![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala bogu na konkurenciji. Da sam kupio 7700K kao što sam u nekom trenutku i planirao, sada bi se osjećao naguženo. Ovako, nema veze :D |
True that. Ali tko god nije imao glavu u pijesku je znao da to ne vrijedi toliko (čak i prije zena)
Što se tiče ovih cijena, uzeti sa zrnom soli, ali će im mainstream sigurno imati bolji value nego sada (što ne znači da opet neće biti manji value od ryzena) |
Citiraj:
|
Mislim da će coffee lake biti popularan ako ne pretjeraju s cijenom, ali će zato izgubiti dobar dio tržišta sa X299 i serverima
|
Citiraj:
Kažeš AMD je u plusu? E bome intelu je zarada u Q2 porasla 12% u odnosu na prošlu godinu za PC i 14% ja msm za servere. AMD nam nije jedini. Kupovalo se valjda. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tu je suština financijskog izvještaja. Nadam se da će bliska budućnost (Treadripper) donijeti samo povoljniju situaciju za korisnike Vulgaris Domesticus :D |
Citiraj:
|
Koliko se ja sjećam prodaja cpu-a im je opala (vidi se i u gubitku gpu marketsharea) , a profit je porastao jer su otpustili pun kuki ljudi
Citiraj:
A ovo se mislim odnosi na Q1 (Q2 može biti samo gori) Citiraj:
|
Ja se slažem da je prodaja opala. Samo navodim da su u 2 sektora(pc i serveri) imali profit od 10% do 15%
http://www.tweaktown.com/news/58586/...ngs/index.html |
Volio bio da ovdje pročitam info i novosti o procesorima...konkretno me zanima nova generacija intelovih procesora....datum izlaska, neki leakovi performansi...što bi trebao nać ovdje, bar po naslovu
Ono, fakat dobijem proljev...ovaj baljezga o instrukcijama Teorije zavjere, politika intela, stanje tržišta, SSSR, rajzen strašno |
Citiraj:
6 jezgara max. Lga1151 v2 Z370 Dobri boost clockovi |
Naravno, zvuči obećavajuče na papiru. Prvo su najavili poboljšanja 15% u odnosu na Kaby Lake pa poslije toga na 30%.
|
Da, poboljšanja u multithreadu :D Jezgre neće biti nešto posebno različite od Kaby Lakea.
Launch je na Gamescomu za 3 tjedna prema glasinama...? P.S. 6800K 2700kn, a 6850K 2900kn u Uziju. |
Intel's Coffee Lake CPUs Not Compatible With Z270 Motherboards Says ASRock
Dakle, i s tim smo načisto. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, al nisu mjenjali socket :roller::roller:
|
Isti broj pinova ne mora značit i kompatibilnost.
|
S771 procovi rade na S775 pločama :D a sad isti soket je to u nemogućnosti.
Najavio sam s1151 da je EOL krajem godine. Jebote, on je EOL sada već. Živio je koliko, skoro ko 1156 :) @mob |
Ovo se spominjalo već neko vrijeme, ali vrh bi bio da za canonnlake recimo u 2 mjesecu dođe opet novi socket
EDIT Intel Launches Their Flagship Core i9-7980XE Processor on 18th October – First Extreme Edition CPU To Feature 18 Cores |
Svaka im čast što to mogu radit.
|
Intel Coffee Lake 8th Generation Core Family Detailed – 300 Series Chipset and LGA 1151 Socket Support, 6 Core CPUs With 95W TDP and 24 PCIe Lanes
Dolazi i Z390 za canonnlake, ali se ne zna tko pije a tko plaća (nepoznato dali na to ide coffee lake) |
Više ni sami ne znaju što bi ponudili, a ipc isti već 3 godine.
|
|
Mislim da nije... već neko vrijeme se spominju 4C/8T i5 ili i3 varijante.
Vjerojatno će Pentium biti 4C/4T, a Celeron 2C/4T. Ali sumnjam da će cijene biti jednake sadašnjim za Pentium/i3/i5/i7. |
Butthurt is real. Sa 2c/4t skok na 4c/8t... ma kakvi, uopće ih AMD ne zanima. To oni tako, vole svoje korisnike :D
Bitno da su neki željeli brzu smrt AMDa. @mob |
Ne znam kako vama, ali je meni ovo da bi i3 bio 4c8t turbo preoptimitično. $c4t još ok, ali ovo je jako naglo za intel
Također, ne znam kako vama, ali meni 6c6t nema smisla pored 4c8t... |
Ako je voda došla do grla ili k tome vodi, ništa nije naglo.
Hvale vrijedan potez Intela. Ali i dokaz da su to što jesu. @mob |
Intel fanboyi jednostavno trebaju voljeti AMD :D Da nije Ryzena imali bi reciklirane procesore s istim brojem jezgri još koju generaciju.
|
Pazite datum i rasprave
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ad#post2696594 Prebili su mrtvog magarca sa dual core i quadovima i natukli love na istim, moraju krenuti dalje jer to više nije dovoljno za te pare za koje su išli |
|
Citiraj:
|
Bi, raspravljalo se već o tome u drugim temamama.
|
A još bolje 6c12t :D
Šalu na stranu ne vjerujem ovome dok ne vidim više info, i dok ne vidim cijene, intelu je dovoljno: 6c12t za i7 4c8t i 6c za i5 4c za i3 I ispod za Pentiume i celerone. Ps Ovo sa socketima nebih komentirao. Ali s druge strane tko bi kupovao nove procesore da recimo sandy radi na novoj ploči :D |
Imena IMO nisu bitna (dali će 4c8t biti i3 ili i5) kad će sve na kraju reći cijene. Npr. Zamisli da takav i3 košta skoro 2000kn, onda nije toliki wow kao kad bi imao sadašnje i3 cijene (850-1300kn).
Kod AMD naming sheme mi je glupo što je R5 4c8t i 6c12t, IMO bolje da su sve quadove (sa i bez SMT) stavili pod isto ime. Intel će se možda voditi tom logikom pa i7 bude 6/12, i5 6c, i3 - 4c8t i sl. da ne miješaju |
Amd se vodio aktualnom i3 , i5 i i7 , ista prica s pločama itd.
Podsjetio me na athlone xp onim 3200+ oznakama. Amd jednostavno priznaje intelove oznake i pokušava kupcima jednostavno prezentirat svoje modele. A sta ce intel zakuhat na kraju vidjet cemo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Al vidjet ćemo, rekoše sljepci :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36. |