PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

IceFisherman 14.09.2007. 11:48

nemreš ju dobit ... moreju ju dobiti samo amerikanci i englezi ( kaj mi je malo glupo .. i onda lik napiše da prodaje worldwide a niko mu nemre kupit osim amera i engleza :D )

.. lovu bi trebal imati sad samo u obliku virtual fund'sa .. pgledaj po paypalu gde imaš to točno ..

bobe 14.09.2007. 13:14

ok, u vezi te adrese sam i mislio da je tako, to sta kazes Virtual Funds-a, di to mogu nac, ja u profilu nis ne vidim:stoopid:

IceFisherman 14.09.2007. 13:21

hmm .. pa trebalo bi ti biti odmah na prvoj strani .. " My Account Overview"

bobe 14.09.2007. 13:31

evo sta kaze:

Sep. 13, 2007.....Payment To A++rew C***y Completed Details -£5.62GBB
Sep. 13, 2007.....Transfer From Credit Card Completed Details £5.62GBP

jel nes od toga?

EDIT: sad sam skuzio da nije, ocito nemrem nikako dobit novce, ta mi nije tolko vazno za ovaj slucaj koliko za ubuduce ako se radi o vecim svotama...

IceFisherman 14.09.2007. 13:39

a nebi sad znal .. možda treba još malo vremena projti ( kad ti je to bil vratil ? ) ili taj još nije našel vremena za vratit tj prebacit lovu natrag .. a ko bi ga sad znal

bobe 14.09.2007. 13:41

pa rekao je da je vratio odmah kad je vidio da nemam verified adresu, znaci sinoc oko ponoc, btw on je moju uplatu vidio nakon 10minuta, ICE jel si ti vec uspio primit ovako novce ili si tu cul negde?

IceFisherman 14.09.2007. 13:45

a onda bi ju i ti trebal več videti ... probaj ga kontaktirati i reci da ti na svojem računu nigde ne vidiš da je bila kakava transakcija prema tvojem računu .. ili kontaktiraj paypal ( makar kad god sam ih nekaj trebal nigdar mi nisu nič odgovorili :( )

.. ja nisam nikad primal nekakve novce na paypal račun .. samo sam čul da u slučaju ak ti nemre direktno na karticu sesti da bi onda trebalo ostati u obliku virtual fund'sa ( a sad dal je to istina ili ne nebi mogel potvrditi )

bobe 14.09.2007. 13:59

a nis budem ga kontaktirao pa sta bude, thx na pomoći

sNNooPY 14.09.2007. 20:26

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 813493)
.. ja nisam nikad primal nekakve novce na paypal račun .. samo sam čul da u slučaju ak ti nemre direktno na karticu sesti da bi onda trebalo ostati u obliku virtual fund'sa ( a sad dal je to istina ili ne nebi mogel potvrditi )

i sta s tim virtualnim novcima? IMHO, nema nacina da primis novac preko paypala ak si u HRV jer je HRV i dalje u "send only" programu.

IceFisherman 14.09.2007. 20:50

Citiraj:

Autor sNNooPY (Post 813795)
i sta s tim virtualnim novcima? I

pa kupis s njima nekaj isto kak bi s pravima .. uglavnom neznam kak to točno sve funkcionira .. malo googlajte pa bute vjerojatno našli odgovore na svoja pitanja ... :)

bobe 18.09.2007. 12:50

evo nakon 4 dana dobio sam puni refund na PayPal-u, ali naravno samo na Paypalu ne i na bankovni racun, sada mi pise za novce koje sam uplatio "refunded", al me zanima mogu li koristit to ikako?

IceFisherman 18.09.2007. 13:41

pa ak najdeš nekaj kaj košta tolko kolko imaš moreš s tim platiti ... ili si ostavi na računu dok nebuju naše banke dale mogučnost da moreš sa kartice stavljati novac na pay pal račun tj imati u obliku u kojem imaš ti sad tu lovu koja ti se vratila , pa onda nekaj kupiti ... :)

bobe 18.09.2007. 14:01

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 816909)
pa ak najdeš nekaj kaj košta tolko kolko imaš moreš s tim platiti ... ili si ostavi na računu dok nebuju naše banke dale mogučnost da moreš sa kartice stavljati novac na pay pal račun tj imati u obliku u kojem imaš ti sad tu lovu koja ti se vratila , pa onda nekaj kupiti ... :)

ok, a jel mogu npr kupit nesto sta kosta manje ili vise, npr ako je vise da mi ostatak skinu sa kartice, ili ako je manje da mi ostave ostatak?

sta se tice cekanja da nase banke daju mogucnost primanja novaca, mislim da bi ih dobio negdi kad bi iso u penziju:D, jer vidim da i neke zemlje EU-a poput Slovacke jos nemaju tu uslugu

IceFisherman 18.09.2007. 14:52

hmm .a to neznam .. probaj pitati , ili malo po helpu od paypala pogledti .. :)

bobe 21.09.2007. 11:00

evo vako, saznao sam da se refund MOZE primiti nazad na karticu, i to se upravo danas dogodilo, svi novci koje sam nedavno uplatio, a koji su mi poslije vraceni, iliti "refund-ani", danas su mi uredno sjeli na karticu, super!!

dakle, novci se ne mogu primiti ako se nesto prodaje ili vam netko ide uplacivat novce iz bilo kojeg razloga, ali refund se uredno vraca, i jos nesto, sve to skupa zna potrajat, meni je trajalo preko 4 dana da mi refund stigne na PayPal Acc, i jos 3 dana da sa PayPal-a dodje na karticu, inace kolko sam informiran, oba ova procesa znaju potrajat i do tjedan dana svaki.

toliko od mene za sada, vidim da ima dosta zainteresiranih u vezi ovoga, pa mozda slozim koji guide skoro, samo moram jos dosta tog proucit jer i sam sam pocetnik:)

Lord_Calidor 21.09.2007. 11:03

Citiraj:

Autor bobe (Post 819715)
evo vako, saznao sam da se refund MOZE primiti nazad na karticu, i to se upravo danas dogodilo, svi novci koje sam nedavno uplatio, a koji su mi poslije vraceni, iliti "refund-ani", danas su mi uredno sjeli na karticu, super!!

Dobra novost. Koja je kartica u pitanju, i koji tip PP accounta?

bobe 21.09.2007. 11:11

u pitanju je PBZ Visa electron

# Account Type: Personal
# Status: Croatian - Verified

:)

IceFisherman 21.09.2007. 11:57

zanimljivo .. da mi je znati zakej nam onda nečeju dati mogučnost prodavanja .. tj da nam ljudi zvana moreju uplacivat lovu:stoopid:

nino 21.09.2007. 11:58

Aaaa, nisam prije vidio ovo pa bi vas uputio. Ja sam ovo ljeto narucio nesto od lika i naravno nakon mjesec dana nisam dobio. Ispunio sam onaj "refound" obrazac za Paypal i lova je nakon par dana vracena na karticu :)

nino 21.09.2007. 12:03

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 819775)
zanimljivo .. da mi je znati zakej nam onda nečeju dati mogučnost prodavanja .. tj da nam ljudi zvana moreju uplacivat lovu:stoopid:

Ko zna, mozda mora proc odredjeno vrijeme da oni vide kako ide trgovina sa Hr, pa onda dozvole traffic love u oba smjera. Vjerojatno se vode neke statistike o prometu...

Willy@206 21.09.2007. 12:28

Recite mi dali jos uvijek hr paypal koristi samo i iskljucivo kreditne kartice ili je pocelo i sa debitnima? Ja imam it paypal posto oni daju mogucnost koristenja postepay debitne kartice; stundent sam i ne mogu dobiti kreditnu... Retardirani problem je sta da bi placao talijanskim paypalom moras se logirati sa nekog talijanskog providera jer ti inace blokiraju account (sta mi se vec desilo). Malo glupo ali sta ces, mislio sam si da mozda nabavim neki talijanski proxy... hehe...

bobe 21.09.2007. 12:45

100% mozes registrirat Visu Eelectron od PBZ-a (kod mene je tako) i Splitske banke, za Zaba-u nisam siguran, imam kod njih racun i prije 10-ak dana mi kaze teta u banci u Omisu da se ne moze registrirat...neki dan sam u Splitu vadio novce i pitao opet, kaze teta da ove nove (koliko su nove ne znam) imaju cip il ko zna sta, pokazala mi je karticu i ima 3-znamenkasti kod, ali pitanje je hove li je PayPal prihvatit, treba googlat i gledat po forumima,

za druge banke na znam

Willy@206 21.09.2007. 15:30

Citiraj:

Autor bobe (Post 819817)
100% mozes registrirat Visu Eelectron od PBZ-a (kod mene je tako) i Splitske banke, za Zaba-u nisam siguran, imam kod njih racun i prije 10-ak dana mi kaze teta u banci u Omisu da se ne moze registrirat...neki dan sam u Splitu vadio novce i pitao opet, kaze teta da ove nove (koliko su nove ne znam) imaju cip il ko zna sta, pokazala mi je karticu i ima 3-znamenkasti kod, ali pitanje je hove li je PayPal prihvatit, treba googlat i gledat po forumima,

za druge banke na znam

Pricamo o debitnim karticama?

Dawar 21.09.2007. 15:56

A ja kod mamine Vise electron od Splitske ne vidim onaj 3 znamenkasti kod iza?

Jelc 10.10.2007. 14:43

Da malo zbumpamo temu za gospodu kojoj je teško koristiti tražilicu:)

LorD ClockaN 10.10.2007. 17:21

Ja sam koristio, ali nisam našao šta me zanima, pa sam otvorio temu, dobio odgovor i ti si je lockao, tako da sam ja zadovoljen :)

voice_recogniti 12.10.2007. 13:58

'''Koje kartice mogu na paypal i od kojih banaka?
Naime cuo sam da VISA electron od Splitske banke dozvoljava registraciju na paypal, sve sto treba je otvoriti devizni racun u Splitskoj banci i zatraziti VISU electron...Hmmm e sad... ja sam probao sa Zagrebackom bankom i njihova VISA ne moze na paypal.
Da li netko ima popis (hrvatskih) kartica za paypal i tocno koji je format za unos telefonskog broja pri registraciji?
za broj kartice je xxxx-xxxx-xxxx-xxxx a za tel nisam siguran.
Gledao po drugim forumima, probao svasta, uspjeh izostao LOL!
PLS help....'''

joj koliko buke oko ovog. blago novijim generacijama. ja iman elektron i clasik visu. elktron na internetu nigdje ne primaju... mozda negdje samo. dok klasik ide svugdje. da istina razlika je od debitne kreditne kartice od one s limitom kao kunske tekuce.

ma da je mene malo trta davat te brojeve all over the net. bilo bi lakse otvorit neki lijevi racun pa se igrati s njime...

Ok, da ne duljim previse, ne znam kako je stanje s pay palom danas. prije dvi godine kad sam ja pokusavao. mogao sam se kao hr drzavljani prijavit ali nisam mogao placat sa svog paypala na americki paypal email. kazu kao mogu primati ali ne i obrnuto... i ja ljepo u postu pa wester union. ajme sranja di ja zivim. da promjenim proxie i da dolazim iz Slovenije? MA NE BI ti to napravi pa makar ceka da se USA srusi.

Ok, hvala na citanju. Jel danas to proradilo? Jesu li nase banke sto poduzele u svezi tog.

I sto je kod scama* ima tko kakvo iskustvo. Sto izbjegavati. meni svaki malo dode neki spam.

LorD ClockaN 12.10.2007. 23:06

Najnormalnija American Express charge kartica radi

Mattheous 12.10.2007. 23:53

Kada će otprilike bit dostupna i mogućnost primanja novca na PayPal?

mann 13.10.2007. 12:55

Citiraj:

Autor MATTHEOUS (Post 838885)
Kada će otprilike bit dostupna i mogućnost primanja novca na PayPal?

To pitanje mislimd a je bolje postaviti paypalu neg ovdje...

Inace sto se kartica tice prolazi i bez problema ERSTE Visa Electron...

Mar 13.10.2007. 13:18

Čuo sam da Vise Electron prolaze bez problema, no ja imam Maestro (PBZ) debitnu s čipom, ali bez onog koda na poleđini.
Da li itko zna može li se s tim na PP?

Ili moram vadit Visu Electron?

Vjerojatno je "problem" u tome što treba imati devizni, a ne kunski račun

IceFisherman 13.10.2007. 17:03

ja imam od PBZ-a visu electron i imam onaj broj na njoj i čist normalno ju dodal i pčalač i sve :)

sNNooPY 15.10.2007. 19:15

Citiraj:

Autor Mar (Post 839236)
Čuo sam da Vise Electron prolaze bez problema, no ja imam Maestro (PBZ) debitnu s čipom, ali bez onog koda na poleđini.
Da li itko zna može li se s tim na PP?

Ili moram vadit Visu Electron?

Vjerojatno je "problem" u tome što treba imati devizni, a ne kunski račun

Maestro debitna ne prolazi. I nema veze s deviznim racunom. ja imam kunski ziro (Visa Electron) i radi PayPal.

coconut 15.10.2007. 19:52

Glavno da kartica ima onaj kod iza jer on služi pri autorizaciji kod otvaranja PayPal računa. Moja Erste Meastro i PBZ Visa Electron nemaju koda, ali sa Erste MasterCardom nemam problema.

rendula 15.10.2007. 21:07

:::MOLBA:::
jel bi netko sa paypal accauntom mogao meni platiti tenisice koje bih narucio sa www.pickyourshoes.com (jos samo da provjerim jel dostavljaju u hr), a ja mu solarno dam prije toga keš i platim cevape i pivu? pliz?

Vejita 15.10.2007. 21:41

Nekuzim zakaj trkeljate s tim karticama koja more koja ne ,zasto jednostavno nestavite u jedan (recimo) post ili jos bolje na prvu stranicu da netko napravi post pa neka ubacuje koju imate karticu (tip/banka(pin i stanje keša :D)) i tako da nemora svatko pitati dali more ova dali more ona itd.

(samo prijedlog)

voice_recogniti 16.10.2007. 14:03

Citiraj:

Autor Vejita (Post 841464)
Nekuzim zakaj trkeljate s tim karticama koja more koja ne ,zasto jednostavno nestavite u jedan (recimo) post ili jos bolje na prvu stranicu da netko napravi post pa neka ubacuje koju imate karticu (tip/banka(pin i stanje keša :D)) i tako da nemora svatko pitati dali more ova dali more ona itd.

(samo prijedlog)

to se i ja pitam. koliko glupih postova ode ima i to na jednom mjestu. kartice koje su predvidene za unutar hr nece ic dok ove poznate (silver golden klasik) idu... i svaka kartica ima taj 3 ili 4 znamekasti broj...

i opet ne svacam svi se ode bavite samo shopingom? pa sta ce vam paypal za to? mozete direktno kupit neku stvar s autorizacijom vase kartice?

ja imam konkretan primjer: privatne osobe nemaju doma card terminal post.. ugovor s banokom itd... i ja njima nemogu preko kartice uplatit ili dati novce. postoje metode kao postom, westernom ili uplatom preko ceka.... ili mozda s bankovnog racuna na racun...ali za sve ove situcije trebas izac iz kuce...

e sada ako imas svoj paypal account. dovoljno ti je znati necij email i mozes mu poslati 200 dolara. tako rade u americi.

JEL NETKO ZNA ISTA OD OVOM?

IceFisherman 16.10.2007. 14:15

Citiraj:

Autor voice_recogniti (Post 842024)

i opet ne svacam svi se ode bavite samo shopingom? pa sta ce vam paypal za to? mozete direktno kupit neku stvar s autorizacijom vase kartice?

ja imam konkretan primjer: privatne osobe nemaju doma card terminal post.. ugovor s banokom itd... i ja njima nemogu preko kartice uplatit ili dati novce. postoje metode kao postom, westernom ili uplatom preko ceka.... ili mozda s bankovnog racuna na racun...ali za sve ove situcije trebas izac iz kuce...

ajoj .. se to meni čini ili ti neznaš čemu služi paypal i koje pogodnosti i sigurnost pruža ?

ajd brzo na www.paypal.com i pogle čemu služi i koja je razlika ak nekome platiš prek njega ili nekom drugom metodom
:kafa:

voice_recogniti 16.10.2007. 16:40

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 842027)
ajoj .. se to meni čini ili ti neznaš čemu služi paypal i koje pogodnosti i sigurnost pruža ?

ajd brzo na www.paypal.com i pogle čemu služi i koja je razlika ak nekome platiš prek njega ili nekom drugom metodom
:kafa:

pa jel mozes? kad sam ja pokusavao nije moglo? briga me za troskove...

Emissary 16.10.2007. 21:54

Mislim da je bolje da osobne podatke i podatke kartice ostavljaš na relativno sigurnom (Paypal), nego da na mali milijun stranica ukucavaš brojeve sa kreditne :fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:44.