![]() |
Citiraj:
@mob |
Citiraj:
al meni ne pada na pamet, zasto forumasi koje iphone apsolutno ne interesira, niti ce ga ikad uzet, niti im je to u cilju, nitii ih zanima, dodu na temu pa pljuckaju, seruckaju i sl. mene ne interesira dosta tema ovdje na forumu, kao npr. mining, android, fotografija...i sl. , pa niti ih pratim, niti ne ulazim u njih i ne spamam ljudima koje te teme zanimaju... |
Da li svi ovi novi ajfonovi dolaze i u rozoj boji? Ako ne svi, koji dolaze? Ako nema u rozoj boji, necu ni uzeti.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Odjava s teme. Ne želim vam kvariti veselje novim ajfonima. |
Meni je novi iPhone X najljepsi mobitel do sada na svijetu ikad ee... tak da ce morat past jedan... a sta se mora nije tesko.. ha boze moj.. :D
|
Moram priznat da od svih govana (pun intended) koje sam imao priliku vidit jucer na prezentaciji, ARKit me totalno odusevio.
Sad malo kopam, najmanje sto moram imati a da ima ARKit support je iPhone SE/iPhone 6... da li je to itko probao? Kako radi? Radi li to tek tolko da je supported na SE-u/6ici i ima li kakvih nedostataka sto nema 2 kamere (depth percepcija etc.) ili bi mogao uzeti SE/6 i malo istestirati to kao developer a da radi posteno? Onaj demo di je lik igrao onaj RTS ili sta vec, ono je tolko dobro izgledalo, stvarno kapa dolje. Tako gurat AR mi se daleko vise svidja od HoloLense-a (a pricam kao vlasnik Lumie 950 koji vec ohoho dugo otkljucava mobitel tako da ga pogleda :P) |
Citiraj:
men' je promakla |
X izgleda hebeno, jedva čekam reviewe.
iako sam totalno protiv micanja touch id, vjerujem da su oni face unlock odradili kako treba. onaj fail jučer na prezentaciji je čitam bio jer prilikom paljenja iphonea mora ukucati passcode, a on ga valjda nije ukucao jer je prije nego je izišao na pozornicu ga je palio kao, nadam se da je to istina :D Što se tiče sigurnosti sumljam da će se faca moći tako lako fejkati, jer vidjeli ste modele one kako dobro izgledaju, pa slike, ništa ne prolazi kao faca, i valjda imaju pun qrac nekih točaka po faci koje skeniraju. Ali opet glupo mi je da moraš dizati telefon umjesto samo da nasloniš prst i to je to. Još da su ugurali onaj 120 herza ekran u njega i drama :D |
Evo da i ja kao android user (iako sam imao volju i ideju prije par mjeseci preci na Ajfon, sto zapravo govori puno o mojoj otvorenosti :D) se osvrnem na novi revolucionarni uradak. X model mi izgleda stvarno solidno , cak stovise bolje od 8ice...mozda zato jer mi ne izgleda kao klasican ajfon. Od noviteta naravno i ocekivano skoro pa nista novo. Jedino mi je cijena malo labava. Po meni bi 8ica bila oko 1500 dolara a X model oko 2 hiljade dolara. Tako da mi je to jedino malo razocarenje.
|
Ne kužim svake godine ismijavanje i podjebavanje kad se predstavi novi ajfon, pa da je najsavrseniji na svijetu nece valjat dam se kladit.
Ak vas ne zanima ljudi, produzite dalje... Koristim LG G2 prek 3 god, u android temama ne seruckam nit me zanimaju ali zanima me ajfon i iOS, cudno jelda? i onda dođem tu vidjet dojmove ekipe koju zanimaju ajfoni i moras listat stranice naklapanja android ekipe kak telefon niš nevalja, sve smo to imali na androidu il PC-u prije 100 godina, jedino imaju animirano govno koje se smije, to je najveca novost ajfona 10 ilti X-a, pa ono wtf?? a sad malo o eventu i dojmovima :) sviđa mi se kaj su svim ostalim ajfonima dropali cijenu za 100$, jedino SE-u za 50$, tak da je sad najpovoljniji ajfon za 349$ a phone je prava mala bomba. Btw nedavno je kod nas bio nov 32gb u ducanu za 2499kn. za A11 čip koji je u sva 3 nova modela ne sumnjam da je izvrstan jer je A10 brutala, osmica regulare i plus su kakti 7S modeli sa poboljsanom kamerom i novom zlatnom bojom i cijenom od 699$, ko voli nek izvoli, ja bi radije uzeo 6S il sedmicu za manje para. Sto se tice X-a, nemrem zasad rec da mi se nesto pretjerano sviđa, onaj izrez u kojem su 10 senzora mi je uzasan i kad sam vidio prvi leak prije par mjeseci identican tome, reko sam ma je, moš si mislit da ce tak zgledat ajfon, pa ovo je odurno... i gle upravo je takav :lol2: Phone mi previse vuce kao na neki demo proizvod kojeg su napravili u 100 primjeraka, te spike sa gestama povlacenja sa lijevog il desnog ruba ekrana, svajpanje odozdo prema gore svaki put za home i prepoznavanjem lica mi nikako ne sjeda (zasad) :) a cifra od 999$ mi pogotovo ne sjeda :goood: al naravno ko voli nek izvoli, telefona danas ima na trzistu ko dreka, svatko moze pronac nesto za sebe. Nadam se da ce i nasi ducani spustit cijene ajfon ergele jer trenutno to ovako zgleda u US iPhone SE 32gb 349$ iPhone 6S 32gb 449$ iPhone 7 32gb 549$ iPhone 8 64gb 699$ iPhone X 64gb 999$ iOS 11 kolko sam skuzio stize 19.09. pa da vidimo kak su optimizirali novi OS :) |
@Spikeman - upravo suprotno. Da ponude nešto novo i superiorno onda bi to bilo to..Ne bi nitko pljuvao...ovako...Zakaj da si kupim tak skupi telefon koji nije superioran drugima? Osim cijenom. Tu je superioran. Najgore je što to nemre bit ni stvar prestiža jel je dovoljno jeftin da ga mase kupe na sto rata ovdje. Pa mašu s njim u mcdonaldsu.
Vezano za optimizaciju OSa. Još se sjećam kaj su mi napravili na 4ci s onim novim updejtom (mislim da je bila 7ca) koji je usporio telefon za 60%...sve da bi me natjerali da kupim novi. |
Citiraj:
za četvorku se slazem, evo stoji mi u ladici pored mene na iosu 7.1.2 (ak se ne varam) ja sam također bio ljut nakon toga, zato sam i kupio G2 :D frend je isto nakon ljutnje poslije cetvorke preso u drugi tabor na S4, pa S6, Nexus 5 i eto ga danas na ajfon šestici :D i nece nazad na Android nema šanse :lol2: |
@Tvrdi - u prethodnom postu si rekao da si otišao s teme ali još uvijek po istom trubiš u temi.
Usporio ti se nakon kolko, 3-4 verzije (godine) novog OSa |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti ga tko ima dofurat isplati se. Samo nek ga izvadi iz kutije da mu carinu ne lupe. |
sve se bojim kolko će koštat, 7+ sam čim je došao platio 7800kn i to na njuškalu, znači da će X biti 10 somova barem, sve ispod je za mene iznenađenje, ugodno :D
nego, šta markeš ima za reć |
Citiraj:
|
gle ovog feet fetišera
|
Po meni, ključ uspjeha iP-a nije samo mobitel kao hardver već kombinacija iP+iOS, Svi mi znamo da se Android radi za milijun raznih uređaja i da zbog toga ne može biti fluidan na baš svima.
Za razliku od Androida, iOS se radi za jako mali broj uređaja koji su hardverski dosta slični. Zato je iOS fluidan i stabilan. Ja nisam ljubitelj iP-a, ali mu moram priznati da je dobar uređaj iako nije pokazao ništa revolucionarno i gdje Apple reciklira isti dizajn kroz nekoliko generacija. |
Citiraj:
S vremenom cu zamijenit svoju sedmicu s osmicom. Kaj se tiče X... Ne sviđa mi se Face ID. A za ekran još moram vidjet dal je PenTile matrica ili ne. Ako je, to je dealbreaker. Imam osjecaj da ce sljedeca generacija tog X-a biti bomba. Da ce se vratit Touch ID ispod ekrana, i da ce malo ljepse zavrsit (savinut ekran ispod stakla) ove bezele. A bit ce jos veca bomba kad za dvije godine otkriju kako metnut kameru i senzore ispod ekrana. |
Citiraj:
Prijatelj koji kupuje Apple proizvode, rekao je da se jedanput živi i da naručuje X model :kafa: |
Citiraj:
Pa Apple Watch ima OLED, ali RGB i skroz okej izgleda. Ako je takav i iPhone X, ali s 400+ PPI, bit će super! |
1159 jureka
|
Citiraj:
|
biznis insajderu se sviđa X http://www.businessinsider.com/is-th...th-1000-2017-9
|
Citiraj:
|
I s tim je opet jefitinije, svakako mi netko dolazi iz Murice pa će biti usput :)
|
Samo se onda pomiri da ga dobiješ bez kutije :) ako ga bude ta osoba nosila vakuumiranog, mogli bi je na carini blebnut za PDV.
Mobitel u jedan džep, sluške punjač u drugi, a kutiju u kofer :) Čak je kružila glasina da su jedne godine baš iPhoneove i tražili tj . da je bio naglasak na njima kod svih putnika koji su sletili u Amsterdam ili Frankfurt iz USA brzo nakon launcha, iako baš u to ne vjerujem... @mob |
Citiraj:
|
Citiraj:
A fakat je. Išao do checputa i doda porez. Nisam nikad išao za tim. Ali svejedno jeftinije dosta, ne čini veliki razliku u cijeni. Citiraj:
Frendica je prošle godine platila carinu za iPhone 7. Vidli su da ga ima pa su gledali datum ulaska u Ameriku. Dok recimo frend nije, a išli su letom par dana razlike. |
Kutiju je bolje poslati poštom doma iz USA jer ako bude otvarao kofer i vidio kutiju, nema šanse da prođeš bez carine. I još bi ti mogao opaliti kaznu jer si izjavio da nemaš ništa za carinjenje.
Isto tako ne bi bilo loše u iP uvaliti SIM karticu nekog našeg ISP-a jer će onda biti još manje sumnjiviji. |
Cigani ostaju cigani: https://thenextweb.com/apple/2017/09...#.tnw_f8yziynv
|
E ovo je stvarno ciganski....X verzija me neće gledati. Uzet ću 8 plus ili čak nei android do idućeg apple proizvoda.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ma imao sam sve ajfone osim sedmice. Da nije bilo jailbreaka stao bih jos tamo na 4s (koji je, po mojim mjerilima, postao neupotrebljiv dolaskom iosa 7 pa sam ga odmah prodao). Volim appleove proizvode (imam i macbook pro) ali samu firmu, njihovo preseravanje i politiku prenabijanja cijena ne mogu vise smisliti. Imao sam izlet u androide (prvi google nexus, samsung s4, lg g2) no tad jos nisam bio zadovoljan kako stvari funkcioniraju. Sad sam se dvoumio izmedu xiaomia i samsunga, uzeo zamza i ni najmanje mi nedostaje ama bas nista..
|
Citiraj:
Nove 8ice i iPhone X dolaze samo u 64/256GB izvedbama. |
Citiraj:
|
samo hopšete po cijenama đizs
morate shvatit ''politiku nabijanja cijena'' ko prati nogomet, neymar i mbappe - pola milijarde eura prije 5 godina nebi 100 milijona vredili vremena su drugacija ocito, a oni znaju da će se prodavat ko vruće kifle, pa nisu karitas, ko oće i može bu si kupio, ko neće ima ajfon 5,6 i šišaj |
Citiraj:
Nisi li se jučer odjavio sa teme? Nismo li završili diskusiju o ekonomskim pitanjima? Koliko puta ćemo još ponoviti kako je iPhone preskup? Svi znamo da je skup i da nije za svakoga i svačiji đep. Mene jebu više neke druge stvari kod njega, najmanje cijena. Ako je problem cijena, ima drugih brandova... @mob |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:36. |