![]() |
a hebi ga :D to je slikano mobitelom tako da je još dobra slika :)
|
Evo prvi put se javljan na ovu temu jer je danas bilo strasnoo:D
Ručak: Juneća juha Teletina ispod peke sa krumpirima ....mljac mljac i mljac Domaće kobasice sa gradela Svinjsko meso sa gradela (svićice i kostolete) I naravno kisela kapulica , zelena salata i domači kruh ispod peke:) Desert: Sve moguće vrste kolača i jedna torta :) Steta sta nisam uvatia koju sliku :goood::chears::chears: |
Jučer klasika-ribetina (orada) i krumpač-šalata, danas juha, zigorska purica, mlinci i kristalka.
Pita od jabuka, čokoladni od rogača i tak jasno pivčuga:chears: |
...ne volim pečenu puricu (suha je koliko god da ju podlijevas) pa je onda danas za rucak bilo peceno pile i mlinci i pecena paprika na salatu...
prije toga, govedska juha s rezancima ofc ;) a za desert: neki kolac s filom od biskvita pomijesanog s pekmezom od mareilca, cokoladom i rumom :nuts: , išleri, vanil krancli i princes krafne :) cini mi se da ce za veceru biti prasetina i francuska salata :D |
@flare...purica se zato prece u onoj vrecici da ne bude suha ;)
|
Idem narezati odojka koji se hladi od jučer popodne i ženi zamotat komad od cca 1kg vratine u tijesto pa ispeć.
|
Židof prigorski, obečal si joj šunku a ne vratinu:)
|
Citiraj:
Ehhh da, što bi to bio Božić bez deserta? Puno trostrukog užitka i Jadro kolača :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Za ručak janjetina, i nakon toga koljači, punooo koljača :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Ostala je od ručka, sad je samo moja!
Salata od hobotnice: http://pce.hostili.com/viewer.php?fi...otnicamt9a.jpg Malo se slegla u frižideru, al nema veze. |
Citiraj:
|
Danas mali odmak od uobičajene blagdanske Žderačine-kiselo zelje dinstano sa suhim mesom i krvavice.
Raženi. Žuja:D :chears: |
Citiraj:
|
Danas smo krenuli laganije. U hotelu Korana u Karlovcu...
Krenuto sa predjelom od prepeličjih jaja, pršuta, sušene pastrve, kavijara, incuna(fuj), sira, matovilca. Zatim junetina u kojoj je umotana mozzarela i fuzi sa preljevom od tartufa. Sada cemo na glavno od bifteka i prilog kojeg jos ne znam. Zavrsetak tortom. Edit: Bila je i neka bakina juha s bog te pitaj koliko gljiva unutra. I socan biftek sa nekim krumpirom u papru. Predobro. Ovako se kod nas jede jednom u godini i to na rodjendan od stare. :) http://pce.hostili.com/images/naranaw6an.jpg http://pce.hostili.com/images/narana2ot6o.jpg Ovo je nešto najbolje šta postoji. |
a kaj je to tocno?
meni izgleda kao pomfit sa secerom :D klopam islere i pijem mlijeko ;) |
hm, usecerene narance?
|
Ja bum imal feštu za večeru-imam nekakav komad kuhane lopatice (to bum sa hrenom) i domaći sir i vrhnje.
Treaba potamanit i ostatak pite od jabuka i čokoladnog sa rogačem, rok:D |
Danas za ručak : gusta krem juha od poriluka sa suhim mesom, pečeni komad vratine ( pacan 2 dana ), kao prilog žganci s jetricama i klinčekom, povrtnica ( crna rotkva ) i grah na salatu, naravno s bučinim uljem.
|
Odlučila sam iskoristiti ostake božične hrane za ručak :D pa sam izrezala komadice prasetine na male komadice i prepzila ih na luku. U to sam dodala zacine i persinov list.
Napravila sam tijesto koje sam filala ovom smjesom od mesa i gore sam naribala sira. Sve zarolala, premazala razmućenim jajetom, posipala sezamomo i u pećnicu na 200 cca 20 ak min. Uz to smo klopali ostatke francuske ;). Nije opće bilo lose :nuts: |
Na stolu je flajš-mašina i par kila junetine i svinjetine, popijem čaj i bacam se na posel.
Treba pripremit sve za sarmu:nuts: |
Citiraj:
Citiraj:
Danas smo bili u Metrou: http://pce.hostili.com/images/milkyv17.jpg 30 komada. Jeeej. |
Danas sam ručao punjenu pljeskavicu u lepinji sa kajmakom.
I uz to sam još ubio malo pomfrita. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
roflmao, koji ti je k. s pečenkom, pa ovo je flambirano, a onaj ko je ovo rezao je u najmanju ruku smotan. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |