PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 10 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=272277)

Ag008 15.08.2016. 23:27

Ako daju račun na kojem piše "Licenca za windows 7" to bi trebalo biti dovoljno za inspekciju.
A vrlo vjerojatno imaju nekog u igri tko dila licence. Mnogi imaju MSDNAA licence, pa ti prodaju takvu, radi, ali nije baš MS na dobitku.

mann 18.08.2016. 22:06

Ako imaš račun, ako je COA original boli te đon. Mene bi bolio barem. Čim je to firma podliježe zakonima, postoji odgovorna osoba, nevjerujem da ce netko tako riskirati inspekcije, prijave i slično.

Ja bih nazvao microsoft hr i provjerio licencu. Ima neki 313 ili 333 nesto broj bas za aktivacije. Pitaj dali je vec aktiviran koji komp, zoveš iz firme zabunio se, slazi nesto i ako kazu sve pet miran si.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

GreenLife 18.08.2016. 22:30

Kad ti treba fizička licenca (naljepnica + račun) pretpostavljam da kupuješ za obrt/trgovinu/kafić? Jer ima puno jeftinijih rješenja od ovoga ali samo u digitalnom obliku, a za račun bi se dalo pitati.

sith_lord 19.08.2016. 07:31

Poslan PM.

Sincro 23.08.2016. 11:00

Pozdrav svima , jel netko probao novi update 1607 i kako je prošeao jer sam ja neki dan dva puta formatirao ssd zbog konstatnih zamrzavanja sistema nakon boot-a.

mamutarka 23.08.2016. 11:07

ja ga imam od releasa

sve ok radi, jedino mi se događat zna da prilikom boota, taman kad terba uć u windowse, restarta se, i tako u krug, pa odjednom proradi

nije mi se dalo formatirat još

Sincro 23.08.2016. 11:46

Meni je radilo par sati ok čak sam i odigrao koju rundu BF4 ali poslije toga kao da je vrag ušao u komp , što god kliknem freeze pa hard reset i tako beskonačno stim da moram napomenuti da nova verzija winsa drastično popravila fast boot jer sa sadašnjom verzijom 1511 boot traje oko 28-30 sekundi a sa novom 10-12 sekundi, nadam se da će MS ispravit greške jer čitam po forumima da hrpetina ljudi ima problema.

Perki 23.08.2016. 11:50

Citiraj:

Autor Sincro (Post 2959411)
Pozdrav svima , jel netko probao novi update 1607 i kako je prošeao jer sam ja neki dan dva puta formatirao ssd zbog konstatnih zamrzavanja sistema nakon boot-a.

Ista stvar kod mene, samo što nisam išao formatirati, nego napravio rollback update-a (isto dvaput). Na kraju stavio defer updates dok ne dobijem volju za zafrkavati se s tim.

Ovdje imaš podužu raspravu baš oko toga:

windows_10_fully_freezes_after_anniversary_update

Edit: Mene nakon prvog boota pustio svega nekoliko minuta, a svaki sljedeći (hard reset) smrzne se gotovo instantno.

Sincro 25.08.2016. 09:01

Pozdrav opet , dali je netko probao instalirati novu verziju winsa 1607 preko MCT i dali je bolje prošao nego preko auto update, molim nek odgovori jer dosta čitam okolo da se preporuča instalacija to jest upgrade preko navedenog programa.

Brko 25.08.2016. 09:09

Moj W10 se i dalje ne updatea na AU. Ni je treba, samo nek bude ovako kako je :D

Sincro 25.08.2016. 09:16

Istina niti kod mene nije još ponuđeno nego sam neki dan kao što sam i spomenio išao preko Ms stranice i manualno skinio upgrade međutim mene muči boot jer otkad je onaj glupi kumulativni update 1511 bio vriojeme boot-a mi skočilo sa desetak sekundi na 30 i još neke stvari su mi se usporile dodatno , negdje sam čitao da nekolicina ljudi nakon kumulativnog imaju problema sa AHCI drajverom , jel mi netko može reći na koji način da provjerim ili ispravim postojeći AHCI na kompu, (hvala unaprijed na odgovorima)

D/G 27.08.2016. 19:15

...samo info da su riješili "enable - disable" problem u "Network Connections" vjerovatno nadogradnjom na build 1607.

edit: :( ...povremeno se opet pojavljuje isti problem

9800pro 28.08.2016. 23:04

Ovaj update 1607 donosi problem gdje je u PRO verziji onemogućeno micanje auto updejta pomoću gpedit-a. E sad, ja imam Enterprise verziju i makar sam stavio u pgedit-u da mi samo javlja za updejte ovaj i dalje automatski skida. Jel zna netko kako da se to sredi na ENT verziji.
Thx

fostes 30.08.2016. 06:20

Meni update baguje, krene da baguje pa stane, i sad ne prijealvjuje da ima ista od update-a.
Evo koja mi je verzija:
https://s9.postimg.org/bq81mt1nj/Capture.png
Mogu li to kako rucno da instaliram?

Mario92 30.08.2016. 08:45

Skini Media Creation tool ovdje:

https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10

Pa mozes onda napraviti ISO image s kojim mozes nadograditi, ili mozes koristiti taj tool da napraviš odmah upgrade sa in-place instalacijom.

Samo prati upute I ne mozes fulati,

1v@n 30.08.2016. 18:22

Imam jedan iritantan problem...

Imam Windowse 10 koji su radili bez problema i preselio sam komp nedavno na drugu lokaciju.

Od onda kreće taj problem. Nakon nekih 15-20 minuta, izgubim vezu na internet. Taskbar pokazuje da sam još uvijek spojen, ali browser kaže da nema vezu.

Jedino rješenje mi je zasad da isčupam USB adapter iz kompa i ponovno ga uštekam. U trenutku sve radi ok.

Adapter je Asus USB-N10 i do selidbe na ovu lokaciju je sve radilo savršeno normalno. Adapteru je onemogućeno da ode u power saving mode.

Netko s idejom?

Mario92 31.08.2016. 09:00

Resintaliraj drivere od USB adaptera. Spoji ga na drugi port na kompu.

Probaj u eleviranom cmd-u upisati ovo:
"netsh winsock reset", bez navodnika. Onda restartaj komp.

Bubba 31.08.2016. 09:30

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2961958)
Resintaliraj drivere od USB adaptera. Spoji ga na drugi port na kompu.

Probaj u eleviranom cmd-u upisati ovo:
"netsh winsock reset", bez navodnika. Onda restartaj komp.

Ne zaboravi i tri ocenasa i pet zdravomarijo nakon ovog svega!

Mario92 31.08.2016. 09:41

Pa to se podrazumijeva :D

JC Denton 31.08.2016. 11:04

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2961813)
Imam jedan iritantan problem...

Imam Windowse 10 koji su radili bez problema i preselio sam komp nedavno na drugu lokaciju.

Od onda kreće taj problem. Nakon nekih 15-20 minuta, izgubim vezu na internet. Taskbar pokazuje da sam još uvijek spojen, ali browser kaže da nema vezu.

Jedino rješenje mi je zasad da isčupam USB adapter iz kompa i ponovno ga uštekam. U trenutku sve radi ok.

Adapter je Asus USB-N10 i do selidbe na ovu lokaciju je sve radilo savršeno normalno. Adapteru je onemogućeno da ode u power saving mode.

Netko s idejom?

Imam sličan problem već jedno 3-4 mjeseca. Komp nije mican niti je na njega nešto novo instalirano.

Net preko wireless USB adaptera radi normalno neko vrijeme i onda jednostavno prestane radit. Piše da je spojen, ali nište ne šalje ni ne prima. I onda tako stoji x minuta i onda se "samoresetira" cijeli USB sustav. Znam da se cijeli USB resetira jer ponovno napravi autorun na dva spojena eksterna diska i odspoji wireles dongle te ga spoji ponovno i prijavi na mrežu. Mislio sam da je možda problem u nekom od diskova, ali se i bez njih spojenih javlja isti problem. Onda sam mislio da je problem možda u wireless adapteru, pa sam ga zamijenio sa onim koji kod staraca (kat ispod). Prije sam naravno napravio uninstall postojećih drivera i instalirao zadnju verziju nakon stavljanja novog adaptera. Sve je radilo kao i prije tj. ništa se nije promijenilo. Opet se freeza i spaja ponovno.
Enable/disable adaptera ne pomaže, kao ni spriječavanje kompa i sve USB
"menažerije" da odu u sleep. Kao ni kompletno reinstaliranje drivera za usb kontroler(e).

Već mi je pun k toga i najčešće jednostavno ignoriram problem :D Ali bih ga svejedno riješio, ako je moguće da rješenje ne uključuje reinstal Windowsa 10 :D

Ima li netko ideju što još mogu probat napravit?

nick praskaton 31.08.2016. 11:17

to se i meni dešavalo i evo kako sam riješio problem, 99% slucajeva da je do tog

desni klik na ikonu wifi-a dolje desno u taskbaru i klikni na "open network and sharing center", nakon toga klikni na na wifi connection, nakon toga properties, nakon toga "configure", nakon toga "power management" i makni kvačicu sa opcije "allow the computer to turn off this device to save power"

1v@n 31.08.2016. 11:28

Kod mene riješeno. Primijetio sam i najezdu Wan miniportova u device manageru kad bi pukla veza. Našao sam drivere od Asusa i zasad nema problema. Hvala!

JC Denton 01.09.2016. 00:43

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 2962030)
to se i meni dešavalo i evo kako sam riješio problem, 99% slucajeva da je do tog

desni klik na ikonu wifi-a dolje desno u taskbaru i klikni na "open network and sharing center", nakon toga klikni na na wifi connection, nakon toga properties, nakon toga "configure", nakon toga "power management" i makni kvačicu sa opcije "allow the computer to turn off this device to save power"

Već pokušao, nije do toga.

Cuky 02.09.2016. 00:17

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2962021)
Imam sličan problem već jedno 3-4 mjeseca. Komp nije mican niti je na njega nešto novo instalirano.

Net preko wireless USB adaptera radi normalno neko vrijeme i onda jednostavno prestane radit. Piše da je spojen, ali nište ne šalje ni ne prima. I onda tako stoji x minuta i onda se "samoresetira" cijeli USB sustav. Znam da se cijeli USB resetira jer ponovno napravi autorun na dva spojena eksterna diska i odspoji wireles dongle te ga spoji ponovno i prijavi na mrežu. Mislio sam da je možda problem u nekom od diskova, ali se i bez njih spojenih javlja isti problem. Onda sam mislio da je problem možda u wireless adapteru, pa sam ga zamijenio sa onim koji kod staraca (kat ispod). Prije sam naravno napravio uninstall postojećih drivera i instalirao zadnju verziju nakon stavljanja novog adaptera. Sve je radilo kao i prije tj. ništa se nije promijenilo. Opet se freeza i spaja ponovno.
Enable/disable adaptera ne pomaže, kao ni spriječavanje kompa i sve USB
"menažerije" da odu u sleep. Kao ni kompletno reinstaliranje drivera za usb kontroler(e).

Već mi je pun k toga i najčešće jednostavno ignoriram problem :D Ali bih ga svejedno riješio, ako je moguće da rješenje ne uključuje reinstal Windowsa 10 :D

Ima li netko ideju što još mogu probat napravit?

Jesi probao u device manageru, na usb kontroleru zgasit power/standby opcije?

JC Denton 02.09.2016. 20:37

Citiraj:

Autor Cuky (Post 2962742)
Jesi probao u device manageru, na usb kontroleru zgasit power/standby opcije?

Yep, nije pomoglo.

Cuky 02.09.2016. 22:23

ups, sad tek vidim koju plocu imas. Ako je gore onaj etron usb 3 kontroler bojim se da si jebao jeza. imao sam to sranje sa 970xa-ud3, vratio je na kraju i uzeo asusovu plocu koja nije imala tih problema.

Garko 08.09.2016. 10:12

Windows 10 setup sa integriranim updateovima

Da li postoji neki instalacijski ISO za Win10 home, po mogućnosti službeni / legalni sa integriranim updateovima? Tako da updateanje nakon instalacije traje minimalno.

Mario92 09.09.2016. 10:34

Skini zadnji 14393 build, nakon njega imaš jedan kumulativni update i to je to.

T0mB1ll 09.09.2016. 10:40

si probao skinuti odavde?

Code:

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

Alister 09.09.2016. 10:41

http://windowsiso.net/windows-10-iso...load-standard/

Evo

Chome 11.09.2016. 17:14

Mene također zanima ako je račun ono što čini windowse legalnima kako je sa ovim jeftinim kupovinama s njuškala? Cca. 300kn bi dao za legalne windowse ako to vrijedi.

sith_lord 12.09.2016. 10:53

Meni nitko nije znao odgovoriti, niti MS niti BSA, jedino što su rekli - mi preporučujemo kupovinu preko službenih kanala.

Šteta što nema više informacija o ovome i što se nikako ne može provjeriti...

Chome 12.09.2016. 11:12

Da. Za firme znam da moraju imati račun ali nisam sigura dali privatne osobe moraju čuvati račun ili je dovoljno imati legalni key.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

sith_lord 12.09.2016. 11:25

Zar netko provjerava privatne osobe?
Negdje sam pročitao mogućnost provjere ako se za vrijeme inspekcije privatni komp nalazi u prostorima tvrtke, inače nisam čuo...

Ako se već brineš da bi te netko mogao potezati za rukav, moj prijedlog je platiti preko banke i pod svrhu uplate napisati nešto tipa Windows (ili nešto drugo što bi olakšalo eventualnu pretragu kasnije), pa će ti to ostaviti trag o transakciji, a do potvrde ćeš lako moći doći ako baš dotle dođe...

Chome 12.09.2016. 20:52

Ma radi se o tome da ako se čovjek već odluči imati sve legalno i to platiti onda želi biti siguran da nije bacio pare u vjetar.
Naravno da svako za doma može koristiti crnu verziju ali eto za pristojniju cijenu mislim da bi mnogi išli na legalno ali neću dati ni da je 50kn ako i dalje nije po zakonu.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Romano.Cule 12.09.2016. 23:01

Za firmu morate imati jasno deklariran RAČUN NA IME FIRME da je ta i ta XXX firma vama prodala windowse,istaknut je PDV i osnovica. Pod firmama mislim na obrte,obrtnike,direktore,upravna lica i pravne osobe.Ne znam zasto vec godinama ljudi postavljaju jedno te isto glupo pitanje. To vam govorim iz iskustva jer sam imao firmu i inspektor je trazio racun za XXX llicenci za XXX racunala.Uopce ga ne zanimaju nikakvi cd kljucevi.

Lewis 12.09.2016. 23:16

Citiraj:

Autor Romano.Cule (Post 2966714)
Za firmu morate imati jasno deklariran RAČUN NA IME FIRME da je ta i ta XXX firma vama prodala windowse,istaknut je PDV i osnovica.

Cisto me zanima, jesi pogledao/procitao oglas koji je OP postao :)?

Znaci pise da izdaju R1 racun sa PDVom, znaci ako je R1 racun izdan od doticne firme koja prodaje na ime firme/pravne osobe nevidim u cemu je problem. Covjek smao pit ajel to "moguce" po tim cjenama tj. u cemu je kvaka22.

Ne ulazim u to jel to moguce/izvedivo po tim cjenama (Home za 450-500kn i pro verzije windosa za 620-700kn sa PDVom) samo skrecme paznju na text smaog oglasa :).

sith_lord 13.09.2016. 08:30

@Chome, slažem se.

@Lewis, hvala.

Do mene je došla informacija kako se radi o predinstaliranim Windowsima koji dolaze uz računala, ali nisu aktivirani. Ne znam što se događa sa samim računalima, ali ukoliko se Windowsi uklone iz takvog računala - zar je moguće tu licencu dalje preprodati, pod uvjetom da ista nije nikad bila aktivirana (s obzirom da se OEM ne može samo tako seliti kao Retail)?

Lewis 13.09.2016. 09:32

Nemam pojma kako to misle izvesti, to su ti oni reki da su to OEM licence koje su isle uz kompove ili mislis opcenito ?
Ja imam winXP i win7 OEM koje mogu "baciti" jer mjenjao sam hardware kompletno pa naknadno kupio win8 i win10 za drugi komp. Jer OEM nije prenosiv i vezan je za hardware tako da na racunu bi trebalo biti barem nekoliko bitnijih komponenti kao Maticna/RAM/HDD koje su vezane uz taj OEM.

sith_lord 13.09.2016. 10:00

Tako sam čuo, a do malo konkretnijih informacija nisam mogao doći pa ne znam.

Inače, znam da je OEM zeznut jer se veže za matičnu (i samo nju ako se ne varam). Navodno mogućnost "prijenosa" postoji ako ti matična ode - a kao znat će jel' ti otišla matična ili si radio upgrade? Osim ako se radi o laptopu naravno...
Također, nije mi se dalo čitati MS-ove litanije, ali po onome što sam okolo čitao, OEM stavlja onaj tko slaže računala za krajnjeg korisnika i negdje sam pročitao i kako navodno treba imati MS-ov certifikat da si System Builder (i uz to ne bilo koji jer ih ima više?). Sve da i ne treba certifikat, može li pojedinac sam sebi složiti računalo i reći da je krajnji korisnik, pa da se to računa, ili se podrazumijeva kako se radi o daljnjoj prodaji? Ovdje ima malo više o tome: https://www.microsoft.com/oem/en/lic...id=19FhONA4jI1

Ne znam, čitao sam razna tumačenja i iskustva s inspekcija, na kraju kojih više ni sam nisam bio pametan..pa sam iskeširao za Retail i sada mirno spavam i više se ne zamaram, mada bi i dalje volio znati više o ovome. Ako neće meni, a sigurno će nekome drugome zatrebati... Edit: I dobro doći...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.