![]()  | 

Evo još jedne alternative na bazi Firefox koda Eclipse r3dfox: 
	https://eclipse.cx/projects/r3dfox https://github.com/Eclipse-Community/r3dfox/releases Prvenstveno namijenjen / kreiran za "stare" winse (XP, Vista, W7, W8) a da je moderni / aktualni browser engine. Usput je očišćen od raznih špijuna i nepotrebnog .... Kad uhvatim vremena testirat ću ga na W10PESE (Win Live) :fiju: Još jedan interesantan detalj, ima portable varijantu gdje je po defaultu profile dir unutar browser direktorija, ništa ne sprema pod appdata.  | 

Nisam ga baš koristio posebno detaljno, ali provjereno radi na Win7 out of box i na WinXP kad se dodatno instalira One Core API linkan na homepageu. 
	Sve mi neobično da se tolko trude držat relevantan i funkcionalan browser, pogotovo za XP starudiju. Za poskidat par stvari mi je super dobro došo, extenzije (bar par koje sam probao) isto normalno rade.  | 

Evo da prijavim kako sam obećao, isprobao sam r3dfox_esr 140.2.0 x64 i to portable verziju na Win10 Live, 
	radi sasvim pristojno, po defaultu pogašena telemetrija, datareporting, ping, .... prilagodio po svom, import bookmarksa, dodao uBlock, zgodan detalj je da (barem ova portable verzija) troši gotovo upola manje diskovnog prostora u odnosu na std. FF ESR 140.1.0 (167 Mb vs 364 Mb). Vjerojatno ću ga stavit i na glavni W7 PC.  | 

Ovo je stvarno pohvalno. Od drugih modernih browsera na koje sam naletio da ih i dalje održavaju za W7 je jedino bio Thorium. A vidim da ima i za XP. To mi, doduše, nije trebalo :D 
	 | 

hvala nikky, mislim da je ovo moj novi browser. 
	edit: dali vam normalno radi jubitu, jer vidim pod bugs na samom vrhu navedeno da ima problema velikih? jel ima jos kakvih known velikih problema koje treba razmotrit prije neg "dive in"? edit2: isprobao, na prvu sve radi, ali ne uspjevam napravit dodatni profil. pretpostavljam da je to zato jer koristim "portable" ili to ne radi ni na install verziji? kako se "portable" updejta, ako se uopce moze? jel samo overwrite file-ova (ak to uopce radi) nakon sto se skine manualno ili postoji bolji nacin?  | 

Za dodatni profile napravi drugi shortcut sa drugačijijom komandom. 
	Sad sam na mobu pa je gnjavaža sve tipkati ... kad budem za kompom onda ću dopuniti / objasniti.  | 

da, tako inace i radim, medutim ne fercera izgleda, ili ja radim krivo. 
	npr: D:\r3dfox-144.0.1.en-US.win64.portable\r3dfox.exe -p "IME PROFILA" kad stignes ak mozes napisi, nema zurbe. hvala. edit: ak netko zna, kak dobit u r3dfox ovakve tabove (ove uglaste, ne svidaju mi se ovi u default) i kako dobit ovaj button za odredivat container type nakon sto je sajt otvoren: https://i.postimg.cc/GH8MMvVY/Screen...5-21-00-25.jpg :chears: edit2: ovo za container-e sam skuzil. moja greska, add-on je instaliran trebal bit za to da se pojavi.  | 

Evo me, 
	ja sam našao negdje na njihovim stranicama ovako ide komanda (ako si uzeo ESR verziju): path do exe\r3dfox_esr.exe -Profile "User" Folder "User" vjerojatno sad već imaš (trebao bi biti gdje i ostatak foldera programa). E sad, za više profila, ako neće sam preko ispravne komandne linije, probaj: - neka je r3dfox ugašen - nađi postojeći folder sa profilom "User" - napravi mu kopiju samo sa "User2" (isti path, ne zaboravi selektirati sve pod foldere / fajlove) - sad probaj startati ali sa komandom: path do exe\r3dfox_esr.exe -Profile "User2" That's my 5 cents :)  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:09. |