![]() |
Citiraj:
|
Ja sam probao sa famoznima AOCom + asus gtx 1060 6gb, u PUBGu baca poprilični flicker u samom meniju, a u igri ko da se sve prelijevaju boje i slične gluposti, sve ko da previše treperi. Ne znam zbilja pametnije opisati.
Puno je ugodnije, vulgaris 75 Hz. |
Isprobao jučer FreeSync/G-Sync na EIZO Foris FS 2735 - rezultat je mlak: očekivao sam da će tearing nestati, ali je ostalo na istom. Ako ništa drugo, bar nema treperenja i sličnih nuspojava.
Provjerio sve opcije, windowed, fullscreen, monitor je naštiman na FreeSync (High) opciju (56-144Hz), na monitoru se upali crvena LEDica kad je FreeSync aktivan, ali stvarno nema nikakve razlike. Isprobao sa FPSom lockanim na 144, 145, 153, 154, 155 FPS, isto tako ništa. Realno, uz 144Hz osvježavanje slike tearing nije primjetan ukoliko nema hektičnih pomaka mišem uz pozorno promatranje neke vertikalne linije. I dalje se nisam susreo sa scenarijem gdje mi je FreeSync potreban, možda ne igram odgovarajuće naslove. Za mene ko po starom, kad sam kupovao mi je prioritet bila kvaliteta prikaza uz 144Hz, tako da se ne radi ni o kakvom deal breakeru s te strane. |
kak ostalo na istom? pa poanta je da tearing-a nema zar ne? koja igra?
|
Citiraj:
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Kakva trivijalna greška s moje strane! Hvala, to je to. :beer:
|
Još veću je napravio i neki youtuber, gleda ima li tearinga, fps na 250, a freesync range do 144hz :D
Također je najbolje preskočiti barem taj zadnji hz (jer je refresh rate zaokružen broj), pa bi na 142 fps cap (preko msi afterburnera ili ingame ako ima kao overwatch ili unutar drivera, no mislim da nvidia nema cap fps-a unutar drivera). |
Najbolje preko RivaTunera ograničiti fps na 2-3% manje nego šta je FS range.
|
Citiraj:
|
To je logična pretpostavka, nije to greška, range jest do 144, ali nažalost ne funkcionira tako u praksi. Nažalost vjerujem da je po planeti dosta ljudi otpisalo da im ne radi freesync zbog te male tehnikalije
Kad se ja freesyncam clockat ću malo refresh rate da malo neutraliziram tu tampon zonu od 2 fps :D |
Glupo je sto u mnogim igrama fps cap radi bas do max frekvencije monitora, pa time i nema svrhu. Recimo imas cap do 75fpsa, 90fpsa, 120fpsa, 144fpsa. Trebali su staviti 2 fpsa manje za sve. Ja sam probao oveklokati 32"AOC i nece ni Hz vise od 75. Sa hdmi kablom ide na 76Hz :), da li moze biti sta do DP kabla ili su svi kablovi isti.
|
Ne vjerujem da kabel utječe. Moja zadnja 2 monitora su se mogla clockat ravno 1hz (jedan je bio 75hz TN, ovaj 72hz VA)...
Frend je svog random TN-ca sa 60hz digao na 72hz |
Da mi je samo overclock na 78Hz jer u monogim igrama ima fps cap na 75Hz :)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Gigabyte RTX 2080, ND 417.71, Dell S2719DGF @ 144Hz sve radi tip top, nema problema
Kasnije još test na 155Hz |
EDIT: 2.2.2019 Preporuke FreeSYNC monitora EDIT: 16.3.2019 |
Zanimljivo da freesync monitori imaju veci input lag na nvidia grafama nego amd i da se ukljucivanjem gsync compatible opcije u nvidia drivrima taj lag smanjuje drasticno :D
|
jel ima netko ovdje od vas da mu radi freesync sa gtx10x0 pod win7 (AOC C24G1)?
jer sad sam naletio na podatak da freesync ne radi pod win7 sto ako potvrdim monitor saljem nazad. edit: ma to mora da je kriva info, jer mi zvuci suludo. ja nisam jucer provjeravao, ali cini mi se da u nvidia contrl panelu uopce nemam g-sync opciju. provjerim navecer. |
Ni ja nisam znao to, al evo sad citam win10 je must have.
|
ha ha. lol. dobro znaci nemoram trosit vrijeme na vise testiranja. koja provala. nemam pojma kako taj, meni najbitniji detalj nisam vidio :stoopid::hitthewal:.
oh well, bar cu ustedit 1600kn. al mi nije jasno ni kako nisam imo tearing sinoc kad sam probo bf1. bar ga nisam primjetio nabrzinu sto sam probo. probam danas opet. |
Pa predji na win10, krajnje je vrijeme :D Mnoge igre rade puno bolje u dx12.
|
Citiraj:
nemrem bilivat da sam skurio toliko vremena da proucim to sve i sad naletim na ovo lol. bas bi volio njihovo objasnjenje za ovo obzirom da amd freesync koristi koliko ono vec? mozda me guraju prema amd grafi. bravo nvidia, the way it's meant to be played :D |
Ja nemrem belivat da neko jos kojisti Win7 :D
|
Citiraj:
|
Razlog?
|
Ja sam bil zadrti win sedmaš, ali nakon 2 dana prilagodbe na win 10, nema potrebe vraćati se na 7
Sent from Carmageddon |
nebum opet ulazil u te rasprave, a i OT bi bilo pa...
ak cujete da su enable-ali slucajno na win7 za nvidia grafe skakako javite tu na ovu temu. za sad vracam monitor i zaboravljam na to sve. |
ne čudi mene da netko ne želi desetku
pa svaki apdejt, ili svaki veći apejt, moraš se svim bogovima svemira molit da sve prođe kak spada, nekom se to neda prolazit tak da shvaćam u potpunosti kolko sranja su već s tim apdejtima imali do sad |
Ja sam te vece updejte odgodio na 1 godinu i sad mi je verzija 1803
|
Morat ćeš ti prije popustit za win7 ili će te vrijeme zgazit. Znači pitanje je dokad ćeš imati drivere za win7, ne možeš se syncat (bitno), ne možeš dx12, samim time ne možeš ray-tracing (OK sad nije bitno), ali vjerojanto ima već dosta igara koje traže win10 za minimum itd. Jedno povlači drugo za sobom...
Evo npr. shadow of tomb raider - dx12 ima bolje performanse od dx11 (na nvidiji i amd), ti ako si na win7 moraš koristiti dx11, imati veće fps dropove i sl. (kao jedan moj frend, fura gtx 1070 i win7, želi igrati istu na dx12, ali nebi prelazio na win10 :D) Da se razumijemo i ja sam bio zadrti win sedmaš, prelaskom na ryzena sam mislim prešao i na win10, a na laptopu još ranije |
Nikad nikakvih problema na win 10.Iskljucis update i dovidenja. rucno updejtas kaj trebas i bok
Sent from my H8266 using Tapatalk |
Ja kad iskljucim update imam problema sa winstore igrama, pa zato odgodim na 1 godinu.
|
Postoji i problematika znana kao "telemetrija" na windows 10 koja je, ajmo reć, skroz van kontrole. Vidi se da je windows 10 u mnogim stvarima upgrade prema windows 7, ali ima i puno sranja ubačeno unutra za dobru mjeru.
|
meni jedino sto je sranje upravljanje ramom. Na win7 sam sa 16GB imo uvijek iskljucenu virtuelnu memoriju ali na win10 ne moze. Ima taj ludi committed memory size.
|
Zašto gasiti "virtuelnu" memoriju? Da nisi prvo pročitao "virualna" pa se sav prepao?
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Bubba je tokom godina fino razjasnil misterij gašenja virtualne memorije.:kafa:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Smrt swapu, sloboda narodu! |
A ja sam najvise iskljucivao da ne pise po ssdu ako ne mora, u win7 nije bilo potrebe za virtuelnom memorijom (iz BiH sam pa je e :)), ali win 10 vec ima prevelik ovaj committed size i kreshaju aplikacije sa iskljucenim swapom.
|
Citiraj:
Kako je napisano, "nije predviđeno" da se swap gasi a koliko znam window 8 na dalje uzima u obzir da ne kenja previše po disku i time štedi SSD. To sam doduše pročitao negdje, pojma nemam je li utemeljeno na stvarnosti. |
Kako god ukljucen je na win10 jer ne moze bez njeg.
|
Citiraj:
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23. |