PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

SniperWolf 12.02.2007. 20:46

Pri registraciji me pita nesto u vezi valute sada, medjutim nema kn nego ima samo $$$, euro itd, sto ste vi stavili? Je eur ok?

Dr. Beast 12.02.2007. 20:48

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 643536)
Pri registraciji me pita nesto u vezi valute sada, medjutim nema kn nego ima samo $$$, euro itd, sto ste vi stavili? Je eur ok?

Staviš što hoćeš kao defaultnu valutu, ovisno što odabereš u toj će ti valuti biti napisani novčani iznosi.

Emissary 14.02.2007. 05:51

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 643366)
U Erste, ma ko ih hebe, zatvorit ću ja taj PayPal račun. Sve je to nekako jadno ukoliko baš nemaš kreditnu karticu, ove debitne neke rade, a neke ne.

Meni radi PBZ-ova Visa Electron. Otvaranje računa te ništa ne košta. : hello2 :

mann 15.02.2007. 01:38

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 643366)
U Erste, ma ko ih hebe, zatvorit ću ja taj PayPal račun. Sve je to nekako jadno ukoliko baš nemaš kreditnu karticu, ove debitne neke rade, a neke ne.

Vis ko bi rekao meni proslo sve 5 bez ikakvih problema u erste...

Dr. Beast 21.02.2007. 21:03

Bio sam im poslao mail u vezi mog problema i stigao mi odgovor nakon 9 dana :p Sredili su da ponovno dodam karticu i sada čekam verifikacijski kod. : evil :

FERRYS 24.02.2007. 10:09

bok trebam pomoć

registrirao sam se na paypalu i dodao visu electron iz erste banke koju mi je primio. u banci sam dobio 10 znamenkasti broj od paypala i napatilo mi je 1kn??? kaj s time?
nisam jos nista pokusaval kupit al cu uskoro trebat placat server pa si to trebam rijesit do tada.
kad se logiram i odem na Personal Account Overview dolje kod statusa mi pise Croatian - Unverified ? kaj to znaci?

Dr. Beast 24.02.2007. 10:23

Citiraj:

Autor FERRYS (Post 656276)
bok trebam pomoć

registrirao sam se na paypalu i dodao visu electron iz erste banke koju mi je primio. u banci sam dobio 10 znamenkasti broj od paypala i napatilo mi je 1kn??? kaj s time?
nisam jos nista pokusaval kupit al cu uskoro trebat placat server pa si to trebam rijesit do tada.
kad se logiram i odem na Personal Account Overview dolje kod statusa mi pise Croatian - Unverified ? kaj to znaci?

No, no, bez švercanja molim, da si pročitao prijašnje postove sve bi ti bilo jasno, posebno ovaj. :beer:

FERRYS 24.02.2007. 10:58

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 656288)
No, no, bez švercanja molim, da si pročitao prijašnje postove sve bi ti bilo jasno, posebno ovaj. :beer:

procitao samm sve barem 5 puta. kamo upisujem taj broj? nigdje me ne pita za njega?

imam na lijevoj strani:

Activate Account
Enroll in Expanded Use

Enhance Account

Upgrade Account

edit bio sam u banci i i uz paypal je samo jedan 10 znamenkasti broj.

Dr. Beast 24.02.2007. 11:13

Kada ti naplate onih 1.95$ pisat će ti na izvodu xxxxPAYPAL--*EXPUSE xxxxxxxxxx, onda, ja mislim, klikneš na activate account i upišeš četveroznamenkasti broj sa izvoda (xxxxPAYPAL) ili možeš kliknuti tamo gdje ti piše Status: Croatian - Unverified pa bi te se trebala otvoriti stranica sa podacima o kartici i tu upišeš broj. Pa šta nisi nisi dobio od PayPal-a detaljne upute na mail, tamo ti je sve objašnjeno, korak po korak, i imaš čak i direktne linkove?

FERRYS 24.02.2007. 11:33

izgleda da me nest hebe s karticom. prihvati je al neznam zast mi ne naplati tih 1.95? izgleda da mi nest ne štima s billing adress jel moze bit radi toga?

Dr. Beast 24.02.2007. 11:37

Citiraj:

Autor FERRYS (Post 656332)
izgleda da me nest hebe s karticom. prihvati je al neznam zast mi ne naplati tih 1.95? izgleda da mi nest ne štima s billing adress jel moze bit radi toga?

Meni je naplatilo tek nakon 2 dana.

FERRYS 24.02.2007. 11:41

We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card. :(

Dr. Beast 24.02.2007. 11:49

Citiraj:

Autor FERRYS (Post 656339)
We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card. :(

E ne znam zbog čega je to. Meni je prvi put bila kartica odbijena (imaš post na stranici/dvije ranije moj problem), ali sam im poslao mail i nakon 9 dana dobio odgovor i problem je bio riješen : goood : Nema druge nego ih kontaktirati.

FERRYS 24.02.2007. 12:24

evo poslao sam im mail i nadam se brzom odgovoru...

edit:
jel ima veze kakav je racun? ovaj moj je štedni kunski račun ? jel netko davao nest tak slicno?

Dr. Beast 24.02.2007. 13:00

Ja isto imam otvoren žiro račun u Erste banci i Visa debitnu karticu i sada mi je sve u redu.

FERRYS 06.03.2007. 00:08

izgleda da je problem u tome sto imam kunski stedni racun i (VALJDA????) nemoze mi s njeg naplatit onih 1.95$. idem sutra pitat jel ga mogu pretvorit u žiro...

IceFisherman 02.04.2007. 12:50

pardon kaj dizem iz mrtvih ovaj thread .. al da ne otpiram novi .. dal zna ko kaj u vezi ovog ?
Pojavi mi se kad ocu platiti prek paypal-a ... s karticom je "sve" u redu i s pay pal-om .. ali opet izgleda da nekaj između kartice i paypala ne štima :(
Citiraj:

This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.
imam PBZ Visa electron karticu .. normalno je dodana u pay pal i sve je proslo u redu prilikom dodavanja.

Dr. Beast 02.04.2007. 14:05

Pa probaj kontaktirati PBZ. Da li imaš dovoljno love na kartici? :stoopid:

IceFisherman 02.04.2007. 16:02

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 690682)
Pa probaj kontaktirati PBZ. Da li imaš dovoljno love na kartici? :stoopid:

poslal sam njim e-mail na onaj e-mail koji su naveli ko "pomoc korisnicima" i to danas ujutro .. jos uvek mi nisu odgovorili :( ... love imam dosta .. i prevec :)

edit: sad sam zval njihovu sluzbu za informacije ... spominjanje rijeci PayPal i Ebay dovodi do čuđenja onoga ko god da mi se je javil... uglavnom sad mi veli da s tim nemrem nic .. pa ja bum ponorel ... :flyingey:

... ko ima Electron Visa karticu od PBZ-a i da je normalno platil putem paypal-a .. tek tolko znam dal je na kraju moguce ili ne pa ak je da idem dalje se boriti sa vjetrenjacama u pbz-u :fiju:

EDIT :

zval upravo nekakav muski iz karticnog poslovanja i ljepo mi objasnil da moram peneze vratiti u "default"-nu valutu svoje vize tj Eure .. a ja sam imal u USD tak da lakse pratim kolko imam .. cim sam vratil sam uspel platiti ..

.. fala stricek koji god da si bil :respekt:

Elven 02.04.2007. 18:35

Moguce je. I did it. Ali sa Visa Electronom vezanom uz devizni, ne ziro racun.

Dr. Beast 02.04.2007. 18:54

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 690782)
zval upravo nekakav muski iz karticnog poslovanja i ljepo mi objasnil da moram peneze vratiti u "default"-nu valutu svoje vize tj Eure .. a ja sam imal u USD tak da lakse pratim kolko imam .. cim sam vratil sam uspel platiti ..

.. fala stricek koji god da si bil :respekt:

Drago mi je da si uspio riješiti problem. Što se tiče korisničke podrške i ja sam imao problema kod registracije kartice, ali su me nakon mojeg upita ljudi iz Erste banke dva puta kontaktirali, prvi puta da nije problem do njih nego do PayPal-a (što je i bio slučaj, ali je neka teta iz PayPal-a riješila moj problem), a drugi put neki voditelj kartičnog poslovanja da provjeri da li je sve u redu. :) Njima PayPal nije špansko selo :)

Paske 03.04.2007. 09:37

Ako ste zaposleni - dignite CC i riješite problem :D

Ja uredno plačam preko PayPal već neko vrijeme i vrlo zadovoljan. Bez muke - samo mail/pass i Thank you Mr. Pasarić - youre XY thingie has been payed :D

GoGzS 04.05.2007. 11:26

Da dignem temu iz mrtvih nakon mjesec dana....

Ne želim se zahebat pa bidat na ebay-u a da kasnije nemrem platit...
Kartica je Visa elektron iz PBZ-a (ona sa čipom...) , nakon registracije sam dobio u roku par sati onaj broj na popisu transakcija te mi piše "Croatia - veryfied" ...
Jel provjereno da se može plaćat, jel itko plaćao sa tom karticom?
Hvala

IceFisherman 04.05.2007. 11:37

ja sam uspješno do sad napravil više transakcija s tom karticom .. kliknes i platiš :D

komer 04.05.2007. 12:01

ja preko amerikanke uspjesno placam:)

jonyb 04.05.2007. 13:09

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 714565)
Hvala

ja sam več s tom karticom platil preko 30-40 transakcija i sve radi kak treba.

mann 05.05.2007. 12:37

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 714565)
Da dignem temu iz mrtvih nakon mjesec dana....

Ne želim se zahebat pa bidat na ebay-u a da kasnije nemrem platit...
Kartica je Visa elektron iz PBZ-a (ona sa čipom...) , nakon registracije sam dobio u roku par sati onaj broj na popisu transakcija te mi piše "Croatia - veryfied" ...
Hvala

Problem kod tih kartica je ako ti fali recimo 10kn na tom racunu i ti to prebacis sa nekog xxy racuna, iako se to vidi u ispisu moras cekati dosta dugo da se to refresha interno u svim tim ludim globalnim sistemima.

U erste banci sam odustao od pokusavaja da skuzim kada im je refresh pa pricekam jedan dan i sve pet...

Sve u svemu, moze se, radi bez bada samo pazi na iznos na racunu.

jollyb 20.05.2007. 13:31

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 656288)

znači, ovih 1,95 dolara se mroa baš platiti, jer inače bez toga ne radi paypal? ili mogu recimo kupit rapid akaunt bez da sam verified?

EDIT: stavio sam u akaunt od stare mastercard, nije meni problem, stavit da se naplati tih 1,95 dolare, već pitam samo jer me zanima

Emissary 21.05.2007. 03:07

Kad uplatiš 1.95$, možeš plaćat svote veće od 100 dolara, a tih 1.95$ ti vrate prvom idućom transakcijom.

sale01 21.05.2007. 09:36

Citiraj:

Autor Emissary (Post 728110)
Kad uplatiš 1.95$, možeš plaćat svote veće od 100 dolara, a tih 1.95$ ti vrate prvom idućom transakcijom.

Kao što su neki rekli, stvarno je super jasno objašnjeno u mailovima koje šalju. Jedino je ograničenje koje gore navedeno. U mom je slučaju bio Amex, uzeo dijelove za Mercedes u vrijednosti od 280$ i platio dostavu 65$, i očekujem to krajem tjedna.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:29.