![]() |
S obzirom što je sada na adsl-u jad od uploada tih 5-10-15Mb/s uploada je svemirska brzina. Ne znam stvarno što ljudi hoće jedino je pitanje cijena naši su majstori za visoke cijene bar dok uvedu nešto novo. :)
|
Ma ja samo trazim brzine 10/10, 20/5, 15/15, 10/15 ili nesto tako slicno, znam da je uvijek down visi ugl (minimum 5 Mbit upload, pozeljno 10... za one ultra znam da ce biti preskupo) ... meni nista bolje ne treba. Bitniji mi je upload, download mi i nije toliki problem... samo me zanima, kakvu cijenu mogu ocekivati za ovo i bojim se da nece biti FLAT limit na npr. 50 GB posto planiram imati tako malu brzinu jbt (naravno, akda uspooredujemo sa 30-100 Mbit/s). Ipak je telekom.de i telekom.hr isti k... koliko znam, u njemackoj nema limita za adsl2+, samo za vdsl2.
Evo gdje je sve dostupan FTTH kod njih https://www.telekom.de/glasfaser/#!/Start |
Imal kakvih novosti u vezi vdsl-a?
|
Lik iz T-coma mi je rekao da nece tako brzo, sad neznam koliko ima informacija. A lik iz drugog ISP-a mi je rekao da kod njih krecu s VDSL-om jako brzo.
|
17.10 kreče povečanje samo upload brzine sa 256kbps na 512kbps a za one koji su na 10 megabita paketu se povečava na 640kbps.
Neče se povečati odmah svima nego če se postepeno do kraja godine. Informacija je sigurna. |
Od kud ti taj info?
|
Točno tako, od 10.09 za nove korisnike kreće upload od 512kbps u najmanjem paketu brzine, u većem 640kbps, i u najvećem 768kbps, a postojeće će prebacivati postepeno od 17.09 pa do nove godine.
|
Dušu dalo za torrente:)
Mislin nije bog zna kakva brzina, ali je duplo više nego dosad šta je odlično, znam jer sam bio na 512 jednom i razlika u odnosu na 256 je nebo i zemlja... Doduše bio sam i na seedboxu, ali nije za ovu temu:D |
zar nam nisu mogli dic malo download ? ostadosmo na bjednih 4 mbit
|
S obzirom na kvalitetu parica i infrastrukture - povećanje brzina donijelo bi i do puno više problema. A ako ti treba više - imaš 8 i 20Mbps.
|
a bilo je i vrijeme da ubrzaju malo tu mizeriju od uploada
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma download je dobar, 4mbps su i više neg dovoljna, dobro da su se više sjetili povećat tu sramotu od uploada
|
Citiraj:
Citiraj:
bit ce prije nego mislite ;) |
Što će biti prije nego što mislimo?
|
Pa jeb* te, bilo je i vrijeme...upload mi je 0.15 trenutno!
|
Opa, odlična vijest!
60kB/s je već solidna brzina :) |
Citiraj:
Thanks for info, sve me sram s obzirom da bi morao znati takve informacije :D |
|
Citiraj:
|
Svaka čast. Još da meni dignu upload, bilo bi super. Ne zbog torenata, nego zbog MP igara.
|
Na stranici im sada isto pise da su upload brzine, 512kbit/s, 640kbit/s i 768kbit/s.
I meni je isto upload povecan na 512kbit/s. http://www.speedtest.net/result/2173996168.png |
I meni su digli upload, no smjesno je da nisu mogli makar malo brzinu downloada povecat (makar za one koji imaju mogucnosti).
Vec 4 godine je ista brzina, a toliko se toga promijenilo, nemozes normalno pogledati video u HD-u... Katastrofa |
Ma užas, al eto bar su taj upload digli na neku razumnu brzinu.
I 4 MBit-a NIJE dovoljno malo zahtjevnijem korisniku. Npr uopće ne mogu streamati HD utakmice -.-" :kafa:. Sramota za današnje doba. Eh što volim kad "radim" na brzini koja je u sigu :D. |
http://www.speedtest.net/result/2184655838.png
Jeej, napokon. |
Lijepo izgleda
http://www.technicolor.com/en/hi/dig...dsl/tg789vn-v3 No prije bi rekao da to daju samo poslovnim korisnicima. |
Ma prekrasno izgleda, pogotovo ovako uspravno. Iako sam s obzirom na ime očekivao malo više boje.
A sad stvarno, koga briga kako izgleda ruter? :) Ja još čekam brži upload :nono: |
Primjetio sam po oznakama da je to u biti Thomson, naravno TG789vn (bez v3). Lijepo izgleda stvarno, budemo vidli za funkcionalnost.
|
Trebao sam prije zakukat :)
http://www.speedtest.net/result/2187141091.png Nego, jesu dizali i download? Inače imam 4 |
Citiraj:
|
Blago njemu, tako sam i ja prije imao.. Sad imam sve na jednoj parici, odnosno, dijelim 4 Mb na MaxTV i ADSL.. A naravno, znamo da je TV prioritet.. Bulšit nažalost..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za ispravno funkcioniranje iptv-a i adsl-a treba minimalno 8Mbps, nazovi SZK pa reci da ti dignu propusnost. |
kak oni to dizu taj upload? dal to bas tehnicari dolaze na centrale pa tamo dizu ili se to moze i putem poziva SZK ??
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego se jednostavno radi o tome da na nekim centralama mogu ograničit koliko će dat IPTV, koliko ADSLu i neovisno bio maxtv aktivan ili ne, adsl ne može preko cca 4 Mb koliko plaćaš. Bar je meni tako rečeno, ako su lagali mene, lažem i ja vas, ali znam samo da san relativno davno bio na 7/0,5, a to se prelaskom na na novu centralu vratilo na 4/0,25:D |
Ovako, da vam objasnim jer vidim da pričate svašta :D Šalim se..
Od navedenih 500 kb/s, oko 300 treba TV-u, tako da mi ostane 250-300 kb/s za download. Čim isključim TV, download skoči na 500.. Zovem sutra, ali mislim da neću ništa postić zbog onoga što sam vam već rekao, na jednoj parici sam i nemogu oni meni dat cirka 800kb/s, iz razloga što TV nije stalno upaljen :D shvaćate? To bi značilo da ja onda plaćam 400 a imam 800.. Oni moraju te dvije stvari stavit na dvije parice (jedna za TV, druga za net). a sve su zauzete, tako da niš od toga.. No svakako ću zvat i žalit se, opet :) |
Ti si UVIJEK na jednoj parici, bez obzira na usluge koje imaš. E sad, druga je stvar koliko mogu propustiti kroz tu paricu, da li mogu pustiti 8 megabita ili ne.
|
imam maxtv i adsl. ostvarujem uredno 4mbita i kad radi maxtv i kad ne radi. kako to da meni onda ne skace na 9mbita dl koliko pise u ruteru kad ne radi maxtv? vidio sam da se to nekim ljudima dogadja. jel to puka slucajnost/sreca ili je nesto drugo u pitanju? naravno znam da ako placas 4mbita onda toliko i dobijes. samo me zanima
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:14. |