![]() |
pa to je maxtor u ništa drugo nisi ni trebo sumnjati :D
Moguče da je hard otiašo u viječna lovišta.. Imaš garanciju..? Vidim da je tebi više do podataka nego do harda... Ak nije otišlo nekaj "važno" možda se mogu spasiti podaci.. Jel barem pokazuje nekakve znakove života? |
imam garanciju. disk radi savršeno, ne škljoca, ne zuji, samo pokazuje u managmentu unllocated space.
http://img152.imageshack.us/img152/2...atednc9.th.jpg slika je s drugog kompa zato su samo 2 diska čak bi mu sad moga napravit novu particiju, ali nisam ništa radija jer sam mislija da se mogu povratit nekako podaci. |
uzmi neki alat za cupanje pobrisanih podataka i nemoj slucajno nista raditi na njemu dok nepocupas sve. 99% ces uspijeti vratiti podatke.
|
koristija sam powerquest-ov partition magic 8-icu i vratija sve podatke. iako je ima error na kraju procesa sve prošlo ok.
|
disc recovery
posto me RAK fino odje... jel ima tko ko bi mogo spasit podatke s mog umrlog Seagatea?
Seagate 7200.7, SATA, 160GB kod frenda sam ga spojio, uredno se boota, BIOS ga vidi i onda kad treba dignut windowse: " a disk read error has occured" |
jesi li dizao vindoze sa svoga harda ili si dizao sa njegovog harda dok je tvoj bio spojen kao sekundarni?
|
problem s hard diskom
slijedece je problem..:
bratic se "igrao" s partition magicom i kreirao je neke dvije manje particije, međutim nesto je krenulo po zlu, ne znam ni ja tocno sto, valjda je resetirao prije zavrsetka procesa, stvarno ne znam, uglavnom ostala je c particija (windows) i d (podatci) i te neke dvije sto je pravio. problem je slijedeci, kad se windowsi pocnu ucitavati (bootati) odmah izbaci plavi ekran i neki error u vezi ntfs file sistema, uglavnom čim se hard disk "zavrti" odnosno cim pocme loadati to se dogodi, probavao sam svasta, prikljuciti na svoj komp taj hdd i cim prepozna njegov hdd i meni se izbaci blue screen, probao sam i "na silu" ukopčati njegov hdd dok moj komp radi, tada se ucita njegova c particija meniu u windows exploreri i nakon te poarticije ucitava se ta nova sto je kreirao no cim pocme ucitavati izbaci blue screen. problem je izgleda u tim novim particijama (ntfs) koje je pravio, probao sam ih formatirati s winXP cdom no prilikom dijagnosticiranja u setupu izbaci plavi screen, probao sam i s win98 boot disketom no tamo ne prepoznaje te particije (vjerojatno jer nisu do kraja "napravljene" jer mu se resetirao komp prilikom pravljenja).., e sad uzeo sam knoppix 4.0 i sad konacno vidim njegov d: disk s kojeg zeli spasiti podatke, no i tu se javlja problem, kad spojim svoj HDD uz njegov i kad pokusam kopirati njegove podatke knoppix izbacuje nesto kad da se ne mogu kopirati podaci, vjerojatno neko ogranicenje nezna ni ja sam. evo molim vas, ako netko zna kako se s knoppixom brisu particije ili ako netko zna kako natjerati knoppix da kopiram njegove fajlove na svoj hdd bio bih zahvalan. ako postoi jos neka alternativna solucija svakako iznesite svoje misljene. hvala |
Ovdje http://www.hiren.info/downloads.php/...y/hard-drive/1 ćeš naći kratke opise i linkove za freeware recovery alate. Obrati pažnju jer nisu svi namijenjeni za sve OS-ove i sve datotečne sisteme!
|
kako vratiti podatke
Greskom sam izbrisao jedno 100 njak MB slika koje su mi od velike vaznosti i ne mogu se vise nabavit.
Izbrisao sam ih u 10.50 i jos nisam komp gasio (ako to sta znaci). Molio bih vas da mi pomognete jer mi je stvarno vazno i hitno.. Hvala |
Instaliraj Final Data Enterprise ili EasyRecovery pa vrati pomoću njih. Nadam se da ti te slike nisu bile na sistemskoj particiji.
|
ne nisu bile na sistemskoj,bile su na D particiji...
Ali sam ih prvo bacio u Smece (koje je na sistemsokoj) pa ojnda tek skroz izbrisao.... Trenutacno pokusavam sa GET DATA BACK for NTFS pa cu onda probat sa tim tvojim ako ovo ne uspije... |
Imaš ovdje besplatnih alata http://www.hiren.info/downloads.php/...y/hard-drive/1
|
Citiraj:
Probaj Easy Recovery, jako dobar program... |
Smeće nije samo na sistemskoj nego na svakoj particiji (ako to nisi mjenjao). Po defaultu se 10% od svake particije koristi za kantu.
|
Nista,sve sam probao,i skinuo NE TRIAL program,i druge programe ali mi ne moze naci filove koji meni trebaju...
ma divota :( |
Get data Back probaj on bi ti trebao vratiti podatke,samo sto nije freeware
|
|
Svrbi me prst... :D
|
Mario Bros, nemoj da te vračanje podataka dođe skuplje nego treba.
|
|
|
tuneup ne pomaze , jer kod povrata mjesa strukture datoteka , meni je tako izmaskrirao neke mixeve - kao spaseni su , ali spojeni krivi fragmenti i mos samo sjest i plakati .
inace , u zadnje vrijeme me nesto kopka jer ima neki program sa kojim bi mogao ispraviti bad sektore na cd-u , odnosno tako ih nero naziva pa nemogu jedan vrlo bitan disk koristiti . |
potrazi ova 2 programa na netu:
Restoration Recover my files prvi je odlican za brzo vracanje maloprije obrisanih datoteka. mali no funkcionalan, vise-manje. ovaj drugi mi je vratio 95% "full format" formatiranog diska od 80 giga, pa ti misli ;) |
Za***ah se (greškom obrisao logical drive)
da ukratko objasnim...
namjeravao sam formatirati jednu particiju i valjda sam u brzini kliknio na delete Logical drive il kak već piše i obrisao log. drive ( :clap: biser :D) eh.. sad nemogu čak ni windowse instalirati, niti sam ih mogao pokrenuti (samo se restarta) tak da sam nabrzinu na jednu particiju instalirao linux da ovdje potražim pomoć :D jel zna možda tko kak da bez gubitka podataka uspijem sve to srediti? (nemogu pokrenuti windows instalaciju, BSoD :( ) thnx |
otprilike (ovo sad ide napamet jer nisam dugo radio)
kreiraj win 98 startup disk ( mislim da mozes skunut exe s microsoftovih stranica) ubaci disketu kad te pita odaberes without cd rom support upisi FDISK dalje sve pise, samo nemoj obrisat krivu particiju |
isto mozes napraviti i sa boot cdom od windowsa iz recovery konzole...
joj njube samo u konzolu upises FDISK i poslje te CHKDSK |
Koj prog za repair i recover particija
Jel netko zna sa kojim programom mogupovratit stare particije na disku koj se zbog ne znam čega s***o?
Znači da ja njemu povratim prijašnje stanje. Uspijevam sa RecoverMyFiles povratiti neke podatke, ali ne sve... Ipak pi htio da mi se disk povrati na prijašnje stanje... Jel to može Acronis??? |
Probaj i sa EasyRecovery Pro, sto novijim.
|
kad sam ja izubil sve podatke s jene particije sve sam ih uspel vratiti sa
File Scavenger-om ( bil sam linux prvi put instaliral pa mi je prebrisal par particija ) |
pci file recovery, restoration i recover my files.
Oni se nalaze na mom rescue dvd-u |
Active@ Partition Recovery!!!!
|
Evo ja ću reć Easy Recovery ili Final Data Enterprise pa biraj... :D
|
Uspio sam sa recovermyfiles i sa GetData fast NTFS 3.x (mrak prog)...
Hvala puno... |
(riješeno) Problemi sa hard diskom, podaci nedostupni
Pozdrav
Kupio sam danas novu ladicu (u koju mi btw disk ne stane jer je previsok : bonker2 ), točnije Canyonovu CN-HDD25. Pristupio sam 2 puta disku i nakon toga, greda. Kad uđem u njega bude ovo: http://img250.imageshack.us/img250/9647/errorgq2.th.jpg Windows je pokrenuo consistency test koji je trajao, uf jako dugo... i činilo mi se da se vrtio u krug pa sam ga prekinuo. Disk nažalost ima bad sectora: http://img250.imageshack.us/img250/3...scankw1.th.jpg I baca ovu grešku: http://img250.imageshack.us/img250/2717/err2gd5.jpg Kod onog zadnjeg bad sectora disk zapne i počne kao roštati no nakon nekog vremena nastavi. Istina da je star disk i malog kapaciteta, ali na njemu su mi sentimentalno važni podaci :( I sad se grizem što nisam napravio backup dok sam mu još mogao pristupiti...:fuming: Do health statusa ne mogu doći jer disk ne podržava SMART. Kakav alat za recovery preporučate? |
Skini si HDD Regenerator 1.51 ili još bolje http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html ,ovdje imaš taj program i još puno njih ali HDD Regenerator bi trebao riješiti tvoj problem,naravno ako disk nije totalno nepopravljiv.
|
Ili, Norton Boot CD. Upravo danas sličnu stvar spasio s njim.
|
Swarm, nas dvojicu bas nece to s diskovima :( Za pocetak, prikopcaj disk direkt na plocu, a ne prek ladice, mozda sama ladica stvara probleme. Takodjer preporucam HDD regenerator i cijeli Hiren's Boot cd :beer:
|
Citiraj:
Citiraj:
Kopao sam po zalihama kablovinja i na sreću našao sam adapter 3.5" na 2.5" diskove i prikopčao ga na ploču, no opet ista stvar, tako da izgleda kako je ladica ispravna. Citiraj:
EDIT: ipak ima SMART http://img512.imageshack.us/img512/4783/smartks7.th.jpg Po ovome što vidim, meni se čini da ga samo bad sectori zezaju, a da je sve ostalo o.k., makar to ironično zvuči : bonker : |
O.K. ljudi, sad je stvar ovakva:
http://img456.imageshack.us/img456/2...eredoh9.th.jpg Bad sectori popravljeni, osim onog jednog za kojeg mi se čini da je fizički loš. No, sad imam pun disk CHK datoteka, fragmenata podataka što su nekada bili tamo. Eh...sad opet pitanje, s kojim programom da ih prebacim u normalne? Unchk treba to obaviti na disku koji ima CHK datoteke, no sad imam pak 30 i kusur Mb slobodno na tom disku (prije je bilo 400 i nešto sitno). Za svaki slučaj, te CHK prebacujem na zdrav disk. Ima li uopće smisla raditi to, ili je najbolje da ga samo formatiram i idem dalje? jer sam potrošio zbilja puno vremena, a mislim da će i za ovo jako puno trebati, te onako, kakve su šanse za oporavak po svemu ovom viđenom? EDIT: rješenje problema - skinuo sam PC Inspector program (freeware) te pročešljao sa njim disk, kopirao CHK datoteke na 250 Gb disk iz siga u zasebne foldere, te upotri***io FileCHK program, koji daje točan nastavak CHK datotekama (prepoznaje datoteke od JPG, DOC preko AVI pa čak i 3DS). Istina da ne proznaje dosta vrsta datoteka, no nekima će to biti dovoljno. Ostatak koji nije uspio prepoznati ostale su kao CHK i bit će pohranjene na neki trajniji medij, uz one već prepoznate. Sad će slijediti formatiranje u NTFS i izoliranje onog bad sectora. Učinak nije baš kakav sam htio (dakle nije 100%-tan) ali to je najbolje što sam mogao...Život ide dalje jel :D Valjda će pomoći nekome :beer: |
Spašavanje podataka s HDD-ova
Ne znam dal je već negdje bilo govora o ovome, pa sam ja eto...
Zanima me dal ima di u Zagrebu neki servis il neš di bi se mogo hard popravit?Iam jedan od 80GB za kojeg ne znam kaj mu je pa sam mislio da se to možda može popravit negdje po nekoj prihvatljivoj cijeni... Jel zna neko nešt? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35. |