PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Mar 18.09.2012. 22:33

To je bilo nekad prije, među prvima šta su uzeli Maxtv, kasnije su sredili, no moguće da je starim korisnicima ostao taj "feature" :)

Omerta 18.09.2012. 22:42

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2238542)
Ti si UVIJEK na jednoj parici

Jesi siguran? Jer koliko ja znam, UVIJEK se govorilo upravo o onome o čemu sam pričao.. Bar ovdje kod nas.. Kad se povećao broj korisnika, počeli su smanjivati/skresavati parice..

Mario92 18.09.2012. 23:34

Jedna parica = jedna linija.
Ako imaš dva telefonska broja onda imaš dvije parice.

jopis 19.09.2012. 01:44

OoO yess :))
Eto i na selu povećan upload!! (sutra testiram u gradu kod staraca da vidim jel i tamo)
http://www.speedtest.net/result/2187816110.png

sharyn 19.09.2012. 03:43

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 2238560)
imam maxtv i adsl. ostvarujem uredno 4mbita i kad radi maxtv i kad ne radi. kako to da meni onda ne skace na 9mbita dl koliko pise u ruteru kad ne radi maxtv? vidio sam da se to nekim ljudima dogadja. jel to puka slucajnost/sreca ili je nesto drugo u pitanju? naravno znam da ako placas 4mbita onda toliko i dobijes. samo me zanima

meni se je to počelo događat kad sam nazvao službu za korisnike i zamolio ih da me prebace na fast profile... radi manjeg pinga u mp igrama. od onda kad ugasim maxteve brzina dnw skoči na 8 mbita (u ovom trenutku dwn 996kbps). probaj okušat sreću, ako te zanima više pojedinosti spamaj u inbox :)

fanATIk 19.09.2012. 06:51

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2238535)
Ovako, da vam objasnim jer vidim da pričate svašta :D Šalim se..

Od navedenih 500 kb/s, oko 300 treba TV-u, tako da mi ostane 250-300 kb/s za download. Čim isključim TV, download skoči na 500..

Zovem sutra, ali mislim da neću ništa postić zbog onoga što sam vam već rekao, na jednoj parici sam i nemogu oni meni dat cirka 800kb/s, iz razloga što TV nije stalno upaljen :D shvaćate? To bi značilo da ja onda plaćam 400 a imam 800.. Oni moraju te dvije stvari stavit na dvije parice (jedna za TV, druga za net). a sve su zauzete, tako da niš od toga.. No svakako ću zvat i žalit se, opet :)

Isti slučaj i kod mene, čim zgasim maxtv dl na 500, a kad je uključen, onda je cca 250. Loša propusnost parice i moš se j. Zvao ih prije masu puta, niš se nije riješilo i na koncu se pomirio sa sudbinom.

Shrek 19.09.2012. 18:53

A od kad su im brzine od 2-4 mbita a ne 4 mbita!
To su im neke nove fore?

Keyser Söze 19.09.2012. 19:06

oduvijek je bilo recimo DO 4mbita(2,8,10,20). koliko mozes dobiti toliko dobijes

Full Throttle 19.09.2012. 19:45

da, al sad "garantiraju" minimalno 2 mbita. a to mi nije jasno kak mogu garantirati jer neki ni to nemogu dobiti

Mejzlik 19.09.2012. 20:22

Ako neki nemogu ni 2mbps dobiti, nazovite SZK i prijavite smetnju.

Full Throttle 19.09.2012. 23:24

ma nema tu kruha. dodju oni na teren, vele da je velika udaljenost od centrale i to je to. jedinu stvar koju možeš dobiti je raskid ugovora bez penala ukoliko si pod ugovorom. oni nisu dužni tebi omogućiti solidnu brzinu, nego još moraš biti sretan da uopće možeš imati dsl...

Shrek 20.09.2012. 03:01

Da ali sad su se osigurali da raskid ugovora bez penala možeš dobiti samo ako imaš ispod 2 mbit-a a prije si mogao tražiti i za više raskid.

Omerta 20.09.2012. 09:01

Citiraj:

Autor Full Throttle (Post 2239471)
ma nema tu kruha. dodju oni na teren, vele da je velika udaljenost od centrale i to je to. jedinu stvar koju možeš dobiti je raskid ugovora bez penala ukoliko si pod ugovorom. oni nisu dužni tebi omogućiti solidnu brzinu, nego još moraš biti sretan da uopće možeš imati dsl...

Upravo to, uvijek je neki razlog, jer točno se sjećam da sam i ja prije bio prijavljivao upravo ono što sam govorio za TV i ADSL - dijeljenje brzine, ali niš od toga..

Eh da imamo DSL ;)

Exe 22.09.2012. 17:09

Sve radilo normalno 5 god. i danas mi se dogodilo da kad me netko zove na fiksnu liniju pukne mi internet.
Ugasim ruter i ponovo upalim i onda radi dok me opet netko ne zove.
Zovem onaj broj za korisnike ali ima samo opcija za provjeru računa i ništ više.
Sad ne znam je to problem kod njih ili kod mene.

Mario92 22.09.2012. 17:39

Problem je na centrali, nazovi SZK i nek ti prijave smetnju, pusti onaj šugavi automat, dok ljudi dođu do nas pop*zde :D

snake29o3 27.09.2012. 18:44

Ovo bi mi očito moglo donijeti veću i kvalitetniju brzinu s obzirom na udaljenost od centrale...

ToroRosso 28.09.2012. 16:26

Poštovani,

Početkom rujna 2009. godine prilikom Vaše izgradnje nove centrale u Žitnjak Bogdanima korisnicima drugih operatera na tom području brzina interneta je pala od 50 pa sve do 90% ovisno o kojem paketu je bila riječ. Do tada sam imao brzinu od 5-6 Mbps na operateru Amis Telekom no nakon izgradnje nove centrale u Bogdanima brzina mi je pala prvotno na 2 Mbps da bi danas, 3 godine nakon izgradnje Vaše centrale iznosila mizernih 0,3 Mbps. Također znam da Amis i ostali operateri nisu htjeli sufinancirati projekt izgradnje nove centrale pa su njihovi korisnici ostali na staroj centrali, no to nije razlog da tim korisnicima smanjite kvalitetu pružanja usluge koju su dotad imali kod tih operatera. Moje pitanje je sljedeće: Pošto nisam u financijskim mogućnostima priuštiti si usluge Vašeg operatera zanima me možete li me priključiti na centralu u Bogdanima ukoliko se odlučim prebaciti na Vašeg operatera za uslugu Telefon+MAXadsl bez ugovorne obveze? Pojašnjeno bi to izgledalo ovako. Sa Amis telekoma pređem na T-Com, Vama platim 625 kuna za telefonski priključak bez ugovorne obveze. Zatim kada me prebacite na centralu u Žitnjak Bogdanima raskinem ugovor sa Vama i vratim se na Amis Telekom s time da ostanem na centrali u Bogdanima.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Lijep pozdrav.

Jel bi moglo ovo proć? :D

..očajan sam više :fuming::fuming::fuming:

Ati freak 28.09.2012. 19:04

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2245247)
Poštovani,

Početkom rujna 2009. godine prilikom Vaše izgradnje nove centrale u Žitnjak Bogdanima korisnicima drugih operatera na tom području brzina interneta je pala od 50 pa sve do 90% ovisno o kojem paketu je bila riječ. Do tada sam imao brzinu od 5-6 Mbps na operateru Amis Telekom no nakon izgradnje nove centrale u Bogdanima brzina mi je pala prvotno na 2 Mbps da bi danas, 3 godine nakon izgradnje Vaše centrale iznosila mizernih 0,3 Mbps. Također znam da Amis i ostali operateri nisu htjeli sufinancirati projekt izgradnje nove centrale pa su njihovi korisnici ostali na staroj centrali, no to nije razlog da tim korisnicima smanjite kvalitetu pružanja usluge koju su dotad imali kod tih operatera. Moje pitanje je sljedeće: Pošto nisam u financijskim mogućnostima priuštiti si usluge Vašeg operatera zanima me možete li me priključiti na centralu u Bogdanima ukoliko se odlučim prebaciti na Vašeg operatera za uslugu Telefon+MAXadsl bez ugovorne obveze? Pojašnjeno bi to izgledalo ovako. Sa Amis telekoma pređem na T-Com, Vama platim 625 kuna za telefonski priključak bez ugovorne obveze. Zatim kada me prebacite na centralu u Žitnjak Bogdanima raskinem ugovor sa Vama i vratim se na Amis Telekom s time da ostanem na centrali u Bogdanima.

Lijep pozdrav.

Kako da ne, jedva te cekaju :D

croi1 28.09.2012. 19:12

U vezi plaćanja pretplate, ulazak u EU i to.

Planirao sam produžiti ugovor na 2 godine da dobim onaj mobitel Samsung Mini 2 pa da ga prodam, no rečeno mi je iz jednog izvora da nije pametno produživati ugovor jer se krajem godine (ili kad uđemo u EU) neće više smjeti naplaćivati pretplata. Dakle, ovo je neka caka s tim mobitelom, navuku vas na ugovor i onda ćete biti dužni plaćati ugovorenu pretplatu nebitno o novim promjenama jer ste to i potpisali.

E sad, koliko je ova priča realna? :)

segregator 28.09.2012. 19:16

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2245247)
Poštovani,

Lijep pozdrav.

A da ih tužiš Hakomu, ili još bolje zajednička tužba ako vas kako kažeš ima dosta?

geronimo_2 28.09.2012. 19:32

Citiraj:

...neće više smjeti naplaćivati pretplata
ma otkud ti to molim te. pa naravno da ces placati pretplatu. meni cale zivi vec 20 godina u Italiji i uredno placa pretplatu ako zeli net isto ko i tu i ktome je jos i skuplje jedino je bolje sto je dobivao 8mb brzinu jer je to tamo nekakav standard.
:chears:

Rade0n 28.09.2012. 19:36

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2245345)
Planirao sam produžiti ugovor na 2 godine da dobim onaj mobitel Samsung Mini 2 pa da ga prodam, no rečeno mi je iz jednog izvora da nije pametno produživati ugovor jer se krajem godine (ili kad uđemo u EU) neće više smjeti naplaćivati pretplata.

Znači ukida se bilo kakav oblik pretplate? lol
Nisam čuo veću glupost.

imaticx 28.09.2012. 19:39

Ukida se radijska frekvencija (10 kn/mj)

Rade0n 28.09.2012. 19:42

Ma tih 10 kn će ti ukinut, a nešto drugo će povisit pa ti opet dođe na isto.
Ko i ono da možeš uzeti maxadsl bez telefona, ali ti oni tih 60 kn (koliko plaćaš telefon) svejedno dodaju na račun u sklopu ukupnog iznosa.
Ne možeš ti monopolistu natjerat da se on nečeg odrekne, znaju sve cake i sheme.

croi1 28.09.2012. 19:42

Ok, ta inf je došla od ženske osobe, njoj je to kao rekao čovjek iz t-coma, kao savjet.
E sad, čitam na drugom forumu "Ja sam cuo da je još jedan razlog prelaska na voip, a to je da ulaskom u EU t-com nece vise smijeti naplacivati pretplatu na liniju pa ce tome doskociti tako da ce sad naplacivati pretplatu na voip?Koliko je to tocno?" pa možda tu ima nešto, valjda ona nešto pogrešno pokopčala :D

Rade0n 28.09.2012. 19:46

Najbolje da ne nagađamo šta će biti kad uđemo u EU, to nitko ne zna i nema smisla oko toga raspravljat, ali jedno je sigurno, usluge neće biti jeftinije, to zaboravi, biti će kao i do sada.
Negdje ti daju, negdje uzmu, i stalno si na istome.

geronimo_2 28.09.2012. 19:48

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2245361)
Ok, ta inf je došla od ženske osobe, njoj je to kao rekao čovjek iz t-coma, kao savjet.
E sad, čitam na drugom forumu "Ja sam cuo da je još jedan razlog prelaska na voip, a to je da ulaskom u EU t-com nece vise smijeti naplacivati pretplatu na liniju pa ce tome doskociti tako da ce sad naplacivati pretplatu na voip?Koliko je to tocno?" pa možda tu ima nešto, valjda ona nešto pogrešno pokopčala :D

pokopcala je ona mnogo toga krivo meni se cini, a i sta zna onaj "covo" iz tkume sta ce njegovi glavonje zmislit, daj get real.
uvjek ce te zakarat kako god okrenes. da necu vise produzivat ugovor na nacin da se vezem, necu sigurno.
iskreno ja imam dobru prilicno vezu prek tkume i ok mi je cjena za flat jer kao sto rekoh vani je vise. nek mi zadrze cjenu kakva je i dignu brzinu na 8mb i jos malo upload (za skype video i sl.) i ja sretan.
jedino cega me strah je ono da ce nas natjerat da predemo na voip svi i da nam ukinu analognu liniju :hitthewal:.

ToroRosso 28.09.2012. 19:57

Citiraj:

Autor segregator (Post 2245350)
A da ih tužiš Hakomu, ili još bolje zajednička tužba ako vas kako kažeš ima dosta?

Ima nas sigurno cca 50-ak kuca :)

.. al ma taj hakom je isto kurac od ovce.. oni su tuzili t-com prije godinu dana zbog toga sta su sjebali centralu tj nasu kvalitetu usluge.. t-com se zalio i sad se oni tako povlace i nista od toga :) .. a s druge strane t-com je htio spustit cijene pa je hakom to blokirao kao bit ce prekompetentni.. tak da taj hakom nije ni vrit ni mimo..

Ati freak 28.09.2012. 20:50

Ako sam dobro procitao , za što ce i koga ce oni to tocno tužiti?

Njihovog providera koji nije htio sufinancirati izgradnju nove centrale i pustili ekipu da trunu na staroj ? ili Tcom koji nema nikakve direktne veze s time?

ToroRosso 29.09.2012. 15:11

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 2245397)
Ako sam dobro procitao , za što ce i koga ce oni to tocno tužiti?

Njihovog providera koji nije htio sufinancirati izgradnju nove centrale i pustili ekipu da trunu na staroj ? ili Tcom koji nema nikakve direktne veze s time?

http://www.hakom.hr/UserDocsImages/2...riminacije.pdf

RAUL 29.09.2012. 15:32

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2245345)
U vezi plaćanja pretplate, ulazak u EU i to.

Planirao sam produžiti ugovor na 2 godine da dobim onaj mobitel Samsung Mini 2 pa da ga prodam, no rečeno mi je iz jednog izvora da nije pametno produživati ugovor jer se krajem godine (ili kad uđemo u EU) neće više smjeti naplaćivati pretplata. Dakle, ovo je neka caka s tim mobitelom, navuku vas na ugovor i onda ćete biti dužni plaćati ugovorenu pretplatu nebitno o novim promjenama jer ste to i potpisali.

E sad, koliko je ova priča realna? :)

Vise se nece zvati pretplata nego naknada, sto ti dodje na isto.

geronimo_2 03.10.2012. 08:58

poz. pitanje, daklem Tscum povecava upload na 512. meni se to jos nije desilo, a imam dobru/stabilnu vezu. DL mi je uvijek na 4. dali je moguce da jos nisam dosao na red ili su me "zaboravili"?
frend 300m zracne linije od mene ima uredno dignut upload.
btw probao sam zvati podrsku i nemoguce je doci na red, po sat vremena sam pustio onu muziku. bit ce da su otpustili vecinu osoblja :lol2::lol2::lol2::hitthewal::hitthewal::hitthewal:.

Mario92 03.10.2012. 09:07

Povećanje uploada događa se postupno po regijama i prvo onima koji imaju više usluga.

A SZK je užasno teško dobiti jer je jučer crko MaxTV globalno pa zato je velika gužva, tako će biti još barem dan-dva (naravno, ako prije toga ne naleti neko nevrijeme ili pad centrala).

Omerta 03.10.2012. 09:27

MaxTV jučer nije crko globalno, nego lokalno ili regionalno, očito.. Jer je meni bilo sve u redu sa njim.

housel 03.10.2012. 09:36

Kod mene nije bilo problema oko max tv-a jučer a u t cumu su mi rekli da se malo strpim da ćemo i mi doći na red, ide po gradovima

D1viry 03.10.2012. 10:18

Ja nisam imao nikakvih problema, uopće, od strane t-coma. Jedini problem je bio u ponedjeljak i to nestanak telefonije, interneta i maxtv-a. Uzrok je bio "bajo sa bagerom", koji je prerezao glavni optički vod prema Osijeku :D.
Sve su sredili do 21:00 i nikakvih problema sa uslugom nije bilo, od tada. :D

Mr.Ex.President 03.10.2012. 14:33

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2247990)
poz. pitanje, daklem Tscum povecava upload na 512. meni se to jos nije desilo, a imam dobru/stabilnu vezu. DL mi je uvijek na 4.

Nije ni meni diglo, ako te tješi. Lokacija Split.

sharkri 03.10.2012. 14:43

Meni u Ri još prije 2 tjedna digli
http://www.speedtest.net/result/2218271564.png

Booger 03.10.2012. 15:09

Sisak još uvijek ništa! :(

s7ank0 03.10.2012. 15:38

meni u osijeku prije par dana digli upload....

http://www.speedtest.net/result/2218363001.png

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42.