![]() |
Citiraj:
Isprobao već na 2 lokacije ovaj mjesec i stvarno ne skida promet. :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako netko ima neki DIY za totalni unlock za B535-232 bio bih molto zahvalan...
Podaci o routeru u nastavku: Software version: 11.0.1.2(H200SP3C801) Web UI version: WEBUI 11.0.1.1(W2SP3C801) Configuration file version: B535-232-CUST 10.0.1.1(C801) Kupljen na njuškalu, koliko sam uspio naći izvorno namijenjen za Austrijsko tržište. Nemam problem s njim osim što mislim da je zalockan na neke glupe mrežne postavke pa povlači kako kad no ne više od 20 MBit. Čak mi je i stari Tele2 ZTE prije nego je samoincijativno povukao setup za Telemach radio brže. Istina ovaj je stabilniji no ipak... nekako je spor u odnosu na stariji i lošiji router. |
Netreba ti nikakav "unlock"; taj router podrzava bandove - B1, B3, B7 i B20 koji se kod nas koriste za LTE.
Skini na (Android) mobitel aplikaciju "huaCtrl" (recimo odavde) i onda isprobaj svaki podrzani band pojedinacno. Kad pronadjes sve izaberi da ti radi na dva najbolja. Meni na primjer, isti takav na moru radi najbolje sa B3+B20, a u Zagrebu sa B1+B3+B20... |
Ekipa, vidim većina tu piše o mobilnom net-u, a da li mi može netko dati savjet o govornim tarifama?
Trenutno imam doma max2 optika i uzeo bih još neku mobilnu tarifu ženi. Koja je najniža tarifa/cijena/ponuda kaj se može izvući kod njih? Tipa nekih 6GB i 300min uvrh glave bi mi trebalo... Jel kreiraju oni neke posebne ponude za Magentu? Jel mogu uopće j upasti u nju ili trebam imati max3 + mobilnu pretplatu? Već dugo nisam u tim vodama, ja imam mob od firme, a ženi su dojadili bonovi pa bi uzeli neku pretplatu. ps. jel se još plaća ona dodatna naknada za radio frekvenciju ako si na pretplati? Nekih 10kn ako se ne varam? |
Citiraj:
Btw za Bonbon se referirat na cjenik, točka 4.9. https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/...etplata/ostalo Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala na savjetu! Kako je kupljen u Zagrebu bio je složen na B1+B3+B20. Sad kad sam mu maknuo B1 radi dosta bolje i brže! |
Da li ima neki operater da prodaje 5G USB stick? 4G postoji ali nemogu nigdje naći po internetu informacije za 5G USB stick, da je testiran i radi.
|
Citiraj:
Askey NDQ1300 i 5G Dongle M210 |
[QUOTE=Marko :);3614670]Jedina caka je što mora biti novi korisnik, ako već je na Bonbonu/QUOTE]
Zar nije bilo priča da vrijedi za prelazak s bonova na pretplatu, znači ako jest na bonbon bonovima, ili možda i s druge mreže vrijedi |
[QUOTE=johnsmith;3621725]
Citiraj:
|
[QUOTE=Marko :);3622211]
Citiraj:
|
Onda super ako se može prebacit na pretplatu i uzet ta opcija.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: saznao. Treba prebacit broj pa onda zvat za aktivaciju paketa. Malo cudno ali ok Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Jel netko ima A1 5G Homebox i njihov router ZTE MC801a. Zanima me pošto je tarifa limitirana na 200Mbps DL dali je i sam router 801a blokiran na 200Mbps sa FW?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A1 ili zte fw?
|
Jel netko primijetio ili ima problema sa vrlo sporom mobilnom HT mrežom zadnjih tjedan dana?
Konkretno kod mene na zapadnom dijelu Zagreba. Imam 5G signal i inače sam imao stabilnih barem 100Mbit/s, sada mi je u prosjeku 2-3Mbit/s. Mreža mi se čini vrlo zagušena, nešto što često doživim na jadranu preko ljeta, slab odaziv i vrlo slaba brzina. Inače nisam niti palio WiFi s obzirom da imam flat mobile net no zadnjih dana ga palim jer mi je ova mobile brzina katastofalna. I nije samo do mene, i nekoliko kolega mi se žali, ne znam što im se događa. |
Citiraj:
|
Zanimljivo, čini se da problem imaju samo u zapadnom dijelu grada. Na poslu s druge strane grada vučem 710Mbit/s.
Zvat ću ih baš da pitam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim jasna mi je logika, djeca dolaze kući iz škole, roditelji se vraćaju s posla i nastaje zakušenje, no to se nije događalo do prije tjedan-dva, a ne vidim novih 30k ljudi u kvartu :) |
Tako je, i to se dešava na Bonbonu. Tj., na svim HT mreži.
|
Ako se problem javlja samo na određenom području moguće da nadograđuju bazne stanice.
Isti problem mi se javljao kod rodbine - brzina bila ok, pa koma skroz, i nakon nekog vremena jos dvije frekvencije se pojavile na tornju... |
Već dva mjeseca sam na dvije frekvencije dvije su nestale i pojave se tjedno jednom na par sati i nema ih više. Poslao mail prije tri tjedna neki dan mi odgovorili da nisu dobili još ništa od teh službe. Hah očito ne mogu daljinski to riješiti moraju na teren e sad dali im se ne da ili nema dosta ljudi....
|
Nista me ne cudi. Mene su iz HT-a 6 mjeseci uvjeravali da nema problema na mojoj lokaciji i mom tornju. Bacio sam masu para u bolju opremu, da bi odjednom iz vedra neba problem magicno nestao. Evo vec godinu dana bez da stucne. Ne vjerujem im previse...
|
Očito misle da korisnici ne znaju ništa o funkcioniranju 4G i 5G mreže glavna fora im je pa imate internet tj pozivi vam rade. Je i auto mi radi ali na 2 cilindra od 4 :goood:
|
Citiraj:
Mene su uvjeravali da na području Žitnjaka full signal, tek na 2 crte vuče kao krepana mačka , slično Edge brzinama. Kod Maximira brzine na limitu 4G. :lol2: |
|
|
ma to je kartica ubačena koja je bila pri ruci evo tu ćeš dešifrirati:) link
|
Citiraj:
Ima i zyxel slicnu takvu grdosiju. |
ZTE MC7010 vanjska jedinica znači može se FWA napraviti(kao što nude HT i A1) dodaš samo unutarnju jedinicu. Nisam još pošteno testirao ali ima FW sličan kao i ZTE MC801a i radi skripta za chrome.
|
Citiraj:
javi dojmove. |
Citiraj:
|
Kod mene se u principu promjeni "naj" operater svaki drugi mjesec. Malo je to bio Telemach, pa onda A1, pa onda HT, pa onda opet A1, pa HT, pa sad opet A1... Nevjerojatno, koristim potpuno istu opremu i tu se ne radi o maloj oscilaciji brzine ili stabilnosti, znači jedan dan je sve perfektno, drugi dan katastrofa.
Ali bitno da kad zoveš, oni ne vide nikakav problem i sve im izgleda savršeno. Nema veze kaj četvero ljudi koji se spajaju na isti toranj imaju identične probleme sa četiri različita rutera. :hitthewal: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |