![]() |
Počeli su dijeliti AC modele:
https://s30.postimg.org/pjs9o0b19/image.jpg Pogledao sam u konfiguraciji i zaista nudi AC mod, i nudi brzine do 1300 Mbit/s Budem testirao ovih dana dok mi se vrati novi lap sa servisa (Ima AC), ono kaj sam primjetio je da na starom laptopu koji ima samo N na 2,4, brzina downloada je porasla na 84 mbita i 35 upload. Poboljšanja u odnosu na stariji model definitivno... |
evo u toku dana i meni stiže ,iz prve ruke jedina promjena je zamjenjen "n" wi-fi chip sa "ac" chipom sve ostalo je nažalost isto.
|
Kakva je procedura za nabavu/zamjenu ovo AC šrota?
|
za zamjenu trebaš ako ti već ne puca veza ,biti malo inventivan doma 5-6 puta u toku dana
"napaviti da puca" i tražiti zamjenu. zamjena neide automatski,kao sa maxtv platformom , nego po potrebi,kako će rikavati stari speedporti tako će davati nove. |
stigao ac -prvi doimovi i nije tak loše ,nešto je promjenjeno u njemu jer ima drugačije napajanje,brzina wi-fi-a je više nego dobra dobijam na laptopu na nekih 4m udaljenosti
http://www.speedtest.net/result/6361739065.png više nego preko žice http://www.speedtest.net/result/6361986406.png |
Sučelje isto?
kakav ri je prikaz http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm |
sve je na 0 ,sučelje je isto samo je dodan ac,
nakon 7h rada ,dok je 1 računalo + maxtv sve radi dobro wifi brzina dobra čak više nego očekivana lag je primjetan,nakon botanja windowsa treba mu dobrih 5 sekundi da skuži da je računalo spojeno. nakon spajanja NSA na njega lag postaje izražajan otvaranje web stranice NSA traje 10-15 sekundi što je u lokalnoj mreži. ima probleme sa port forward-om,web stranice kasne. Firmware version 09091602.00.006 Hardware version 002 sve ukupan dojam je da je određeno poboljšanje vidljivo,ali pod opterečenjem je router i dalje šrot,ono bitno za nesmetani rad je ostalo neizmjenjeno,i dalje će osim wifi-a koji stvarno zadovoljava, biti potreban dodatni router |
Jesi probao usporediti pokrivenost wifi, je li bolja, ili je samo brži kada sjediš na njemu?
|
Citiraj:
Evo sinoć sam probao na ženinom laptopu AC mod ali nekako mi to sve sporo radi tj sporije nego na 2.4. Kako si ti stavio postavke za AC? Koja enkripcija? Da li si koristio samo AC il si imao uključen i 2.4 GHz? thnx! :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
mjenjao nisam ništa samo se spojio,ono kaj je kod mene bilo primjetno je kašnjenje stranica sama brzina je bila ok,ali očito da i dalje ima problema sa hendlanjem dns-a pa to djeluje užasno sporo ,neke stranice otvara sa par sekundi zakašnjenja ,a za neke treba i više,čak mi se čini da sve zajedno radi i nešto lošije od starog speedporta,sad dal je to samo osjetativno ili je stvarno tako neznam uglavnom asus mi radi za klasu bolje |
Šteta što nisu stavili opciju da se može skenirati WIFI okruženje da vidiš koji kanali su najopterećeniji, većina routera to ima.
Ni na novom se ne može koristiti telnet? Ovo nije za na router? https://forum.stricted.net/index.php...et-aktivieren/ |
ono kaj bi t-com htio je da osim promjene sida i wiffi lozinke router/bridge moda nemožeš ništa drugo mjenjati,vidiš da firmwareovi ni nemaju pravu administrativnu stranicu
što se tiće zauzeća kanala imaš brdo malih programćića koji to rade jedan od njih je inSSIDer |
meni je taj AC očito sheban jer ne radi kako treba. na mobu dobivam brzine do 5 mbita dok je na laptopu 7 mbita. Na 2.4GHz radi uredno ali na 5 GHz kenja. Sve sporo, jedva otvara stranice i dok konačno učita speedtest stranicu max 7 mbita ide... :-/
Udaljenost od routera 3 metra.... Sad razmišljam da speedport kompletno izbacim iz upotrebe i umjesto njega uzmem neki kvalitetniji router. Da li se to može napraviti? npr neki mikrotik ili -unifi i da se direktno upikne u pretvornik? Telefon mi ne treba, MaxTV ne koristim, znači samo net. Koliko vidim po netu ljudi su uspjeli tako nešto napraviti, navodno je internet VLAN 100 dok je maxTV 1500. Ima li tko ovdje iskustva sa time? EDIT: ako stavim na 5GHz N (450) standard, sve proradi kako treba, ac 1300 ne radi ok |
Ima li koji decrypt config-a koji radi na Speedportu v0 tj najstarijem?
Ovaj sa linka gornjeg foruma radi ali na v2 i v3 (v0 su obični a v1 kod nas ac model) Jer uz te alate, može se urediti config, dodati linije omogućavanje telneta i ostalog, spremi, kriptira opet i importa u router. |
Citiraj:
|
Tako ce najvjerojatnije i biti. :)
|
Evo mali update. Uspio sam nabaviti drugi novi speedport i na njemu ac radi uredno. Zanimljivo, iako imam 100/20, na speedtestu mi daje 200/25 :)
https://s23.postimg.org/65x1frdqf/Ca...0-22-41-25.png Mislim da cu nabaviti kvalitetan router i direktno u mali pretvornik jer prema onome sto sam cuo od tehnicara svi speedportovi su u bridge modu. Tako da samo saznam username i password i deri :) |
prebacit ga u bridge možeš opet preko stranica "moj t-com" tamo možeš korisničko ime vidjeti a i lozinku za spajanje promjeniti,
jedino kaj mi nije funkcijoniralo je isključivanje wi-fi-a na daljinu,taj dio sam obavijo na gumb na speedportu ili nazovi 08009000 i neka ti oni sve to obave a moraju ti i username i password reći. što se routera tiće za preporučiti je kao što kolega HyperX kaže neki Asus zbog jednostavnosti softwarea,ako se misli i maxtv preko njega koristiti nebi na odmet bilo da je na popisu Asuswrt-Merlin custom firmwareova |
Pitanje uz novi speedport sa AC wirelesom:
Zanima me da li je USB priključak i dalje USB 2 ili su možda i njega digli na USB 3? |
priključak je bijeli nije plavi znaći usb 2 ,u uputama nema ni slova o usb-u mada su svi drugi priključci navedeni,
meni je rečeno da je jedina razlika naspram staroga ac chip i drugo napajajanje drugih razlika nema,a tako se i osječa čak mi se čini da ovaj više laga. |
Znači i dalje nema WAN ulaz zasebno, nego koristi LAN1 za link sa ONT-om ?
|
E stvarno su dinosauri
|
Kakav je ovo voicemail ovdje?
http://192.168.1.1/html/content/phon...g.html?lang=en Nema opcije kao na Zyxelu onemogućavanje anonymus poziva (da ne prihvaća ako nema prikaza broja) |
a kaj ste očekivali ,točno što je najavljeno smo i dobili isto sranje u "ac" pakovanju ,jedan chip je promjenjen koji eto troši drugačije struju pa je moralo i
drugo napajanje sve ostalo je potpuno isto,dal će sljediti novi firmwareovi je jako upitno jer jedno računalo i maxtv bar kod mene rade uredno, laganje nastaje kad se prikljući 3 i 4 uređaj,a to bar do sada a nema razloga da se to promjeni t-com nije bilo briga ni najmanje,malo je bad kaj eto napretkom tehnologije svako od nas ima skoro desetak uređaja doma koji hoće na internet ,ali eto u dučanima ima routera na bacanje kaj to mogu bezgrešno pospajati. :) ili :( (nisam baš siguran) |
Momci, nabavio sam Asus router i sad bih to volio spojiti da radi. Ima li tko iskustva s time? Naime Speedport sam izbacio tj maknuo van iz igre te sam direktno u ONT spojio Asus Router. Upiknuo sam u WAN port na strani Asus-a.
Nazvao sanm službu za korisnike te sam konekciju prebacio u bridge mod. Lozinku sam promjenio na stranici moj.hrvatskitelekom.hr i pročitao odmah username. Kad na Asusu unesem PPPOE postavke (username i password), ne želi se spojiti na internet. Sad čitao sam po drugim forumima i kažu da VLAN mora biti 100 i MAXTV na 1500. Ima li tko iskustva (step by step) kako podesitit Asusa da e direktno preko ONT-a spaja na net? Hvala! :chears: |
LAN--- IPTV---Select ISP Profile : odabereš Manual Setting ---pod Internet upisati VID : 100
ako ti maxtv treba pod port 4 : VID 1500 i nakraju apply i to bi trebalo biti to. ovak ti mora zgledati: http://i1172.photobucket.com/albums/...pssywdk7m4.jpg zato i preporučamo asusa kaj (step by step) stane u jednu rečenicu :) :) :) |
zahvaljujem!
:chears: EDIT: Isprobano, radi! |
Ima da radi.
I kod nas ima potpun info samo treba potražiti, a i kolega je uskočio sa slikovnicom :fiju: :) |
bilo bi super kad bi na prvi post napisao tj prebacio ovo što je kolega Skalar pripremio. Vjerujem da ima negdje već napisano no često je vrlo teško naći pravu informaciju u brdu postova.
|
Pozz
recite mi da li ovaj modem Speedport W 724V Ci sto nudi t com ima lan portove od 1 gb ? |
Citiraj:
|
E super onda sutra trazim zamjenu jer na zte 931 su 100mbit pa kad prebacujem sa servera na pc dugo traje
|
Dobio speedport ac u zamjenu za dosadašnji ZTE, wlan leti bez problema na cak preko 100mbit/s na 5Ghz dok 2.4Ghz radi lošije nego na zte. Iz određenog razloga niti jedan kanal ne daje preko 20mbit, i javlja se sitan packet loss. Živim u Zagrebu ali ne mogu vjerovati da su toliko zagušeni kanali.
|
bežična brzina ti ne ovisi samo o routeru ono što trebaš probat i na routeru i na kartici na kompu postaviti "samo"N" provjeriti sa nekim programom zauzeće kanala recimo inSSIDer
|
Bok. Dobio i ja AC model.
Kako ste u postavkama stavili samo 5 Ghz ili je potrebno još nešto dodati? Odnosno da li ima smisla da uključujem 5 ghz, obzirom da sam na bakru? Ne mogu vjerovati da niti na ovom modelu ne radi WLAN time rule... ili ja nešto krivo radim? |
Stavi ga na 5 Ghz i odaberi N standard jer jedan je kolega rekao da mu se čudno ponaša kada je bio podešen na ac.
Wlan time rule bi trebao biti jer je postojala ta opcija i na osnovnom speedportu. |
Taj wlan time rule mi nije niti na prethodnom Speedportu radio kak treba.
|
U tom slučaju nisi jedini jer ni drugima taj time rule nije šljakao kako treba. Ako nisu ni na novom speedportu riješili, nema druge nego ostaviti wlan always on.
E sada, isplati ti se prebaciti na 5 Ghz ukoliko živiš u zgradi koje obično imaju veliki broj wlan mreža uokolo (zna ih biti i po 30+) jer zbog tog zagušenja nećeš moći ostvariti neku pristojnu brzinu. Ako nema puno mreža oko tebe, 2.4 Ghz je najbolja opcija. |
hebem im mater i t-comu nisu mi htjeli zamjenit zte za speedport kazu ako je ispravan router ne moze
|
reci da je neispravan.ZTE je još veće smeće...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55. |