![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mogućnost da te odjednom snađe oneshot kill koji se pojavio niotkuda, makar bio 200+ level...i to ne na kraju igre nego na 75% igre... :care:
Tibia mariner na "mountaintop of the giants"...koristi comet azure spell...i laku noć a ni ne skužiš što te snašlo :D |
Htio sam popeglat soulsbourne igre da krenem s elden ring, ali sam odustao.
BB stao radi blood starved beast, nije toliko teško koliko mi je išlo na jetra trčati do nje nakon pete smrti. Dark Souls blighttown...nemam živaca. Demon souls ps5, drugi boss u tunelima, prvi susret imam ga na još jednom šutu i gotov je....nestane struje u ulici. Nakon toga 7-8 puta išao njemu, nisam stigao do njega jer sam pao s onih platformi. Igre nisu teške, nego mehanike su takve da djeluju teške. |
Ništa od toga, nisam 3 dana upalio, nemam volje, obrisao. :) Uložio ukupno oko 40h, dogurao do level 67, to je to od mene. :D
Mentalno se pripremam za Hogwarts Legacy, do onda ću malo chillati uz Netflix i to je to. Stvarno sam se trudio da mi se svidi, dobra je igra, no nije to za mene, po ne znam koji puta. |
Fućkaš industriju videoigara kad "teške" igre su samo nezgrapne, a ne teške, pogotovo kad se sjetim devedesetih, većina težine je dolazila od loših mehanika i save sustava, isto ko i souls igre.
Nemogu lagati da nisu privlačne, ER pogotovo ... ali "nobody got time for that", a s druge strane instaliramo i igramo stare igre, i gledamo stare filmove, jer novo je truba, rijetko što me toliko zainteresira da odigram do kraja (trenutno igram Stray, tj. odigrao sam 3 sata u komadu, i imam feeling da sam pri kraju, moram neku bateriju ukrasti iz tvornice), nakon toga idem ponovo Uncharted s kojim sam se upoznao tek u 2022.g. |
Nisi pri kraju, ali nisi ni daleko.
|
Citiraj:
Zato jer je danas sve užurbano, stare igre su većinom trajale po par sati i mogao si ih proći u tjedan dana ako ne i jednom danu. Danasnje open world igre traju puno vise. Meni osobno ne smeta, tlou 2 sam prelazio god dana. Odigras kako kad stignes po 1,2h 😁 Obje sam platinirao ne znam koliko je trajalo za Elden, stray sam prvi playthrough imao oko 7h, za platinu treba proci ispod 1h. Ragnarok sam isto igrao par tjedana na kraju obrisao jer me nervirala. |
Završio igru nakon 4 mjeseca, level 282.
Crucible Knight su mi bili među najtežim protivnicima, pa te napasti su gore od dosta jačih bosova. Probao dosta raznih max buildova (melee, bleed-arcane, faith) i maxao valjda 10-ak oružja. Uglavnom, prvi put se susreo sa FS igrama i stvarno je vrhunska igra sa toliko sadržaja i mogućnosti....jedva čekam DLC. |
Citiraj:
Isto sam rekao davno. Podsjećaju me na igre iz 90ih omotane u novu grafiku. |
ja sam igrao na PC ali sa ps4 kontrolerom i sve mi je bilo odlično. Uopće ne znam kako bi soulsborne igru igrao na mišu i tipkovnici
|
Najavljena ekspanzija, Shadow of the Erdtree!!!
https://www.reddit.com/r/Eldenring/c...lk_a_new_path/ |
Bit će dobro ako izađe ove godine...nadam se da će bit Miquella story.
|
Sve From softove igre su mi vrh i završio sam sve osim Demon Souls i Bloodborne jer sam na PC-u. Sada sam na Elden ringu i igra je, naravno, vrh, a način na koji su uvelike riješili probleme s open world dizajnom je impresivan. Ljudi razumiju točno koji su problemi.
Unatoč tome, bolji mi je linearniji dizajn Dark Souls / Sekiro igara jer vidim sada da niti From nije mogao izbjeći taj problem sa balansiranjem u potpunosti, budući da je istinski open world i problem balansiranja načelno nemoguće do kraja riješiti. Da dam konkretni primjer - moj prelazak ide tako da sam prvo se malo vrtio osnovno po Limgraveu i riješio neke kampove, pobrao i upgrejdao Uchigatanu i odmah na relativno niskom levelu (20ak) krenuo na Stormveil. Nakon što sam njega riješio, odmah sam išao na Raya Lucaria i nakon što sam nju riješio sam išao istraživati onaj otočić južno od Limgravea gdje je i castle Morne i sve ostalo - i cijelo to područje je sada toliko lako da bih zatvorenih očiju i sa primanjem 100 udaraca u svakoj borbi sve prošao. Takvih disbalansa u recimo DS ili Sekiru nema baš nigdje, a ovdje je relativno lako moguće doći do te situacije. Mogu tek misliti kako je s igračima kojima je ovo prva From igra, pa onda primarno besciljno zumaraju okolo po low-level područjima, farmaju i level-upaju. Oni mogu napraviti svojevrsnio override cijele igre. |
Eto ti kolega iznad, 282. level :)
Šalu na stranu, nikakav problem - snalaziš se kako znaš i umiješ, sve je legitimno. Ono što je fascinantno u dizajnu Fromovih igara je da možeš igrati doslovno na bilo koji način koji ti padne na pamet, s apsolutno svim kombinacijama oružja i opreme i (ne)razvoja lika. Nisam baš siguran da bih imao živaca/vremena ići na ludosti kao što su SL1 prohodi, ali ću se jednom baciti na full solo (tj. bez bilo kakvih summona). Idealna prilika za to kad izbace ER ekspanziju. E, a nije li Bloodborne dostupan kroz PSNow aplikaciju? Streaming, jbg, al bar nešto. (nisam koristio pa nemam pojma jel uopće podržano kod nas) |
Slažem se da je lako zalutati, ali nekako te težina protivnika vodi. Ako naletiš na preteške protivnike, možeš probati nekim drugim putem. A i grace te usmjerava.
Meni se npr dogodilo da sam dosta rano otišao u caelid, vidio da su protivnici preteški pa sam mislio da je to nekakav endgame area. I dosta dalje sam došao u igri, skoro pred kraj, prije nego sam se vratio u caelid, a onda je sve bilo prelako za potaracat :D |
Citiraj:
Ovo što kažeš - sve kombinacije, (ne)razvoji lika i sl. su legitimne, svakako, ali Elden je doista po meni puno lakši od bilo kojeg DS-a i pogotovo Sekira. I puno je lakše, bez nekog grinda pretvoriti većinu borbi u nešto poprilično lagano. Ovo kad vidim lvl. 200 i slično, čini mi se da ima ekipe kojima je ovo prva From igra, a u glavi imaju Bethesdin pristup, pa onda Elden igraju kao Bethesda igru...i čini se da se definitivno Elden može "slomiti" na taj način. PS Now i dostupnost Bloodbornea na PCu nisam istraživao. Jako bih volio odigrati tu igru. Ako i ima na PS Now, ne znam kako bi radilo na mojoj grafičkoj jer znam da emulacije novih konzola puno traže od HW-a. EDIT: a ok, sad vidim da si napisao da je to streaming....ok, moglo bi se probati nešto. Citiraj:
Zato i kažem da mi je unatoč ljepoti istraživanja u Eldenu ipak draži linearni DS/Sekiro pristup. |
Citiraj:
Citiraj:
I onda sam i sa tim visokim levelom kod endgame bosseva znao u 2 udarca a nekad i one shot poginut. Znači nizak health bar ali sa max oružjem u svakoj ruci i onda veselje... Sad mi se teško uopće vratit na bilo koju drugu igru i gledam počet NG+ (nakon Elden Ringa FPS-ove ne mogu ni pogledat). I dodatna super stvar, na Elden Ringu sam napokon naučio igrat na gamepadu (igrao na xboxu) a prije sam sve igre sa xbox-a igrao na mišu i tipkovnici. |
Citiraj:
Što se tiče tvojeg prelaska - razumijem što govoriš. Inače, ako si tako zagrizao za Elden ring, a to ti je prva From igra, onda si u super poziciji - preporučujem Dark Souls 1 i 3 i Sekiro da nabaviš. Trebao bi uživati full, ako ti se sviđa ER gameplay (s time da u tim igrama nemaš ovog elementa open-world istraživanja, ali je apsolutno vrhunski level dizajn. |
Citiraj:
|
Povezan je iznimno sjajno, da, ali nije open world.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stvar je relativno jednostavna. ER funkcionira na nacin da postoje veliki otvoreni prostori s relativno malo sadrzaja i "neobaveznijim", kratkim sadrzajem i onda su na pojedinim mjestima u tom potpuno otvorenom prostoru smjesteni "leveli" koji su praktickinidenticni dizajnu svega u recimo DS igrama. Da iz ER izbacimo taj otvoreni prostor i nacin pristupa zasebnim "levelima" i samo onda medusobno povezemo puteve izmedi tih levela...i yo ma nacin da se vrte jedni u druge i spustaju jedni u druge i sl., tada bi to nalikovalo na DS1 recimo.
Ono sto je sad relevantno za ovu raspravu: nacin na koji su leveli u DS1 povezani (i to na nacin da ima vise od jednog puta u njih i iz njih, zato kazem da je linearno, ali sa vise pristupa) i potpuno otvoreni prostor u koji sunonfa leveli smjesteni - to je vrlo razlicit dizajn i vrlo razlicit nacin pristupa levelima. Ovo sto je u ER je prakticki nemoguce potpuno balansirati, dok s ovim dizajnom u DS1 to nike slucaj. Sent from my 2201116SG using Tapatalk |
Napokon zavrsavam igru jer nemam bas puno vremena. Svalako je vrhunska igra i sve sto je vec receno. Dizajn open worlda paradigmatski dobar i nadam se da ce drugi uciti iz ovog primjera. Ako bih trazio kritike - stojim iza onoga sto sam vec rekao, a to je da je cak i u ovako vrhunskom open worldu nemoguce napraviti balansiranje kao u linearnijoj igri. Moj prohod npr. za sada traje 103 sata i levrl 112 sam, bez da sam u ijednom trenutku grindao za neke resurse ili levele i sl. Jedino sam pokusavao sto kompletnije sve istraziti. I to je dovelo do toga da sam npr. Morgotta isprve nalupao ko malu bebu bez da sam se uopce i trudio, onog Gargoyle guardiana u Forbidden lands isto tako i sl...naprosto mi nitko nista ne moze, cak i ako lose igram. To je posljedica nemogucnosti balansa.
|
|
Čeka se :zdero2: |
Elden Ring
50€ DLC i imam osjećaj da su spoilali opet sve bosseve, al dobro izgleda fantastično. Sad treba dočekat 21.06. 😁
|
Citiraj:
50 je premium verzija sa soundtrackom i artbookom |
Citiraj:
Meni nudi store samo ovo https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...803abdd631.jpg |
Citiraj:
|
Mislim, nije da sam pobornik pre-orderanja no rijesio sam i kupio na steamu odmah nakon odgledanog trailera
A koliko sam ovisnik o FS igrama, uzet cu tu complete ili GotY verziju i za PS5, samo da bi se rijesili achievementi jos jednom i na PS account |
Samo napomena. Odigrao na releasu na pc-u, a sad lagano pikam na ps5, ali PS4 verziju koja radi na 60fpsa locked za razliku od ps5 verzije koja ima previše stutteringa, nije mi bilo podnošljivo. A vizualne razlike su minimalne.
|
Citiraj:
S tim nickom i avatarom bi bilo poprilicno disrespectful da nisi preorderao. Kaj se tice samog preordera pa FS nije woke studio kao neki americki, tako da nema straha od preordera. 😁 |
Maa nekad su dlc bili ukljuceni besplatno za glavnu igru sad se najavljivaju i prodaju kao pune igre
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Uzmi u obzir da praktički bilo koji FromSoft DLC
veličinom i količinom sadržaja može posramiti mnoge pune igre. S nestrpljenjem očekujem spektakl. Kombiniram nekako kao pripremu ponoviti prelazak ER, samo, pojma nemam gdje naći toliko vremena :) |
Vremena i živaca. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za igrače kojima je to prvi Souls naslov, treba vremena. Ja sam jedan od tih. Odmah prvi boss, neočekivano, odmah mrtav, niti ne znam što me snašlo. Onda onaj konjanik, ubije me 10 puta. Onda se počneš zapitkivati lagano, jesam li ja nešto fulao, di je kakav tutorial? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:40. |