![]() |
RX 580 dobro si podsjetio su 8gb (6 komada u rigu), ne znam za 4gb dal ce radit
SRB je malo cupav za konfigurirati pa ukratko: config.txt file : "cryptonight_type" : "heavy", "intensity" : 59, (neki kazu 58 da im radi, iznad se u pravilu skrsi) /*"gpu_conf" : [ { "id" : 0, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, { "id" : 1, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, { "id" : 2, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, { "id" : 3, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, { "id" : 4, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, { "id" : 5, "intensity" : 59, "worksize" : 8, "threads" : 2}, ]*/ ostalo sve ostaviti kak je pools.txt file: {"pool_use_tls" : true, "keepalive" : false, "pool" : "haven.miner.rocks:5555", "wallet" : "vasa wallet adresa", "password" : "w=Rig1"}, wallet : https://havenwallet.com/ exchanger: https://tradeogre.com |
isto tako je dobro za podsjetiti da ETH vuce oko 850W dok crypto heavy samo 670-690W
graficke su skoro pa necujne kad majnaju |
Citiraj:
|
profit sa SRB minerom je oko 5700H/s na 6 komada znaci oko 950H/s po kartici
neki prijavljuju i vise od 1050-1060 ako je kartica sposobna prozvakat. U mojoj varijanti ispada trenutno oko 5 komada dnevno (objasnjenje je da prvi paket sjeda dva sata nakon pocetka majnanja pa pool luck itd.) Inace po kalkulatoru je cak 6.16 XHV / $17.29 (trenutno) , dok kod mene 5*2.8=oko 15 USD dnevno |
isto tako zaboravih napomenuti da page file morah povecati na 60000 da bi miner mogao poterat dual thread
|
tnx :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
daju skoro pa isti H/r ko i prije na obicnom cryptonightu tak da predpostavljam da je v7 samo mala pretuumbacija algoritma koji sprijecava ASIC dok je heavy velika. nek me nadopuni netko ko je testirao jos pa da imamo saznanja :) |
Citiraj:
v7 2000hr heavy 1500hr dal zna netko razliku izmedju 580- obicna - PULSE i NITRO+ ARMOR OC ? koja ej tu najbolja? |
Citiraj:
ja bi uvijek uzeo nitro + zbog u pravilu najboljeg hladjenja i naravno najvece cijene - nitro plus je najjaca izvedenica kartice. |
ok.thx
Dal ima kakvih najava novih kartica rx 670 680? oce to ove godine izac? |
Pozz ekipa..pitanje jedno ili dva
Da sad krecete u rudarenje i da imate znanje koje cec imatw od rudarenje sto.bi se po vama vise isplatilo kupiti sad.. Nvidia rig ili radeon? |
Citiraj:
Nove, još uvijek Radeon |
Evo jucer nakon godinu dana ima rig morao smanjtii memory clock.
Jel se sto promjenilo u algoritmu? Ili se nesto promjenilo opcenito? Ili je mozda kod mene doslo do zamora materjala? Ono, kao s vozilima, kad su nova idu, a kako vrijeme prolazi sve su sporija. Ili je mozda napajanje na izdisaju ili mu je prevruce ili nesto? Imam 5 RX 570 Mini one ITX Saphirre, a napajanje jedno od 1200 sto IMO bi trtebalo to gurat, Zalmanovo je pa mozda i nije neka kvaliteta za 24/7 napajanje? |
Ako je gold ili platinum ne bi trebalo biti problema. A ima i dosta prostora. Na kojim. Frekvencijama ti je memorija? Moje su u rasponu 1880-1950mhz. Elpida.
A i manje su grafe, lošija regulacija napona sigurno, naspram većih primjeraka. |
Da, ali najvise mi je cudno da su radile na 2000 ko urica sve do danas , skoro cijelu godinu, i sad sam jucer skrtao po tom rigu da bi se nakraju ispostavilo da sam trebao skinut sa 2000 na 1975
Nesjecam se koje su memorije gore, cini mi se samsung ili hynix, nisam siguran davno je to bilo kad sam to gledao. |
Citiraj:
1. temperatura, 2. prašina. 3. temperatura zbog prašine. 4. ljeto dolazi tempoeratura. 5. DEGRADIRANJE memorije. |
5. DEGRADIRANJE memorije.
Pa sta je to drugo nego zamor materjala. Ma skinuo sam joj tih 25 dolje nek kopa stabilno, ionak ih netjeram na maksimum. A i temperature se dizu mada je sad jos normalno, cekam sad ove pripekline od 40 celziousa, pripremio sam ormar u podrumu veliki koji drzi 9 rigova i vec sad funkcionira fantasticno... |
Citiraj:
|
VEGA- Dal se moze ugasit ledice da ne svijetli RADEON na karticama=?
|
Možeš programom kojim si dobio sa karticom ...
pretpostavljam AORUS,ima kvačica za led, a možeš i boje mijenjat ;-) |
Citiraj:
ima switch na kartici kojom boje mjenjam na idikatoru rada. ima plava crvena i off. i to sam ugasio al RADEON nema. pogledacu na dvdu. thx |
Molbica. Malo sam stariji (60+). Čitam o tom rudarenju i trebao bih: neki link na neko obrazloženje šta se tu u stvari kopa, rudari, šta vaše krtice rade. računaju, blokovi, ništ ne kopčam..ne mislim se time bavit , al se u zadnje vrijeme o tome puno priča, a ja nemam pojmaaa...po mogućnosti na hrvatskom ili engleskom...
|
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining - evo sa wikija
|
Citiraj:
|
Prouči malo fraze tipa blockchain, proof of work (to je ustvari majnanje), proof of stake
https://www.youtube.com/watch?v=SSo_EIwHSd4 |
|
Ukratko: u stvarnosti mi ništa ne kopamo, nego zapravo naši kompovi povlače shareove, tj. dijelove nečijih transakcija (bilo koje valute u bilo koju) obrade ih i vraćaju natrak kako potvrđenu, za to se dobiva nagrada u vidu coina, a onaj čiju smo trancakciju obradili dobije transfer sredstava na svoj račun negdje....
|
Citiraj:
Evo, kreni odavde... https://www.youtube.com/watch?v=_160oMzblY8 |
Citiraj:
Ovo zvuci ko da su mineri blagajnica na salteru u banci, a i dojma sam da nisi bas na "ti" s blockchainom :kafa: - Ne povlacis shareove - share je samo pojam za podjelu zarade u poolu. - dijelovi nacijih transakcija - kako dijelove, ili cijelu transakciju ili nista - bilo koju valutu u bilo koju - to je exchange, mineri majnaju iskljucivo na jednom chainu, znaci iz iste u istu valutu |
Citiraj:
Istina ne znam sve o svemu i ne kužim baš sve, kolega kratos mi daje dosta novih znanja zadnjih par dana, ali ovo sve što mi ti sada objašnjavaš, kužim, samo loše objašnjavam valjda, ali svedno hvala na edukaciji :D :D :D @zlatko, probaj upogoniti bilo koji miner s bilo kojom valutom na svojom kućnom kompu i možda će ti ovo sve što mi trkeljamo biti shvatljivije (možda još lakše ako nađeš na YT neki video minanja ;) :chears: |
Molio bih vlasnike ,Sapphire RX 470, 4GB (Samsung memorija),da me prosvjetle,kako krenuti u slaganje,da se maksimalno izvuće iz njih.Dakle koji O.S.,driveri,majner ,postavke ,itd.Imam 3 komada,eventualno bih upotrebio i ,4 u 1 adapter,već nabavljen,pa stavio 3xgtx 1060,sa njima na istu matičnu,pošto ima samo tri slota za grafe.Unapred zahvalan,sad mi rade 3xgtx 1060,3gb,na nicehashu,pošto nisam baš strućnjak,majnao sam sa s7,d3,a4 dominator,što je sad neisplativo.,.Kad se to posloži ,prešao bi na GIGANTpool. Lp
|
Citiraj:
Mislim da je malo zeznuto kombinirati kartice ... (mislim da zbog clockanja u hiveosu,smosu) ... Moj prijedlog HIVEOS (besplatan do 3 riga),SMOS (plaća se 2$ mjesečno po rigu) ... Instalacija na stik 16GB 3.0 (neki pošteni) ... Ja minam sa claymoreom 11.7 i ok je,ali imam posebno AMD posebno NVIDIJE ... 1060 3gb - vidi koja je memorija gore i koje su točno kartice G1,WF2 ... 470 - imaš bios tu u mining grupi (vidi isto koja memorija),i ne zaboravi skinuti origigi za rezervu ... flashaj ... adapter 4u1 sam ja na smos samo stavio na ploču i prepoznao kartice i ... ... Možda sam nekaj i zaboravil,ali mislim u gro da je to to ... |
Koji je ono site gdje se može vidjeti udio svakog poola u nekom coinu?
Hvala |
Konaćno sam sredio rx-ice,na win 10,i idem skinuti claymore 11.7,sa megauploada.kad defender kaže da je zaražen.Gdje skinuti,i koju verziju,da je bez virusa?
|
Normalno je da windows defender prepozna miner kao virus
|
Hvala, krenulo je,sad moram staviti wolet,za eth.Imam coinomi,bitrex,coinbase,raćune ili da napravim na eth woletu.Pošto je dual miner trebam i za decred,molim te daj mi to malo pojasni.lp
|
Stavio samo eth wolet,i majna 1x rx 470 saphire,oko 28 Mh/s,na win 10,clajmore10,iz zida oko200w.Izgleda malo mi to, previše troši prema, 4 x 1060 3gb ,oko 400w,na nicehashu.Još moram ubaciti ostale dve.Lp
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10. |