PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX680 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=230683)

Ivo_Strojnica 29.03.2012. 14:58

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2132581)
Prijatelju moj, ja sada kad si kupim novu grafičku, i proc vjerojatno i 5-2550K i matičnu neću mjenjat ništa najmanje 5 godina, uopće me ne zanima šta će u međuvremenu izać na tržište.

Pa nisu oni ni ludi, svake godine novic procesori i grafičke i matične izlaze na tržište, pitaju se neki zašto? Pa zato da Intel AMD-R Nvidia Gigabyte AsRock i tome slične kompanije obrnu što više love.

A naravno da za takvo nešto nema potrebe, realno procesori grafičke matične to su sve stvari koje bi se komotno moglo jednu ako ne i dvije godine preskočit u smislu izbacivanja novog proizvoda. Al želja tih kompanija, da zarade dodatnu lovu preko naših leđa je neutaživa! A kako izgleda, nismo ni mi puno bolji jer se pecamo na njihove fore.

No shit, mr. obvious. :)
Kako će ljudi zarađivati? :lol2:

@sapunko:
A ljudi koji rade u tvornicama, prodaju, prenose, itd...nemoj na njih zaboraviti, nije da volontiraju.

sapunko_HR 29.03.2012. 15:34

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2132613)

Ne ljudi,pojedinci
Može neki prodavač prodat 1000 keplera ali ne vjerujem da će mu plaća rast. OTisprike,slobodno briši

Pupo 29.03.2012. 17:05

Citiraj:

Autor sapunko_HR (Post 2132569)
Zbog čega? Referentna GTX 680 je ocana rekao bih do kraja,treba čekat nereferentne tipa MSI TF ili Gainward Phantom.

Takve usporedbe je napustio čak i intel koji se kunio prije u takt čipa. Uostalom, meni je najbitnije ovo "Money per money" iliti "money/fps". Sad, dali će nvidia radit na 650mhz za (karikiram) 60fpsa u nečemu, i da će ati raditi na 1100mhz za tih 60fps-a ili obrnuto, meni je tako svejedno.

Blesavo mi je forsirat "Clocks per clocks" kad arhitekture nisu iste ni približno, nit se ikad gledalo na takt kartice kao jednog od faktora kod kupnje.

kasko 29.03.2012. 18:05

Citiraj:

Autor sapunko_HR (Post 2132569)
Zbog čega? Referentna GTX 680 je ocana rekao bih do kraja,treba čekat nereferentne tipa MSI TF ili Gainward Phantom.

Meni te usporedbe baš i ne igraju neku ulogu,testirane na igrama koje odgovaraju nvidia i uz to različite postavke.
GTX 680 pobjeđuje samo radi visokog takta ali generalno mislim da je bilo koja nereferentna HD7970 bolja grafička od GTX 680 ipak

A koje onda igre bi se trebale koristiti? Nabroji par...

Isto tako će i nereferentna HD7970 bolja od nereferentne GTX 680 ?

poker 29.03.2012. 18:55

može pitanjce .Vidim danova grafa gtx680 ide na pci 3.0 utor pa me sad zanima da li može ići i na pci 2.0 i da li to utječe na pad performansi ?
Hvala lipa

Chiron 29.03.2012. 18:59

Citiraj:

Autor poker (Post 2132755)
može pitanjce .Vidim danova grafa gtx680 ide na pci 3.0 utor pa me sad zanima da li može ići i na pci 2.0 i da li to utječe na pad performansi ?
Hvala lipa

za sad po pričama kao ne, zavisno od igre do igre..u većini slučajeva nema neki utjecaj

mr Rockwell 29.03.2012. 21:15

A koliko ja shvaćam stvari pravi boost performansi na pcie 3.0 treba tek doći sa ivy bridgeom.

Nick7 29.03.2012. 22:16

IMO, pci 3.0 vs 2.0 i nebi trebalo biti neke razlike.
Sve texture su u memoriji graficke, te u principu samo komande prolazi kroz sabirnicu.

KorisNick 30.03.2012. 14:39

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2132613)

@sapunko:
A ljudi koji rade u tvornicama, prodaju, prenose, itd...nemoj na njih zaboraviti, nije da volontiraju.

Možda je tebi to sprdnja, da netko gomila svoje bogatstvo, a da ti nemaš ni pošteno plaću. Meni vidiš nije, naravno ne očekujem da ti djeliš moje mišljenje, al hvala bogu ja imam pravo iznest svoje. Kao što sam reko, sad kad kupim grafičku novu, ne mjenjam je najmanje pet godina, i toga ću se držat. A poprilično sam siguran, da za to vrijeme neće doć nijedna igrica koja će zahtijevat jače specifikacije, jer igrice realno nemaju potrebu za nekim puno jačim kapacitetima nego što ih trenutno koriste. Jedino gdje vidim da bi moglo doć do jačanja potražnje, je to da Nvidia i AMD-R nabrijaju kompanije prije svega Bllizard i te veće firme da izdaju igrice koje će zahtjevat jače grafičke, a čisto da bi oni natjerali nas korisnike da kupujemo novi proizvod. Opet tipična kapitalistička posla, al stvarno ja osobno ne vidim smisao u tome, i neću ih financirat jer nije baš da mi pare-euri ispadaju iz džepa. :fiju:

Kako će ljudi zarađivat, tako da proizvode jednu seriju dvije tri godine i prodaju je po istoj cijeni, eto kako. Al bolje je ovako, prodavat muda pod bubrege, srećom nisu svi budale.

Chiron 30.03.2012. 15:51

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2133403)
Možda je tebi to sprdnja, da netko gomila svoje bogatstvo, a da ti nemaš ni pošteno plaću. Meni vidiš nije, naravno ne očekujem da ti djeliš moje mišljenje, al hvala bogu ja imam pravo iznest svoje. Kao što sam reko, sad kad kupim grafičku novu, ne mjenjam je najmanje pet godina, i toga ću se držat. A poprilično sam siguran, da za to vrijeme neće doć nijedna igrica koja će zahtijevat jače specifikacije, jer igrice realno nemaju potrebu za nekim puno jačim kapacitetima nego što ih trenutno koriste. Jedino gdje vidim da bi moglo doć do jačanja potražnje, je to da Nvidia i AMD-R nabrijaju kompanije prije svega Bllizard i te veće firme da izdaju igrice koje će zahtjevat jače grafičke, a čisto da bi oni natjerali nas korisnike da kupujemo novi proizvod. Opet tipična kapitalistička posla, al stvarno ja osobno ne vidim smisao u tome, i neću ih financirat jer nije baš da mi pare-euri ispadaju iz džepa. :fiju:

Kako će ljudi zarađivat, tako da proizvode jednu seriju dvije tri godine i prodaju je po istoj cijeni, eto kako. Al bolje je ovako, prodavat muda pod bubrege, srećom nisu svi budale.

čuj nije nitko nama kriv što živimo u retardiranoj državi.. što imamo male plaće.. kod njih je tehnika prejeftina za njihov standard i njima nije problem kupit.. i što je najbolje mogu kupit u istoj trgovini grafu starije generacije 2 mjeseca prije izlaska nove generacije i može vratit staru i uz nadoplatu kupit novu uz popust.. tako da ta tvoja plakanja nemaju smisla..bogu smo iza nogu, malo tržište, te se naši trgovci ponašaju kao da su na crnom tržištu jer mogu.. tako da se bezveze živciraš..

thunderbird 30.03.2012. 16:56

Osim toga, nitko ga ne tjera da kupi novu grafičku, i to još high end. Ja u svom životu u kompu nisam imao grafičku skuplju od 1000 kn, a svaka je bila kod mene bar 3-4 godine... Za moje potrebe je to čisto dosta

Nove grafičke jesu skupe (posebno high end) ali ih zato ne kupujem. :)

klem 30.03.2012. 18:51

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2133403)

ako ti smeta što netko gomila bogatstvo dok ti nemaš ni pošteno plaću, napravi ti.. i smisli nešto da zgrćeš bogatstvo. Upotrijebi poduzetnički duh ko što su i oni upotrijebili kad su započinjali kao male tvrtke. LJudi rade kako bi zaradili. Cilj poduzeća je profit ali i opstanak.

kad kažeš da ih nećeš financirat jer ti se gade :D :D ....pa i ne trebaš ...drugi će kupovat :D. TO ti je ko da kažeš ja neću financirat ovu pekaru i kupovat kruh u njoj zbog toga i toga :D. Drugi možda hoće :D

To što danas igre i ne zahtjevaju iznimno jak hardver ( čast iznimkama), najviše su krive konzole. Najviše igara se radi za njih jer ih se i najviše prodaje te više nije prvenstveno igraća industrija orjentirana na računala kao što je to bio slučaj prije 15-ak godina. Ideš tamo gdje ćeš najviše prodat i zaradit.

KorisNick 31.03.2012. 02:29

Citiraj:

Autor Chiron (Post 2133458)
čuj nije nitko nama kriv što živimo u retardiranoj državi.. što imamo male plaće.. kod njih je tehnika prejeftina za njihov standard i njima nije problem kupit.. i što je najbolje mogu kupit u istoj trgovini grafu starije generacije 2 mjeseca prije izlaska nove generacije i može vratit staru i uz nadoplatu kupit novu uz popust.. tako da ta tvoja plakanja nemaju smisla..bogu smo iza nogu, malo tržište, te se naši trgovci ponašaju kao da su na crnom tržištu jer mogu.. tako da se bezveze živciraš..

Ma frende ne živciram se uopće, već samo govorim da ne vidim smisao u tome da nam svake godine izbacuju novu seriju grafičkih. I onda naravno, u nama bude onu znatiželju kakva je ta nova serija, a pošto znaju dobro psihologiju gamera znaju da je šansa da velika većina ne ubode novu grafičku, jako jako mala. Tako da igraju na tu kartu, kartu naše ovisnosti. Ja si sad planiram uzet malo bolji model, i stvarno dok god mi bude pogonila igre bez problema i ne daj bože da mi pregori, nemam je namjeru OC-at neću kupovat novu. Potrudit ću se, da jedno 4-5 godina zadržim istu, jer ne vidim smisao u tome da svake godine idem u dućan po novu grafičku. Lani sam bio po 560Ti, ove godine ću si uzet ili 660 ili 670, i na tome ću i ostat neko vrijeme. Jer mi je stvarno glupo, da ja ko nezaposlen žicam starce ogromne pare za nešto što bi trebalo bit osjetno jeftinije. Pa nisu te grafičke od zlata, da im je cijena tolika, mogo bi komotno u zlatarnici kupit neki nakit za pare za koje dođe GTX680.

Kažem ne ljutim se, samo gledam u kakvom sam trenutno ja stanju, a i velika većina ljudi u zemlji si to ne može priuštit. 3/4 hrvata nema para za GTX680, tako da po meni to puno govori. Naravno da nije ista situacija u EU, ili Americi, pošto su tamo prihodi tj. plaće znatno veće njima je i znatno lakše kupovat si iz godine u godinu, nove grafičke i procesore i stalno osviježavat svoj tehnološki kutak. Kažem, dok mi Hrvati moramo kalkulirat, i razmišljat da kad kupujemo nešto da kupimo na određeno vrijeme, barem na period od 2-3 godine. Al pošto nam vele da ćemo i mi živjet bolje jer ulazimo u EU, s nestrpljenjem čekam te bolje dane i najbolje grafičke modele u mom pc kućištu.

klem@

ja se ne zajebavam, nakon ove serije radim pauzu najmanje 4 godine što se tiče kupnje grafičke matične procesora, bez obzira imo ja para ili ne, dok god me "roba" bude služila, neću kupovat novu.

zado sam si zadatak, da pomrsim planove kapitalističkim megalomanima.

mali korak za čovječanstvo, ali veliki za mene. :D

listerstorm 31.03.2012. 03:20

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2133789)
ne vidim smisao u tome da nam svake godine izbacuju novu seriju grafičkih. Ja si sad planiram uzet malo bolji model, i stvarno dok god mi bude pogonila igre bez problema i ne daj bože da mi pregori, nemam je namjeru OC-at neću kupovat novu.Potrudit ću se, da jedno 4-5 godina zadržim istu, jer ne vidim smisao u tome da svake godine idem u dućan po novu grafičku.

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2133789)
Lani sam bio po 560Ti, ove godine ću si uzet ili 660 ili 670

:goood:

kasko 31.03.2012. 09:47

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2133794)
Citiraj:
Autor KorisNick http://forum.pcekspert.com/images/buttons/viewpost.gif
ne vidim smisao u tome da nam svake godine izbacuju novu seriju grafičkih. Ja si sad planiram uzet malo bolji model, i stvarno dok god mi bude pogonila igre bez problema i ne daj bože da mi pregori, nemam je namjeru OC-at neću kupovat novu.Potrudit ću se, da jedno 4-5 godina zadržim istu, jer ne vidim smisao u tome da svake godine idem u dućan po novu grafičku.

Citiraj:
Autor KorisNick http://forum.pcekspert.com/images/buttons/viewpost.gif
Lani sam bio po 560Ti, ove godine ću si uzet ili 660 ili 670

:goood:

novi flikoman ;D opleti ehehhe

Wolverine 31.03.2012. 11:30

Ljudi držite se teme da ne bi opet bilo fantomskog nestajanja postova i kartoniranja ;)

A sad vezano za GF680, malo sam se poigrao tom karticomi za početak mogu reći samo da je poprilično tiha u 2D okruženju dok se pod opterećenjem ipak poprilično čuje. Naravno ref dizajn PCB-a i hladnjaka j u pitanju. No to opet nije buka protoka zraka nego vent ima neki klepetav zvuk. Može biti da je to samo do ovog primjerka. Temperature su također poprilično visoke 80+ °C, no potrošnja je začuđujuće niska za tolik čip, a posebice za nVidiju jer sam se već ''navikao'' na njihov fermi.

Perf su zbilja odlične no cijena je kod nas poprilično paprena, tako da je po tom pitanju uz bok s HD7970.

cccp 31.03.2012. 12:51

Jesi li možda gledao koje su maksimalne frekvencije? Trebala bi biti više kad je temperatura manja, a manje kada se kartica zagrije. Nekima je 1058 maks, nekima je išla i preko 1100. Izgleda da performanse zavise o tome koliko dobar čip dobiješ, koliko dobro hlađenje i da li igraš po ljeti ili zimi. :D DO do 1058 bi trebao biti zagantiran.

Doink the Clown 31.03.2012. 13:19

EVGA Announces the EVGA GeForce GTX 680 Hydro Copper

Citiraj:

EVGA announces immediate availability of the EVGA GeForce GTX 680 Hydro Copper. This card offers a preinstalled Hydro Copper Waterblock, and reduces the GPU operating temperature by as much as 50%. Additionally, the EVGA GeForce GTX 680 is optimized for overclocking with a 5 Phase PWM Design and 8pin + 6pin power connectors. The EVGA GeForce GTX 680 Hydro Copper ships with increased clockspeeds of 1215MHz (boost clock) and 1150MHz (base clock). The memory has further been tuned with a stock frequency of 6300MHz.

Citiraj:

The EVGA Hydro Copper waterblock is also available separately.

Wolverine 31.03.2012. 16:28

Citiraj:

Autor cccp (Post 2133885)
Jesi li možda gledao koje su maksimalne frekvencije? Trebala bi biti više kad je temperatura manja, a manje kada se kartica zagrije. Nekima je 1058 maks, nekima je išla i preko 1100. Izgleda da performanse zavise o tome koliko dobar čip dobiješ, koliko dobro hlađenje i da li igraš po ljeti ili zimi. :D DO do 1058 bi trebao biti zagantiran.

Nisam ali budem, a ovo vezano za temperaturu pa to je normlano.

Firecracker 31.03.2012. 19:36

Možda mali Off topic,da li se zna (neki roadmap) kad izlazi sljedeća serija (gtx 780)?

nexusone 31.03.2012. 20:44

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 2134075)
Možda mali Off topic,da li se zna (neki roadmap) kad izlazi sljedeća serija (gtx 780)?

Vjerojatno sa GK110 čipom, a pošto je GK104 dovoljno brz, to neće biti uskuro(eventualno za novogodisnje praznike). ali o tome imas u više u ovoj temi.

KorisNick 01.04.2012. 13:15

Citiraj:

Autor kasko (Post 2133822)
novi flikoman ;D opleti ehehhe

Pa to je jedini put do sad, da ću kupovat novu grafičku, godinu za godinu. I kao što sam reko, sad kad kupim radim dužu pauzu. Vjerovao ti meni ili ne, to će biti tako. A sad ću si kupit novu grafičku, samo zato što si kupujem i novi proc i matičnu, pa ću u šutu sve tri stavke obavit-proc matična grafička. I onda sam na miru duže vrijeme, aj da ne davimo više s off topicom nemojte mi replicirat. :D

MAGARAC 02.04.2012. 14:43

Evo malo konkretnijih informacija o Zotacovom monstrumu...

ZOTAC GTX 680 Extreme Edition Clocked at 1.20 GHz

http://www.pohrani.com/t/O/5c/OJmdSBj/zotac.jpghttp://www.pohrani.com/t/3g/9s/rh4J1aZ/zotac2.jpg

Ne sjecam se kad je Zotac napravio takvu grafetinu sa tavim PCBom i OC forama. Nova konkurencija Lightning, Classified i Matrix grafama i bit ce zanimljivo na HWbotu. Ovaj Japanac ju dere na 1400mhz bez beda na zraku..

QuidZz 02.04.2012. 15:14

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2135371)

http://www.pohrani.com/t/O/5c/OJmdSBj/zotac.jpghttp://www.pohrani.com/t/3g/9s/rh4J1aZ/zotac2.jpg

Ne sjecam se kad je Zotac napravio takvu grafetinu sa tavim PCBom i OC forama. Nova konkurencija Lightning, Classified i Matrix grafama i bit ce zanimljivo na HWbotu. Ovaj Japanac ju dere na 1400mhz bez beda na zraku..

Izgleda :nuts: :care:

Chiron 02.04.2012. 17:09

Citiraj:

šteta što takve stvari kasno dođu kod nas

demetrius 02.04.2012. 18:29

Citiraj:

Autor Chiron (Post 2135463)
šteta što takve stvari kasno dođu kod nas

dođu i onda bude jeftinija cjena.:kafa:,nego 1,4 GHz čekam da netko malo jače povuče,tj malo više riskira bar 1,7 ne mora 2 GHz,da vidim kolko se grije dizanjem voltaže.

KorisNick 02.04.2012. 23:54

Citiraj:

Kakav monstrum.... :rambo:AMD-R :lol2:

Šole 04.04.2012. 19:13

http://www.maximum-tech.net/gigbayte...ictured-11557/

Doink the Clown 04.04.2012. 19:19

Citiraj:

Autor Šole (Post 2137119)

Samo čekam da za par godina počnu po 5 ventova montirati na heatsinkove jačih kartica :D

asibulj 04.04.2012. 20:18

Citiraj:

Autor Šole (Post 2137119)

Zašto pobogu ne stave crni PCB?

klem 04.04.2012. 20:25

Citiraj:

Autor asibulj (Post 2137173)

koliko vremena dnevno provodiš gledajući u grafičku :D :D :D :D :D

Garro 05.04.2012. 11:34

Citiraj:

Autor klem (Post 2137184)
koliko vremena dnevno provodiš gledajući u grafičku :D :D :D :D :D

Pa, ako ti je kao meni kućište kraj glave, ima prozor i all-black temu, onda je plavi PCB kao šaka u oko. Dovoljno je reći da sam razmišljao o Extreme verziji Lightninga sam zato jer ima crni cooler... :D

gnomisa 05.04.2012. 12:26

Citiraj:

Autor Garro (Post 2137568)
Pa, ako ti je kao meni kućište kraj glave, ima prozor i all-black temu, onda je plavi PCB kao šaka u oko. Dovoljno je reći da sam razmišljao o Extreme verziji Lightninga sam zato jer ima crni cooler... :D

ahaha

Sn4k3 05.04.2012. 12:28

Citiraj:

Autor asibulj (Post 2137173)

To im je u ovom trenu vise kao "trademark" nego odabir boje, mislim da ce grafe (kao sto su i maticne) pribaciti na crni pcb - samo je pitanje kad. Meni osobno dosta bolje izgleda nego bilo koji drugi...
No, boju pcb-a na stranu, ta grafa mora biti j*bena zvjerka - poznavajuci Gigabyte i njihove prijasnje izvedbe grafe i samog hladnjaka na istoj te ostale popratne elektronike...

@Garro

Bas zanimljivo da ti odgovara crni setup - nick sigurno nisi bezveze odabra :D

Vendetta 05.04.2012. 13:05

Meni baš paše plavi PCB, u skladu sa black & blue temom :D

Grafa izgleda pre dobro.

nexusone 05.04.2012. 13:34

Evo i Colorfulove zvijeri:

http://www.techpowerup.com/163634/Co...-Official.html

http://tpucdn.com/img/12-04-05/46a_thm.jpg

Čak ima i crni PCB za sve one kojima je to važno :)

RaneZ 05.04.2012. 14:49

Citiraj:

Autor nexusone (Post 2137648)

Jeeez, idem dic kredu.

Chiron 05.04.2012. 18:17

Citiraj:

Autor nexusone (Post 2137648)

lol dje to ima za kup't heheh

MAGARAC 05.04.2012. 20:17

Jedina prava prednost ove grafe nad ostalima je sto ima "vodene bojice" u bundleu...
Tko j... Matrix, Lightning i sl. kad ne mogu prefarbat grafu u crveno..

Da Sys, ovo stvarno uvrijedljivo izgleda. Sigurno je prakticno.

http://www.pohrani.com/t/W/Rb/1u6EA8XC/kudan-08.jpg

Pogotovo ovo. Ko da su me vratili u vrtic..

http://www.pohrani.com/t/39/Gx/4HbMu4uQ/1/kudan-09.jpg

http://wccftech.com/colorful-officia...est-gtx-560ti/

Ta se isto reklamirala na sva zvona a nakon toga ni a o njoj..

800$ je cijena te gtx 680. Isplati se pricekat 4gb model iste...

Evo i gtx 680 vs 7970 na maksimalnim OC taktovima.

syss 05.04.2012. 20:19

nisu te valjda uvrijedili? :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:38.