![]() |
Kako su stvari krenule, bit ćete sretni ako ih dobijete prije Božića.
|
Citiraj:
|
Malo detalja oko dostave.
|
Ajde, konačno su nešto sredili. Fascinira podatak da imaju 200k narudžbi. Mogli bi organizirati tombolu i izvlačiti sretne dobitike obzirom da ima 20x više narudžbi nego proizvedenih uređaja.
|
|
Meni došlo danas na mail da mogu naručiti, šalju za najkasnije 7 dana, samo da ne opali dhl carinu i biti će super, sveskupa je 43.02$ = 35$ + 8.02$ poštarina.
|
Citiraj:
|
Na rs-online stranici jos 29.2 kad je pocelo, popunio sam ono za interest odmah ujutro i sad sam na red došao.
|
Citiraj:
|
I carina/PDV i još njihova neka naknada za carinjenje, koja nije baš mala. Ako možeš ikako zaobiđi DHL.
|
O kakvoj to carini na informaticku opremu vi trkeljate?
|
Evo link gdje se vidi što sam i koliko ja platio.
Nema carine, ali sam opet dao 360 kn za stvar koja košta 900kn i koju sam dobio, a ne platio. |
Citiraj:
|
Ovo se cini ko prvi pravi konkurentski uredjaj RP-u. (intelovo cudo ne konkurira cijenom)
|
Nema baš smisla uspoređivati kruške i jabuke, kako po cijeni tako niti po performansama, a osobito kada im namjena nije niti slična.
|
VIA se ukljucuje u utrku sa svojim 49$ APC-em, temeljenim na Android platformi
http://www.via.com.tw/en/resources/p...elease_no=6327 Evo direktna stranica proizvoda http://apc.io/ |
rasperry je bez konkurencije dok ne dodje na cifru od 35$ sve. meni treba doci ras za tjedan dana negdje, bez DHL-a. jer mi ne pada napamet lopovima jos vise para davati.
|
Igram se sa R Pi već par dana i ono.. kul. Nije da sam očekivao čuda ali nisam ni oduševljen. Valjda zato što još nemam neke prave smjernice za sto bi ga mogao upotrijebiti. NAS/torrent mašina mi ne treba, HTPC još manje. Možda za emulatore ili neki internet radio box. Ali budući da sam pročitao da se Arduino shield-ovi mogu spojiti na R Pi, vjerovatno ću se igrati s tim ;)
|
pišem ovo iz očaja sam uređaj je dobar (pretpostavljam) no ono što se danas dogodilo svakako mi ostavlja neugodan okus u ustima da bi dobio uređaj na kućnu adresu moram platit pdv 77 kuna ajde to još i razumijem ali da moram jebenom dhl-u platit 162,50 za operativne troškove to nikako i znači sad me ljepo raspberry pi umjesto 50 košta 90 jebenih dolara:mad::eek:
|
A da ubacis koji zarez ili tocku u post...
|
nema potrebe, poanta je jasna
|
Poanta je ta da si TI naručivao, i da si ti kao dostavu odabrao DHL (koji je poznat po tome da naplaćuje dodatne troškove kod carinjenja), tako da ne vidim gdje je uopće problem, kad si tako naručio, plati i gotovo
|
nisam ja birao DHL meni na računu piše
|
@ SilentException: kako si ti prošao s raznim davanjima? Gdje si naručio?
|
Windows 8 bi trebao imati podršku za ARM. Da li je netko možda pokušao dići W8 na RPi?
|
w8? zar to ima?
edit: brijem da mislis na Release Preview...nisam znao da je to izaslo :D |
Citiraj:
|
valjda je sve prošlo
http://i48.tinypic.com/2vxgayv.jpg |
|
Evo moj krenuo iz VB (Farnell). Jel nekome stigao uređaj? Ako jest koliko su naši naplatili davanja.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:58. |