PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

ALiEN17 30.01.2012. 12:46

Citiraj:

It may take a few moments for this transaction to appear in your account.

----------------------------------------------------------------

Seller:
five star store
yinpaypal@gmail.com

Unconfirmed shipping address ( ? )
Alen
Croatia

Note to seller:
You haven't included a note.
...pitanje, zašto mi je adresa stoji kao unconfirmed? :stoopid:

estugarda 30.01.2012. 14:04

Citiraj:

Autor alien_2 (Post 2087628)
Nemas se sta brinuti, to je tako kako je, mora i paypal od nekuda zaraditi za svoj trud. Iako salju uplatu u HRK na deviznom sjeda normalno u USD, tako da sa te strane nemas brige, osim kaj ce te zakinuti za par centi.

P.S. U Erste banci nemam s tim problema, ne znam kako je u PBZ.

Dakle radit će u tom slučaju PayPal dvostruku konverziju? Prvo u kune, pa u USD? Onda je bolje da mi odmah sjeda na žiro.

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2087646)
Moraju ti uplatiti u Kunama jer je kod nas valuta HRK a ne USD ili EUR.Inace imas u opcijama paypala (barem kada placas ) da ti konverziju vrsi tvoja banka a ne paypal.

Nisam nigdje vidio tu opciju kod primanja...

T0mB1ll 30.01.2012. 17:05

jedna zanimljivost :)

http://www.bug.hr/vijesti/paypal--st...la/113228.aspx

dekoder 01.02.2012. 22:27

Itko sa paypal-om?

Ima tko da moze isplacivati novce sa paypala?

Prako 01.02.2012. 22:52

Ma taj paypal, ne mogu vjerovati koji su smradovi, strašno.

Kad nešto kupujem sa deviznog računa mi skida po paypal-ovom tečaju, od 7,83kn i to kurve napišu u obrnutom obliku, prikažu koliko je jedana kuna eura.

Nadalje...

Ovih dana probao prodavati po ebay-u, prodao 4 artikla sve ukupno za 730 eura, heh, od toga ebay mi uzeo 10%, nadalje paypal taj iznos danas isplatio meni na devizni račun po onom kzurvanjskom postupku EUR-KUNA-EUR i to je isplaćivao po tečaju od 7,3kn.

Mene zanima od kud njima taj tečaj, pa nisu oni mjenjačnica ni bnka da se tako mogu ponašati.

Da nisu čisti potvrđuje i ovo.

Prijatelj kupio auspuhe za motor, kad su stugli vidio da su oštećeni, vratio prodavaču i otvorio "case" za povrat novaca. Heh pazi ovo, paypall mu vrati isto po tim ludim tečajevima i ispuši 50 eura na tim razlikama u tečaju, poludio bio zvao ih na telefon i ovi mu nadoknadili gubitak sredstava.

Po meni čista prevarantska posla na foru APP, (ako prođe - prođe).

Sutra cu ih i ja zvati.

imaticx 02.02.2012. 08:01

Kad nesto kupujes, negdje u procesu ce ti pisati nesto kao "conversation options". Ne sjecam se sad tocno kako se zove. I tamo namjestis da ti konverzija valute ide preko banke. Samo jednom to moras napraviti i onda ti ostane. Meni racuna tecaj 5.96

panda505 02.02.2012. 12:16

Citiraj:

Autor imaticx (Post 2090326)
Kad nesto kupujes, negdje u procesu ce ti pisati nesto kao "conversation options". Ne sjecam se sad tocno kako se zove. I tamo namjestis da ti konverzija valute ide preko banke. Samo jednom to moras napraviti i onda ti ostane. Meni racuna tecaj 5.96

On govori za tečaj eura, a ti vjerojatno za tečaj dolara ?

imaticx 02.02.2012. 12:52

Da, tu sam se zeznuo, ali neka proba i to napraviti, mozda bude manji tecaj

SilentException 02.02.2012. 13:20

Ja sam par puta s par mjeseci razlike napravio test pri kupovini sa DX ($) i eBaya (€). Isti dan naručim paket i platim ga sa PayPal konverzijom te paket kojeg platim u valuti. Paypal je uvijek imao osjetno lošiji tečaj nego banka. Tako da od prvog testa imam izabranu opciju da konverziju vrši banka ali morao sam još par puta probati :)

arch 03.02.2012. 01:01

silent daj pomozi pls sa uputama kako namjestiti paypal account u postavkama da skida po tečaju banke,,,ako možeš staviti screenshotove
hvala

SilentException 03.02.2012. 01:41

To kod placanja stavis.. 4 koraka :)

Shrani.si

Kad jednom namjestis, ostane. Tako da ne moras svaki put.

ALiEN17 03.02.2012. 14:10

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2091220)
To kod placanja stavis.. 4 koraka :)

Shrani.si

Kad jednom namjestis, ostane. Tako da ne moras svaki put.

a koja je razlika ako smijem pitati? platim više ako biram ovo pod jedan? nedavno sam imao prvu narudžbu i otišao na taj page i kliknuo (1) i submit... šta se tiče tih pitanja, pravi sam debil... znači da sam praktički platio skuplje a mogao sam proći jeftinije? prilokom drugog plaćanja mogu prebaciti na (2)?

imaticx 03.02.2012. 14:57

Da, samo jednom prebacis na 2 i onda stalno ide po tom tecaju, koji je i povoljniji. Jucer sam narucivao 0.99$ je 5.90 kn

arch 03.02.2012. 15:02

hvala,,,,
znači kod transakcije se pojavi prozor i u njemu se mijenja ako sam shvatio

imaticx 03.02.2012. 15:18

Da, samo pogledaj onu sliku gore

ALiEN17 03.02.2012. 15:45

hvala imaticx, imam još jedno pitanje; ...kako trackati di je pošiljka? sjećam se da mi je jedan lik na forumu napravio uslugu i naručio glow stickove i dao mi je neki broj sa kojima sam trackao/gledao di je paket/šta radi/kada kreće/kada dolazi (bio je neki strani link a mogao sam i na posta.hr mislim)?

RAUL 03.02.2012. 16:24

Prodavaci ti daju tracking number (ukoliko plati vecu postarinu, tipa preporucena posiljka ) i sa njim mozes pratiti posiljku na stanicama kineski ili hrvatskih posta.

SilentException 03.02.2012. 16:31

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2091520)
a koja je razlika ako smijem pitati? platim više ako biram ovo pod jedan? nedavno sam imao prvu narudžbu i otišao na taj page i kliknuo (1) i submit... šta se tiče tih pitanja, pravi sam debil... znači da sam praktički platio skuplje a mogao sam proći jeftinije? prilokom drugog plaćanja mogu prebaciti na (2)?

Ma to su ti razlike tipa
(1) 1€ = 7.40kn
(2) 1€ = 7.30kn
ne trebas se zabrinjavati previse. Uostalom sve ovisi o tecaju banke (2) vs. tecaju PayPala (1). U mojim "testovima" 3 ili 4 puta uvijek je PayPal tecaj bio losiji tako da sad drzim na (2) i to je to.

junkieee 07.02.2012. 14:00

mozda tko zna sto je credit card billing statement. Pretpostavljam da je to klasicni izvadak iz banke ? Naime blokirali su mi karticu na paypalu pa me sad to traze da to da mi odblokiraju racun. Hvala unaprijed

SilentException 07.02.2012. 14:47

Je, to je to. Ono sto dobijes svaki mjesec doma ili na mail ili odi u banku po to :)

McT. 07.02.2012. 14:57

Jel PayPal onemogućio korištenje onih gift adresa? Nigdje ih ne mogu promjenit ili dodat nove?!

panda505 07.02.2012. 16:34

To dodaješ na ebayu, ne paypalu :D

Take 08.02.2012. 08:37

Kad pokusavam dodati karticu na paypalu dobivam ovu poruku (Kartica je Visa Electron od PBZ-a). Moram li imati neka sredstva gore pri registraciji?

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Facelessone 08.02.2012. 08:38

Moraš. Oko 13-14 kn. Staviš 20 i miran si.

bloodthorn 08.02.2012. 13:10

OT: Tražim nekoga s paypalom

Pozdrav,

Dakle tražim nekoga s paypalom ko bi mi produžio membership na Runescap-u accountu cijena je 7.95$. Meni je 1. istekla kartica, a nova neće tako skoro pa ako je tko zainteresiran. Za transakciju nudim 90 kn (12$), koje ću instant uplatit preko Net bankinga.:D

Evo kolega Facelessone izašao u susret :)

ALiEN17 12.02.2012. 22:18

danas sam obavio svoju drugu narudžbu na paypalu - ebayu i vidim da više nema (kao šta je bilo prvoga puta kada sam naručivao) ono kada piše toliko i toliko dolara za platiti na paypal stranici i toliko i toliko kuna..... tj. piše toliko i toliko dolara equals in HRK pa sam preračunava... zašto mi sada samo daje u dolarima a više ne piše ~ equals in HRK?

g52 12.02.2012. 22:57

Hvala na onom linku za conversion options... necu ni racunati koliko sam do sada mogao na tecaju ustedjeti...

ALiEN17 13.02.2012. 18:18

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2099302)
danas sam obavio svoju drugu narudžbu na paypalu - ebayu i vidim da više nema (kao šta je bilo prvoga puta kada sam naručivao) ono kada piše toliko i toliko dolara za platiti na paypal stranici i toliko i toliko kuna..... tj. piše toliko i toliko dolara equals in HRK pa sam preračunava... zašto mi sada samo daje u dolarima a više ne piše ~ equals in HRK?

vjerujem da nisam bio dovoljno jasan :D vjerujem di ja ni sam sebe ne bi skužio :D skužio sam da mogu napraviti i skrinšutove pa evo objašnjanja; slika govori više od hiljadu riječi;

http://i41.tinypic.com/14uz3ad.jpg

lijeva slika - prva narudžba i lijepo mi je pisalo conversion i equals itd. a sada to na drugoj više ne piše?

gibo 13.02.2012. 18:27

Ne piše ti zato što ti sad banka radi konverziju valute, a ne paypal.

EDIT:
SilentException ti je malo detaljnije objasnio.

ALiEN17 13.02.2012. 18:30

Citiraj:

Autor gibo (Post 2099897)
Ne piše ti zato što ti sad banka radi konverziju valute, a ne paypal.

znači to je (za mene) povoljnije i više uštedim?

btw - hvala ti :D :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:12.