PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

Juice 21.11.2011. 17:39

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2030767)
Nesto mi nije jasno u vezi placanja:

Na paypalu imam onih klasicnih 1.95$ koje su mi vratili nakon probe dali kartica radi. Dans kupim artikl od nekih 6.5$ i ebay mi skine direktno sa VISA kartice (linkane na paypalu) i ostavi i dalje tih 1.95$ n apaypal racunu? Sto nebi bilo logicnije da je prvo "pocistio" tih 1.95$ sa papala i onda razliku sa kartice ? Kako potrosit tih 1.95$ na paypalu onda ? ili moram napravit withdraw na karticu (koji ce me kostat vise nego novca ima na racunu :)).

Hvala

Te novce ne dira.
Pričekaj da automatski prebaci na karticu

Lewis 21.11.2011. 17:58

Citiraj:

Autor Juice (Post 2030796)
Te novce ne dira.
Pričekaj da automatski prebaci na karticu

Jel ima neki period kad ta "automatika" to odradi ili? Mislim jel to po defaultu i da li naplacuju proviziju za to ? Thx.

Facelessone 21.11.2011. 18:02

1. u mjesecu bi se trebalo prebaciti automatski, ili $5 kad ti hočeš.

Lewis 21.11.2011. 18:06

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2030818)
1. u mjesecu bi se trebalo prebaciti automatski, ili $5 kad ti hočeš.

Aha, znaci ako neradim withdraw onda radi automatsko prebacivanje (bez naknade?) dok u ovom slucjanu uzima 5$ po transakciji ?

Thx

Juice 21.11.2011. 18:26

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2030821)
Aha, znaci ako neradim withdraw onda radi automatsko prebacivanje (bez naknade?) dok u ovom slucjanu uzima 5$ po transakciji ?

Thx

Tako je.

Trnoružica 23.11.2011. 16:53

Aktivirala sam VISA electron karticu (devizni račun ZABA). Naplatio mi je onih 1.95$, ali još i nekkvih 1$. Uz oboje piše "plaćanje visa karticom u inozemstvu". Što je taj 1$?

Lewis 01.12.2011. 16:56

Dobijem danas ovaj mail od Paypala:

"Dear ------
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Croatia on Dec 1, 2011. The amount of the transfer was $1.95 USD.
Your available balance is automatically transferred on the first day of every month.
Yours sincerely,
PayPal"

A na Visa kartici/deviznom pogledam u e-zaba-i nema nikakvog prometa ? Jel to sad traje jos 2-3 dana da "sjedne" ili ima neka kvaka22 st aj sad jos trebam napravti? Na Paypal racunu je balans 0.00$ tj. od tamo je otislo a di je zavrsilo nemam pojma :D?

panda505 01.12.2011. 17:05

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2039146)

"Dear ------
Your available balance was transferred to your Visa card issued in Croatia on Dec 1, 2011. The amount of the transfer was $1.95 USD.
Your available balance is automatically transferred on the first day of every month.
Yours sincerely,
PayPal"

A na Visa kartici/deviznom pogledam u e-zaba-i nema nikakvog prometa ? Jel to sad traje jos 2-3 dana da "sjedne" ili ima neka kvaka22 st aj sad jos trebam napravti? Na Paypal racunu je balans 0.00$ tj. od tamo je otislo a di je zavrsilo nemam pojma :D?

čekaš dan, dva, tri :D

Lewis 01.12.2011. 17:09

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2039150)
čekaš dan, dva, tri :D

Hehe, kako su samo brzi kad treba skinut s racuna (instant u par sekundi) a kad treba vratit onda cekaonica ;).

thx

Facelessone 01.12.2011. 21:14

Meni je balance automatski prebačen na karticu koja je poništena i zatvoren račun u banci. Baš me zanima kak će to završit. Zaboravil sam ju maknut s Paypala :@

poker 02.12.2011. 11:34

Ima u zagrebačkoj banci kupiti jednokratne visa kartice s iznosima od 100,300,500,1000 kn + 8 kn za izdavanje kartice .Potrebna ti je samo osobna i ništa više ,dobra fora jer ako ti netko ukrade podatke s amaexa s kodom od 4 znamenke onda si nagrabusio skinit će ti i kožu i uzet bubrege.A za kraj preostali iznos koji ti ostane od kupovine na kartici (npr. kartica od 300kn ,a kupiš igru na steamu za 255 kn i ostane ti 45 kn) odeš u banku i oni ti vrate tih 45kn i ponište karticu. konačno sigurno kupovanje na internetu bez bojazni da će ti netko hakirati podatke o karticama

MatijaV 04.12.2011. 17:07

Zanima me dali ja mjesečno moram imat nešto poput određenog iznosa na računa ili mogu stavit recimo 200kn gore i to da mi stoji gore ili moram mjesečno nadoplačivati gore ?
Mislim da ovu karticu http://www.erstebank.hr/gr_kartice_v..._visa_electron

panda505 04.12.2011. 17:57

Citiraj:

Autor MatijaV (Post 2041103)
Zanima me dali ja mjesečno moram imat nešto poput određenog iznosa na računa ili mogu stavit recimo 200kn gore i to da mi stoji gore ili moram mjesečno nadoplačivati gore ?
Mislim da ovu karticu http://www.erstebank.hr/gr_kartice_v..._visa_electron

netreba ti neki mjesečni iznos gore :)

sasuke_the_king 05.12.2011. 15:09

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2039146)

"Dear ------
Yours sincerely,
PayPal"

čekaš i malo duže...
odi na paypal community pod refunds ili pod receiving money. pa ćeš počet plakat. dobro da je u pitanu samo tih 2 usd. ja čekam refund od 60tak usd da mi legne na karticu ali nikako,najprije čami mjesec dana kao paypal balance, a onda se kao 1.12 prebacio na karticu, a na kartici te uplate i dalje nema.
ljudi su izmimno zadovoljni sa njima. right.

Lewis 05.12.2011. 15:17

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 2041896)
čekaš i malo duže...
odi na paypal community pod refunds ili pod receiving money. pa ćeš počet plakat. dobro da je u pitanu samo tih 2 usd. ja čekam refund od 60tak usd da mi legne na karticu ali nikako,najprije čami mjesec dana kao paypal balance, a onda se kao 1.12 prebacio na karticu, a na kartici te uplate i dalje nema.

Da, nazalost i kod mene jos nista :(.

panda505 05.12.2011. 15:25

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 2041896)
čekaš i malo duže...

Za refundove neznam, za obične automatic transfere, a i ove koje plaćaš, meni su uredno pare stizale na karticu u roku tjedan dana
heck, nakon 10 dana već su sve pare i potrošene :lol2:

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2041901)
Da, nazalost i kod mene jos nista :(.

strpljen spašen :D

sasuke_the_king 05.12.2011. 15:32

ma dobro, nije mi frka ako će ti novci stvarno leć, ionako mi cijela ta pi-zdarija traje već više od 3mjeseca.
poanta je - paypal zayebava opako, i kao način primanja love - nije dobar. proveo sam 20tak minuta na forumu i načitao se svega, ima usera kojima duguju tisuće usd, neisplaćuju balance, stvar se oteže, da ne kažem puže, nemoguće ih je dobiti na contact, uglavnom nula bodova. najgore od svega je šta sa tim paypal balance-om ne možeš više radit ništa, jer nekad se moglo. imaju milijune usera, u svakom x trenutku oni kod sebe drže milijune. sad mi je jasno zašto na ebay.it i .de ima dosta onih koji ne primaju paypal uplate, nebi niti ja da moram čekati mjesecima da mi novac legne na račun.

panda505 05.12.2011. 15:36

Citiraj:

Autor sasuke_the_king (Post 2041914)
ma dobro, nije mi frka ako će ti novci stvarno leć, ionako mi cijela ta pi-zdarija traje već više od 3mjeseca.
poanta je - paypal zayebava opako, i kao način primanja love - nije dobar. proveo sam 20tak minuta na forumu i načitao se svega, ima usera kojima duguju tisuće usd, neisplaćuju balance, stvar se oteže, da ne kažem puže, nemoguće ih je dobiti na contact, uglavnom nula bodova. najgore od svega je šta sa tim paypal balance-om ne možeš više radit ništa, jer nekad se moglo. imaju milijune usera, u svakom x trenutku oni kod sebe drže milijune. sad mi je jasno zašto na ebay.it i .de ima dosta onih koji ne primaju paypal uplate, nebi niti ja da moram čekati mjesecima da mi novac legne na račun.

Pa koliko ja znam sa parama na balanceu se može raditi, bar drugi mogu, kod nas toga još uvijek nema, nama su omogućili "pola" paypala

sasuke_the_king 05.12.2011. 15:46

bo, mi ne možemo. a čini se da je velik broj onih koji isto tako ne mogu.
mislim, meni ne znači ništa, nisam seller, ali prije kad bi dobio refund, koliko god to rijetko bilo, umjesto na balance-u pojavio bi se direkt na kartici. sada više ne. naravno da je bolje i ovako nego da i dalje nemamo ništa, ali očito je da su počeli zayebavati i amerikenjce.

Campeonato 06.12.2011. 13:37

Jel se i vama paypal vuce uzasno sporo ovih dana ili je do mene?

baban 06.12.2011. 15:06

evo gledam nema problema kod mene
optima 8mb veza
mada mi cesto vikendom zna opcenito veza 'usporiti'

JuXo 12.12.2011. 10:47

kupujem neku sitnicu za bicikl, kupim ju na ebaju, ocu platit, dodem do logiranja na paypal, javi krivu lozinku, ja probam 10 puta isto, ne radi, resetiram password, logiram se i account potpuno resetiran kao da nikad nije koristen

WTF

Facelessone 12.12.2011. 11:08

Najbolje da se javiš paypalu.

JuXo 12.12.2011. 12:31

javio se na mail, dobio naravno automatski odgovor koji nema veze sa mojim problemom

ivan77 12.12.2011. 13:02

nije vezano uz paypayl , al doma sam imao "starih" 50 funti koji više nisu u upotrebi , teta u banci mi je poslala novčanice u INKASO na zamjenu , nakon 5 dana me zvala da je INKSO odobrio zamjenu i da će mi stavit 50 funti na račun , međutim do danas ništa , to je bilo u četvrtak- Koliko je vrijeme potrebno da inksao uplati sredstva , ako netko ima iskustva ?

G0RKI 20.12.2011. 15:11

Jel netko mozda provjeravao jel HR sada dobila zeleno svjetlo za primanje uplata preko paypalla? Prosto seljacki receno: moze li meni netko napravit uplatu na moj paypall racun?

Pupo 20.12.2011. 15:13

Da, prođi malo temom. Spominjalo se

panda505 20.12.2011. 15:13

Citiraj:

Autor G0RKI (Post 2053977)
Jel netko mozda provjeravao jel HR sada dobila zeleno svjetlo za primanje uplata preko paypalla? Prosto seljacki receno: moze li meni netko napravit uplatu na moj paypall racun?

listanjem par stranica unazad, vidio bi da je to omogućeno već oho-ho

G0RKI 20.12.2011. 15:32

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2053980)
listanjem par stranica unazad, vidio bi da je to omogućeno već oho-ho

Ma nemam vremena za listanje (u poslu san):D:lol2:

Zasto vas iman... :D:chears:

p.s proletija san na brzinu i znam da refuniranje preko PP prolazi kad ebaya

G0RKI 25.12.2011. 18:13

Zadnja 2 dana muku mucim sa paypalom. Pokusavam nesto kupit u trgovini ali kad idem platiti paypall ga ... svaki put.

You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card.

Do nazad 10-ak dana san kupova/placa preko ebaya bez problema. Na racunu ima dovoljno i PP racun je ovjeren. Pokusa san prominit email adresu i kucnu adresu ali nista ne pomaze, opet san na pocetku. Nikad nisam ima ovih problema do sada.
Nikakvo rjesenje nisam nasa za ovo? :wtf2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23.