![]() |
Kakve su te Reolink kamere u usporedbi sa Hikvisionom/Dahua od 8Mpx, sa Accusense tehnologijom i slično (znači to je red veličine 300-400 eura komad kamere)?
Jel koliko para toliko muzike, ili su stvarno best buy? |
Citiraj:
Ali nemogu usporedit sa Dahua i Hikvision jer ih nisam koristio ali kad sam prosle godine trazio kameru 4K/PTZ/Synology kompatibilna ni Hikvision ni Dahua mi nisu imali nista u toj kategoriji da nije bas 2000 EUR/kamera... |
Citiraj:
Ovo je džabe u usporedbi sa HIK kamerama sličnih karakteristika. Jesi zadovoljan sa detekcijom, tj jel ima puno false alarma ili je zanemarivo, tipa jedan dnevno ili nešto slično? To pitam jer meni su obje kuće radi velikih okućnica podijeljene u sektore, i onda kamere sa Acusense obaviještavaju kada nešto veće od mačke uđe u sektore. Ali nije jeftin sport, sada sam videonadzor druge kuće platio 20k kn za sustav sa 6 kamera, što je opet džabe u odnosu prije par godina kad sam stavljao videonadzor na prvu kuću, pa je bilo 4500 kn po AcuSense kameri :nono: |
Ja nekoristim Relinkov software (imam app na mobitelu tek tolko ako nesto bas zatrebam brzo kao live view) pa detekciju i area covering radim preko Synology Surveilance Stationa i tu sam zadovoljan. U mom slucaju kamere su visoko (na zabatu kuce naprijed/nazad na cca 8.5-9m) pa detekciju tablica i face te slicno nisma ni pokusavao upogonit jer je kut gledanja previsoko da bi to uopce radilo sa bilo kakvom kamerom ali Event view i slicno kod motion detectiona radi dobro.
Synology SS ima opcije da ignorira evente krace od 1,2,3... ili kolko sekundi podesis pa da se ne pali bas kad osa/pcela/ptica proleti ispred kamere (znatizeljne su, cesto sam ih vidjao na leci kamere u pocetku dok nisam podesio event ignore 1-2sec). Uglavnom ja sam podesio da snima samo kad je event i onda snima 10sec prije i 10 sec poslije eventa... Ukupno drzim snimke 90 dana (tada radi automatski delete starijih snimaka). Prednja kamera (koja gleda ispred kuce/ulicu) zauzme nekih 250-300GB prostora (4K/H265) dok zadnja kamera (snima dvoriste/garazu/ulaz u podrum) cca 120-150 GB... Kolko bi to zauzimalo da je 24/7 nemam pojma ali brijem puno vise. Trenutno imam cca 180-200 evenata ispred kuce (ujutro kad ekipa krene na posao pa prolazi ulicom ili se okrecu kod mene na cupriji nakupi se snimaka :)) i oko 60-90 iza kuce (to budu kratki snimci tipa 10-45 sec). Pazi samo da ova Reolink po noci snima CrnoBijelo ako nema dovoljno svjetla od ulicne rasvjete ali kad ima motion detection moze paliti i ove LEDice na fronti i IR senzor i onda je slika opet u boji tj. ima valjda neki luxmetar kad se prebaci na C&B ali ja sam to ugasio da ne pali te IR i reflektore da ne bljeska svako malo po novci cim susjedova macka prekosci ogradu i proseta dvoristem :)... I P.S. NE zaboravi naljepnicu na kucu (ovaj objekat je pod video nadzorom bla. bla..). Kod nas je nedavno policija setala i djelila kazne/upozoravala one koji imaju kamere a nemaju naljepnice...) |
Prednja kamera ne smije snimati cestu? ili ?
Gdje treba biti naljepnica, na ogradi ili ? |
Citiraj:
Naljepnicu sam stavio na postanski sanducic (koji stoji na prednjoj fasadai odmah tik do ulaza) da se vidi jasno i da postaru ne pada na pamet da se potpisuje u moje ime kad dostavlja paket/preporucene posiljke :D :). |
Javna povrsina se ne smije snimat ni djelomicno. Za naljepnicu nisam siguran, ali mislim da na privatnom posjedu ne moras ljepit.
|
Citiraj:
A mozda pak nisu imali pametnijeg posla :).. |
Citiraj:
https://alex.shop/blog/trebam-li-doz...-videonadzora/ |
Rađe bi onda naljepio ... tko stupi, streljan i amen
|
Citiraj:
Što se tiče snimanja javnih površina, prednje kamere mi pokrivaju moj parking, cestu i dio javnog parkinga. Osoba xy nam je bila udarila auto na javnom parkingu i pobjegla. Prijavili policiji dali snimke, tužili radi naknade štete, dobili tužbu, nitko nije radio problem. Moje iskustvo, naravno Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Susida mi ima ovu kameru
https://v380-camera.com/collections/...ecurity-camera Mozda je neki malo drugačiji model al je v380, ugl kameru namjesti pozicionoras i za 2 minute se ona vrati na poziciju di gleda ravno u pod tako da je beskorisna ako je ne gledas u tom trenu. Ja sam pokušao dodati zone al to nije nista napravilo Dokumentacija je nadasve ocajna, ima li ko kakvih iskustava sa tim cudom? |
Isključi joj intelligent tracking, spremi preset i to bi trebalo biti to. Software je debilan, što jest, jest.
|
Istu takvu montirao sam prosle godine.
Nije za sada bilo nikakvih problema, a to sto tebe pati ja sam rijesio s zonom. |
imam reolink kameru koja je spojena lanom i imam pristup od svuda i radi uredno vec 4 god, sad sam nabavio alexa echo show da mogu baciti pogled u dnenvom sta se desava ali jednostavno ne pronalazi kameru, imam skill ukljucen i spojen sa reolink aplikacijom.
jel netko mozhda spajao slicnu ili istu kameru da je uspio. |
|
Problem kod Xiaomi je što ako detektira promjenu u scenariju , a to može biti muha ili prašina, snimi 8 sekundi i onda minimalno 3 minute više ne reagira na ništa .
Prođje mi pas , snimi 8 sekundi, nakon 10 sekundi dodje žena u dvor i makne kantu ali to nema na notifikaciji... Tek ako gledam sve snimke na kartici i znam kada se nešto dogodilo mogu to i naći. Većina kamera je tako, glupa ... Uspoređuju pixele i kad je određen broj pixela promijenjen javi motion |
ja imam IMILAB EC5
kad recimo prođe mačka, ili jež :D onda ništa ne detektira i to mi je ok, jer mi nije važno kada jež prođe po dvorištu ali ako prođe pas, čovjek, ili se jako grane miču onda detektira mada ja snimam 24/7 |
Citiraj:
Ove kvalitetnije i skuplje imaju opciju da odrediš min/max veličinu tako da ti neće recimo reagirati na mačku u vrtu, ali će ti reagirati na psa od 40 kila. Ili čovjeka. Samo to i košta nešto više. Nisam odavno čačkao ništa po Xiaomi appu, ali se sjećam da je bio bugovit i uvijek su bili neki problemi sa notifikacijama |
Citiraj:
Imam je više od godinu dana, stavljen najnoviji firmware i 4K na rtsp-u negledljiv (zeleni i sivi artefakti) a preko rtmp-a nije ni dostupan clear 4K. Pa sam cijelo vrijeme na 2K - 1440p preko rtmp-a I na raznim stranim forumima pišu da Reolink to nije napravio kako spada... |
Citiraj:
Ovo su settingsi koje koristim: https://prnt.sc/Xvv8EjFQsJsf |
Citiraj:
S time da kod mene kamera ide preko PoE switcha pa eventualno možda da na njega posumnjam :D Jel i kod tebe kamera na PoE switchu ili ima zasebno napajanje? Jel možda možeš vidjeti u tom app-u koji link koristi za stream sa kamere? |
I kod mene je na PoE switchu (Unifi - ovja 24 Entrprise - https://eu.store.ui.com/eu/en/produc...erprise-24-poe)
Nekuzim gdje ti slika nevalja ? Pogledao sam evo maloprije 10ak snimljenih fileova od danas i sve ok iz Surveilance stationa ili kad "downloadam" file van ili ako pogledam preko Snyology SS appa na mobitelu. Preko cega ti snimas/gledas to i jeis proboa pogeldati iz windowsa snimljeni file (media player ili neki video editor program ?) |
Citiraj:
Snimao sam preko Shinobi NVR, neko free rješenje za Linux koje mi radi odlično godinama a snima na WD Purple i Seagate SkyHawk 2TB, oba HDD-a za videonadzor. Sa te Reolik PTZ ne snimam jer je koristim za livestream na YT pa mi nisu potrebne snimke. SD karticu nema. Imam Hikvision 4K kamere na istom PoE switchu i njihov 4K rtsp stream ne šteka nikada i to u H264/25 FPS-a/bitrate 8 Mbps Kod ove Reolink PTZ nema šanse da preko rtsp-a dobijem čistu 4K sliku, evo ti ispod screenshoti. VLC ništa ne prikazuje iako se stream izvodi. I drugi playeri mi bacaju iste artefakte ili ne prikazuju sliku. Čak probao FFmpeg restream pa i FFmpeg ima problema sa 4K streamom sa te kamere Komp je i više nego snažan za 4K gledanje. RTSP link koji koristim za 2K/4K: rtsp://korisnik:lozinka@192.168.x.x:554/h265Preview_01_main Na 2K slika je odlična, na 4K samo artefakti ili nema slike, kako u kojem playeru... Preostaje mi još da je demontiram i isprobam bez PoE-a hoće li slati 4K bez artefakata. Inače ću doživotno ostati na 2K rezoluciji. https://i.ibb.co/KqY809K/reolink-RLC...m-stekanje.jpg |
Ja sam preko Synology SS podesio automatski kako ju je nashao na search kao ONVIF.
Nisam nista cackao i sve radi prkeo Reolink mobilen aplikacije ( stim d aprkeo nje mogu gldati samo live posto nemam SD karticu unutra) i preko Synologya i iz bilo kojeg playera i video editora sve ok (i tu mogu gledati snimke/evente i sve sto zelim preko synology android aplikacije).. |
Citiraj:
Probam i to pa javim... :fala: EDIT: bez uspjeha i preko ONVIF-a, koristi isti rtsp link preko kojeg šteka 4K... odustajem i ostajem na 2K... svejedno hvala na pomoći :) |
Jeeeej, osposobio 4K clear stream na Reolink RLC-823A nakon godinu dana :goood:
Nakon puno čitanja po svakakvim forumima, u video player ili softver za videnadzor trebalo je dodati tri FFmpeg parametra za rtsp stream: reorder_queue_size=1000 rtsp_transport=tcp rtsp_flags=prefer_tcp Neki programi ne znaju automatikom pogoditi ove parametre pa je 4K sa te kamere skroz negledljiv (zeleni i sivi artefakti) Tako je kod mene bilo dobrih godinu dana dok nisam otkrio ovo :D Eto neka se zna :) |
Hehe eto ga, ipak nije do kamere, bitno da si rjesio :).
|
ja vec jedno 4 god imam reolink i snimam na PC, nemam NVR, a sa moba mogu vidit live i snimke sto mi je dovoljno unazad 3-4 dana,
jos uspio osposobiti da vidim na Alexa echo show ili na TV-u. |
Nakon šta sam tu tražio savjet za kamere ipak sam uzeo Reolink kada sam naletio na neku akciju. Sada provlačim kablove i ono što me zanima je sljedeće : - imaju kutije https://alex.shop/reolink-b10-razvodna-kutija/ i https://alex.shop/reolink-d20-razvodna-kutija/
Problem je što mi ne treba ova uvodnica za kablove, a ne znam da li u kutiji dolazi čep umjesto toga? Ima li netko da mi kaže informaciju iz prve ruke? Volio bi te okrugle i da se ne zaje*avam s nekim random kutijama da moram nešto pripasivat ovo mi je najbolje. Neke kockaste desete iz pevexa i sl mi ne dolaze u obzir. Cijenovno vidim da se isplate uzeti ovdje kada su na ovako nekoj akciji, a ne negdje izvana kada platim poštarinu dođe mi na isto - ako netko zna gdje uzeti te okrugle u slučaju da kod ovih ne dođe taj čep volio bi neki link. Zahvaljujem. |
Bok, htio bih si u zgradi postaviti IP kamericu (sve sa susjedima i GDPR-ima je riješeno i dogovoreno ;) ) i sad imam par pitanja:
EDIT: možda bi ovo bilo dobro - ima li tko kakvih iskustava s ovom kamerom? Anker Eufy? |
Citiraj:
Da javim da sam složio. Kupio sam na alex.shopu na akciji Reolink snimač+kamere, provukao LAN kablove, spojio na PoE switch koji sam imao i sve funkcionira super. Još sam čekao da mi s Alija dođu razvodne kutije jer su mi one njihove D20 i B10 ili obrnuto bile preskupe. Sve u svemu hvala tu svima na pomoći. Na kraju sva ta igra snimač + kamere ( 5 ) 3.800kn, razvodne kutije 200kn, LAN kabel 100m oko 350kn, poe switch koji sam imao u vrijednosti cca 700kn i skupi se malo po malo. |
Koje kamere/snimac is na kraju uzeo (model) i jel ti radi remote spajanje mobitelom reicmo na live/snimke od kamera ?
thx |
I mene zanima. Planiram isto reolink. Ima na njihovom webu zna biti na akciji, ja sam gledao RLC-811A + njihov doorbell ili možda onu duo jednu koja snima panoramu.
|
Uzeo sam ovo + jednu kameru van toga jer mi ih je trebalo 5 https://alex.shop/reolink-rlk8-410b4...soba-i-vozila/
Radi, evo ja na poslu mogu se spojiti i gledati.. stavim sliku ovdje Di se vidi recimo do ceste, ovo je udaljenost od nekih 40-50m, možda čak i malo vise i dok sam se igrao i stavio prepoznavanje osoba, prepoznalo mi skroz kako netko hoda po cesti https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fd1665bd44.jpg Ne znam kakva je kvaliteta sada tu preko tapatalka, ali inače preko moba/app je super. Sent from my iPhone using Tapatalk |
ja sam uzeo susjedu set od 8 kamera RLC-811A i snimac. slike su odlicne u 4K, noc tako-tako.
al ulozeno- dobiveno mislim da nema bolje od reolinka |
Uploadati ću ipak ovako, preko mobitela je stvarno loše.
https://ibb.co/NLtH8rj https://ibb.co/zPckrVK |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.aliexpress.com/item/3284...18491802jHlXnD Ja imam jedan a prijateljima sam kupio jos 3 komada, svi uredno stigli i rade vec duze od godinu dana. Led, snjeg, kisa, sunce - sve OK. Slika je cropana, kamera je Reolink 2K 4MP. ![]() complicated math equation copy and paste I na 50m se pali opca detekcija pokreta, naravno vidi se samo silueta da covjek prolazi ali vec na oko 35-40m ( ovisno o polozaju tijela prema IR svijetlu ) se uredno vidi lice/faca, vrsta odjece itd... Konkretno receno ove cjepanice od 32 do 40m sto su desno ako malo zumiram kameru mogu po noci prebrojavati, ako mi je bas tako dosadno :kafa: |
Citiraj:
I ja sam mislio synology isprva, ali mislim da je preslab model. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57. |