![]() |
Ne ide to tako lako na 3.2ghz...možda naletiš i na fsb wall pa nećeš mrdnuti gdje si stao...
Zašto ti za posao treba E4300 baš na 3.2ghz :stoopid:, 2.8 nije dovoljno? |
Imam u uredu p4 na 3.2, a bavim se montažom videa i zelim vidjet razliku u kodiranju, vremenski naravno.
|
Bit će ti i ovako, više nego očigledna...
|
Ma da znam ali ono kužiš
|
Ovo je jedan od najbesmislenijih topica na ovom podforumu :) Gle, razlike ce biti samim time sto ti je novi procesor dual-core, pa ako radis sa aplikacijom koja zna iskoristiti prednost druge jezgre razlika bi trebala biti ogromna. Pogotovo sto 1.8GHz ovog Core 2 Dua nadmasuje 3.2 GHz od P4-ke.
|
Ok Hvala ljudi, probat ću negdje drugdje.
Pozdrav |
za 356mhz fsba ces morati dici napon sabirnice malo ipak, bez brige podnosi ploca to super s onim ogromnim pasivcem. Moguce je (cak i vjerojatno) da ces i voltazu proca trebat dizat. Procu bi 1.45V moralo bit dosta, al idi stepenicu po stepenicu kad zapne negdje.
Memoriju mozes odma staviti na 2 ili 2.1V, onda bi morala ici na 890mhz bez problema s omjerom 4:5 |
Citiraj:
|
evo, ja bi trebao iduci tjedan dobiti P35-DS3, E4300 i 2x1GB Kingmaxa 800Mhz pa cu se baciti na testiranje... imam sonic towera tako da mislim da mi hladjenje nece biti problem za preko 3Ghz :)
ako dobim to iduci tjedan (nadam se da hocu) ocekujte rezultate :beer: |
super, btw. jel ima P35 DS3 unlinked opciju za rame?
|
Hm, istu sam vidio na 650/680 pločama, neznam jel ima toga kod P35 čipseta...
|
ajde molim vas napišite na koliko ste uspjeli natjerati FSB na svojim pločama-
hvala |
354mhz, 391mhz sa ET-om....množitelj 9...
|
Ipak sa ET-om ide bolje :)
|
Možda bi išlo i više, zato jer mi proc sad hladi box cooler...
A pošto mu dajem puno voltaže (1.55v+), komp se automatski restarta kad se proc zagrije...tako da ću kasnije probati još kad stavim Sonica ili Ninju, već što budem kupio... |
368x9, sa ET-om 370x9 :(
|
500*7
Išao bi FSB još gore ali mi tad nije trebalo, htio sam vidjet dal bi me ploča kočila za 4GHz ali nakraju ispada da je krivac proc koji nema dovoljno soka :) 1.64 u Win i 1.7 BIOS. |
evo ja sam na svojoj (pogledaj moj komp) dosao do 420 fsb sve voltaze na default s time da je kingmax memoriju unutra a monzitelj na memoriju je najmanji 2 tako da uz jacu memu bi islo i vise.
Inace ES E6600 je isao na default voltazi do 420*8 |
unaci nemoze se unlinkat memorija od FSB-a na p35 gigabytici?
|
Pa postoji taj mnozitelj sada mozda postoji neki drugi nacin.
|
Citiraj:
|
Dali je netko napokon testiro e4300 na p35? Dokle poteže? Trebalo bi isprobat i BSEL mod na novom chipsetu!
Astral zar nisi rekao da prošli vikend nabavljaš gigabyte p35-ds3? |
***ga, meni ce radi ovog praznika sutra kasniti komponente kojih 2-3 dana tako da cu tek imati sredinom sljedeceg tjedna :(
|
prosli vikend sam reko da se nadam da cu je imat priliku testirat za 2 tjedna, a mozda ce bit i 3 tjedna, ovisi kad mi frend kupi komp pa ce mi je posudit na 1 dan da vidim sta moze
|
uh... još tjedan dana, jako me zanima, a vjerujem i druge!!!
No naišao sam na ovo : kao e4300 na p35-dq6 @ 3.6 Ghz http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=160594 |
Evo asus je izdao beta verziju Biosa za P5K3-Deluxe koja uključuje ociju mjenjanja strapa 800/1066/1333. Nadam se da će s vremenom i gigabyte izbaciti tako nešto i za jeftinije modele.
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3008&p=2 |
sweet, ima nade :)
|
mjenjanje strapa na DS4 je prejednostavno i funkcionira odlino. Za svaki level niže dobijem po 200mb/s u everestu, s tim daje memorija na 750mhz :o
|
Znači možeš ručno mijenjat?
|
Citiraj:
sa memom imas opcije od 1-10, a kod proca 800,1066 odnosno 1333 jel vam ima ovo smisla? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:46. |