![]() |
Citiraj:
Ovo čak nije tak bedasta primjena. Korištenje AI-a kao alata za pronalaženje sigurnosnih rupa koje čovjek ne vidi > provjera kroz ljudski tim (experata ne nisko plaćenih juniora) > implementiranje fixa. |
Još dok nauči sam ispravljat rupe koje ostavlja i to bude zicer.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sve predrasude ljudi koji rade s time, kao i ono što je u konzumiranim sadržajima, budu ubačene unutra.
|
Nekako mi objektivnost i LLM ne idu u istu rečenicu. Ako postoji mogućnost biti objektivan, mora postojati i mogućnost biti subjektivan, a LLM nema ništa od toga. Kao da me netko pita je li moj spell checker objektivan.
|
Nije to baš isto, frende. Spell checker gleda riječ po riječ, "AI" gradi kompletne rečenice i paragrafe. Ima mjesta za objektivnost i subjektivnost koliko hoćeš. Sve ovisi o sadržaju na kojem je LLM treniran i ocjenama koje je dobio kao feedback.
|
Citiraj:
Jasno, ovisi o sadržaju i ciljevima treninga, sukladno tome će izbacivati svoje outpute ali LLM sam po sebi ne može biti objektivan ili subjektivan kao ni bilo koji drugi softver. |
|
Citiraj:
|
Biti bezobzirno đubre ili spasit planet, to je pitanje.
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve mi se mvise cini da je Sam Altman *izda koja samo gleda svoje dupe i zeli se pridruziti ergeli najbogatije IT Elite - bez obzira na cijenu i koga ce radi toga zgaziti. |
Po meni je jedino pitanje da li više struje potroše ta velebna "AI" rješenja ili kriptovalute. Zelene tehnologije, nema šta.
|
Citiraj:
> Fortune |
"Dozens of users cancelled subscriptions" :D
|
Citiraj:
Citiraj:
> Techspot Citiraj:
> Techspot |
Citiraj:
Citiraj:
Šokantno (no dobro ne baš...)... |
“Fundamentally, AI doesn’t understand your users or how they work,”
Fundamentalno, AI ne razumije ama baš ništa, u tom i je problem :D Genijalno se vidi koliki postotak čitavog hype-a otpada na puku semantiku. "Reasoning models", "hallucinations", pa i sam "AI" naravno, sve to LLM prikazuje kao nešto što on uopće nije. Bez obzira na to, primijetio sam da se sve veći i veći broj ljudi u potpunosti oslanja na outpute koje im baca chat gpt, preuzima ih potpuno nekritički i shvaća kao Sveto pismo. Tako da u principu se slažem da bi "AI" na kraju mogao uništiti čovječanstvo, ali ne na onaj blesavi način iz Terminatora, bez velikih eksplozija i dramatike, nego poglupljujući ga do krajnjih granica uz tihu neizbježnu propast. Kao u staroj pjesmi: This is the way the world ends Not with a bang but a whimper. :goodnite: |
Idiokracija na fast forward, drugim riječima.
|
Ja ga pokusavam natjtati da mi objasni nas presani hamburger https://www.pik-vrbovec.hr/grupe-pro...urger-presani/ i nema sanse on samo halucinira o mijesanom mesu.... :dobartek: :hitthewal:
|
Si probao pitati za mesni doručak :D
|
Citiraj:
|
Evo šokiran. :D
Koliko je samo Facebook dobija takvih tužbi, Google....kamoli neće Kinezi :D Oni barem ne glume svetinju. |
Data is the new oil*
*postoji dokumentarac s doslovno tim naslovom i vani je već gotovo 8 godina |
Citiraj:
|
Ovo je bilo iskreno za očekivati - na stranu što se radi o Kini u članku.
Citiraj:
AI omogućava potpuno nove i uvjerljivije razine prevara. Zato MFA svugdje narode iako ni to nije bulletproof. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
> Techspot |
Evo ga, zao AI. Do sada je AI bio bog a sada je u rukama hakera (pretpostavljam Ruskih i Kineskih) đavo.
|
Citiraj:
|
Naravno, to je samo alat. Čekićem možeš sagraditi dom a možeš i napraviti nekome ogromnu štetu. Pojam "haker" je danas toliko izmanipuliran da je predmetno djelovanje teško a priori smjestiti u kategorije dobro/zlo.
|
Pitam ChatGPT za cijene nekih usluga, ovaj odgovara u kunama :D
|
On zna da ces bolje razumjeti u kunama :D
fact, treniran je na npr. reditu, ima godine postova od 2010 do 2022 u kunama i par postova od 2022 u eurima, i posto je weight veci na kolicnu podataka nego recent info odluci se prikazati taj neki zastarjeliji info koji ima ali je siguriniji u njega nego u noviji info Inace svi ti LLM modeli su losi sa brojevima osim ako im nije eksplicitno definirano "aha ovo su brojevi, idem odvrtit python skriptu da izracunam" grok i claude su to napravili chatgpt jos nije, bar ne osnovni model. Pitajte ga da oduzme broj sa 2 decimale od broja sa jednom decimalom pa ce se zbunit. Popularni primjer je "8.9-8.11" |
Citiraj:
Citiraj:
|
> We still have not seen a single valid security report done with AI help.
Ni ne budu dok ne počnu ocjenjivati kvalitetu tih reporta :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
> PcWorld Imam osjećaj da će ova vrsta scama u idućim mjesecima/godinama eksponencialno eksplodirati. |
oh...the irony :banned:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
interesantan problem, bilo bi interesantno viditi zašto dođe do zaključka da ne izvrši komandu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23. |