![]() |
Dobar mi je FF i više vjerujem čuvanju lozinki kod njih nego kod tih 3rd party pružatelja. Ali bi stvarno trebali jako poboljšati autofill na desktopu i na androidu.
|
Ahaaa to je interni pwd manager, e s tim nemam nikakvih iskustva. Prva stvar koju ugasim kod instalacije :) odustao sam od toga jos valjda prije 5-6 godina, najvise iz prakticnih razloga. Danas su valjda svi digli taj feature na neku visu razinu.
|
Firefox, Debian 12 download stane na 500 mb (fajl je od 2.5GB). Najzanimljijvije je kaj je to nova instalacija D12, a FF sam samo povukao s prijašnje instalacije. Sad jel tu možda problem? Htio sam zadržati sve postavke.
|
Jel si išao ovom metodom?
|
Citiraj:
Jes, na D12 sam išao tom metodom kao i svaki puta. Skopirao .mozilla folder i vratio ga. Budem vidio popodne u čemu je problem. Možda pukne zbog hosta (manje vjerojatno ali mi se sinoć nije dalo više istraživati jer se onda zakomp i dođe 2 sata). |
Jučer isprobao download test file s neke stranice i to je prošlo. Ovo je očito do servera odakle sam skidao backup stranice. FTP je prošao normalno sa tog servera.
Vidjet ću s hosterom u čemu je problem ali iskreno koga briga. Nije do mene. |
|
Zato što ti nudi spoj na chatbot akon želiš?
|
jel ovaj danas v135 ima to vec u sebi?
gdje nac zadnji prije toga, ne uspjevam na FF stranicama nac download previous verzije (offline). sta se nije prije moglo stare verzije birat kod njih direkt? edit: naso: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/releases/ ipak ne, znaci imaju listu, al kad oces download opet te gura na najnoviji. lol. edit2: this: https://ftp.mozilla.org/pub/firefox/....0.2/win64/uk/ |
Nema ništ pretjerano AI strašno u novoj verziji.:)
Citiraj:
|
Evo malo mi je ChatGPT pomogao da stiliziram tabove u 3D formi.
Klasika omogućiti stylesheet u about:config, u mapi profila kreirati mapu chrome, dodati datoteku userChrome.css i kopirati ovaj fajl ispod te restartati FF Code:
@-moz-document url(chrome://browser/content/browser.xhtml) { |
Upravo mi se updejtala 135.0 verzija i sad vidim da su nešto brljali oko fontova, na svim sajtovima/forumima mi je neki drugačiji font, malo deblji, nejasan...
Ne da mi se puno guglat pa ako netko zna gdje su to promijenili i kako vratiti... već sam umoran od tih "novina" koje su guraju stalno. |
Citiraj:
|
Sud je Google u antimonopolskom predmetu proglasio plaćanje da bude tražilica (Apple, Mozilla itd.) monopolskim ponašanjem. Pričam napamet, ali mislim da je Mozilli oko 80-90% prihoda taj ugovor s Googlom.
Dobro je da pronađu nove izvore prihoda, ako uspiju uskladiti s glavnom Mozilla misijom, a to je privatnost korisnika. Bilo bi šteta da se ugase, jer ja ne znam niti jednu drugu tvrtku kojoj možeš vjerovati kao Mozilli, a u dosta slučajeva razvijaju i tehnologiju tako da im ne moraš vjerovati, nego je po nacrtu sigurno od svih uključujući i od njih. |
Citiraj:
|
Znaaaci prebacujem se lagano na Librewolf
|
Niš idemo pisati svoj preglednik.
Ništa više nije kao prije, svi bi sve. Ček a kaj je kada ukucavaš pin/lozinku/štoveć? |
Dodali su objašnjenje, jer su skužili da sami nisu znali kaj pjesnik želi reći.:)
Citiraj:
|
Što ne piše to upravo u drugom dijelu licence:
"to use that information to help you navigate, experience, and interact with online content as you indicate with your use of Firefox" |
Da, ali proširila se vijest kak Firefox sad zadržava pravo vlasništva na sav i bilo koji materijal i podatke, pa se evo moraju dodatno opravdavati i razjašnjavati.
|
Citiraj:
I odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :nono: |
Ne razumijem, zaboravio si da si to isto jučer poslao ili? Starost? :)
|
Citiraj:
Nope. Mozilla opet mijenja uvjete. Procitaj jos jednom. Da bude jasnije: |
Kak bi bilo da pročitaš originalni blog post ?
A što se tiče "OMG FF is selling my data": Citiraj:
Fino nek se Thom i David prihvate posla, zaposle 200 programera i naprave browser po svojem ćefu. |
Citiraj:
Gle. Poanta je da je Firefox ovim cinom presao preko onoga sto su se zaklinjali da nece preci a to je privatnost korisnickih podataka kao i Google kad je izbrisao "Dont be evil". Kad projekt izda vlastita nacela zbog love na stetu korisnika - to je dosta zabrinjavajuce. Drugo ako ti treba 200 programera da skalupe Web Browser (ili bilo koji jednostavniji komad softwera) - onda imas posla sa krivim "developerima". |
|
https://www.theverge.com/news/622080...ms-of-use-data
Staro: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Topli savjet - izbjegavaj Lunduke Kanal , steti zdravlju (ili bar uzimaj sa povecom dozom soli):lol2: P.S.- kako uvijek ti sine milutine sa takvim izvorima informacija :lol2: |
Ovo je trebao biti video od 4-5min, wtf. Ovaj sve okolo naokolo...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
morao u virtual masini (linux mint) updejtat firefox jer su prestali radit add-onovi (no scrypt, ublock origin).
naravno nakon updejta opet mi se rastegnuo bookmark toolbar. ovo vise ne dela izgleda, bar meni: bookmark lines spacing: create chrome folder and userChrome.css inside it in your profile folder C/P: /* Minimize height of sidebar items */ .sidebar-placesTreechildren::-moz-tree-row { min-height: 18px !important; height: 18px !important; max-height: 18px !important; } lokacija chrme foldera: usr/share/webapp-manager/firefox/profile/chrome ovo namjesteno: toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets = true ukljucio i compact mode: browser.compactmode.show - true nista, 0 bodova. nabijem ih i njihovo rastezanje. neki savjet, kako sta? mozda je do mene/masine, jer uopce ne reagira kako mu mjenjam velicinu, znaci uopce ne šljivi userChrome.css file vise... :chears: |
Librewolf je kompletno slomljen za video playback
zadnji je instaliran, navodno je rjeseno u firefoxu 137.0.2 ali meni ne vrti niti jedan video |
Citiraj:
? Koristim LibreWolf vec 2 mjeseca na Linuxu i 4 Windows stroja. Jos nisam naletio na neki video koji nebi radio. Daj link na taj video koji ti ne radi. |
LibreWolf 136.0.2-1, Debian 12, radi video na YT
|
Citiraj:
Ma brijem da je meni sve slomljeno Ici ce clean install manjara |
Šok i nevjerica...ako se projekt uštogolji i spava na starim lovorikama o "privatnosti" osuđen je na propast.
Citiraj:
Mozilla je odavno prestala biti relevantna nažalost i svojim filozofijama su doprinjeli trenutnom praktički monopolu Chrome baziranih riješenja u bespućima interneta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:22. |