![]() |
Danas ujutro prije posla malo janjetine, istina bez luka (ipak sam morao na posao) :D
|
jelc - kakvi aditivi? mislis u kruhu ili kaj?
|
Citiraj:
|
zaista ne znam kakve veze imaju aditivi u kruhu s ljigavim šampinjonima iz konzerve ali nema veze
:wtf2: enivej, danas sam za dorucak maznula dvije snite kruha i gore mortadele s maslinama danas jedan kolega broji zadnji radni dan kod nas i vodi nas na gablec :zdero: |
Citiraj:
|
Citiraj:
danas krofna ponovo i naravno hrenovka u dizanom tjestu iz lokalne pekare i 2 case cokoladnog mlijeka :zdero: |
heh ljudi moji mislite da jedete crni kruh iz pekare..to je bijeli samo je pobojan industrijskom prehrambenom bojom ;)
ili doma ili neki "brand" kruh tipa klara, mavrović, kalnički itd... |
ja ne volim takav kruh...najvise volim onaj domaci kaj se kupi kod bakica na trešnjevačkom placu...mislim da je to mješavina kukuruznog i raženog brašna
a od ovih iz trgovine volim sa suncokretom kruh i kukuruzni :D i naravno mavrovićev :) |
Citiraj:
OSim kad se ne stigne ispeći kupi se neki sličan kruh, ali i to se vidi da nije to to. Razlika između domaćeg i kupovnog kukuruznog je nebo i zemlja. Tko zna gdje ima za nabaviti domaćeg kukuruza, ali ne ovog hibridnog. Nego one starinske sorte iz kojih su nekad naši stari radili kukuruzni kruh. Jer bih volio samljeti takve kuruze kod ujne u kamenom žrvnju i napraviti kruh. |
Citiraj:
U njega se stavlja tamno (ne bijelo) pšenično brašno. Najbolje paše integralno. Meni je najbolja kombinacija kukuruzno i integralno pšenično (brašno od cijelog zrna, mekinje se ne bacaju). Prije pečenja se premaže sa taekom kao za palačinke napravljenog od raženog brašna i vode. |
evo bacio sam nekaj u kljun:
k+ tuna (komadi) četiri kuhana jaja salata od svježih krastavaca, luka i češnjaka |
zadnji pravi pravi kuruzni kruh sam jeo prije možda koju godinu sa dolca je stara uzimala ako se ne varam.
ovo što se prodaje pod bio-organsko-vražja-mater je vidlo pet zrna kuruze po štruci. ja volim kad jedem stvari koje ne zahtjevaju kruh tipa krumpir i oblici, pasta, hladan grah iz frižidera i slično jer se tad mogu najest ko prase pošto imam više mjesta :D |
A da počnete sadit vlastiti kukuruz i raž, možda bi to bilo najzdravije, ha?
|
lako tebi reči :D tebi ima tko radiit..nema se vremena ;)
|
A ono, malo mi je apsurdno da se tu priča o nekakvom kruhu bez aditiva dok istovremeno ekipa praktički jede mast na žlicu. :)
|
ja sam od zdravlja ovdje jedino spomenuo ladni grah iz frižidera sa žlicom... nepodgrijan :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kad su to masti životinjskog porijekla bile zdravije od recimo hladno prešanog ulja bila to buča, suncokret ili maslina (je neobrana)?
|
meni isto ide na živce to preseravanje s kruhom i općenito s tim kaj je zdravo kaj nije pogotovo od ekipe koja (kako je Beren rekao) jede mast na žlicu
enivej, za gablec sam klopala musaku i miješanu salatu...bilo je fino :) |
Citiraj:
Primjer: Svinjska mast za razliku od ulja ne zagori (pocrni) niti se po rubu tavice prilikom pečenja napravi nešto tipa žvakače koja se poslje niti pranjem neda skinuti. Svaka čast domaćem maslinovom i bučinom ulju. Ako i nije zdravija svinjska mast ima barem bolji okus od industrijskog ulja. A kaj se tiče sadnje koruze ja sijem koruzu i imao sam je prošle godine 12 metara kubičnih. Pečem domaći kruh bez aditiva. Imam i vrt na kojemu raste domaće povrće. Svinje se hrane domaćom koruzom isto kao i piceki, kokice i pureki. |
za okus nema rasprave definitivno.
|
Citiraj:
Podriguša, frtalj kruha i žuja. :D Očigledno je da ima nekih koji u sebi taje onu mračnu bilju stranu. :D |
Citiraj:
|
Ono preseravanje je išlo mene, ali sam prešao preko toga.
Ne želim se spuštati na taj nivo. :smoke: :kafa: |
Narucio maloprije bosanski lonac iz www.plavilicitar.hr i dobio u hrani JEBENOG CRVA! Nakon sto sam puko skoro, zvao sam ih i doso je lik, vratio pare i uzeo sa sobom crva jer kuharice ne vjeruju da se crv nasao u hrani! Pas mater....
|
Onaj restač (Licitarsko srce) u Ilici je prije imao mrak pečenu teletinu...njam...:)
|
Eh koliko sam se gusjenica nagledao u kelju i kupusu u vojsci... :D
|
Citiraj:
|
Zivina je gratis ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59. |