![]() |
Evo dokopao sam se jednog X2 555 blek edišena, posto dosad nije bio na ploci koja bi ga bila u stanju otkljucati nisam znao kako stoji po pitanju ostalih jezgri, evo rezultata:
http://www.pohrani.com/t/24/13i/3bYK...55-oc-38gh.jpg U biosu je voltaza na 1.4875V ali ploca malo overvolta... Kao sto se vidi, sa IntelBurnTestom sam odvrtio default-nih 5 run-ova, i dobro ga je zagrijalo, ali s obzirom na sobnu temp ne previse... U igrama (Mafia II) ne prelazi prag od 50°C... Hlađenje obavlja Zalman Performa uz 3 dodatna Scyhte Slipstream-a @1600rpm na NZXT Gamma kucistu. Sa voltazom sam isao na "sigurno", ali mislim da bi bio stabilan i sa jos 2-3 "zuba" prema doli. Boota Win i na 4,3GHz@1,525V(bios), ali nisam testirao stabilnost, mislim da mi je ovih 3.8Ghz trenutno dovoljno za 24/7. Ja zadovoljan! :) |
|
Jucer dobio novi rig. Odma sam unlockao X3 450 u X4 650 Propusa. Sve je ok, testirao sam sa OCCT, IBP i Primeom. Sve je super. Samo me zanima, jel mogu downvoltat na 1.3V sa stock 1.41, stock cooler. Da malo temp. skinem?
|
Neznamo mi jel možeš, probaj.
Polako spuštaj voltaže i testiraj stabilnost. |
Ma ja sam se krivo izrazio, htio sam reć jel se može šta desit s procom?
|
Ako spuštaš voltažu ne. Može jedino postat nestabilan i restartat se ili bsod bacat, onda povečaš voltažu za korak dva.
|
Fala, idem sad spuštat polako pa sa IBT testirat.
|
Pozdrav svima..Imam problem sa svojom matičnom..U biosu nemogu podešavati napone procesor-a..znači cjelo vrijeme je na auto i neda se promjenit u manual nikako..Cool n quiet je ugašen..Hlađenje proca je corsair h50,Ostalo piše pod Moj PC :fala:
|
Koliko bih mogao clockat phenoma 955 da ne bude nikakvih problema?
Namjeravam uzeti scythe katana 3 pa ću se tek onda pozabaviti s oc-om. MBO je asrock 880gmh/u3s3, 4 gb kingmax 1333 mhz, napajanje 550W chieftec. Nemam ama baš nikakvog iskustva s time pa pitam vas da ne bi pretjerao i napravio sranje. |
Ne moraš pretjerat sa MHz, samo sa temperaturom i voltažom. Nemoj preko 1.5v i 60-65°C, pa koliko ide:chears:
|
A da samo dižem multiplier pa dokle bude išlo?
Htjeo bih ga do 3.5-3.6 natjerat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako misliš dizati CPU za tih 300-400Mhz, podizati voltažu ne trebaš, još bi bilo prostora za spuštanje sa stock voltaže :D Citiraj:
|
Hvala na pomoći, katanu 3 sam kupio, a što se tiće ploče nju prodajem, jedino što ne mogu otvoriti temu u tržnici iz nekog razloga...
Koliko bih mogao dobiti za taj asrock 880gmh/u3s3 od prilike? Matična je stara svega 3-4 dana, dobivena na poklon, nema garancije jer je trgovina propala. |
Da ne offtopičarimo previše, oko procjene otvori temu u procjenama. A inače za novu robu s garancijom ide formula: najniža cijena na nabavi minus 20 do 25%, za robu bez garancije ide 30 pa naviše % dolje.
Što se tiče ove ploče, garancija je vjerojatno ostvariva direktno preko uvoznika po serijskom broju, al ne garantiram. |
meni je na phenom black IIX2 na Asrocku sa upaljenim (otključanim) ucc-om sve ćetiri jezgre na prime95 zablokirao nakon dvije ninute neznam zbog ćega tako brzo?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/n/9F/4xnK9i...lon-x4-650.png |
Probo malo ja svog phenoma 955be u kombinaciji sa Gigabayticom 970 i stabilan je u igrama na 3.91 na stock voltazi(1.40) sa primeom nisam testirao jer vec nakon par minuta pređe 62°C(katana3), cini se dobar primjerak...
http://img109.imageshack.us/img109/1370/unledigo.th.jpg |
Citiraj:
Probaj jedino smanjit HTT s 2400MHZ na ~2000MHz. Možda uspiješ još izvuć iz njega. |
Citiraj:
cemu HT Link na 2400 mhz? HT Link poslije 2100 mhz narusava performansu i stabilnost procesora. |
Jbg decki nisam neki clocker ali hvala na savjetima smanjit cu htt
|
@HKS: čime hladiš taj phenom i kakve su ti temp pod loadom @ 1.4V... na kojem naponu ga držiš za 3.7?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sad ga drzim na 3.9 24/7 na 1.40v a temp u loadu ne prelaze 59 stupnjeva
|
Citiraj:
Ja sa Performom i stock frekvi/voltazi imam 57c sam tak. Doduše S-Flex na 800rpm je gore. |
Pod load sam mislio na igre a na primeu mi je prosli tjedan za vrijeme onih nepodnosljivih temperatura vec nakon 3-4min dosao do 62 stupnja pa dalje nije imalo smisla da ga testiram
|
Citiraj:
meni je na pod Primeom nakon sat vremena 60 i tu stoji.... |
Ja nemam klimu :D
Nisam mogao a da netestiram., okrenuo sam ovako: 1.480v@3.6GHz (pod Loadom je 1.504v) I evo nakon jedno 6-7 minuta je temp na 62, vjerujem da bi bilo barem 68, ako ne i 70 nakon sat vremena jer nije došao onaj dio na kojem digne stupanj, pa spusti, vec samo diže... :) To nije baš mala voltaza, ali opet. Fora je u tome što brat ima Mugena 2, isti proc na 3.7Ghz@1.475v i prosli tjedan po onim zegama testirao, nije presla 56c. Gore mu je papst mrcina, ali svejedno. U zadnje me vrijeme temperature nisu morile, ali prosli tjedan sam morao komp manje paliti jer mi se ubrzano dizala temp. u sobi :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52. |