![]() |
Citiraj:
Core clock/volt stavi 1150/900 (smanjuješ do 1100/850 ako se ne ruši) Mem clock/volt +2000/900 (frekvencija diže hash, a voltaža manje troši i manje grije) Svaka kartica je drugačija tako da ćeš trebati nekoliko puta isprobati što joj najbolje odgovara |
Hvala,sad dobijam 28,7,sa manjom potrošnjom,na tvojim postavkama.Još mi samo treba,dobar mining pool?lp
|
Koje graficke kupiti sad?
1060 3GB ili 6GB? Nije bas toliko jeftina kako joj se crno pise? A i Expanse je tu da se kopa s 3GB jos duuuugo. 1070? Nesto se pricalo da neki ASICSi dolaze koji bi mogli posemeriti planove ovoj kartici, ali dolaze i ASICSI za Ethereum... 1080 ili VEGA? Obje kopaju coinove koje nisam dosad kopao, pa neznam bas puno sto buducnost donosi, a i ove su skuuupe. No koliko vidim i zarada je njima veca... pa nakraju dodje skoro pa na isto? Ajd pomozite, jel se isplati sad kupovat rig dok su ovi ASICSI pred vratima i nista se nezna? Mozda jedino za Monero GPU, koja je najbolja za MONERO buduci se oni bore protiv ASICS-a? |
Citiraj:
|
Da, to sam vidio, ali nije ni rx 580 los za Monero.
No izgleda da cu prvo pokrpat ove Nvidije imam neke slobodne prostore na rigovima pa cu to ponuditi. A Vege ce doci kasnije, ipak su mi malo preskupe u ovom trenutku. EDIT: Sad sam kupio 3x 1060 3GB po jako dobroj cijeni 1500kn nove 1x 1060 6GB da popunim rig isto jako dobra cijena 2400kn 1x 1080TI - to cu koristiti na kompu, usput nek kopa 1x VEGA 56 - na sugestiju smurfa, ova ce isto kopat u kompu Kad se opet nesto izrudari onda cu prosirivat te 1080ti i vega 56 rigove... nadam se da mi je plan dobar... |
Trenutno imam 8 rx570 grafa, od toga su dvije 8gb ostale 4gb i razmisljam povecati brojno stanje.
Zanima me da li je pametno kupiti polovne rx570 grafe sa oglasnika koje su vec bile koristene za rudarenje? |
Neisplati. Kod nas su polovne skuplje nego nove. ja narucio iz engleske dosle nove, pogledaj cjene gore, pa pogledaj koliko ter polovne kostaju. Ako su u pola cijene u redu, ako nisu onda bolje nemoj kupovat kad za 100 kuna vise imas novu.
Akos e pak odlucis za polovne obavezno moraju imat garanciju, jer em su skupe pa je dobro da imaju garanciju, a razlog zasto bolje uzet nove je em isto kostaju, a i nove su nove, ove stare pitaj boga kakve su, mozda su ventilatori rasklimani i svasta nesto je moguce. ja sam kupovao i polovne i nove, i na par polovnih mi cudno zuje ventilatori, to su one lose famozne Gigabaytice 1060 6GB, ali ga vrte pa je jos u redu. |
Citiraj:
|
Ako pitas od kud sam kupio onda evo ovdje:
https://www.scan.co.uk/ |
Citiraj:
Dali si ove kupio? https://www.scan.co.uk/products/pali...-graphics-card https://www.scan.co.uk/products/pali...-1708mhz-boost |
Kupio sam ove najeftinije 2. Ali imam i ovu malo skupljku jos od prije sam kupio. I rade isto ko i 6GB.
jel tko na nvidiama isprobao nove clymore naredbe? - added temperature management and overclock support for recent Nvidia cards in Windows: "-tt", "-powlim", "-cclock", "-mclock", "-tt", "-fanmax", "-fanmin" options are supported for Nvidia too. Kako staviti underclock i kako mclock? ajd please pomozite jer neznam dali pisem sa + i - kao na simplemining i kako... I koji bi bio dobar powerlimit za 1060 kartice. |
A kaj rudariš ???
|
Ethereum rudarim. Znam odprilike koje clockove trebam samo neznam dali cclock underclock radi na ovom 11.7 claymoreu i dali se koristi + i minus za overclock i underclock ili je nekako drugacije naredba.
EDIT: Pronasao odgovore, jedino mi sad nije jasan powerlimit buduci to na simpleminingu nema pa neznam uopce od kud poceti, pa sam sad poceo od -10, koliko bi bio neki default za 1060 6gb za ethereum solo mining? |
Na smosu power limit sa gtx1060 kreneš sa "75"
Ako ne budu radile ok, digneš na 80/85. Znaći upišeš samo brojke, bez ikakvih -/+ |
Moje su 3gb ...
-50 core 1750 mem (samsung),1300-1400 (hynix) 85 power (g1 traži više powera),75 hynix Sve skupa 9 kartica guram na jednoj ploči ... |
Da, ali ovo je stolni windows computer. I claymore za Nvidia samo nudi powerlimit a to se pise sa minus 10% ili tako nekako, neznam tocno, ako tko zna neka javi, ja sam stavio -10 za pocetak pa sad neznam jel sparam sto struje s time.
|
Mali OT
Totalno nadrealno iskustvo doživio upravo. Prodao grafu svjetskom prvaku u kickboxingu! Došo čovjek u Audiu TT RS. Platio u eurima. Pitam ga kako to da čovjek koji vozi takav auto kupuje najjeftiniju grafu (1060 3GB) s Njuškala. Kaže da igra samo Simse 3 :) |
Citiraj:
|
Hahaha, nadam se da si mu dao papire s garancijom da nebi on malo te kickove trenirao uzivo...
|
Crni.
Zlatni iphoneX. Lako za papire, nadam se da euri nisu lažni :) |
|
Zanima me ekipa kakvi su vam postotci kvarova sa grafickim karticama. Ja i ekipa frendova imamo oko 80 graficki i do sada samo su dvije GTX crkle sto se tice majnanja a na njih apr je otsilo ventilatori.
Kako kod vas ide? |
3x gtx 1060
2* gtx 1070 5* rx 470 5* rx 570 Godinu i par mjeseci, bez kvarova :D |
Samo ventilatori na 15-ak gigabyte kartica te na jednoj asus strix
Same kartice još niti jedna |
3 x ASUS STRIX RX570-4G-GAMING
Kartice u pogonu cca 5 mj, ventovi otkazuju redom na karticama, ventovi radili na cca 60-70% brzine. |
I kod nas isto strix i gigabyte su otakzali ventilatori.
|
I sto onda kad otkazu ventilatori?
|
ja 4x nitro plus rx580 sapphire 5mj stare
za sad sve ok |
Citiraj:
Ili odneseš na servis, ako imaš garanciju :) |
U godinu i pol jedna 1060 vrisnula skroz i jedno 15 ventilatora na uzorku od oko 50 kartica.
U zadnjih godinu dana na uzorku od drugih 100 kartica, krepala 3 ventilatora. Sve ih mjenjamo... i XFX i Sapphire imaju neku svoju foru za zamjeniti crne ventove sa LED ventovima prilicno jednostavno, XFX je na "klik", a Sapphire ima jedan vijak. |
A gigabyte je smeće :D
|
Citiraj:
Uzmi afeterburner ... core +150 mem +800 (ovisi o memoriji) PL +75 (ovisi o kartici) fan 70% Tako su mi radile na 80-tak wata, 65° i hashale 25 na etheriumu |
Nakon zadnjeg Windows updatea mi se prepolovio hashrate. :fuming:
NE instalirajte ga. Ima tko soluciju za ovo sranje, ili da brišem win i pređem na smos ? |
Ja sam rijesio problem tako sto sam u registry ili windows service(nmg se tacno sjetiti) podesio da mrezu vidi kao 3g i od tada ne skida ni jedan jedini update i sve vec radi kao doxa vec mjesec i po dana. Da me ubijes nmg se sjetiti gdje sam to nasao, ali guglaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Na mreznaj postavkaj stavis da je konekcija metered
Ili ti ga da se placa I ne skida nista, nit updejt za antivirusni ms Nit updejte |
A koje drivere imas ?
Mozda samo trebas gpu mode prebacit u compute mode I ja sam updejtal windowse i sve je ok |
imam Blockchain drivere, oni nemaju compute mode.
|
Siguran?
Da ti windows nije preko updejta uvalio upgrade drivera, bez panela Provjeri u device manageru A citao sam nesto da blockchain driveri ne workaju sa zadnjim buildom windowsa Ja sam na 18.2.1 verziji |
Citiraj:
Vratio stare Blockchain drivere i sada radi. :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:21. |