PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

subtex 17.04.2008. 22:58

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1003961)
FFS to nije burek....
To je sirnica.

De se naucite vec jednom.

Meso, luk, biber - Burek
Sir, kajmak - Sirnica
Zelje, i ostali preparati sto se pasu - Zeljanica

Je šefe, al ta sitaucija je samo u Bosni :)
... aj kad smo već kod bureka evo jedna zanimljiva pričica. Jedan dobar obiteljski prijatelj je poznat hrv. kuhar (nećemo ga reklamirat)i baš je bio kod nas na večeri i dotakli smo se teme bureka, kaj se smije a kaj nesmije zvat burek. Inače čovjek prošo cijeli svijet i ždero su svim gradovima koji vam padaju napamet. Veli da burek dolazi iz Turske i da je to prava domovina i da se tam kaže borek, i da se puni sa svim i svačim, jer to borek kao znači tijesto punjeno sa nečim. U pravim turskim autohtonim burekđinicama nudi se burek sa 20 do 30 okusa, očeš sir, meso, gljive, jabuka, orasi.....No kak su Turci poharačili cijeli balkan tak svaka država ima svoje "mišljenje" o bureku, bosanci tvrde da je samo sa mesom, hrvati da može bit sa svačim.... sad neznam točno al mislim da Grci tamane bureke samo sa krumpirom i sirom a Bugari ili Rumunji sa jajima....tak da na kraju nije burek samo sa mesom ;)

Fleks 18.04.2008. 00:32

Poanta ove price sa burekom je ta da Bosanci opet nemaju pojma :D:D . In your face Milentije ! In your face ! :D

a kad smo vec kod toga doteglio sam si danas doma dva bureka sa mesom iz dubravice. Nakon valjda sto godina. Bas se zazelio. I sad sam ih smazao. Ufff, falilo mi je. Naravno jogurt uz to. Sad brijem jos malo si narezat neke domace kobasice umjesto čipsa i to je to :) .

I jos bi usput molio preporuku di bi u zapadnom djelu grada se mogao naci dobar bosanski burek. Jerbo ovo sve je ''komercijala'' :(

Jelc 18.04.2008. 01:15

Sendviči.
"Bakin" kruh, na jedan srijemska a na drugi pureća prsa.
Jogurt.

Za desert-zdjelica jagoda:nuts:

Ladybug 18.04.2008. 01:15

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1004438)
Smrčak ? :stoopid:

WooT?! Njubčino. Sjedi, 1. :)

Danas sam se udavila u kelju i krumpiru i pastrvici. Mislim da je otišlo ako ne 3/4 lonca, onda sigurno polovica.

Kužiš ti taj kelj kako je to fino. Ne bi čovjek reko kad imaš onak 15 godina i sve ti je bljak. PUJ ta deca.

edit: vidi se ko je budan u pol 2 i razmišlja o hrani :P

Milentije 18.04.2008. 01:42

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1004334)
Dečki-ne treba vas bolit ona stvar zato kaj se neko ime upotrebljava u nekom djelu zemlje onako kako vi doma niste navikli..
Ja velim prezvuršt, netko drugi tlačenica a treći švargla.

Koga briga?

I ne pada mi na pamet nekog iz Slavonije ubjeđivat da se ne veli švargla nego prezvuršt.

Svaki dio zemlje ima svoje ime za neku vrstu hrane, ono kaj je meni slana štrudla od sira u jednom djelu Zagorja je štruklji a dva sela niže je opet drugi naziv:)

Ovaj bi se samo svađo.... ne znam sta tebi ovde lici na svađu ili povod za istu. Samo se zezamo i lagano konverziramo. :D

Ti cim vidis da je neko kvotao nekoga , a da su iz razlicitih drzava odma to smatras kao nacionalnu osnovu.... chill out malo:D
:chears:

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1004519)
Poanta ove price sa burekom je ta da Bosanci opet nemaju pojma :D:D . In your face Milentije ! In your face ! :D

Dođi pa naruči u Sarajevu ili u Turskoj (u evropskom dijelu) burek sa sirom pa da vidis sta ce te snaci. Ovo ta Tursku kazem evropski dio jer za njih je burek ono sto jeste :d (isto kao i kod nas), ali u azijskom je već malo drukčija priča.

Jelc 18.04.2008. 01:50

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1004559)
ne znam sta tebi ovde lici na svađu ili povod za istu.

Sad lijepo opet pročitaj kaj sam napisao.
Slobodno quotaj taj dio o svađama ili nečem drugom...kad već drobiš o tome:)

Milentije 18.04.2008. 01:54

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1004564)
Sad lijepo opet pročitaj kaj sam napisao.
Slobodno quotaj taj dio o svađama ili nečem drugom...kad već drobiš o tome:)

Kad sam procita ono o onoj stvari, prvo sam pomislio da si iz nekog razloga ovo sve shvatio kao prepirku, i mogucu svađu, pa...

Ne vidim ti izraz lica pa ne znam, a inace znam da cim se spominje ona stvar bude je*anja pa... :D

DISCLAMER:
Inace nemojte mi zamjeriti na lapsusima, glupostima, i slicnim stvarima u poslednje vrijeme i u narednih par dana. Nisam bas pri sebi, ne spavam dovoljno duo pa mi je koncentracija opala....

Fleks 18.04.2008. 02:24

Fight Fight ! :D

Stavljam 10 na Jelca.

Inace napravio sam si frape od banana. U pol 3 u noci. Beat that !

horza 18.04.2008. 02:58

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1004574)
Fight Fight ! :D

Stavljam 10 na Jelca.

Inace napravio sam si frape od banana. U pol 3 u noci. Beat that !

i ne bi ponudio ?!
evo što učini... sad moram do fridge-a.

flare 18.04.2008. 08:32

Jelc - :thumbsup: :goood:

...nisam stigla doruckovati jer sam se prekasno digla...:(...mislim da cu morati do pekare pod hitno jer nema sanse da izdrzim do 12 na jednoj jabuci :stoopid:

idem si prvo kavu skuhat pa cu onda vidjeti kaj ima u pekari za klopat :D

nino 18.04.2008. 08:52

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1004567)
.....Ne vidim ti izraz lica pa ne znam,....

Bolje... :D

Milentije 18.04.2008. 09:59

Citiraj:

Autor nino (Post 1004632)
Bolje... :D

Why? Liči na Mona Lizin? :D

Za doručak lagano 4 hrenovke.

Hamm 18.04.2008. 10:08

jedem paprenjake :p

Jelc 18.04.2008. 10:40

Dosta spamare, držite se teme:)

Danas bude rizi-bizi i pohani ćiknšit...podrobna inspekcija škrinje je pokazala da sam poŽderao sve brancine, škarpine a bogme nema više ni soma-ostao je samo jedan ružni glavonožac kojeg mi se ne da danas radit...

Hamm 18.04.2008. 10:46

jelc...ti jednog dana kada umreš i kada našu zemlju pogodi neki komet..kada te nađu moći će po tvojoj škembi rekonstruirati kaj su jeli ljudi od 18-21 stoljeća :D

Jelc 18.04.2008. 11:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1004712)
jelc...ti jednog dana kada umreš i kada našu zemlju pogodi neki komet..kada te nađu moći će po tvojoj škembi rekonstruirati kaj su jeli ljudi od 18-21 stoljeća :D

Teško:)
Ja sam si već pripremil dvije urne-jednu za pepeo a drugu za čvarke:D

Hamm 18.04.2008. 12:02

Pojel sam neko crno pecivo i polija :) sada lagano ugodno zaudaram na podrigušu!

Jelc 18.04.2008. 13:19

Ipak je promjena plana, umjesto ćiknšita sam se odlučio na dobre stare krmiće i pomfač+kristalku:D

Fleks 18.04.2008. 22:14

Isao sa ekipom na kebab kod turcina. Tak - tak kebab, al sam ga zalio sa nenadjebivom pijacom. Pagom od jagode. Nejdem van da me ne ulovi negdje viša sila :D:D

bego2 18.04.2008. 22:39

burek je on mesa, sira...to je burek...ostalo je nesto drugo...stari mi radi u pekari valjda znam:D

maloprije dosao iz grada i vidim čekaju me uštipci :D i zmazao par komada sa sirnim namazom :) mljac...:D

Jelc 19.04.2008. 02:25

Upravo se bavim Žderonjskim poslovima-solim patku za sutra:p

Fleks 19.04.2008. 02:55

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1005512)
Upravo se bavim Žderonjskim poslovima-solim patku za sutra:p

a mene hice da si odem opet frape napravit :D

Jelc 19.04.2008. 03:10

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1005525)
a mene hice da si odem opet frape napravit :D

Ja idem sad maznut sendvič i jogurt pa u krpe...

Ladybug 19.04.2008. 05:21

Jedem bijelu čokoladu s nečim hrustljavim u sebi. Nijemci rade doooobru čokoladu. Piše na njoj "najbolje upotrijebiti do 12.mj, 2008", rekoh, neće to vidjeti ni augusta, a kamoli decembra hahaha.... Treba glukoze za učenje. Pol 6, sad se poznaju junaci!

Fleks 19.04.2008. 10:01

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1005536)
Jedem bijelu čokoladu s nečim hrustljavim u sebi. Nijemci rade doooobru čokoladu. Piše na njoj "najbolje upotrijebiti do 12.mj, 2008", rekoh, neće to vidjeti ni augusta, a kamoli decembra hahaha.... Treba glukoze za učenje. Pol 6, sad se poznaju junaci!

I onda uletavas na zderonje sa šprehom: E decki jelda kak sam smrsavila od zadnji put. :D:D

Inace usput nek bude receno peku mi se topli sendvici i scena je sto cucak stoji pred stednjakom i gleda unutra kroz staklo i ceka. Pizdek, ujutro sam ga nahranio ko prase i sad opet žica. Tak sam mu prekjucer dal šnitu pizze i pojede samo gore di je paradajz i to, mekano tjesto, a rub ostavi :lol2:

Hamm 19.04.2008. 10:02

iii pizza...mmm.mmm..mmmm.mmmmm

bravo fleks..za ručak pizza a kasnije idem na roštiljadu!

Fleks 19.04.2008. 10:11

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1005617)

kaj si vec budan? :stoopid:

Jelc 19.04.2008. 10:55

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1005616)
ujutro sam ga nahranio ko prase i sad opet žica.

To ti o pesu ili citiraš starog?:stoopid::D

flare 19.04.2008. 12:59

upravo sam maznula 3 bučnice iz konzuma...predobre su :nuts:

danas bum za ručak pohala pureće šnicle i uz to pire krumpir, dinstane šampinjone i kristalka na salatu :)

Milentije 19.04.2008. 13:14

Citiraj:

Autor Hamm (Post 1005617)

Sad će se i nino javiti.....

Ja danas za ručak imam pasulj sa kobajom....:nuts:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14.