PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Mozilla Firefox (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120526)

MKmarino 29.06.2022. 23:31

Ne želi otvorit niti jedan video sa stranica. Nema šta nisam pokušao.
Isto kao i kolega gore

novi cisti profil
hardware acc off
troubleshooting mode
private browsing windows
no proxy u FF postavkama
Plus refresh firefoxa, na kraju i novu instalaciju ali isto neće.
Gasio extenzije
U drugom browseru sve radi normalno.

Edit:
Taj drugi je edge, instalirao vivaldi i na kraju vidim da ni na njemu ne radi.
Nešto glupo preskačem ili šta? Samo edge radi normalno.

Libertus 17.05.2023. 15:48

Firefox Android

m.aliexpress.com je stranica
Postoji li bilo koji način kako blokirati Firefox i stranicu da stalno traži da otvori link u vanjskoj aplikaciji.

Čak i prebacivanje "use outside applications to open links" na NEVER ne pomaže...

Ima li pomoći?

Htio bih samo tu domenu blokirati ako je ikako moguće. Ako ne, može i sve.

domy_os 23.07.2023. 01:31

Je li se tko susreo s problemom kod videa na svim siteovima da prestanu raditi nakon par dana? Vrti se onaj krug i to je to, nema slike, nema zvuka. Zatvorim i ponovno otvorim Firefox i opet par dana normalno radi pa krepa. Napravljen je i novi profil, od add-ona je samo uBlock instaliran. Bila je prvo ESR verzija, onda zadnja.

Dottore 23.07.2023. 14:00

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3687270)
Je li se tko susreo s problemom kod videa na svim siteovima da prestanu raditi nakon par dana? Vrti se onaj krug i to je to, nema slike, nema zvuka. Zatvorim i ponovno otvorim Firefox i opet par dana normalno radi pa krepa. Napravljen je i novi profil, od add-ona je samo uBlock instaliran. Bila je prvo ESR verzija, onda zadnja.

Isto se desilo prije 4 dana. Predugo očitava i ostavi blank screen. Samo refreshaš i očita normalno. Isprva sam mislio da je od ISP-a.

domy_os 23.07.2023. 16:39

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3687325)
Isto se desilo prije 4 dana. Predugo očitava i ostavi blank screen. Samo refreshaš i očita normalno. Isprva sam mislio da je od ISP-a.

Kod mene traje dugo, 2-3 mjeseca bih rekao. Refresh ne pomaže (uključujući CTRL+F5), samo ponovno otvaranje browsera.

Dottore 24.07.2023. 11:20

Nisam to ranije primjetio kao u tebe i bez ponovno otvaranje browsera. Samo imam uBlock i reddit addon

The Exiled 24.07.2023. 11:37

Kod mene je isto samo uBlock i ova zadnja 115 verzija i sve radi kaj se videa tiče, bilo Windows, bilo Linux OS.

medo 24.07.2023. 18:58

Imam zadnji ESR i brdo pluginova. Nisam imao problem s prikazom videa. Ja sam na Debianu i Win7.

domy_os 07.08.2023. 18:26

Odakle dolazi ovaj pop-up ili što je već, od sitea ili Firefoxa? U posljednje vrijeme skoro svaka stranica gnjavi s tim. Kliknem X i nakon par dana opet. Ne znam kako ga maknuti, uBlock ga uopće ne kuži. :stoopid:

https://i.postimg.cc/sD2Q4V1M/image.png

Ipak uspio uBlockom i ovim ruleom:

Code:

||accounts.google.com^$script

Dottore 07.08.2023. 20:36

Za to koristim Reddit Enhancement Suite. Nema reklama i lako koristiš kao moderator. U biti malo pročačkaj ima više opcija

kopija 08.08.2023. 04:32

Pa naravno da ga ublock "ne kuži" jer to je feature a ne bug (odnosno reklama).
Bogomdano za Average Joe-a kojem se neda prolazit kroz proces registracije na svakom sajtu.
Element picker mode i mirna bosna.

Libertus 08.08.2023. 07:56

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3690145)
Odakle dolazi ovaj pop-up ili što je već, od sitea ili Firefoxa? U posljednje vrijeme skoro svaka stranica gnjavi s tim. Kliknem X i nakon par dana opet. Ne znam kako ga maknuti, uBlock ga uopće ne kuži. :stoopid:

https://i.postimg.cc/sD2Q4V1M/image.png

Ipak uspio uBlockom i ovim ruleom:

Code:

||accounts.google.com^$script

Hvala, dodao. To je u zadnjih nekoliko mjeseci počelo iskakati na gotovo svakoj stranici.

domy_os 08.08.2023. 21:50

Neke stranice imaju problem s tim ruleom, trebat ću mijenjati, ne da mi se sad. :D

Citiraj:

Autor kopija (Post 3690187)
Pa naravno da ga ublock "ne kuži" jer to je feature a ne bug (odnosno reklama).
Bogomdano za Average Joe-a kojem se neda prolazit kroz proces registracije na svakom sajtu.
Element picker mode i mirna bosna.

Problem je što se monopolizira Google kao da je jedini email provider.

Neo-ST 08.09.2023. 15:49

https://librewolf.net/

kopija 08.09.2023. 19:48

Pa sve to imam u FF s par klikova.

Old.machine 08.09.2023. 22:31

Librewolf je previše naoštren na privatnost pa zna brejkat neke stranice, zbog toga od Firefox forkova najviše preferiram Floorp. Stavio ga prije mjesec dana na laptop, za sada zadovoljan.

https://floorp.app/en/

https://www.reddit.com/r/Floorp/

kopija 09.09.2023. 06:40

ESR i mirna Bosna.

d0X 09.09.2023. 12:03

Imate i gotove user.js sa "hardened" postavkama za običan FF, jedino treba znati što promijeniti ako se brejkaju stranice. Vjerojatno nije za vulgaris korisnike.
Popularan primjer: arkenfoxov user.js

Dottore 09.09.2023. 16:35

Citiraj:

Autor kopija (Post 3696209)
ESR i mirna Bosna.

Koja verzija?

kopija 09.09.2023. 17:45

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3696273)
Koja verzija?

115.2 je aktualna

Problem 19.10.2023. 08:47

Evo, došli smo na to da stranice prepoznaju adblockere i blokiraju reprodukciju sadržaja ako je isti detektiran. Jel postoji kakav workaround? :D

update: ako koristie ublock origin, idite na settings (njegov naravno) -> filter lists -> i prvo klik na PURGE ALL CACHES i nakon toga -> UPDATE NOW

Za sad radi :)

kopija 19.10.2023. 13:54

Citiraj:

Autor Problem (Post 3704445)
Evo, došli smo na to da stranice prepoznaju adblockere i blokiraju reprodukciju sadržaja ako je isti detektiran. Jel postoji kakav workaround? :D

update: ako koristie ublock origin, idite na settings (njegov naravno) -> filter lists -> i prvo klik na PURGE ALL CACHES i nakon toga -> UPDATE NOW

Za sad radi :)

UBO najbolje radi na FF-u, ali ipak moram napraviti reload stranice kada ga YT prepozna, jel tko našao workaroudn za taj first world problem?

edit: treba samo otvorit video u novom tabu, fuck you youtube!

Libertus 19.10.2023. 14:27

Bravo za Firefox, drago mi je da se dodatno profiliraju na tom području.

Disco 22.10.2023. 09:03

Ima i još jedno rješenje. Kada izleti onaj YT prozor koji veli da je detektiran adblock, otvorit ublock i klknut na munju, sa munjom označit skočni prozor i više ga neće biti. ;)

Isto tako na Braveu sa njegovim ugrađenim adblockom ne iskače ništa.
Ne iskače ništa na na ReVancedu i Smarttube+(andorid mob/tv).

Uz to naravno preporučam odlični sponsorblock plugin, koji preskače svašta nešto unutar samih videa. ;)

EDIT: Eh da, imam i NoScript u FF-u (preciznije, koristim WF), ali je to čudo užasno agresivno i treba za svaku stranicu propuštat svaki element posebno.

Vjeko 22.10.2023. 10:53

Ovaj addon za firefox, operu i chrome blokira yt reklame.
Doduse, ucita i skine ih ali ih makar ne prikazuje:

https://github.com/0x48piraj/fadblock

Disco 22.10.2023. 13:37

Koja razlika je izmedu chromea i opere?
Mislio sam da je to sve isto, kao i edge.

d0X 22.10.2023. 16:00

Citiraj:

Autor Disco (Post 3704978)
Koja razlika je izmedu chromea i opere?
Mislio sam da je to sve isto, kao i edge.

Imaju istu bazu (Chromium), ali su jako različiti browseri, od UI-ja preko optimizacije do mogućnosti. Opera npr. ima integriran adblocker i VPN, Speeddial homepage itd. Edge je isto ubacio neke interesantne stvari koje drugi nemaju tipa Read Aloud, Bing Chat, Shopping, Math Solver, Application Guard (sandbox za otvaranje sumnjivih linkova) itd.

The Exiled 22.10.2023. 16:12

:kafa:
Citiraj:

Citiraj:

Google Chrome and all other Chromium-based web browsers collect site engagement statistics. It measures how "engaged" a user is with a particular site. The score ranges from 0 to 100, with 100 being "super engaged" and 0 not at all. The browser uses signals to compute the score. Signals may include clicking and scrolling, keypresses, media playback, or direct navigations. All users of Chromium-based browsers can open the information for their browser profile. Just load chrome://site-engagement/ in the browser's address bar to look at the list. There is no option to disable site engagement in Chromium-based browsers. All collect the data and all provide access to the information to users. Since there is no way to disable the collection, the next best thing is to delete the data regularly.
Izvor: ghacks.net

kopija 22.10.2023. 19:52

Pa valjda im taj engagement služi da znaju po kojem kriteriju da stave sajtove na onaj tab na kojem su izlistani sajtovi koje korisnik najćešće posjećuje.
Valjda.
Možda nema razloga za teorije zavjere, kao i u mnogim drugim slučajevima.

The Exiled 22.10.2023. 20:16

Koristim Chrome, Edge, Operu, Vivaldi, Firefox, PaleMoon i Waterfox, ali kak god se okrene, na kraju dana oni sve to kaj prikupljaju da fino iskoriste za daljnju preprodaju korisničkih podataka i pripadajućih profila.

Nažalost ne postoje bez razloga razno-razni Ungoogled Chromium projekti.:chears::frend:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:52.