PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Darth Revan 13.09.2004. 22:05

ma evo sad gledam može 0.1 možemo oderat jednu sportsku valjda? :beer:

mitzek 13.09.2004. 22:35

heeheee

Kaj sam ono rekel: ak stvar bude držala vodu, morti do Martinja.... već klizi uzlazno........:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

na slijedeći skup Žderonja Jeltz Vogon JR i moja malenkost dolaze tahijem, pa da vidim ko se bu nudil da plati rundu.....

@ bakina majica... i to je rješeno.....

@Skup Žderonja prdon Slet .....USKORO novosti ...pratite i postajte želje za jelovnikom..........inače nema niš od njupe....:smoke: :smoke:

@ Paske.........ah stara priča, jopet je vu kazni..(a kad nije..):rolleyes:

Isus 14.09.2004. 00:11

Prijedlog za jelofnik:

Aperitif: po želji, martini, vermut, i sl. otvarači apetita

predjelo: Zapečeni štrukli, 'ladno pivce

glafno jelo: vratina na roštilju, čevapi, kobase, ktleti, gljvie, krumpir i paradajz isto s roštilja,

prilog: pommes frittes ili krumpir police.

Salata, zelena, mješana i zelje. Pivce uz sve to.

Desert: palačinke s orasima ili čokoladom ili marmeladom ili sladoledom.

Bl@de 14.09.2004. 00:59

Citiraj:

Originally posted by Isus
Prijedlog za jelofnik:

glafno jelo: vratina na roštilju, čevapi, kobase, ktleti, gljvie, krumpir i paradajz isto s roštilja,

đizs, ak je tak stalno onda obavezno dolazim:D ;)

mitzek 14.09.2004. 08:38

O ISUSEEEEE.....

Citiraj:

Prijedlog za jelofnik:

eto.......iz vedra neba.......:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :burn: :burn: :burn:

Darth Revan 14.09.2004. 12:08

Citiraj:

Prijedlog za jelofnik:

teško da može bit bolje ! : nuts : : cheers2

Paske 14.09.2004. 12:24

Citiraj:

Prijedlog za jelofnik:

Ako čemo se tako šamarati - onda ja dolazim :D

Mnego kad je meeting :confused:

Isus 14.09.2004. 14:13

Re: O ISUSEEEEE.....

Citiraj:

Originally posted by mitzek
eto.......iz vedra neba.......:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :burn: :burn: :burn:
Pas amter zaboravil sam navest ražnjiće

To je bilo prvo kaj mi je palo na pamet.:D

Amdejac 14.09.2004. 21:33

Moj prijedlog za jelovnik:

Aperitiv: Viljamovka (volim vidjet kruškicu vu flaši)

Predjelo: Šunkica, špek i sir z vrhnjem

Glavno jelo: Mješano meso, šampinjoni i paprika s roštilja i za potrdit jen Zagrebački ili Samoborski.

Prilog: Naravno pommes frittes

Salata: Dovoljan je ajvar i luk srebrenac

Desert: Jena butelja z mineralnom

Codiac 15.09.2004. 01:17

Nego sto ce mineralna uz butelju ?

Uf na jedan skup moram doci da upoznam sve ove gladne ljude :)

Kako sam ja ogladnio od isusovog recepta...

Darth Revan 15.09.2004. 12:02

jelovnik:

Aperitiv- voćna rakija po želji, biska,medica,menta,ruta.erba luiga, ili pjenušac/šampanjac

Hladno predjelo - istarski pršut,paški sir ,crne masline,

Toplo predjelo - fuži s tartufima,gulaš od divljači,rižoto morski plodovi

Glavno jelo- biftek,pljeskavica sa sirom, ćevapi, ražnjići, kotleti , jetrica , sve na roštilju također, kobasice, sarme, musake,krvavice, maneštra sa pršutom kobasicom i pancetom,
Prilozi - pommes,pečeni krumpir kiselo zelje,povrće na žaru

Desert : palaćinke punjene po želji , flambirane marelice ili smokve u lisnatom tijestu sa sladoledom, voćna gibanica, svježe sezonsko voće

Dižestiv.
Pića uz jela: kvalitetna ili vrhunska bijela i crvena vina (malvazija,charddonnay,pošip,(barique ili ne) plavac,cabernet sauvignon ,teran. (Kozlović,Degrassi,Tomić,Enjingi,Coronica,Kupljen,Grgić,Toljanić,Plenković,) Pivo -domaće i strano.
: nuts :

Toncek 15.09.2004. 15:53

Glavno jelo - pecena janjetina :) :cool:

mitzek 16.09.2004. 22:14

malo smo se ulenili....

niš mi se pod milim bogom ne dela...samo bi sedil pred kompom i grickal nasitno....

tu i tam me čopi trenutak slabosti i osjećaj krivice,al mam brzo projde....

Žderonje su mi za K.......,fakat moram brzo nekaj smislit s Bakom da VAS ODOBROVOLJIMO.......: nuts : : nuts : : nuts : : nuts : : nuts :

HMMMM , nema vas ni od korova...

:rolleyes:

Juuhuuuuuu,kaj bi nekaj prigricnuliiiii...??:rolleyes: :rolleyes:

Codiac 16.09.2004. 22:18

Nego reci mjesto i vrijeme :)

IceFisherman 16.09.2004. 22:42

ke niste prošli tjedan došli vu krapinu na festival , bilo je odojka , roštilja , vina ( za mene fruteka ) i svega kaj se more speči , mužike domače i seeeeeeeeeee kaj ide uz takav festival , a još k tome je trajal ceeeeeeeeeli tjedan :rolleyes:

Isus 16.09.2004. 23:27

Re: malo smo se ulenili....

Citiraj:

Originally posted by mitzek
niš mi se pod milim bogom ne dela...samo bi sedil pred kompom i grickal nasitno....

tu i tam me čopi trenutak slabosti i osjećaj krivice,al mam brzo projde....

Žderonje su mi za K.......,fakat moram brzo nekaj smislit s Bakom da VAS ODOBROVOLJIMO.......: nuts : : nuts : : nuts : : nuts : : nuts :

HMMMM , nema vas ni od korova...

:rolleyes:

Juuhuuuuuu,kaj bi nekaj prigricnuliiiii...??:rolleyes: :rolleyes:

to je tak kad je veliki počasni doma i čisti prašinu i pere prozore.:D
Ja sjedim pred šugavom staitsikom i nerviram se.

Jelc 21.09.2004. 14:34

Nema me par tjedana, vratim se i kaj prvo vidim???
Prijedlog da pošteni Žderonje prije obžderavanja i oblokavanja drmnu vermut ili martini?????:confused:

AAAAaaaaaaaa:fuming:

Kaj smo mi-Žderonje ili klub "metrosexualaca" u Rvata???:D :D :D

A taman sam si pomislil kak se je kristuš opametil:D
Kupio je DFI i spomenuo vratinu i ostale normalnije stvari...
I onda uleti sa vermutom...

Iz bogatog iskustva predlažem da se aperitiv izostavi, uvijek neko kasni i dok se čeka popije se još koji...pa još jedan pa...
Bolje čekati papicu uz Žuju ili gembač:)

Ja sam se počeo polako spremati za zimu, dovukao dime hrpicu ajvara i pinđura, spremio jednog malog pu-ajceka u škrinju i sve u svemu obavljam sve predradnje koje svaki Žderonja koji drži do sebe dela pred zimu.

Dok se ne vidimo-evo svima koja
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

mitzek 22.09.2004. 00:22

Weljkom bek....

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Nema me par tjedana, vratim se i kaj prvo vidim???
Prijedlog da pošteni Žderonje prije obžderavanja i oblokavanja drmnu vermut ili martini?????:confused:

AAAAaaaaaaaa:fuming:

Kaj smo mi-Žderonje ili klub "metrosexualaca" u Rvata???:D :D :D

A taman sam si pomislil kak se je kristuš opametil:D
Kupio je DFI i spomenuo vratinu i ostale normalnije stvari...
I onda uleti sa vermutom...

Iz bogatog iskustva predlažem da se aperitiv izostavi, uvijek neko kasni i dok se čeka popije se još koji...pa još jedan pa...
Bolje čekati papicu uz Žuju ili gembač:)

Ja sam se počeo polako spremati za zimu, dovukao dime hrpicu ajvara i pinđura, spremio jednog malog pu-ajceka u škrinju i sve u svemu obavljam sve predradnje koje svaki Žderonja koji drži do sebe dela pred zimu.

Dok se ne vidimo-evo svima koja
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

kajjjjjj,samo jenog malog....puajceka????????

: nono : : nono : : nono : : nono : : nono : : nono : : nono : : nono : : nono : : nono :

kak te dugo ni bile,sem mislil da si najmanje čopor divljih svinja skrkal vu hladnjaču........pa ono ..ispod peke sa krumpačom,pa šunkica od veprića, pa klobase,....: nuts : : nuts : : nuts : : nuts : : nuts : : nuts :

ha,dobro...kaj je tu je..

btw,srel sam Vga killera koji se jako interesira kad bu..........

i BAKU interesira kad bu.........

a o čemu oni to.....: bonker : : bonker : : bonker : : bonker : : cheers2 : cheers2 : cheers2 : cheers2 : stoopid : stoopid : stoopid

Isus 22.09.2004. 01:02

ne Striček Jeltz krivo i me razmel aperitif tek kad svi dojdu. Prije neg kaj nam dojde hrana i Paskea ženica nazove:Dhttp://www.forensmilies.de/img/essen/essen8.gif

Paske 22.09.2004. 09:00

Citiraj:

ne Striček Jeltz krivo i me razmel aperitif tek kad svi dojdu. Prije neg kaj nam dojde hrana i Paskea ženica nazove:Dhttp://www.forensmilies.de/img/essen/essen8.gif
Vidim da je moja žena postala legenda i Baba roga Žderonja :D :beer:

Isus 25.09.2004. 20:39

Je bu bilo uskoro koje obzanjene oklpljanja u hramu Hrene Ždreonja?

Jelc 25.09.2004. 23:06

Citiraj:

Je bu bilo uskoro koje obzanjene oklpljanja u hramu Hrene Ždreonja?
Pa ja sam probal par puta nekaj pokrenut-ali...Mitzek je izgleda pak u kazni, Paške kurva se ne javlja ni nedjeljom u 12 na mob(čak smo mu htjeli i pijaču platit:D ), AMD-jac se samo smuca prežderavati punici, RAK-a nisam ni vidio ni čuo...itd...

Ja sam uglavnom za, lijepo ću doći taxi-jem i uneredit se ko zadnji krmak:D :D :D

:beer: :beer: :beer:

Isus 26.09.2004. 03:07

Ja ću potegnut pehake, RAk sam ja zadnji put videl kad je navratil do Bake kad je Lord Lemilica bil u ZG, navratil ko da je sad došel s Tour de Francea, i opral Armstronga.

Baš me zniam kaj je Paske ovaj put naredil? Morti mu je ženica zela mob.

Meni želudac krulji u Ponedeljak su mi rezultai ispita u Utorak imam usmeni ak sam prošel, od tad kad god ja dolazim.

Jelc 27.09.2004. 14:50

Joj...nema dugo kak sam rastrančiral i stavil jednog malega pu-ajceka u škrinju...i sad me već svrbiiiiii:D :D :D

Sve mi se nekak čini da mi nekak preveć mjesta zauzima u škrinji...sve mi šnjofa pečenje u snu, ne znam baš koliko ću moći izdržati:D

Sam bu me jednog jutra žena zatekla sa već pećenim pu-ajcekom u kuhinji:D :D :D

Ono...draga, ne moraš mislit kaj ćemo za ručak:)

I još se dok se mali pu-ajcek cijedi na rešetki obrušim sa svježim kruhom na maščobu u kojoj se je pekao...jaooooo....

:beer: :beer: :beer:

Isus 27.09.2004. 19:59

no dijobro, bu bilo kaj od nekog sleta li neke pijače?
Molim upute u kolko vuri di se zna...

Paske 27.09.2004. 21:32

Kurv.... ovaj Paske je promijenil broj telefona :p

Novi je: 091/414 - 7200

Tako da - Jelc slobodno platiš pivu židofu :D :p

Jelc 28.09.2004. 13:52

Citiraj:

Originally posted by Paske
Kurv.... ovaj Paske je promijenil broj telefona :p

Novi je: 091/414 - 7200

Tako da - Jelc slobodno platiš pivu židofu :D :p

Jeee...zvali smo te na Žuju ali si bio upalio sekretaricu:)
Bumo se čuli kad odem gore...

Paske 28.09.2004. 14:40

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Jeee...zvali smo te na Žuju ali si bio upalio sekretaricu:)
Bumo se čuli kad odem gore...

Zovi, samo zovi :D

Jelc 28.09.2004. 14:55

Jojjjjj...Žderonje:D

Danas mi je došla moja najdraža punica, past će pizza-palačinke:D :D :D

U-bit-ću-se:)

Rok-rok...

:beer:

damir1 28.09.2004. 19:50

prijavak

Rekoh ajd da vidim ja šta je to (žderonje)kad ono odmah s vrata pa to su moji.Evo uredno se prijavljujem za članstvo,sa svih 104kg (mojih) i 4 (četiri) pajceka u svinjcu koji su sada oko 120-130 kg,za još 2 mjeseca to će biti brdo kobasica,kulena,čvaraka,krvenice,ŠVARGLA(majko mila)i ostalih ljepota.Znači da bih slijedom toga morao još koju kilicu nabiti i iako nisam vidio rang listu mislim da imam sve predispozicije za člana.

jedan veliki masni pozdrav iz srca Slavonije

Isus 29.09.2004. 03:34

Recept za preživjet zimu.

Moral bum ja malo pordaiti na nekom jelfoniku nekaj ste mi se zaljenili.:beer: :beer:

dakle Isusova fina papica natavak bogtepitajkoji:D

Aromatična janjeća rolada

U doba mladih krumpira, janjetina za stolom postat će još privlačnijom. Uz ploške pršuta i začine, obećavamo, neće joj odoljeti ni najveći karakteri. Stoga ukućane koji su na dijeti nemojte iskušavati neodoljivom kombinacijom. Kao prilog predlažemo salatu od matovilca te povrće.

Sastojci za 4 do 6 osoba
2 kg janjetine od buta
2 žličice ružmarina
50 ml ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice limunova soka
50 g ploški pršuta (tanko narezanih)
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg mladog krumpira
150 g mrkve
100 g celerova korijena
100 g peršinova korijena

Vrijeme pripreme 2 h
Energ. vrijednost obroka 1050 kcal / 4398 kJ

Postupak
1. Janjeći but pažljivo odvojite od kosti, a deblje krajeve malo stanjite. Površinu mesa natrljajte Vegetom, ružmarinom i protisnutim češnjakom. Nakapajte limunovim sokom, a zatim preko mesa rasporedite narezani pršut.
2. Janjetinu zarolajte, zavežite kuharskim koncem, a izvana je malo posolite. Roladu zapecite na tavi sa svih strana, dodajte povrće i zajedno kratko pecite.
3. Roladu i povrće izvadite iz tave, stavite u odgovarajući pleh, podlijte s malo vode (50 ml), pokrijte folijom i pecite na 200°C oko 45 minuta.
4. Krumpir ogulite, kratko prokuhajte (oko 5 minuta) i ocijedite. Foliju maknite s pleha, dodajte krumpir, pomiješajte ga s povrćem i pecite još oko 20 do 25 minuta.
5. Pečenoj janjetini maknite konac, kratko je ohladite, a zatim narežite.
Posluživanje

Aromatičnu janjeću roladu poslužite s povrćem i salatom od matovilca.
Savjet

Pečenoj janjetini najlakše ćete maknuti konac ako je prethodno samo kratko ohladite.

P.S. ja sam gladan a vi?

Paske 29.09.2004. 11:09

Joj Isusek .... kak si me ti lepo napalil na žderilo :eek: , a ja na poslu :fuming:

@ Damir1 - Mitzek je tu gazda. Međutim .... ulazak u Žderonje se obićno plaća obilnim ručkom zalivenim pivom/vinom u restorranu po dogovoru. S Mitzekom riješi detalje, a mi pak si skupa idemo Žderat :D :beer:

Jelc 29.09.2004. 15:55

Re: prijavak

Citiraj:

Originally posted by damir1
Rekoh ajd da vidim ja šta je to (žderonje)kad ono odmah s vrata pa to su moji.Evo uredno se prijavljujem za članstvo,sa svih 104kg (mojih) i 4 (četiri) pajceka u svinjcu koji su sada oko 120-130 kg,za još 2 mjeseca to će biti brdo kobasica,kulena,čvaraka,krvenice,ŠVARGLA(majko mila)i ostalih ljepota.
Ja imam samo 92-3 kile, ali mi je zato struk više manje uvijek oko 110-115cm opsega:D :D :D

Jebemti, kaj ti kolješ pajceke tek kad imaju bar pedalj i pol masnog na hrptu???:D :D :D

damir1 29.09.2004. 21:45

A šta si mislio da se kile nabiraju samo suvovinom,a ne to se mora i sa krasnom slaninom,a nju nemaš ako pajcek nije bar 140-150 kila.

NEMA PTICE DO PRASICE!

Jelc 01.10.2004. 13:35

Citiraj:

A šta si mislio da se kile nabiraju samo suvovinom,a ne to se mora i sa krasnom slaninom,a nju nemaš ako pajcek nije bar 140-150 kila.NEMA PTICE DO PRASICE!
Ja ti delam ovak-u škrinji je uvijek odojak, pajcek za ispeći oko 90, ovisno o pasmini.

Špek nabavljam iz uhodanih izvora:D
Po pitanju prezvuršta (švargle) sam izbirljiv, pravog(u želudcu) nemaš ili ima rijetko za kupiti...one konfekcijske ne kupujem.

Sljedeća investicija kaj se tiče žderila je delanje pušnice
:)

damir1 01.10.2004. 20:54

Eh da kupuješ gotove proizvode,naravno da moraš gledati gdje i šta.Ja koljem doma četiri komada,sve radim doma sa ekipom i imam naravno svoju pušnicu.kvaliteta zagarantirana.!

Amdejac 02.10.2004. 01:20

Re: prijavak

Citiraj:

Rekoh ajd da vidim ja šta je to (žderonje)kad ono odmah s vrata pa to su moji.Evo uredno se prijavljujem za članstvo,sa svih 104kg (mojih) i 4 (četiri) pajceka u svinjcu koji su sada oko 120-130 kg,za još 2 mjeseca to će biti brdo kobasica,kulena,čvaraka,krvenice,ŠVARGLA(majko mila)i ostalih ljepota.Znači da bih slijedom toga morao još koju kilicu nabiti i iako nisam vidio rang listu mislim da imam sve predispozicije za člana.

jedan veliki masni pozdrav iz srca Slavonije

Kao podpredsjednik vjeća za imenovanja stavljam VETO :D na pristupnicu novog člana do iduće sjednice (gableca) Žderonja.:beer: :beer:

Darth Revan 02.10.2004. 21:20

aaaaa!! ne znate vi žderonje što je to bela nedeja va Kastve !! To samo pravi žderonje znaju to vam je jedan veliki saman (sajam) gdje ima toliko toga finog za popapat! npr po svuda se vrte odojčići kile i kile... janjetina, konbasice , kapuz kiseli naravno, kunpira... tripice, fritaje, roštilj , ćevapi, itd a sve je zaliveno sa mladim kastavskim bijelim vinom tzv. Belica!! a pivo teče u potocima... evo sve me je to inspiriralo za jedan haiku: ne znam koliko točno treba imat stihova ali evo: Medica
Odojak se vrti
Ljudi lelujaju ulicama...izbijeni ko svinje.:D i ja s njima.

damir1 02.10.2004. 21:28

veto

Ma dobro,dobro čekam i papam dok se Vi premišlate.

Amdejac 03.10.2004. 21:28

Pa nije to učlanjenje u Ve-mulj klub.:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59.