PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

nino 16.05.2012. 21:16

Logiras se na paypal i imas "Details" transakcije, gore pise sve. Isprintas i posaljes.

Edit. Ovako

Pohrani.com

aski 16.05.2012. 21:21

Ah, ako bas treba isprintati i poslati, to je onda drugi par opanaka... Mogli su to i naglasiti.

Ali ne znam sto fali print screenu :) I onako je tamo ime trgovine i svi moji podaci sa iznosom. Ili je netko tko radi ćorav :)

zgmmax 16.05.2012. 21:55

Budes i platio oko 200kn za njihove usluge. Tak da bu te majica skupo kostala ;)

srale7 16.05.2012. 22:28

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2164494)
Budes i platio oko 200kn za njihove usluge. Tak da bu te majica skupo kostala ;)

Mislim da ce biti oko 160 kn za njihove usluge:D

aski 16.05.2012. 22:33

Znam da ce biti provizije... Ali nisam bas ocekivao da ce na majicu nabijati carinu. Ali to ocito samo sa ebayom pali bez carine.

Uskoro mi i sat treba doci, ali se nadam da ce ih Kinez zajebati s obzirom da ga salje bez kutije i obicnom postom :D

E-mil 18.05.2012. 11:44

Ima li netko problema sa ebayom/paypalo ovih dana?

Sinoć kupio dvije iste stvari, prvu platio a kod plaćanja druge poruka:

"We were not able to process your payment. Error code #10486" :stoopid::stoopid:

Goranbm 25.05.2012. 20:44

Imam pitanje vezano uz paypal. Naime imam 1.95 USD na svom paypalu (dobio sam ih nakon one verifikacije kartice). Što sad ja mogu sa njima i da li uopće išta mogu? To mi stoji tako već mjesecima, vidim da povlaćenje na karticu košta 5 USD, a izgleda da nemogu nigdje to potrošiti. Da li da zaboravim na to ??

Lewis 25.05.2012. 20:52

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2170771)
Imam pitanje vezano uz paypal. Naime imam 1.95 USD na svom paypalu (dobio sam ih nakon one verifikacije kartice). Što sad ja mogu sa njima i da li uopće išta mogu? To mi stoji tako već mjesecima, vidim da povlaćenje na karticu košta 5 USD, a izgleda da nemogu nigdje to potrošiti. Da li da zaboravim na to ??

Jesi siguran da tako stoji "mjesecima" ?? Trebalo je biti vraceno na karticu nakon 30 dana (pending) i onda svakog prvog u mjesecu (+ par dana da banka procesira) na tvoj racun/karticu. Znaci u najgorem slucaju 59-60 dana ako si bas prvog registrirao pa je tek drugi za 30 dana i onda opet cekas do prvog da ti vrate.

Nemozes ih potrosit jer uvijekih paypal/kartica "cisti" s racuna i vraca nazad na karticu.

panda505 25.05.2012. 21:22

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2170778)
Jesi siguran da tako stoji "mjesecima" ?? Trebalo je biti vraceno na karticu nakon 30 dana (pending) i onda svakog prvog u mjesecu (+ par dana da banka procesira) na tvoj racun/karticu. Znaci u najgorem slucaju 59-60 dana ako si bas prvog registrirao pa je tek drugi za 30 dana i onda opet cekas do prvog da ti vrate.

Nemozes ih potrosit jer uvijekih paypal/kartica "cisti" s racuna i vraca nazad na karticu.

Pending uplate su jedino u slučaju da dolaze s ebaya, inače su sve uplate direkt na paypalu, i već bi mu nakon 30 dana trebalo biti vraćeno

@Goranbm provjeri dal' ti je uopće uključen automatski withdraw

Lewis 25.05.2012. 21:28

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2170790)
Pending uplate su jedino u slučaju da dolaze s ebaya, inače su sve uplate direkt na paypalu, i već bi mu nakon 30 dana trebalo biti vraćeno

Pa i ne bas, imao sam dvije nedavno totalno nevezne sa e-bayem (kolega iz USA) i pending je trajao 30 dana i onakon toga prvog u mjesecu je stiglo tj, negdje 3-4og bude jer trba jos koji dan da to sve prodje ili kao je bas vikend onda i duze (paypal navodi 7-10 dana).

Goranbm 25.05.2012. 21:42

Pa paypal sam otvorio negdje tamo u prvom mjesecu, ak ne i prije. Onda sam napravio onu neku verifikaciju di oni uzmu s kartice 1,95 USD, i onda sam otišao u banku uzeo ispis transakcija, unio pin na paypal i dobio natrag tih 1,95 USD, samo kaj nisam dobio na karticu nego na paypal... i sad mi to stoji tak :(

@panda - gdje mogu provjeriti tu opciju ??

Juice 25.05.2012. 22:48

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2170800)
@panda - gdje mogu provjeriti tu opciju ??

Login in your PayPal account.
Go to the Profile menu and choose ‘Add/Edit Bank Account’.
After that, pick the desired bank account that you wish to set as your auto-withdrawal account.
Now, just click on the “Make Auto Withdrawal” option.

panda505 25.05.2012. 23:08

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2170793)
Pa i ne bas, imao sam dvije nedavno totalno nevezne sa e-bayem (kolega iz USA) i pending je trajao 30 dana i onakon toga prvog u mjesecu je stiglo tj, negdje 3-4og bude jer trba jos koji dan da to sve prodje ili kao je bas vikend onda i duze (paypal navodi 7-10 dana).

hmm, čudno

meni kakve god pare stizale na paypal, sve je bilo već approved, jedino kad sam prodavao na ebayu pare su prvih mjesec dana bile na pending i nisam mogao withdraw za $5

a tak piše i na paypalu :stoopid:

@Goranbm i jel' ti je uključeno ?

Goranbm 25.05.2012. 23:14

Kad dođem tamo, izbaci mi - Link your bank account in the U.S. Što dalje ??

panda505 26.05.2012. 00:37

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2170847)
Kad dođem tamo, izbaci mi - Link your bank account in the U.S. Što dalje ??

Nabaci neki SS

Goranbm 26.05.2012. 09:57

Evo znaci kad odem na ono Add/edit bank account sto mi je gore predozeno dobijem ovo:

http://www.pohrani.com/f/m/Ja/2bULJGMo/aaaaaa.png

rodney 27.05.2012. 18:17

To je i meni kad idem na edit acc, trebas ic na add/edit credit card ak trebas tam nes izmjenit... Ja imam visu electron (pbz) i pise za nju "Accepts PayPal withdrawals", ali sam morao nes poklikat, sad se ne sjecam sta tocno, ali bio je neki pop-up cini mi se kad se pojavila opcija primanja para u hr...

Mirkopoter 07.06.2012. 14:24

Imam pitanje..

Frend bi mi poslao 50 € na paypal, ali kaže da moram čekat mjesec dana prije nego što mogu počet trošit te novce, jeli to tako ili?

Overclock 07.06.2012. 14:30

45 dana cekanja, bar je tako meni bilo u jedinom slucaju privatne uplate na PP-u.

Mirkopoter 07.06.2012. 14:40

A zašto to čekanje i jeli se može kako izbjeći?

Ako bi ja svoju karticu prijavio na paypal i preko nje ubacivao novce gore onda nebi morao čekat?

Ako ima netko u PBZ-u ovu debitnu karticu, koliko ju plaćate mjesečno?

Roboter 07.06.2012. 16:51

Zna netko tko prodaje koliko povećavaju limit s početnih 2000 dolara?

panda505 07.06.2012. 20:16

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2178470)
A zašto to čekanje i jeli se može kako izbjeći?

Ako bi ja svoju karticu prijavio na paypal i preko nje ubacivao novce gore onda nebi morao čekat?

Ako ima netko u PBZ-u ovu debitnu karticu, koliko ju plaćate mjesečno?

Meni kad su privatno slali pare nisam uopće morao čekati, čekao sam jedino dok sam primao pare s paypala, a to se izbjegava tek kad imaš successfull selling history :D

Neznam, valjda ne

Ako misliš na oni Visa Electron, ne plaća se ništa, to je kunski žiro btw (ako na to misliš)

Mirkopoter 07.06.2012. 20:24

Zapravo bi mi frend poslao sa paypal-a na paypal i znači onda bi morao čekat, jbg.

Da, mislim na Visa Electron. Pitam zato što mi sestra ima neku karticu bezveze u Zagrebačkoj banci i plaća svaki mjesec 10 kn.

Na kraju najbolje lijepo otić u PBZ, otvorit si račun i sam si uplaćivat novce.

Edit:

Da još nešto pitam... kad imam tu Visa Electron i povezana je sa paypalom, jeli onda odmah iznos na kartici i na paypalu isti ili se novci posebno moraju prebacivat?

bjede 08.06.2012. 22:17

Promijenio san u postavkama Paypala da mi konverziju dolara u kune radi banka (Splitska) kako bi štogod uštedio. :D Item je po obračunu paypala koštao 272 kn, a sad gledam izvadak i naplaćeno je 275?! Sad mi nije jasno. Čitao sam da PayPal "guli" i da je bolje odabrati drugu opciju. Kad banka radi konverziju valute? U trenutku transakcije ili tek na kraju mjeseca? Jer od tad je dolar nešto "narastao".

Mirkopoter 11.06.2012. 21:34

Eo uzeo sam deviznu karticu, Visu Electron u PBZ-u... u ugovoru mi piše da moram banci platit naknadu za vođenje računa, pa me zanima ako još itko ima tu PBZ-u karticu, kolika je ta naknada?

Buger 11.06.2012. 21:37

nemam tu karticu, ali mislim da je naknada za devizni 4kn mjesečno

zgmmax 11.06.2012. 22:59

Imam ja PBZ devizni i godisnje ispadne nekih 60ak kuna, svakih 6 mjeseci ti uzmu nekih 3-4€

Sanogo 18.06.2012. 03:02

Pozdrav, imam PayPal account preko visa electron kartice - žiro računa u PBZ-u. Na njega mi je uplačeno nešto eura, prvo što sam primjetio je da su odmah konvertirani u dolare i sad mi stoje na balancu. Da li netko zna šta će se sad dogoditi, hoće li mi doči prvog u mjesecu ili ja moram baš tražiti onaj widrowal? I da li mogu nekako namjestiti da mi eure ne konvertira u dollare nego da imam eure u balancu. Hvala.

zgmmax 18.06.2012. 08:24

Na sve to je odgovoreno u zadnjih 2-3 stranice. Malo procitas temu i sve bu ti bilo jasno.

Sanogo 18.06.2012. 12:30

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2185073)
Na sve to je odgovoreno u zadnjih 2-3 stranice. Malo procitas temu i sve bu ti bilo jasno.

Pročitao sam prije nego šta sam stavio post zadnjih 7-8 stranica i piše da novci idu prvog u mjesecu, ali kad odem pod profile->my money>paypal balance mi je zamračena opcija manage automatic transfer pa nisam siguran je li to u redu.

A ovo da li mogu dollare konvertirati u eure nisam našao odgovor. A kako meni na račun sjednu euri koje paypal automatski konvertira u dollare pa onda valjda kad mi sjedne na banku ih konvertira opet u kune, to mi zvuči kao pljačka neka.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19.