![]() |
Citiraj:
Na sustav od par tisuća korisnika ovo je nešto beznačajno, ali to nije ni tema. p.s. i mrežni diskovi mogu biti problem sa korisnicima, nedavno smo tražili korisnike da pobrišu osobne stvari pod prijetnjom da ćemo ih mi obrisati ako oni neće, kojih, ne bi vjerovali, ali nakupilo se gigantska hrpa i počelo je nedostajat prostora. Nema do discipliniranja, kako to inače ide sa njima. Oni su naše ovčice :D Eh da, neki koriste i Onedrive, ali to nikome ne preporučam. Pobogu, ako već koristiš ga, onda nemoj mene tražiti da i brinem o tome. Ljudi imaju po više accounta, sve nešto povezano ovo ono, kaos, ne želim se time baviti. Njega uglavnom maknem kod instalacija. |
U bivšoj firmi smo imali problema s takvima. Onda je išla odluka uprave da će djelatnici sami snositi troškove spašavanja podataka iz svoje plaće ukoliko ih spremaju mimo procedure.
I opet se našlo bisera… Nama je Datasector radio rescue. Također top preporuka za uslugu, odnos i iz čega su sve uspjeli vratiti podatke. Imali smo jednom RAID5 polje iz starog HP servera. Sva tri diska spaljena. Jednog su uspjeli spasiti transplantacijom elektronike a drugom su izvadili ploče i u labu ih pročitali jer glave nisu bile funkcionalne. Treći disk je bio potpuno spaljen od udara groma s ogrebanim pločama ali srećom dva su bila dovoljna. Vratili su 100% podataka. Niti 1000€ nisu uzeli. |
Citiraj:
|
Imam LCpower 480gb sata ssd sa SM2259XT2 kontrolerom, softver imam i mogu ga bootat u preko testpointa u boot rom, ali nemam odgovarajuci firmware za moj nand koji je gore a to je Intel rebrand samsung H25BGOLWYG
koristim MPtool ima hrpa verzija na ruskim forumima al svugdje mi compare memory failed... ako je nestko slicno radio da mi par uputa da hvala p.s. radi se u korumpiranom firmware sto je normala kod tih kontrolera p.s.2 nadjen firmware po verziji nanda beta verzija evo link ako netko bude trebaohttps://www.usbdev.ru/files/smi/sm2259xt2mptool/ ; IMN38B: SMI SM2259XT2 MPTool FIMN38B V1011A0 FWV1011B0_Beta ; SM2259XT2_FIMN38B_PKGV1011A0_FWV1011B0_Beta.rar; size: 1 415 103 bytes https://i.ibb.co/Vc2zc0W7/vracanje-iz-mrtvih.jpg |
Citiraj:
|
Nama je OneDrive automatski syncao sve Windoze foldere u svoj cloud (My Documents, Desktop…)
Ali eto, netko ima potrebu nešto sejvati van toga recimo u Downloads i ostaviti to tamo… |
inače koristim teracopy kada prebacujem backupiram važne poslovne fajlove na vanjske diskove... maloprije sam pokrenuo backup kojeg radim svako malo u određenim vremenskim intervalima... i usred posla ga namjerno prekinuo (u tera copyju) jer se nije prebacivalo ono što sam želio... međutim, sada, vjerujem da je zbog toga, ostao folder na vanjskom disku kojeg ne mogu nikako izbrisati, svaki put kada ga pokušam izbrisati, windowsi odrade "svoje", ono kao da je deletano... ali zapravo nije, fajlovi, koji se mogu regularno otvoriti i dalje se nalaze na disku (a to ne želim), i desni klik/properties, stvarno piše da zauzima 20 GB i dalje na vanjskom disku... u međuvremenu mi se pojavio poput sa "problemom u pogonu" i mislim da mi lagano i sporo izlazi para na uši :)
sjećam se nekoć davno da sam isto nailazio na takav problem, čak mi zvoni kao i da sam pitao ovdje na forumu za pomoć i da mi je netko bio predložio da instaliram nekakav softver koji služi isto za otvaranje foldera/fajlova, i da ću iz njega bez problema obrisati "višak", tj. ono šta ne želim da mi ostane, a ono šta windows glumi da je izbrisao, a nije... kak se ono već kaže u narodu; svaka pomoć je... |
Otvori taj disk na nekom Linux - u, može i Live verzija da ne instaliraš,
pa tamo izbriši šta trebaš. |
Citiraj:
Ili opcija kako je Nikky predlozio - uzmi neki Linux pa ga od tamo makni... |
Citiraj:
|
Hvala ljudi na pomoci... Budem isprobao sutra bas...
|
dali postoji koji freeware za tu namjenu?
ovaj gornje spomenuti software se naplaćuje od prve sekunde korištenja... |
Citiraj:
Pa...sve kaj sam ti napisao u gornjem postu je free... |
Za početak probaj u Safe mode bootat pa od tamo.
Ako nejde onda probaj programom Unlockerom. Nakon toga nekim live os/programom, hirens ili linux... Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51. |