![]() |
Citiraj:
I ja danas filovane paprike, salata od krastavaca, bijelog luka i vrhnja.Poslije torta od nutele i somersby :D |
Ja sam probao taj Somersby, ali mi se baš nije svidio miris...a i preskup mi je to nekako sport za sokić s malo alkohola :o
|
meni je totalno kul... baš je fun drink.
isto tako nedavno probao po preporuci sprite/beer... ljetno žensko piće dušu dalo. |
daaa...to se zove radler (sprite + pivo) i meni je predobro :)...pravo ljetno osvjezavajuce pice
mislim da sam negdje jednom citala da ga piju pro biciklisti (navodno da otuda ime "radler" - njemacki) jer da je osvjezavajuce jer nije preslatko vec malo gorkasto a piva daje hranjive sastojke :) danas sam maznula sendvic od tune za gablec i cetvrtinu lubenice :) |
ljuuuuuuuudi :D
sad si me podsjetila sa lubenicom... da čujem u detalje recept za pijanu lubenicu. kak izbjeć da se votka nataloži samo na dnu, kako staviti, koliko dugo, di... uglavnom ništa ne znam za ispravno spremanje. |
Uh, muka mi dođe kad samo pomislim na pivo pomiješano s biločime :o :o
Uglavnom, večeras u mojoj lokalnoj birtiji party - kiflice sa šunkom po 1kn komad...ima da se smažem Karlovačkim kao živina večeras :D |
ma kakvi miješat, ali šta ako ideš na more sa curom koja baš ne ljubi pivu, a prošle godine si solo skupio 167 pan naljepnica za nagradnu igru na moru (ne računajući pive po susjedstvu)??
šta onda dizelu moj pitam ja tebe? :D |
jebiga, nađeš skvo koja voli pivo ili vatrenu vodu :D
|
ma neeee... kad nađeš cugu sa pivom ko sastojkom, uvijek je spreman izgovor da je doma gajbetina iste u frižideru :D :D
|
To je tak kad si pod šlapom i trebaš izgovore za imati pive doma. :D
|
Moja voli pivo, ali samo Heineken, tako da je Karlovačko u frižideru uvijek samo moje. To joj je pregorko :D
|
Moja voli sve. :D
Na temu: danas si fino ispečem oslića i skuham rižu. :p |
Bolognese, široki rezanci, dvije vrste sira:)
|
Danas imam apetita ko slon :D
Ujutro ABC sir 200g, 5 pečenih jaja, nešto kasnije dvije šnite kruha namazane ramom i pekmezom i sad za ručak dva tanjura bolognese! I još se čeka večera :P |
Za rucak je bilo 5 manjih sarmi nepoznatne starosti ali bile su odlicne, a sad za veceru moram nesto konkretno jer me trening ubio, tak da bude 500g posnog sira, 170g tuna komadi, 50g kukuruza, 50g graska i dobro zalit sa maslinovim uljem da napoj bar mirisi na nesto.
|
Teleća jetrica na naglo (od sinoć u mlijeku), domaći pomfač i kristalka:)
|
Zderonje moje, napustam vas. Proteklih godina sa po 4-5000 kalorija dnevno je rezultiralo ogromnim viskom kila, tako da sam od prije dva tjedna na jako niskom dnevnom unosu kalorija, i to iskljucivo iz izvora tipa piletina, riba, jaja, posni sir...
Tomu sam dodao jos i dosta cardio treninga (sat i pol do dva dnevno) i prestao pusiti, pa cemo vidjeti sta ce biti. Citam vas ponekad, ali vam vise nemam sta napisati. :D |
Ajde barem nisam jedini. :D Manje više sam sve napravio kao i ti ali nisam prestao pušiti jer ne znam kako, a i neda mi se. :p
Danas pada tuna i paradajz. :) |
Citiraj:
Najbolje je kupovati friško meso koje ćeš prema receptima sam soliti i mljeti dva puta i onda raditi smjesu. No ja za to nemam vremena pa uglavnom kupim već mljeveno meso koje onda začinim prema želji. Kupim 2-3 kile miješanog mljevenog i onda ga začinim odokativnom metodom - soli, papra, češnjaka u prahu i crvene paprike (ljute i slatke po želji), mineralne vode i sitno sjeckanog crvenog luka glavicu do dvije. Takvu smjesu radim i za ćevape i za pljeske, mada češće napravim pljeske jer ih je lakše izvaljati. Isti recept koristim za pljeske sa sirom - samo napravim veće pljeske u koje tutnem malo deblju šnitu polutvrdog sira i preklopim pljesku. jebemti, odmah sam gladan :D |
Danas lagana hrana-izvadil sam iz škrinje hrgu zmrznutog bažula sa kobasama i špekom i ubio se ko njasvi:D
Za navečer sam već pripremio 4 kuruze za skuhat:) |
Za večeru kamenjarski specijalitet : mladi krumpač s korom, pečen u rolu, kalibar 4 cm i raštika s preprženim špekom i češnjakom. Počet ću govorit bez samoglasnika...Oždral sam se do bola i sad tražim mjesta za gemišt...:D
|
Upravo idem stavit četri kuruze kuhat za laganu večeru:)
|
Nakon dugo vremena pao je pošteni gablec:
domaća sušena kobasica, domaći ajvar, domaći paradajz, paprika, sir i vrhnje i kuruzno pecivo. :) |
Citiraj:
|
Da. U zadnje vrijeme su kombinacije:
tuna u umaku od parajza, tuna meksikana, paprika, paradajz, malo sira, aceto balsamico i malo soli. Ponekad padne piletina ili oslić. :) Spustil sam se na 108 kg, a imal sam 116 kg kad sam krenul s kontroliranom prehranom. :) Naravo ima izuzetaka kad odem van popijem malo više pa ubijem dva kebaba i burek sir. :D |
Tovim se grozdjem. :D
|
Danas roštilj.
Vratina, krmići, piletina, lokarde, fileti od raže. |
Danas kasni ručak, za 20-ak minuta bu gotove pizza-palačinke:nuts:
Ubil bum se ko zadnji sacpra:D |
Citiraj:
|
Vjerojatno palačinke u koje uvališ sir, šunku, krastavce te ih fino zamotaš u trokut, baciš u prezle i ispohaš. :p
|
pošto je krastavac staaaaaari prijatelj pizze :D
|
Dobro, ne moraš staviit krastavac. :D
|
Ma obične palačinke sa malo rajčice, ribane šunke, sira i šampinjona, zarola se, premaže rajčicom i u pećnicu.
Po želji se napravi još umaka za one koji vole zaljevat i ubiješ se ko njasvi:) |
a ne, ne... hamdija je reko krastavac, o daaaa krastavče koji krasiš naše pizze od stoljeća sedmog :D :D
iza leđa grah/ričet/tijesto sa smrvljenom papričicom iz tunisa :) |
Dobro ovo moje su pohane palačinke, a ovo od jelca nikad u život čuo nisam.
|
SPAM
|
Kak nemam. Brijal sam da ja i jelc mislimo na isto samo kaj on to zove pizza palačinke (kaj nema smisla), a ja pohane. Kad bolje razmislim poveznica mi je u banani ali eto svejedno operi đukelu. :D
|
dobro znamo svi kaj su pohane palačinke, ali u kojem paralelnom svemiru idu krastavci u njih... ne kažem da to nužno ima loš okus, ali da si čoban stoji.
:D :D |
Baš sam ogladnio.
Idem ubit koji komad vratine s roštilja. :) Pa gemišt do dva i na kutnoj u ležećoj poziciji čekam zvjezdane staze. Možda se do 4 vjutro dovlečem do žene u krevet. :D |
Teško ti je, jelda?:D
Ja bum isto ko i za ručak+čokoladni sa jabukama i rogačem:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26. |