolege s faksa,uglavnom vec su me obavijestili da je moja sveta duznost pripalit rostilj oko 10-11 i primit se termicke obrade mesa,da svi mozemo imat snicl pri ruci u ponoc :D
EDIT:nisam siguran kak ce to tocno izgledat s obzirom da se nalazimo u 4 :) |
bucmasta bagica je nedavno se raspitivala za čvarke, pa samo da podijelim sa pučanstvom tužnu hrvacku stvarnost da na dolcu kila košta 120kn... 120KN FFS!!!!!
kupila stara vrećicu za 20kn i sad svaki dan obilato maznem po 3 komada "sa nogu" i nisam zadovoljan. |
Citiraj:
Najveca neistina (laz:D) koju sam vidio na forumu do sad :D Ako postoji vreca bez dna, onda si to ti :amen: :D |
tri pizze..
san sebastian pikant slavonska cijeli protvan štrudle od višanja vina malo častim jer idem iz firme :) uglavnom sam se ubio ko sacpra :D |
Citiraj:
u njam, njam firmu ? :D Citiraj:
|
gnjusni gade ziher si prodo dušu velikoj korporaciji! :D :D
sretno na novom jobu! |
ma kakvi..ne idem više u velike korporacije..barem ne za sada :)
|
Citiraj:
|
odi se pljusnuti :D nema boga :)
evo rokam po bambusu :) |
Citiraj:
Pripreme za doček su već počele: PAPRIKAŠ OD SRNETINE Sastojci: Srnetina (od buta i rebrica) 10 dkg nasjeckane slanine 3 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 goveđa kocka 2 – 3 mrkvice grinceg 1 ljuti feferon mljevene paprike (crvene i ljute, chili) papar vegeta sol lovorov list 2-3 žlice rajčice-koncentrata 25 dkg vrganja ili drugih gljiva malo svinjske masti 2-3 dcl crnog vina Priprema: Srnetinu isjeći na male komade i dan do dva držati je u marinadi. U posudi zagrijati malo svinjske masti, prepržiti slaninu. Izvaditi ju pa staviti sjeckan luk i prepržiti ga, a potom vratiti slaninu i zajedno ju dinstati sa lukom, pa kad luk požuti, dodati češnjak, goveđu kocku, žličicu mljevene paprike, mrkvu, feferon, grinceg, lovorov list, pa zatim dodati meso. Propržiti ga i zaliti sa malo vode i dinstati ga dok ne omekša. Povremeno dolijevati vruće vode po potrebi. Pred kraj dodati vegete i soli, zalijati sa 2 dcl vina. Potom dodati gljive, koncentrat rajčice i kuhati dok se ne zgusne, a onda još podlijati sa 0,5 do 1 dcl vina. U gotov paprikaš ako je prerijedak umutiti malo gustina ili brašna. MARINADA ZA DIVLJAČ Sastojci: 2 l vode 3 dl crnog vina 2-3 lovorova lista 10-15 zrna papra 5-10 zrna klekovih bobica 1-2 srednje glavice luka 1-3 režnja češnjaka peršinov korijen lišće celera i peršina (može kadulja, list vegete, goruščoca i dr.) 1-3 mrkve 1 žlica vegete Priprema: Luk isjecite na kolutiće, mrkvu i peršin naribajte i stavite u posudu s vodom, octom, crnim vinom i ostalim začinima. Prokuhajte, skinite s vatre i ohladite. Pripremljenom marinadom prelijte meso divljači i ostavite da odstoji, povremeno meso okrenite. |
E..... nema šanse... ili vam se to što Žderete ne ljepi , ili ga kenjate opako :D,,
Po postovima dosad , pojedinci (AMD,Jelc,Hamm...i još par njih),trebali bi imat BAREM 160 Kg.... a......da o bagici ne pričam..... Ždere ko Žderonja ,, (gdje ima dobrih čvaraka za kupit? :D) a po fotkama sa Ždera .......manekenka hebote... :D A ja ,, roknem dvije koljenice i malčice (par porcija) odojčeta,, i odmah ....ŠLAUF.... |
Citiraj:
Ja sam maloprije došao s posla pa sad papam friško pečeni domaći kruh (još je topli) sa kulenom, adidasom i prezvuštom uz dodatak luka. Možda još popravim sa odojkom i malo francuske. :zdero: A našao sam i pola litre Prima pive. Edit: Bučnica je gotova i stoji na hladnome da ju navečer ubacimo samo u rol. Srneći se lagano krčka, tj. došli smo do dijela kad se ubacuje ljuti feferon. :D |
Citiraj:
Rizle imam:D zippo-mrzim sve delat u zadnju minutu...ove godine me je zapalo trčanje i vozikanje svaki dan pa mi je prisjelo. Tek sam prije vuru došel doma. Uglavnom bude klasika-juha, mali sacpra, francuska....žena napravila nekakav ogroman kolač (bijeli i tamni biskvit, želatina, voće) sarma... |
Citiraj:
:D:chears::D |
@Jeltz
Stari moj mene to zapada svaku godinu - trci sim, trci tam. Uz to ostao sam i bez plina :fuming: Popodne idem u Rijeku pa na docek- kljasicna terevenka u dobrom drustvu :D - jedi i pij dok ne padnes pod stol :D:D:D |
A, ja sam odpilio sve...uvalil bum se doma i užival:)
Možda samo zbanam Fleksa (čisto zbog tradicije:D) i to je to:chears: |
Upravo popapal sarmu i pire. Buban sam, a moram ozdravit do 17:00 pošto sam u organizaciji slavlja za večeras :(
|
evo mene isto neka boleština pokušala shrvati ali nedam se ja :D
narokao sam se caja, lupoceta i medicinskog ugljena (imao sam malo trovanje ocito..ne znam cim..ali sam imao).... sada idem ubiti malo pohane govedine i goveđe juhice :) |
Citiraj:
Samo nemoj sad mliječne proizvode jesti, jer buš sral crno :D |
sarma
. . sarma i pire . . sarma . . odojak, peceni kumpir, francuska... . . juhica :D |
Ja mrknul dvije sarme pred popodnevno spavanje:D
Poslje napadam odojak i francusku... |
Ja sam maloprije došel doma s posla. Sve je spremono za žderanje. :)
|
Jebo me pes ak si za sljedeću Novu ne složim nekaj drugo za poŽderati...dopizdilo mi više sacpra i francuska:)
Sarma nije:p |
Ja sam maloprije maznul dvije sarme:p
Vidim da je sarma dosta popularna među Pcekspertovcima:D |
Danas bum prerezal odojak, francusku i sarmu sa-juhom:)
Našel sam u škrinji cijela pureća leđa, sitniš (isto pura-jetra, srce, krila i vrat), hitil unutra malo papra u zrnu, komad celera, korjen peršina, svinjsku i vulgaris mrkvu, jednu papriku, jednu rajčicu...mmmm...:D |
jučer tokom dana:
- sarmetina - hladetina (ali pro, ne neka tamo ne-procijeđena sa kostima/koščicama, dlačicama i glupostima) - pan ladni snack: - buđola dimljena, kulen domaći - kiseli slatki feferoni sweet: - ledene kocke sa -4 (žuto-bijele sa mokrim biskvitom) - majetić graševina... nice, nemam pritužbi |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:13. |