![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Procesor je mrcina, jači od mobilnog i5 low voltage CPU, za i7 nisam našao rezultat za usporedbu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nope, ovo je više testament da su išli škrtarit i ubacili i5 u MacBook Pro |
Citiraj:
U nazivu namjerno ne spominjem ultra-low voltage procesore jer je Intel mijenjao nazive. |
Citiraj:
|
Intel H370, B360, & BGA Pentiums, Optane 900P (Gamers Nexus)
Info o novim procesorima i chipsetima za kraj ove i prvu polovicu 2018. Plus non-cache Optane SSD-ovi. I još jedno neuvjerljivo Intelovo opravdanje za nekompatibilnost Skylake/Kabylake i Coffeelake platforme. |
Citiraj:
Jasna mi je namjena takvih procova, ali čini mi se da ima više smisla to stavit u običan MacBook. Pro bi valjda ipak trebao bit za korisnike s većim zahtjevima. Al ok :D |
Citiraj:
|
|
Bome što jest jest. Lijepo to fercera. Nu, bude to i koštalo. Sami proc i nije (pre)skup, ali iole poštene ploče pitanje bude li ispod 2 soma kuna. Ali dobro, napredak nakon godina reciklaže je vidljiv. GG.
|
Ništa specijalno 7700 plus dvije jezgre.
Ispod IHSa i dalje pasta za zube. |
PogodiJo cijene :kafa:
Citiraj:
https://www.mall.hr/procesori/intel-...ox-coffee-lake https://www.mall.hr/procesori/intel-...ox-coffee-lake |
Intel Coffee Lake Core i5-8600K vs 7600K at 5GHz Review
Citiraj:
|
Ispada da u single core preformansama su isti? Ako ja dobro vidim
|
|
Citiraj:
Kao da je ekipi koja daje toliki novac za procesor tih 20% jednokratna stavka. Nevjerojatno, najblaže rečeno. |
Naravno, tko ima i tko misli da mu se isplati nek plati. Kao što reče jedan od qotanih zaključaka:
Citiraj:
Sadašnja situacija bi se mogla opisati ovako: Intel nudi više nego prije (jezgri i threadova), jer mora zbog konkurencije koju prije nije imao u većini segmenata. I to treba pozdraviti jer postoji veći izbor. S druge strane je evidentno da je intel u potpunosti tehnološki stao. Prvi put u povijesti ima i treću generaciju za redom sa istim IPC, također i po prvi puta 4 generacije na istom proizvodnom procesu, znači nakon tick-tock odmah je u vodu pala i "proces-arhitektura-optimizacija" šema. Trenutno iskorištavaju ovo malo IPC vodstva što im je ostalo + bruteforcaju clock (tj. iskorištavaju bolji proizvidni proces do maximuma) kako bi što više dobili na performansama i max uštedjeli na jezgrama gdje mogu tj. gdje im taj IPC i clock daje leap. To im je sva taktika, od novog uarch nemaju apsolutno ništa trenutno tj. već neko vrijeme. |
Koja bi cijena trebala bit six core i5?
|
i5 8400: ~1600kn
i5 8600K: 2100-2200kn |
Citiraj:
|
Pa jeste, zbog tog clocka i IPC
Samo što razlika više nije ni blizu kao prije, čak i sa 1080Ti na 1080p (što čak i nije neki real world scanrij, barem 1440p treba uzeti). Fino se vidi u onom Paulovom reviewu što sam linkao |
Citiraj:
BF1 Multiplayer Ne znam za tebe, ali meni je razlika od 20-25% osjetna (razlika između GTX1070 i GTX1080) Igram isključivo multiplayer igre u kojima je opterećenje proca veće za dodatnih 10-15% ovisno o igri i Ryzen je u tom scenariju lošiji...jebiga Paulov review nije loš, ali po mom mišljenju djelomično je koristio cherry picked igre u kojima Ryzen ne izgleda preloše. S druge strane proc ne mijenjam svake godine, a grafu mijenjam češće...što kad dođu grafe jače od GTX1080Ti...čak i ako pređem na 1440p monitor razlika može biti samo veća. :chears: |
240hz je druga priča, za te high end konfe kao što rekoh više puta i5 8600K je the one. Dakle uz 1080Ti, takav monitor i sl. to su konfe po 20 000kn ako ne i više
|
Totalni bull shit. Kakvi herci, kakve rezolucije. Za igrati esport igre ne treba jak pc, dapače može se igrati i s pet godina starim hardwerom. To govorim jer jedino za to treba visoko osvježavanje i mali input lag i to za pro playere i to koji još igraju na malim rezolucijama i iz smanjenje detalja, za sve ostalo je nebitno. Povremeni igrači mogu igrati na bilo čemu. Sve drugo je preseravanje na kvadrat.
|
Citiraj:
|
Slažem se.
Sent from my Pixel |
Mislim da ste svi u pravu. Stoji ovo što je gil rekao, ali isto tako ovisi o kojoj igri se radi. Ima ih koje stvarno nisu hardverski zahtjevne i bitan je samo hz i input lag, a neke su ipak zahtjevnije. Onaj ko sim-race-a bu se dost natrošio za dobar setup, kao i netko tko igra novije naslove tipa BF1, za razliku od nekog ko pere samo CS. Iako BF ne bih svrstao u kompetitivne igre, al eto.
Bila je neka lista opreme koju kakti "pro" CS igrači koriste i mahom su svi imali setup s niskom rezolucijom, dosta njih čak 4:3 stretchan na 16:9 i to na već pomalo zastarjelim 120 i 144hz monitorima. |
Citiraj:
|
Jest da. Koje to igre trebaju 240 Hz? Samo za pro igrače i nikom više i da ako mi nešto drugo kažeš nazvat ću to sranjem. Isto tako većini konzumenata ne treba više od 60 Hz i isto tako ne trebaju mu full detalji. Iz toga proizlazi da se može lijepo igrati i sa starijim hardwerom. Slažem se da postoje mozgovi s viškom love koji pate na razno-razne veličine u svim segmentima pa im treba i nikad dosta i isto tako se slažem da treba podržati napredak i o njemu kulturno razmjeniti mišljenja. Lijepo iznesi svoje argumente ako ih imaš. Obično je kod nas razina diskusije svedena na vrijeđanja.
|
Istina, a te igre što se igraju profesionalo se gotovo sve mogu vrtjeti na "potato" pc i na 144hz
|
davnih dana kada su počeli "gamerski" miševi sam rekao da će te dobar skiller ubit i sa logitechom b69, ovo danas je pretjerivanje u svakom smislu.
matične za 700-800€, bogte nekada si bio lud da si dao toliko kn za matičnu. |
I5 8600k bi mogao zamjenit moj i5 3570k.
Kolko me sjecanje sluzi, mislim da me u ono vrijeme 3570k kostao prek 2tkn.. Uzmem taj six core i miran sljedecih 5-6god. Neka moja prognoza bi bila, proc, ram (16gb) i maticna blizu 4tkn. A razlike u performansama.. E to je podrucje za diskusiju.. |
Citiraj:
Probao sam monitore od 144-240Hz (24"-34"...IPS i TN) i mogu reći da od tada ne želim igrati na 60Hz. Tko god je probao zna o čemu govorim. Nebitno o kojoj se igri radi. A ove "ne treba nikome" priče slobodno zadrži za sebe. Ne treba nikome ni auto od 100000€, zlatni lanac i orlovi na ogradi, ali uvjeren sam da takvima ne držiš prodike... |
Razina diskusije:D
Pobijedio si :D Iako nisam ništa saznao puno sam naučio :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam zahtjevan korisnik. Htio bih vidit s vremenom neki intel nuc sa kava lejk procesorom, to bi mi cak vise odgovaralo, malo a mocno.. |
evo škot objasnio coffe lake : https://www.youtube.com/watch?v=Ij95GtRg07g :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:19. |