PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 15.06.2004. 15:00

Citiraj:

Originally posted by Bl@de
he he. peku se kesteni vjerojatno.;)
Vidim ja da si ti neki površni žderonja...fino ti u receptu piše kesten-pire, samo nisu napisali u kojoj ga fazi pripremanja nadjeva stavljaš unutra:)

Bl@de 15.06.2004. 19:50

Eh sad... pa mozda mu je to poslje za desert ili za malo posipati po hrani ili tek tak a moze biti da ih pece samo da iskoristi temp coolera':-k :D :D

Bl@de 16.06.2004. 00:38

vidim da smo ovdje svi domaci, pa me zanima kak se vama svidja ovo.

domaci mokri sir sa domacom friskom vrhnjicom ljepo sve onak zmjesano sa malo soli,
pored toga najbolja domaca susena sunkica
i sve to recimo sa domacim kurznim kruhom ili jos bolje, to sam otkril tek nedavno, sve to zajedno u kombinaciji sa pohanim bjelim kruhekom.

komentari i prijedlozi pozeljni.

RAK 16.06.2004. 00:40

OK. A gdje dolazi luk (bijeli ili crveni)? Bez njega nema previše smisla. Valjda si zaboravio.

Isus 16.06.2004. 02:15

Večera:
Omelt od tri jaja, sa sirom, šunkom i lukom, uz to kuruzni francuz. : nuts :

Bl@de 16.06.2004. 10:09

kaj se tice luka to sam ostavi vama na izbor, zato sam napisal prijedlozi i vidim da je urodilo plodom.

ja osobno bas i ne volim lukec pa i malo iz tog razloga. al za sve ostale naravno obavezno sa lukecom.

@ Isus nikad nisam jel jaja sa sunkicom u kombinaciji sa sirom.

osobno vise volim kombinacije recimo, sir sa krmenadlima, sir sa snicilima ili sunkiciom, ili svinjskom pecenkom:D :D : nuts :

Amdejac 16.06.2004. 13:21

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Meni pokazije normalno i u 7.23 i u 7.50:)
bdw-dobra ti je temperatura:D :D :D

A kaj bi vi hteli na 3200+ i TT 11 na 1300 rpm.

Nek je proc i na 70° ali da je tišina nego na 35° pa da ti probija uši.:D

Bl@de 16.06.2004. 13:31

ah kod mene se samo suje vent na grafi:D

Jelc 16.06.2004. 15:46

Citiraj:

Originally posted by AMD
Nek je proc i na 70° ali da je tišina nego na 35° pa da ti probija uši.:D
Jeeeeee.....:D :D :D
Zalman CNPS7000A-Cu-skoro sam oglušio od njega:)

Amdejac 18.06.2004. 00:11

Mislim da ga bum namočil u kantu s uljem :D , ako se neki sječaju ne tako davnog projekta jednog vunderkind forumaša:D :D :D

Isus 18.06.2004. 01:13

Citiraj:

Originally posted by AMD
Mislim da ga bum namočil u kantu s uljem :D , ako se neki sječaju ne tako davnog projekta jednog vunderkind forumaša:D :D :D
Je al pazi da bude nemasno ulje inače niš od tog.

marac 18.06.2004. 10:03

Citiraj:

Originally posted by Isus
uz to kuruzni francuz. : nuts :
Je sam ih trebas dva zgutat (ko francuzi od nas :D )

mitzek 18.06.2004. 11:46

grmrmrljjjjj

kaj ste profikarili,kakvo chatanje, ne spamajte mi Zderonje!!!!!!!

ili trebam argumente za dodatno razjasnjenje u vidu PDK(Prigorski debeli Kolac ili prigorski d... k...c)??:rolleyes: :D :beer: :beer:

kaj smo rekli rekli smo:Zderonje su izuzetak od svih pravila i stoga ....:smoke:

mi Zdeeronjeeeeee:D ...

>>>KUKY<<< 20.06.2004. 15:56

pozdrav svim zderonja memberima...vidimo (citamo) se za 2 mj:beer:

Jelc 23.06.2004. 15:42

Kajeeeeee Žderonje-vruće vam je???
Vidim da nema novih recepata, nitko se ne hvali da je nekaj dobro jeo...

Ja si sve nekaj gruntam da si sutra napravim lončinu juhe:)
Mislim-to je najbolje za vrućinu, malo juhice, malo meseka koje se kuhalo unutra, ono...junetina, krumpač, sos od kopra i hladni gembač:D
:beer:

Jozha 23.06.2004. 17:50

Evo da se i ja javim. Sa pohvalama narafski. Jučer ja bijo kod punice u Šibicama i naštelavam komp od šogija i zapelo na instalaciji drivera za grafikanera, pa reko šta ću sad, i sjetih se da imam broja od AMD-a (svak ti dala) i pošaljem semes i čovjek se javio,ubrao ja drivere i još i pivo dobijo i eto ja sav sretan namontiro komp.

Vu te ime ja bih se preporučil kad bu Zaprešićka zajednica imala kakav okrugli stol da pozovu i mene makar naručil rundu sa šanka jer nisam siguran dal ispunjavam kvalifikacije po pitanju pridruženog člana.

AMD fala još jenput! :beer:

Amdejac 24.06.2004. 01:18

Nema na čemu, uvjek na usluzi.:beer:

Jelc 24.06.2004. 16:10

Ha:D
Danas je ju-hi-ca:)
Srž iz kostiju sam već smazal na raženom:)

Amdejac 24.06.2004. 16:26

Čim sam došel doma sam si na naglo spekel dva krmića i hitil smrznuti pomfrit u fritezu.:D
Jednostavno i brzo.:beer:
Nemam Gogse doma, idem pitat kome sam posudio 15 CD-a.:grrr:

Jelc 25.06.2004. 12:34

Citiraj:

Originally posted by AMD
Nemam Gogse doma
AAAAAaaaaaaaa....: hitthewa

Amdejac 25.06.2004. 16:56

Citiraj:

AAAAAaaaaaaaa....: hitthewa
Trebali bi stići večeras iz EU (dežele).:)
Ak' stignu u nedjelju ih dobiš.

mitzek 30.06.2004. 11:36

pa mislim da je vrijeme da se pojavim....

u jeeeeeeeeeeeeeee........:D

bas da vidim kulike bu to trajalo...

nema ni traga od Zderonja, ni od korova!!

kaj ,sve ubila fjaka????

ccccc,ja se pravdam sa "sljuzbenim putevima" po Istri i ostaloj (d)okolici,a ostali....skola je schluss,fax bu skoro...,kaj vas je crna luknja progutala..ili manjak inspiracije??/ mislim da je dosel red za LJtni skup Zderonja uz Jarun a za Rostiljadom i Belindom vuy hladu>??????haaaa? moliiim?? mislim, ko nema pinke za more jel spara za HW,more odvojit 5 bani za mali chip kojim bi se skupilo za pilo i Papicuuu
: nuts : : nuts :

pak si pokle bubnemo Picigina na dva mala vu plicaku,ak ko prezivi ,imal bu kaj pricat unucima....

Posto je ocito da se najbolja okupljanja Zderonja i ostalix PCExpertovaca dogadaju spontano,(kak spontani pobacaj!!) ovim putem iniciram ideju ........Zainteresirani????anyone????

mda,sad bu pocelo: ma ja bi,al da mi ne udje...:rolleyes: ,nemrem subotu al bi nedelju morti...blah,blah...e sad ili delamo meeting,ili nis do jeseni...????:rolleyes: :beer: :beer:

vga killer 30.06.2004. 13:01

Znate da sam ja uvijek za finu papicu, al nažalost v subotu letim via Jadran. :(

Paske 30.06.2004. 14:11

Citiraj:

Originally posted by Jozha

Vu te ime ja bih se preporučil kad bu Zaprešićka zajednica imala kakav okrugli stol da pozovu i mene makar naručil rundu sa šanka jer nisam siguran dal ispunjavam kvalifikacije po pitanju pridruženog člana.

Tebe nebi zval tada, pa niti onda :fuming:

Već smo te tri ( 3 ) put zvali na PCE meetinge. Kakti buš došel, buš kak ne i onda DREK :eek:

Da ne spomenem kak nigdar nečeš reći GDI SI na Šibicama. Da se najdemo vu birtiji pri Dragecu na kavi/pivi. Nemoraš nič plačati, bum ja ( prvi put :rolleyes: )

Znam ja ....tebe je strah da bu te Mitzek - onak velki i opasan - zdevetak kakti kojna. Ali niš se naj bati, bume te mi držali, da mu lakše pobegneš :p

horza 30.06.2004. 15:25

jel neko reko roštiljada na đarunu?
pa hljebemu ljudi kaj se čeka?
ajde... ja mislim da mogu nabavit male golove ako nekoga zagrize savijest od tolkog mesa.

e,da... odlična iskustva s mesinom za roštilj iz BILA-e. genijalno to pripreme. osim ako netko ima volje tolko mesine pacat? (treba im javit 1 dan unaprijed)

btw. moglo bi više ljudi ovak odlučno reći da budu. ono... se znamo, ne?

Isus 30.06.2004. 18:28

Roštilj???

Kad, gdje, kolko gajbi uz meso i kolko pinke?
Budem starom rekel da ne zajebava z vremenom.

vga killer 01.07.2004. 00:35

Citiraj:

Originally posted by Horza
e,da... odlična iskustva s mesinom za roštilj iz BILA-e. genijalno to pripreme.
Definitivno. Meso je odlično. Kobasice, ražnjići, krmići : nuts :

Jozha 01.07.2004. 00:37

Citiraj:

Originally posted by Paske
Tebe nebi zval tada, pa niti onda :fuming:

Već smo te tri ( 3 ) put zvali na PCE meetinge. Kakti buš došel, buš kak ne i onda DREK :eek:

Da ne spomenem kak nigdar nečeš reći GDI SI na Šibicama. Da se najdemo vu birtiji pri Dragecu na kavi/pivi. Nemoraš nič plačati, bum ja ( prvi put :rolleyes: )

Znam ja ....tebe je strah da bu te Mitzek - onak velki i opasan - zdevetak kakti kojna. Ali niš se naj bati, bume te mi držali, da mu lakše pobegneš :p

A čuj ne veli se zalud za as prigorce da smo pičke u duši! :eek:

Ma cura mi je u Šibicama. Bome neznam koja je adresa ali se skreče nakon raspela prva lijevo i onda druga lijevo. Neke braće nemam pojma. Možda poznaš Matu i Icu (zvanog Gile) koji su joj braća.

A kaj se Miceka tiče tu nema problema. Ja sam nositelj više crnih pojasa od kojih su neki jako crni.A i poznavatelj sam drevne rukoborne vještine : obaranje piva iz lakta i iz gležnja, tak da tu nebi trebalo bit problema kaj se tehnike tiče ali forma je narafski upitna!

Bl@de 01.07.2004. 00:44

Rostilj: nuts : , di, gdje, ko, kada: nuts : : nuts : .

ja sad difinitivno in. kaj se tice mesa obavezno onda mora ici pac. a kad smo vec kod toga mogu ja starog nazicat da slozi svoje cuveno meso pa ga dorufam na jarun. samo je fora da me netko onda treba do tam otpeljat, a nebi bilo lose ni da me vrati:D (dobro zadnje nije toliko bitno).

no ak se moze recimo iduce subote ili nedjelje.

Isus 01.07.2004. 15:30

Citiraj:

Rostilj: nuts : , di, gdje, ko, kada: nuts : : nuts : .

ja sad difinitivno in. kaj se tice mesa obavezno onda mora ici pac. a kad smo vec kod toga mogu ja starog nazicat da slozi svoje cuveno meso pa ga dorufam na jarun. samo je fora da me netko onda treba do tam otpeljat, a nebi bilo lose ni da me vrati:D (dobro zadnje nije toliko bitno).

no ak se moze recimo iduce subote ili nedjelje.

Pa nek te RAK posjedne na štangu od Bica kad kreće prema Gradu iz one vaše provincije.:D :D : evil :

Bl@de 01.07.2004. 18:20

Citiraj:

Originally posted by Isus
Pa nek te RAK posjedne na štangu od Bica kad kreće prema Gradu iz one vaše provincije.:D :D : evil :
LOL:D

onda odgadjam meeting za jos jedan vikend. ja i Rak bumo krenuli tjedan dana ranije pa bumo stigli taman na vrijeme.:burn:

horza 01.07.2004. 21:40

Citiraj:

LOL:D

onda odgadjam meeting za jos jedan vikend. ja i Rak bumo krenuli tjedan dana ranije pa bumo stigli taman na vrijeme.:burn:

e, i ja bum z bajkom. bez obzira koji bu dan u igri.

Bl@de 01.07.2004. 22:34

kaj znaci ipak ce biti okupljanje prije godisnjih.

ok recite dan i vrijeme pa bum dosel tam sa velikim plavim taxi-em (svi znao koji je to): baad :

horza 01.07.2004. 23:34

Citiraj:

kaj znaci ipak ce biti okupljanje prije godisnjih.

ok recite dan i vrijeme pa bum dosel tam sa velikim plavim taxi-em (svi znao koji je to): baad :

kak to misliš prije godišnjih? neki ovdje uživaju u posljednjim satima godišnjeg i broje sitno do 12. mjeseca :)

Isus 02.07.2004. 01:19

Citiraj:

Originally posted by Horza
kak to misliš prije godišnjih? neki ovdje uživaju u posljednjim satima godišnjeg i broje sitno do 12. mjeseca :)
Moj godišnji je zahvaljujućii babi u referadi počeo prije vremena jer je kuja uspjela zgubit moju prijavnicu za ispit koji je bio danas. : Machineg : DualWiel : giljotin : sniper :

Bl@de 02.07.2004. 01:38

a i ja cu na prijevremeni godisnji, popusil sam potpis iz staike pa nemrem izaci 8 na nju, pa moram cekati sve do 9 mj kad bum moral dva puta polagati isti ispit, jedan za potpis a drugi za ocjenu:( .

no svejedno to ne znaci da se nemre slaviti!!:D :D

dakle godisnji mi pocinje negdje sljedeci tjedan oko ponedjeljak kad bi mi trebal biti usmeni iz gradiva, ak sutra dobro napise, pa od onda sam na raspolaganju.

Isus 02.07.2004. 19:00

1 privitaka
Ja za meso predlažem da zadužimo velkog neviše tolko debelog Predsjednika iz njegove lokalne Mesnice jer uvjerio sam se X puta da je nakon domačeg najbolje meso iz lokalne mesnice.
Kruh ne zaboravit i paradajze, luk ( mladi) i gljive na roštilju: nuts : : nuts : : nuts : : nuts :

Kunić u loncu
ako ga se mnogi odriču, meso kunića zbog vrijednih sastojaka nutricionisti visoko cijene kao meso nad mesima. Pripada takozvanome bijelom mesu, a bogatstvo vrijednih sastojaka, zanemariva kaloričnost i laka probavljivost uveli su ga u mnoge dijete i u sofisticirane kuhinje poput francuske i talijanske, odakle potječe i ovaj specijalitet.

Sastojci za 4 osobe
1 kunić (oko 1 kg)
100 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
1 mali ljuti feferon
1 grančica ružmarina
100 ml maslinova ulja
sol
papar
150 ml suhog bijelog vina
1 žlica Vegete

Vrijeme pripreme 1 h 10 min
Energ. vrijednost 704 kcal / 2952 kJ

Postupak
1. Meso kunića narežite na komade pa ga umočite u mješavinu vode (200 ml) i octa. Zatim ga ocijedite.
2. U maslinovo ulje stavite narezani feferon, češnjak prerezan napola i ružmarin, pa prelijte preko mesa. Pokrijte i ostavite u hladnjaku marinirati najmanje 2 sata (a još bolje preko noći).
3. Nakon toga meso izvadite i na tom ulju najprije kratko popecite češnjak. Izvadite ga, dodajte komade kunića pa ih dobro popecite sa svih strana. Malo posolite, popaprite i pospite Vegetom. Sve zalijte vinom, vratite ružmarin i feferon pa polako pirjajte oko 40 minuta.
4. Za vrijeme kuhanja po potrebi zalijevajte s malo vode. Ako želite više umaka, dodajte žličicu škrobnog brašna razmućenog s malo vode.
5. Kad meso omekša, složite ga na ugrijani tanjur.
Posluživanje

Meso na tanjuru prelijte umakom, a kao prilog možete poslužiti palentu.
Savjet

Umjesto kunića možete na jednak način pripremiti i divljeg zeca.
Mala tajna

Umakanjem kunića u mješavinu octa i vode meso će tijekom pripreme ostati čvrsto i sočno.

Jelc 03.07.2004. 00:17

Ma nije zajc loš-samo kaj nemreš pošteno zagrist a da ti nije puna njuška košćica:(
Meso je ok ali mi baš nije privlačan za jest.

Ne kao npr. dobra stara vratina na roštilju

:D :D :D

Isus 03.07.2004. 00:37

Citiraj:

Ma nije zajc loš-samo kaj nemreš pošteno zagrist a da ti nije puna njuška košćica:(
Meso je ok ali mi baš nije privlačan za jest.

Ne kao npr. dobra stara vratina na roštilju

:D :D :D

: nuts :
joj sline mi cure

RAK 09.07.2004. 14:49

Vidim da je samo mene Mitzek nahranio preko SMS-a. Umirem od gladi u krevetu u 11.30 a on meni o ribicama nakon janjetine i odojka.

Cijenjeni kolega, nahranite i ostale.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27.