![]() |
Citiraj:
Koliko je intel rushao x299 toliko su i rivjueri rushali rezenzije, smijesno |
Zato je Tweaktown odličan kad su recenzije ploča u pitanju, redovno slikaju i opišu naponsku regulaciju.
http://www.tweaktown.com/reviews/823...ew/index3.html |
I taj overclock je napuhan gro, nije to mnogo bolje od broadwell-e
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Znači vrelo na 4.5ghz i 4.6ghz i high end vodenjačama |
E ali nitko od ovih nije spomenuo ista o vrm koliko sam preko mob preletio tekstom, problem je u tome kaj ce ekipa vidjet 4.5/4.6 mogu oni, mogu onda i ja-samo mi treba vrh hladjenje, postavit ce setup a za par dana ce im prdnut mbo ili jos gore mogucnost zapaljenja
|
Nisam stigao pročitati, da li su spomenuli temperature okolina ako su testirali cpu i vrm-ove? Kako Manuel opisao vrelo pod vodenjačom i to mene potaknulo znatiželju.
Sent from my HTC U11 |
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
naravno, ali to ne znaci da ću trpit buku i 6 ventova u kucistu na 1700 rpm samo da bi mogli ohladit jadne VRM-ove |
Nisu vrmovi jadni nego heatsinkovi i thermal pads
|
Citiraj:
|
Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce ove ploce koje imaju problem sa 10jezgri drzati 14+ jezgrene i9 :D
|
Suska se da ce biti rev.2 x299 ploca za hcc i9 procove, sto bi potencijalno znacilo da sadasnje x299 ploce nece raditi sa 12+ core i9 cpuovima :roller:
Inace 10 jezgreni moze i do 350-400W povuc |
Jasno da će bit nova verzija ploče jer VRM na ovima ne mogu držati ove abominacije od proceva koje su izbacili,tj napumpali server parts na 4+ghz i nabili potrošnju da postide 9590
Sve je to zbrzano radi Threadrippera. |
Naponska regulacija za do 10jezgri nije losa koliko je lose hladjenje i ona kauguma na njima. Lik je u prvom videu maknuo cijeli coooler i samo stavio vent da puse, kaze sasvim dovoljno.
Za veci br.jezgri vjerojatno ni nap.reg nije dovoljna i da stave bolje hladjenje. |
Izgleda da je Intel sam sebi zabio nož u leđa s ostankom na 14 nm tehnologiji, mislim da bi daleko bolje prošli da su prešli na 10 nm, i zbog performansi i zbog potrošnje.
|
Ti onda očito neshvaćaš kako funkcionira intelova HEDT serija
|
Citiraj:
Ista je stvar bila kad se prva generacija P4 procesora pojavila, grijanje, loše performanse a onda su promijenili socket. |
Pa ti neshvaćaš da Intelov HEDT procesori su oduvijek bili bazirani na jednoj generaciji prije sadašnje. Znači Kaby-lake=skylake-x, skylake=broadwell-e (haswell na 14nm) itd. Broadwell je mogao ić na 14nm umjesto 22nm jer se već skylake proizvodio na 14nm ali da bi skylake-x bio na 10nm onda bi značilo da će i coffe-lake biti na 10nm što očito neće nego će bit ponovni refresh skylakea/kaby-lakea.
|
Citiraj:
Kaj je onda KabyLake X :p |
Citiraj:
|
:D:D:D
Negdje sam cuo/procitao da je kablake-x doslovno prikeljen s1151 kaby na s2066, znaci pomogucno ima dva pcba :goood: |
Good one @shar
Kolega je vjerojatno se pobunio na naming scheme. Broadwell E je ista arhitektura i isti IPC kao Broadwell. A ovi novo pečeni SkyX su ista arhitektura(osim redizajniran keš, isti IPC ) kao Skylake na desktopu. |
Ništa ja nisam pobunio. Broadwell je haswell na 14nm. Skylake-x je skylake logicno samo sto je izašao za vrijeme kaby-lakea, a za kaby-lake x intel može govorit šta god hoće al to nije ni blizu HEDT procesora.
|
Citiraj:
Da je Broadwell Hasswell na 14nm, ne bi bili razliciti procesori(ovi desktopi na 1150 čak imaju L4 keš). Primjer: 6900K vs 5960X ;) Do KabyLakea Intel je išao tick-tock i na serveru i na desktopu. Jasno ti je da intel ranije izbaci desktop pa malo kasnije HEDT i server, jer uistinu je jednostavnije manje jezgara na novijem procesu i arhitektueri. |
|
Sandy(Bridge)32nm=Ivy(Bridge)22nm
Has(well)22nm=Broad(well)14nm Sky(lake)14nm=Cannon(lake)10nm Sve su to die shrinkovi, sa minijaturnim 2-3% ipc poboljšanjima. |
Citiraj:
|
Mislim da će oni još barem jednu generaciju HEDT-a ostati na 14nm
|
Intel može radit šta hoće, oni mainstream 6-core coffee-lake će im se prodavat ko lud, a za hedt neznam. "Threadripper v2" će sigurno imat 24 jezgre jer nevidim razloga zašto ne, a intel onda nema šanse da ide u core war sa amdom tako da šta bude biće.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24. |