![]() |
Ima koja značajnija razlika između Iskra P-56 (400-450kn s 10m kabla) i antene Poynting panel koju prodaje kolega @Prezime koja je višestruko skuplja > link (naravno, kao nova)
Ima manju dobit, ali i veće "radno područje". Jedino je "boljih" dimenzija, ali opet je razlika u cijeni više nego dvostruka? Gdje je kvaka? |
Kvaka je u patentiranom "nacinu" izrade, tj Poytnig je patentirao svoj izum komprimiranja "full length" 2 log_periodic antene pod 90° (za mimo prijem) uz minimalni gubitak pojacanja. Sada to i naplacuju, recimo u Engleskoj je nova oko 155 funti - link
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prednost panel izvedbe log_periodik antene je puno bolji rezultati u urbanom podrucju, dok je iskrino vece pojacanje prednost u otvorenom prostoru i otvorenom liniji prema baznoj stanici. |
Kojim appom za windowse pratiti i mijenjati frekvencije i ostalo na koje je spojen b535, jer ltewatch ne radi? hvala
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
hvala puno HuaweiMonitor301 radi
|
Može link za HuaweiMonitor301? Ili bilo koji drugi alat za Windows i da je na engleskom? na LTEWatch mi se ne želi spojiti uopće
|
Citiraj:
https://oga83.github.io/HuaweiMonitor/ |
Uspio sam s 301 verzijom. Nije mi se spojilo od prve, ali poslije je.
Gdje piše koje frekvencije koristim za DL? Ima oznaka 4G+ kad stavim za UL band1 i band3. Tele2 je pitanju. https://imgur.com/HcdtOvF |
Citiraj:
Code:
https://imgur.com/IZRei4q |
Meni je stalno 4G+ > https://imgur.com/a/T13S8Sl
Al mene zanima ako mogu kako poboljšati DL kad je mreža zagušena. Prije sam imao B315 i na 2100Mhz mi je radilo daleko najbolje. Sad mi je po defaultu 1800Mhz. Ima nešto s čim se mogu poigrati pa da vidim ako ima razlike? Ima Tele2 800Mhz ili 900Mhz? |
Tele2 radi na 1800 i 2100MHz
|
Citiraj:
Seli ruter po kuci i testiraj ili ide jedno po jednu frek da vidis koja ti je dostupna. Radio pa frekv i odaberi jednu pa apply |
Prije kad sam imao B315 (ruter na isto mjestu kao i sad B535), signal mi je bio oko -85dBm RSRP, ali je SINR stalno bio skoro uvijek bio 29-30dB (ali to samo na 2100MHz, na 1800MHz je bilo lošije). Nema bolje pozicije od ove na kojoj je sad. Imam čisti LOS na baznu stanicu, ali sam udaljen nekih 4km po zraku. Možda bih kupio antenu, al ne znam ako bi pomoglo, brzina je dobra sve do večernjeg zagušenja. Po noći ide čak do 135mbps.
A može biti podešeno upload band 2100mhz, a download označim samo 1800Mhz pa tako probam? |
Evo razlika između 2100Mhz i 1800Mhz (tako je bilo i na B315, 1800Mhz najčešće dosta slabije kroz vikend i navečer) > https://imgur.com/a/W7xoIEz
Za oba testa je i UL na isti frekvenciji (ako se uopće može postavit na drugu) |
Moze se, samo to ovisi koji je firmware na tom B535
|
Na obje frek ti je prijem signala los tj daleko si... sva 4 arametra moraju biti u skladu da bi imao idealne uvjete plus da nije zagusen odasiljac.
Kod mene je sinr los, a da mi je stan na prednoj str zgrade bio odlican tj islo bi do 300mbita dok ovako je 100 120... Probas sve sta ti padne na pamet pa ako ne ide ili drugi ruter ili antene ili oboje... mobilni signal dosta oscilira pa nikad ne znas. |
To bi trebalo biti software version: 10.0.1.1(H191SP4C983)? Uglavnom, sve je stock i updetano.
A onda ću probat nabaviti Iskra P56 (kad već imam 4km LOS, na selu). Ali kad mi je glupo budući da, kad nije zagušeno, radi za mene OK! Ali probat ću. Planiram uzeti IPTV i ako će to štekat navečer onda će me ukućani ubit :D A kad nabavim antene, ako ne bude dobro, možda probam od HT-a nešto. Može antena "prejako" pojačat signal pa da dobim kontra efekt? Čak mi je i 4-5m kabla dosta. |
kad smo vec kod HUawei monitora ima netko znanja da složi auto reply kroz program tj dali dopušta on to.
Imam neogranicenu pa treba slat nakon 10gb poruku brzina na 13909. Sam program ima funkciju da mi forwarda dolazne poruke na moj broj telefona. E sad bi bilo idelano kad bi ja poslao poruku brzina sa svog moba na ruter/program i on automatski prosljedi poruku brzina na 13909 i nama se uključi dodatnih 10gb prometa bez da moram manualno odraditi. https://i.ibb.co/s5Q4mzq/aaa.jpg |
Citiraj:
|
Imao sam Gigabox (baš da isprobam i B535 ruter). Za 30kn veću cijenu i 300GB po max. brzini mi je radilo sporije nego na Tele2. I slabiji signal. Al mi Tele2 većinu vremena radi bolje s novim ruterom pa sam onda baš kupio B535 ruter. Sad još antenu.
Mislio sam da imam dobar signal kad je uvijek max. na svim indikatorima, a i brzina ide do 135mbps pa sam veliki pad brzine pripisao isključivo zagušenju mreže. |
Malo sam očajan već, i počinje mi utjecat na raspoloženje u najmanju ruku i pošto mi se čini da kad si hotspotam s mobitela, koji je isto A1 internet radi bolje.
Da li mogu izvaditi karticu iz (homeboxa) rutera i staviti u mobitel? Pa bi si onda hotspotao dalje. tnx |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Hvala na brzim odgovorima, najjači ste. :chears:
Radi net, to mi je jedino bitno. Dobio sam nešto veće brzine. Još veće(uvjetno, i dalje je to mizerija) su kad sam na balkonu ali za sada će biti ok. Voice ne koristim i tako. http://forum.pcekspert.com/attachmen...1&d=1586263574 :D:D |
A taman kad pomislim da sam sve vec vidio :D
|
da li je ovo OK signal? nisam baš doma sa svim ovim vrijednostima.
dosta varira brzina (dečko je gamer pa se žali da mu šteka),a speedtest je OK i ping varira + - 10ms. neznam koliko igra ulogu šta je iza cgnata, i da li se uopće može dobiti javnu ip adresu na gigaboxu? https://i.ibb.co/FsHVYn8/lte4g.png |
Citiraj:
optika ima stabilan ping dok ovo ostalo ima varijacija. AKo mu je ping do 60ms onda je to sve prihvatljivo, druga stavka je server na koji je spojen tj on može uzrokovat lag. Ak ti varira brzina onda je vjv frekvencija opterecena tj band 1800mhz. Signal je jako dobar. |
ciljao sam jedini vidljivi repetitor koji je cca 2km daleko, iskra antene na krovu tako da signal mora bit dobar :D
htio sam isprobati druge bandove, ali ltewatch (1.1 i 1.5) ne rade, ne žele se spojit, i probao sam neki lte inspecteur i huawei monitor ali niti jedna aplikacija se ne želi spojit. svi pitaju username i password, a huawei b525 ima samo password. |
Citiraj:
Za LTEWatch stavi pod username -> admin |
S obzirom da imas iskre otvori huawei monitor jer zamo ces najbolje vidjet vrijednosti za signal. Kad otvoris imas na desnoj strani imas meni gdje mozes vidjet sve vrijednosti za signal. Uvjet je da znas sta gledas :)
Prezime ti je rekao šifru, svima na huawei je to user |
pokušavao sam na svim aplikacijama stavit username i admin i user (i prazno) ali nije me puštalo se logirat.
za sad nek stoji ovako a ako lik prijavi da je ipak veza loša onda ću probat nać neki način da promijenim band. čudi me da ltewatch nije htio radit, na mom huawei-u uredno šljaka. |
Citiraj:
|
tnx, budem probao onda opet ove dane , to mi je od kolege s posla pa se moramo čut za riješit preko tw-a.
|
Ja imam B535 i spojilo mi se na HuaweiMonitor301. No, ne od prve. Nekoliko puta sam morao i onda je "primilo"
Sad mi nudi update na v3.02. |
Pozdrav! Zanima informacija o stabilnosti veze. Slijedeći tjedan idem u jedno selo u dalm. zagori, relativno bogu iza nogu. HT/TELE2 pokazuju da je pokrivenost 4g signalom dobra, A1 pokazuje slabiji 4g ali 3g mreža da je ok. Meni treba stabilan internet 2 puta tjedno po 2 sata jer imam sastanke preko Adobe Connecta sa videolinkom+screen sharing. Trebam li se bojati da to neću moć odraditi? U krajnjem slučaju, popet ću se na vrh brda pa to odraditi iz auta. :)
Drugo pitanje, ima li problema sa built in modemima za 4g u laptopu ili je bolje rješenje kupnja nekog vanjskog 4g routera? Možda je glupo pitanje,ali evo, nisam do sada koristio mobilni internet za ovakve stvari pa bi cijenio pomoć. |
Build in 4G modemi u laptopima rade uglavnom odlicno, u normalnim uvjetima prijema signala. U podrucju slabog signala rade slabo ili nikako, glede ugradjenih mini antenica.
Za ostalo, nema toga koji ti moze dat savjet, jer su lokalni uvjeti potpuno nepoznati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:10. |