![]() |
Citiraj:
Bacio se u trosak :) Umjesto moba, narucio 5g, sve ok ping i brzina super i to na 2 crtice na ruteru (fritz). Odmah unaprijed iskopcao vanjsku bivsu wifi antenu, ostavio kabel, ali razocarenje. Nemoguce je dokuciti gdje je bila ta wifi antena. Treba mi 15m kabela, a lan kabel od antene spojen sa poklopcem i kratka je.. Sto sada raditi? Postoji li neka caka da se spoje vanka 2 utp kabela bez da se mora krimpat? Edit: Mogao bi imati kabel, ali staviti na ovaj zid i malo zaokrenuti antenu je problem, ako tko ima rijesenja slobodno postajte, hvala. https://imgur.com/a/0OG2j4H |
Izgubio sam se poslije iskopcao vanjsku bivsu wifi antenu....
Vise detalja nebi skodilo tj kud sta spojit i na koji uredaj. |
Citiraj:
Imam vanjsku wifi antenu koja ide 15m kabelom do sobe. Tu mi je najbolja pozicija jer je nista ne ometa tj nema nicega izmedu. Htio sam iskoristiti poziciju i tih 15m kabela, ali kabel koji sam dobio od a1, tocnije od antene je kratak i kraj kabela je spojen sa poklopcem koji se zasarafi na dno antene sa 8 sarafa. Poklopac moram imati da stiti antenu od vanjskih utjecaja. Preglupo napravljeno tako da sam zapeo sa njihovim kabelom. Makne se ovih 8 bijelih cuda i ispod su sarafi. https://imgur.com/6BtgQ7M |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hoce li to sto si linkao raditi sa njihovim kabelom jer njihov je 6a, a ovo je 6e. Mislim da bi trebalo, ali eto zelim pitat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo odličnih vijesti, do ljeta 2023. Telemach bi trebao preći na punokrvni 5G (5G-SA). Živi bili pa vidjeli ;)
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktu...tskoj-15258164 |
Kak su rekli vjerujem da ce tako i biti. Rekli su da ce istra bit pod 5g mrezom prije ljeta te su i ispunili obecanje. Da nisu oni stisli gas a1 i ht bi stagnirali i dalje.
Njih je sam ta tranzicija dosta mucila. Ak oni zapravo predu na SA a1 ce bit odmah taj koji ce ih pratit u koraku. |
@axo - toliko su dobro pokrili istru sa 5že signalom da sam prošli tjedan morao tetherat sa privatnog moba (ht) na službeni (tele2) jer sam na tele2 imao samo edge, a ht je imao 4g.
tamo negdje poslije orbanići prema mrgani, nisam 100% siguran di sam bio točno. općenito centralna/istočna istra tele2 je užas. je, 5g. :kafa: i zapravo niti jedne ne spašava da u (kakvoj takvoj) civilizaciji (grdoselo - slap ali cijela ruta zapravo) nema apsolutno nikakvog signala niti jedna HR mreža, a kolegu je prebacilo na roaming u sloveniju. vraćamo se korijenima i voki tokiju, a ne 5g. |
Novac je u priobalju/gradovima/prigradskim naseljima, a oni se i drze tog pravila. Navodno prema hakomu kad je izdan natjecaj za 5g, operateri moraju kroz x godina dovesti rurarlna podrucja takoreceno u novo doba.
Iako centralni te istocni dio pokriva RUNE. Stoga neki kompromis postoji. Nama je bitno da se oni nadmecu i razvijaju te šire mrezu. |
Citiraj:
|
Telemach u Sloveniji povećao najmanji paket; skočio s 10 GB na 15 GB, te daju TIDAL besplatno na dvije godine. Zadnji put kad su u Sloveniji dirali pakete, nakon mjesec dana podebljali su i naše.
https://telemach.si/mobilna/mobilni-paketi |
Citiraj:
Ja bi bio sretan da omoguće EonTV na mobilnom paketu. |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/pT2KDK4V/2ce8b0...95c940b4e7.png https://i.postimg.cc/4dBVwmR6/af8291...3d47894d4c.png |
Citiraj:
Slovencima su malo digli cijene, koje su sada sličnije našima. Podebljali su im internet u start tarifi i dodali TIDAL na start i top. Dodatno su svima dali EON TV. Vjerojatno najslabiji paket, ali taj paket je skoro kao naš srednji. :fiju: Zaključak: SI ponuda je i dalje bolja nego naša, ali OK oni nemaju, a mi imamo, pa je to očekivano. :hitthewal: |
Citiraj:
Nedugo nakon toga, naši su potom poduplali tarife po istoj cijeni. I da, prvo je Telemach SI uveo TIDAL u srednjem paketu na dvije godine (promocija), pa su to onda uveli i naši. Pretpostavljam da planiraju izjednačit ponudu da Slovenci i mi imamo identično, ali tu ima još posla za napredak. Svaki put kad se promijeni ponuda u Sloveniji, to je naznaka da će se mijenjat i kod nas. :D |
I to odnosi kada će najaviti promjene paketa/ novisti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ovo je rezultat sa B1+3+7+20, a s ostalim kombinacijama se nisam poigrao. https://i.postimg.cc/YvPqK09J/obreska-ss-3.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjv igra uloga sto nije odasiljac nakrcan ljudima. |
Citiraj:
Ono što me malo brine je povećanje cijene kod susjeda, negdje čak i za 2 eura. Nadam se da neće nikome pasti na pamet napraviti isto i kod nas, jer su već "usklađivali" cijene ove godine. |
Citiraj:
Kod nas su digli cijenu usluge prije nego u Sloveniji, ako se ne varam, pa bih rekao da odmah time odradili taj grozni dio. Iako A1 je već više puta dizao cijenu mobilnih usluga, prvo ono kad su svi, a drugi put u 9. mjesecu. Ako opet poskupe, mislim da to neće biti tak neko ekstremno poskupljenje, eventualno 5, najviše 10 kn. Jer i sami su istaknuli da će uvijek biti najjeftniji na tržištu. :D |
Stavljamo alarm u vikendicu, nemamo telefonsku liniju, nego samo internet koji sheramo sa susjedom.
Stavili bi i neku sim karticu u alarm kao backup, u slučaju da krepa wifi da se alarm može spojiti na internet, poslati notifikacije preko ipa, odnosno nazvati i po potrebi da se. mi možemo spojiti na kamere. Koji mrežu i koju tarifu da uzmemo? Ovo je backup, ali signal bi trebao biti dobar, i u slučaju nužde da se može možemo mi spojiti na kamere i vidjeti jel sve ok? Računam da može na bonove nešto? Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Kupujem B525
Ponude na pm, treba mi ovaj vikend za uštimavanje antena.
|
Citiraj:
Jedno mjerenje od sinoć malo prije 2 ujutro. Upload bi mogao biti bolji :) https://i.postimg.cc/WhMX5NH9/c986f5...1e37f2b60f.jpg |
|
Ima neki razlog zasto gledas bas taj modem ili jos bolje taj shop? Ne sjecam se da ga je itko preporucao, a bilo je dosta 5G preporuka modema u tom cjenovnom rangu.
|
Citiraj:
|
Dečko u HT-u mi je preporučio Huawei B535-232. Vaše mišljenje?
|
Ajmo prvo definirati što želiš i što trenutno imaš, tj čime nisi zadovoljan. Želiš li 4G ili 5G? Koliko bandova ti ima toranj na kojeg se spajaš, možeš li iskoristiti 3 ili 4 banda ili ne?
B535 je odličan, ali osrednji entry level modem. Koristim ga na Verudi i spajam se na vodotoranj uz optičku vidljivost. Brzine su 100-150ak Mbps otprilike. Huawei 4G modeme možeš poredati redom: B535 (2CA), B715 (3CA) i B818 (4CA) kao tri najčešća prijedloga u tom rangu. |
Spajam se na toranj koji se nalazi na Gregovici preko puta (još neotvorenog) Hospicija za palijativnu skrb. Ja sam dolje kod Lidla. Optička vidljivost nije čista, ali uvijek imam oko 40-50 mbitsa (preko moba).. Toranj ima četiri bandova.
|
Citiraj:
Nemam pojma gdje taj hospicij :fiju: Daj broj tornja sa cellmapera.tj enbid. |
Citiraj:
2107, blizu parkirališta od bolnice Mreža je A1 |
Ako toranj ne pati od zagusenosti (nemam neka iskustva s A1 van centra grada, mozda axo ima), tu bi mogao cak uposliti B715 ili B818. Ako se spojis na 3 ili 4 banda istovremeno vece su sanse da neces osjecati padove brzine itd.
|
Kak ne hvatas 2425? On je tam negdje iznad crkve preko puta lidla i ima vjv 5g.
Malo to istrazi jer a1 po gradu i van je jako dobar. |
Istražit ću.
No kada kliknem na 2425 na mapi, niti jedna ćelija ne omeđuje moju kućnu adresu... |
Citiraj:
|
Pozdrav. Trenutno koristim ZTE MF286R + A1 mreza 4G+. Od bazne stanice sam nekih 400m zracne udaljenosti, nema velikih zgrada između ali ima krovova kuca koje su u ravno sa mojom (cca). Modem mi je u potkrovlju trenutno i jacina signala je oko -87 do -92. cellmaper mi kaze da celija koja gleda prema meni ima max -76 dBm. Moje pitanje:
Buduci da ovaj modem ima mjesta za dvije antenice, isplati li mi se kupiti dvije i zasarafiti? Ne trazim ogroman boost, no ne zelim trenutno ni vece novce uloziti u ovo sto imam. EDIT: Razlog zasto pitam je taj sto kad ubacim isti SIM u mobitel, na tom mjestu mjeri preko 130 Mbs, dok racunalo spojeno na ZTE svega 40 do 60 Mbs. Taman sam mislio mozda antenice malo podignu signal da to bude nesto brze. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:38. |