![]() |
zašto misliš da se zajebao ako je svjesno nešto kupio? ja sam mu rekao da ima nvidia grafu i freesync, on je reko znam, ne žali se, igramo svaki dan
|
Nisam rekao da se zajebao nego sam rekao da se sigurno nebi žalio da se zajebao ;) čitaj malo bolje ;)
Sent from Usreo Mobara |
''Jel se itko ikad žali kad se zajebe u kupovini?''
men' to izgleda da aludiraš da se zajebao u kupovini, baš kak i piše jel no to sam samo ja, iđemo dalje |
Odgovoran sam za ono što piše, a ne za ono što je netko mislio da piše :) da, idemo dalje :)
Freesync monitori normalno rade sa nVidiom. Isto kao i oni koji nemaju freesync. Screen tearing je prisutan na obje vrste monitora osim ovih sa Gsyncom... Sent from Usreo Mobara |
ali ja sam citirao tebe, znači ti si to napisao
huehuehueeee btw. prisutan je i na ovima s gsync, nažalost |
Citiraj:
Jedini monitor sa gsyncom a da je prihvatljivije cijene je Dell 27" 2k, 144Hz al taj ima (začudo, dobar monitor, bar su ga tako pohvalili unatoč omraženom TNu) TN matricu, a drugi je Asus 27" 2k, 144Hz al taj je freesync Nisam mislio da ću to reć a nit ni pomislit, čak i razmatram taj Dell sa TNom matricom.. Čak sam našao na netu (mislim da je bila usporedba Dell IPS vs Dell TN s podrškom za gsync) usporedba IPS vs TN, potonji se jako dobro drži kod gledanja pod kutevima osim odozdo, tu definitivno pada na testu. A što se tiče freesynca, nisam naletio na neka negativna iskustva a da se radi o nevidija grafama, naravno, vele da je ipak gsync bolji, ali da je i freesync isto ok.. |
Citiraj:
|
zvonac bez brige, neces bit prvi koji kupuje monitor 2 mjeseca :D
|
Citiraj:
|
+1 u potrazi za monitorom, obavezno javi sta si uzeo zvonac. Ja sam gledao od Aoca onaj AG2701QG, izgleda top ali je cijena paprena
|
Pozdrav :D
Ja sam sa svojim zadovoljan, ali mi je prevelik. Radi se o sljedećem modelu: https://www.mindfactory.de/product_i...D_1017133.html Neznam za freesync iliti g-sync jel nisam koristio, ali vidim razliku između 60hz i 144hz. Što se tiče "cijepanja slike" primijetio sam je samo u cod4, ali kad upališ "Sync every frame" ne kuži se. Mislim da se na većini igara takvo nešto ne primijeti ako ti je fps 144 ili veći. Ako bi tko htio mijenjati recimo nekakav 24 inch model (144hz) za ovoga može poslati PM. |
nije pre mala reza za 27 inča?
|
Pozdrav ljudovi.. Nabavio Acer Predator 27" 144Hz..
Nego, primjetio sam ko neko treperenje slike prije butanja winsa, spojen prek DP.. Probao drugi kabel, isto se događa, probao na grafi (DP) druge utore, isto.. Spojio hdmi tam je ok, nema ovog "treperenja slike". Sad me zanima, dal da furam na reklamaciju? https://youtu.be/PaPUlVWzWnU |
ne, sve je ok
btw makni si zadnje drivere 411.63, sjebali su gsync dodatno s time iako je već sjeban s windows updejtom imaš na geforce forumu svaki drugi topic o tome, ili ugasi gsync ak si na 411, al to onda nema smisla |
Mislim da pascal arhitektura ima nekih bugova sa DP, barem kod nekih novijih monitora. Sad dali je rješeno do sad nisam siguran, ali mislim da ima nekih firmware updejta.
Eventualno da eliminiraš monitor i kabel probaj spojiti na neku drugačiju gpu |
Prek hdmi dela normalno, al nema podršku za 144Hz..
Na prijašnjem monitoru nisam imal taj (Filips) slučaj, s tim da se na prijašnjem monitoru prek DPa monitor budil iz sleepa tek nakon 3-4s, a sad dok je spojen na DP ovaj Acer, budi se instantno, al sad me ova anomalija zanima.. Al ne kužim, pa driveri nemaju veze s tim.. Znači, restartam komp i kod "listanja" hardvera mi počinje slika treperit, sve do win logoa.. @Manuel kakvih točno bugova sa DP? |
Ne znam ni ja točno, googlaj pascal DP bug
https://wccftech.com/nvidia-releases...raphics-cards/ https://www.techpowerup.com/244981/n...update-can-fix Sjećam se da je bilo i nekih problema sa VR, Bubba je imao isto nekih problema sa mulitmonitor setupima (kad moraš koristit sve portove) i sl. Uglavnom probaj na nekom drugom pc da eliminiraš monitor i kabel, ako tamo ne bude problema updjetaj što možeš |
Citiraj:
edit: jel ko vidio onaj 1080 49" ultra ultra wide Samsungov monitor? Osim što mi je glupo da ga reklamiraju kao 4k, apsolutno ne vidim smisao za korisnika. Samo marketinški za Samsung. Frend ga je išao pogledati u HGS, ali su mu ga spojili na neki komp koji nije imao podešenu tu rezu, pa je vidio samo dio ekrana, ostatak je imao debele crne crte... Mislim ima li to kakvog smisla? |
Evo našao sličan problem samo kaj je Asus monitor u igri..
https://www.bleepingcomputer.com/for...no-other-time/ A tip je iznio neki svoje mišljenje, mada mi ne drži vodu, onda bi imali svi problema s tim tj koji imaju monitore sa 144Hz The only thing that came to my mind is this. The monitor has high refresh rate and because the startup screen doesn't really support more than 60hz refresh rate, the monitor is flickering by trying to get 60hz but it can't. It does flicker many times while the pc moves on. When it gets to desktop, the monitor can accept the screen size and then show the picture. For some reason DP cable and refresh rate of this monitor are not working well with startup logos. It could be the startup screen is not made for dp cable that has high refresh rate. A zadnji post, tip ima isti slučaj sa istim monitorom koji imam.. A i na kraju je rješenje.. UPDATE: There is no need to make a fresh windows install in order to enable UEFI support. Check out this link from Microsoft, they explain how to convert from MBR to GPT very easily. https://docs.microsoft.com/en-us/win...ent/mbr-to-gpt It takes 1 minute to fix it, without needing to backup, format, reinstall OS, etc etc... I am now able to disable CSM inm BIOS (using UEFI) and boot into windows without that annoying flickering. |
Citiraj:
https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/HvmZ..._1762_0001.jpg Ovi likovi su i od takvih monitora napravi triple setup :D https://youtu.be/boUQsQsoAdM |
Evo lagani osvrt na Predator, prvo lošije vijesti..
Vidljiv je backlight bleed, kutevi, bijelo žučkaste boje, uniformiranost boja je čak jako dobra. Završna obrada baš nije nekaj ekstra, lagani luft između tipki i donjeg okvira je vidljiv ak se zagleda u to, ovak na prvu, "nevidljiv je". Tipke nisu baš nekaj zacementirane, osjeti se lagani zazor između njih, onak tek tolko da te podsjeti da je to moglo bit i bolje složeno.. Pošto panel nije u punom sjaju, zato ovaj monitor briljira u drugim stvarima.. 144Hz i Gsync rade odlično.. 144Hz se već osjeti kod skrulanja u browseru, pomicanje prozora po desku itd. radi super glatko, definitivno vidljiva razlika spram 60Hz. U igrama sam stavio na 144Hz, radi fenomenalno. Igrao Ghost Recon Wildland, fps je bio oko 70-80 i fino zaglađuje sliku, vratio na 60Hz, al nije to to, više mi ne pada na pamet imat 60Hz. Uglavnom razlika između 60 i 144 je vidljiva, već u samim winsima dok se čačka po desku je primjetno poboljšanje u igrama je situacija još bolja.. Mane ips matrica svi znamo, čekam dan dok predstave neki oled monitor po prihvatljivoj cijeni, e da, i obavezno 144Hz:D |
sad će ti sys reć da kaj pričaš gluposti, kakve to oči imaš kad vidiš iznad 60herca :D
|
Vidi se razlika između 60 i 75 da se nebi vidila 60 i 144. Tko god kaže drugačije je ignorant :D
Sent from Usreo Mobara |
Ekipa jedno glupo pitanje. Zasto su odabrana bas 144Hz za monitore?
Tv-ovi kod nas (PAL) idu 50 ili 100Hz (NTSC 60 ili 120 ako se ne varam). Znam da nije same shit jer u TV je cisti stream, pa nema razliku u FPSu izmedju scena. Ali svejedno me zanima logika iza 144Hz. |
Pa upravo zbog filmova koji idu u 24 FPS. 144/6=24. Istu sliku prikaže 6 puta prije nego krene na iduću.
240 Hz monitor prikaže istu sliku 10 puta. |
144 hz je za pro igrace znaci ekipa koja zivi od toga,ostali van toga koriste za preseravanje pogotovo kad vidim da korsti 144 hz na jadnom tn panelu i nemgu po hardweru uhvatit ni blizu 144 fps.logike nema.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk |
Citiraj:
Samo pogledaj stanje sa 2K/60 Hz IPS monitorima, izlaze na kapaljku i uglavnom su bezveze. Kad bi danas uzimao, bio prisiljen na Dell U2715, koji je na tržištu već 4 godine. Sramota. |
Od 2009, od kad sam nabavio sammy 2233rz koji je bio prvi monitor s 120hz koji se dao kod nas nabavit, skužio sam da je to to i od tada mi ne pada napamet vraćati se na manje. Prije toga sam imao nekakav sammy 75hz. Tad se peglalo po quakeu i razlika je bila očita i rezultirala par % većom prosječnom preciznošću. Osim toga, doživljaj igranja je bio bolji, a razlika je bila očigledna na samom desktopu, micanju miša, prozora, skrolanju itd.
I da, imam sad lg 144hz TN iskalibriran i skroz sam zadovoljan s prikazom slike iako svaki dan na poslu gledam u HP ips i doma imam još dell ips. Po meni input lag + hz > ono što ips nudi. Danas su 144hz monitori već mainstream i drago mi je zbog toga. Ko ne kuži razliku super mu je, može fino uštedit i uživat u sporim i jeftinim 60hz ipsovcima :) Btw, za single player igre smatram 50-60 fps-a sasvim dovoljnim, dok je za multiplayer veći fps ipak dosta bitniji. |
Citiraj:
Zar ne bi onda više smisla imalo da je 120Hz kralj? Jer je djeljiv i sa 24 i sa 30? edit: @nub: ovaj dodatak na kraju je najbitniji. Za single player bi i 60Hz trebalo biti dosta. Iako me jako intrigira ovo što svi pišete da su i obične, daily, radnje puno glađe. |
pa naravno, meni se zna nekad zbog nečeg prebacit sa 144 na 60 u windowsima, imam osjećaj da miš šteka po ekranu, odmah se skuži da je na 60, naravno tko je naviko na to neće vidjet razliku
|
Ma ovo je milina, malo sam isprobal nazad na 60, al sve nekak trza, steka, znam samo da se vise ne vracam na 60Hz ni u kojem slucaju..
Ljudi su hvalili 144Hz, mislil sam da su to sve prenapuhane price, al dok se ne proba, ne znas. |
Citiraj:
E sad, najebali ste me, morat ću naručiti neki 144Hz IPS monitor i testirati ovo... uf jebeni placebo, neće mi dat mira sad :D |
Imam istu situaciju kao i većina izgleda.
Svi hvale 144Hz, još nisam probao, želim kupit i ostat sa 'PAF' dojmom kao zvonac. :D Hvala na feedbacku. :) |
Prelazak sa 60hz na 144hz je ko preci sa hdd na ssd, ko kaze da ne vidi... eh :D
|
Najveci pomak je bio prelazak s hdda na ssd, nakon toga s 60Hz na 144Hz, i tu se razlike definitivno vide..
Nema vise povratka na hdd ni na 60Hz:D |
Citiraj:
Nu, ja i dalje više volim 60Hz IPSa nego neznamkolikoviše Hz TNa :) ali to sam ja. Isto kao što nub kaže obrnuto. Da bi htio imati 144Hz IPS Gsync 2K... bi itekako. Ali jednom drugom prilikom kad se možda cijene spuste na 3 soma kuna. Do tada bude dost 72Hz na ovom Delliji. Sent from Usreo Mobara |
Citiraj:
Pored IPS kojeg imam već par stoljeća a za drugo nit ne znam, doduše u počecima sam imao kratko TN, a prelazak u ono (prije cca 14god) vrijeme na IPS je bio ogroman.. Čak sam i Freesync gledal, pošto su ti monitori jeftiniji od gsynca.. Al ne znam, imat 1080ti i vozit ju u trećoj brzini, nema smisla:D |
Vezano za već spomenuti U2715H, odakle ga je najbolje naručiti? Trenutno su HR trgovine najpovoljnije, no brine me potencijalna reklamacija, s obzirom da su IPS monitori idealni kandidati zbog glowa/bleeda/dead pixela.
Zvao sam Protis i nisam dobio eksplicitan odgovor na pitanje mogu li kod web kupnje unutar 14 dana vratiti neoštećenu robu ako tako poželim. Mislim da mi zakon to dozvoljava, ali nemam vremena za učiti sebe i druge pravni sustav Europske Unije. Za sad sam siguran da Alza i Amazon omogućuju povrat robe unutar 14/30 dana bez pitanja, no cijena prelazi 3000 kn. Hvala na prijedlozima. |
Citiraj:
https://www.techspot.com/article/168...pu-workaround/ Nije savršeno i ne radi u svakoj situaciji (slučaj sa RX550) ali ipak je lijepo znati da se može izvesti, budući da su stvarno G-Sync monitori malo bezobrazno skupi. |
Citiraj:
Ali za mp bitan mi je ping i net kod same igre jel za try hard ali opet ja igram mp da se zabavim a ne za pare. Proba sam 144 ima razlike normalno da ima ali da opravda tu cijenu ne . Pogotovo sta su to vecinom TN paneli. Ima 2K/75/ips mogu se i klokat do 84 hz ok su cijene ,dobro nisu dell ali uvik se mogu probat i vratit. Na kraju kako kome ,144 je nekom must have meni je to preserans srica pa smo ljudi razliciti i imamo razlicita razmisljanja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29. |