PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

pogi 06.01.2024. 11:58

dajte link na taj cijenik. Je li to ovo nove generacije
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...=16584&rType=2

vacs 06.01.2024. 13:58

https://www.hrvatskitelekom.hr/pravne-napomene/cjenici

Fiksne usluge
Cjenik internet paketa
Cjenik posebnih i proteklih ponuda

acer 07.01.2024. 19:49

Evo za one koji misle koristit svoju opremu.
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...=16692&rType=2

rokoko 07.01.2024. 21:30

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3720456)
Jel se može ovo na optici realizirat?
EDIT: da odgovorim samom sebi, može. Meni su gurali najam njihove opreme, koju osim ONT ne koristim, pa sam lansirao HAKOM odyeb...
Uglavnom nije išlo tako glatko.

za koju opremu? u L paketu bi sve trebalo biti u cijeni, a u M paketu i manje se placa najam maxtv prijamnika 2eur mjesecno koliko sam shvatio

za router nisam vidio nikakav info

Pomo 08.01.2024. 05:48

Citiraj:

Autor rokoko (Post 3720740)
za koju opremu? u L paketu bi sve trebalo biti u cijeni, a u M paketu i manje se placa najam maxtv prijamnika 2eur mjesecno koliko sam shvatio

za router nisam vidio nikakav info

Nema maxtv. Samo internet. Gurala mi je najam opreme.

BundyR 08.01.2024. 10:40

Citiraj:

Autor vacs (Post 3720434)
M ti nije na popisu, ali ostali da...sve ti je u istoj recenici, internet start paket je isto iza :, ne mozes prepoloviti recenicu iza zareza bez da napises na sto se odnosi dalje

Ima i M ja sam dogovorio preko chata 6mj. +1€

jp_rv 08.01.2024. 15:33

Citiraj:

Autor acer (Post 3720733)
Evo za one koji misle koristit svoju opremu.
https://www.hrvatskitelekom.hr/Resou...=16692&rType=2

edit - je ovo v2 ovog dokumenta? vidio sam to 1.1. i čini mi se da su neke stvari izmijenili.

za optiku nikakvi detalji, koji vlanovi, telefonija... samo su za dsl nešto od toga naveli.

vidljivo iz priloženoga je da na optici ne daju pristup niti, nego ONT ulazi u infrastrukturu, i davat će ethernet.

također nisu naveli apsolutno nikakve njihove specifikacije - nigdje nisu naveli koje vlanove koriste.

ukratko - 99.99999% korisnika će i dalje terat po starome

skalar 08.01.2024. 19:05

pa da i daju kompletne podatke za sve tri usluge na papiru prosječnom korisniku,odnosno laiku koji se prvi puta sreće sa vlan id-ovima,nebi baš bilo od prevelike koristi,da se ozbiljno mislilo to se je dalo i moglo drugačije i elegantnije riješiti,ovako je donesen zakon,konzekvenci za operatera koji ga se ne pidržava nema,
podatke osobito za voip ti nedaju ,za internet i tv si mogao i prije poprilično lagano vlan id saznat između ostalog i ovdje na forumu,znaći praktične razlike prije i poslje 1.1.2024 nema,kako na t-comu tako i na drugim operaterima,hoču reći bez povezivanja na acs i skidanja postavki od tamo(njemačko rešenje,
znaći netreba otkrivati toplu vodu), ovo neče saživjeti,zakon je kao i puno toga u vezi operatera -samo mazanje očiju.
po meni si upravu sa zaključkom - "99.99999% korisnika će i dalje terat po starome".

Karlo666 08.01.2024. 19:41

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3720860)
edit - je ovo v2 ovog dokumenta? vidio sam to 1.1. i čini mi se da su neke stvari izmijenili.

za optiku nikakvi detalji, koji vlanovi, telefonija... samo su za dsl nešto od toga naveli.

vidljivo iz priloženoga je da na optici ne daju pristup niti, nego ONT ulazi u infrastrukturu, i davat će ethernet.

također nisu naveli apsolutno nikakve njihove specifikacije - nigdje nisu naveli koje vlanove koriste.

ukratko - 99.99999% korisnika će i dalje terat po starome

Ako malo bolje pogledaš sve su naveli čak su išli do toga što sve oprema/modem/ONT mora podržavat a VLANove su naveli na stranici broj 13

Sve su naveli ugrubo kao da je netko copy/pasteao.

Inače HT daje sve podatke na upit bio to xDSL ili FTTH samo ti neće dati ONT serial (uvijek je na naljepnici ispod njihove opreme) i PLOAM password jer im valjda prolazi ona HAKOMova "u posebnim slučajevima"

Čak ti sve pristupne podatke pošalju na email u obliku Word dokumenta sa svim podacima osim onih za ONT.

Ja bih bio više nego zadovoljan da bude ko u Švabiji sa Fritzovima i ostalim brendovima gdje doslovno welcome screen uređaja te pita na kojem si ISPu te vrsti usluge(xDSL/FTTH/COAX) a kao finalno pitanje da uneseš sa ugovora Modem Installation code i SVE je gotovo netrebaš niti znat niti jednu postavku.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

skalar 09.01.2024. 03:04

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 3720919)
Ako malo bolje pogledaš sve su naveli čak su išli do toga što sve oprema/modem/ONT mora podržavat a VLANove su naveli na stranici broj 13

Sve su naveli ugrubo kao da je netko copy/pasteao.

Inače HT daje sve podatke na upit bio to xDSL ili FTTH samo ti neće dati ONT serial (uvijek je na naljepnici ispod njihove opreme) i PLOAM password jer im valjda prolazi ona HAKOMova "u posebnim slučajevima"

Čak ti sve pristupne podatke pošalju na email u obliku Word dokumenta sa svim podacima osim onih za ONT.

Ja bih bio više nego zadovoljan da bude ko u Švabiji sa Fritzovima i ostalim brendovima gdje doslovno welcome screen uređaja te pita na kojem si ISPu te vrsti usluge(xDSL/FTTH/COAX) a kao finalno pitanje da uneseš sa ugovora Modem Installation code i SVE je gotovo netrebaš niti znat niti jednu postavku.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

pa to ko u Švabiji je jedini način da primi korjen kad bi se mislilo ozbiljno,ljudi se boje otvoriti postavke routera unjeti googleov dns,i sad očekivati da će se natezati sa vlan id i postavkama voipa je iluzija.

Mirkopoter 15.01.2024. 14:17

Zna li netko gdje se sad nalazi onaj najjeftiniji MAX2 (internet+telefon) paket na bakru? Tipa kao što je nekad bio MAX3 za 209 kn. Prolazim sad kroz cjenik posebnih ponuda, ali ne nalazim tj. našao sam sad nešto, ali svugdje piše MAX2, ne piše što je u paketu (TV, telefon, internet), ima li uopće internet+telefon paketa?

vacs 15.01.2024. 14:51

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3722229)
Zna li netko gdje se sad nalazi onaj najjeftiniji MAX2 (internet+telefon) paket na bakru? Tipa kao što je nekad bio MAX3 za 209 kn. Prolazim sad kroz cjenik posebnih ponuda, ali ne nalazim tj. našao sam sad nešto, ali svugdje piše MAX2, ne piše što je u paketu (TV, telefon, internet), ima li uopće internet+telefon paketa?

nema vise max paketa, sad se zovu internet paket (tel i net) i internet + tv paket

ovo je najjeftinije

http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=12276

Mirkopoter 15.01.2024. 15:26

Citiraj:

Autor vacs (Post 3722236)
nema vise max paketa, sad se zovu internet paket (tel i net) i internet + tv paket

ovo je najjeftinije

http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=12276

Znači prave se grbavi na chatu i nude samo 3 mjeseca za 1€. Copy paste-am im iz cjenika da postoji 6 mjeseci i kaže "ne na webshopu".

djzuza 15.01.2024. 15:40

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3722246)
Znači prave se grbavi na chatu i nude samo 3 mjeseca za 1€. Copy paste-am im iz cjenika da postoji 6 mjeseci i kaže "ne na webshopu".

Pošalji mail, tako moraju prihvatiti.

vacs 15.01.2024. 15:41

Citiraj:

Ja preko chata od aplikacije dobio

the chosen one 15.01.2024. 16:55

Citiraj:

Prošli mjesec uredno preko chat-a na webu dobio za kolegu 6 mjeseci. Provjerim sutra na kompu možda još imam SS sa chata pa slobodno im pokaži i reci da se može ;)

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Mirkopoter 15.01.2024. 18:40

Već dva agenta prošao i oba seruckaju da mogu samo 3 mjeseca. Ne da mi se zezati e-mailom, ali eto izgleda da ću morati.

Buger 17.01.2024. 12:36

Prije 4 tjedna dobio sam novi modem i još uvijek ne mogu upravljati routerom preko moj telekom aplikacije? Nisam to nikad mogao ni sa starim routerom, trebam li čekati ili moram nešto aktivirati?

Nikky 17.01.2024. 12:53

A lokalno preko web konfiga ?

Buger 17.01.2024. 16:49

Dobijem onu poruku "Vaš uređaj radi ispravno..." nemam nikakav login ili slično, niti imam podatke za login

imaticx 17.01.2024. 17:31

Na tom novom WIFI6 crnom routeru sto se upravlja s njim preko aplikacije, da li je moguće preko nje razdvojiti mreze (2.4 i 5 da budu posebno)?

Ante001 17.01.2024. 19:27

Dali se gleda bakrena infrakstruktura kao i opticka u smislu akcija koje nude za 6 mjeseci za 1e za opticku infrastrukturu?
Pitao sam ih preko chata al kazu da za mene ne vrjedi a u zgradi imam gfast provedenu optiku samo dalje ide bakrom do stana.

the chosen one 17.01.2024. 20:02

Citiraj:

Autor Ante001 (Post 3722866)
Dali se gleda bakrena infrakstruktura kao i opticka u smislu akcija koje nude za 6 mjeseci za 1e za opticku infrastrukturu?

Pitao sam ih preko chata al kazu da za mene ne vrjedi a u zgradi imam gfast provedenu optiku samo dalje ide bakrom do stana.

Lažu! Vrijedi i za bakar. Kolegi na poslu produljio ugovor na bakru 6mj za 1 ojro max3 paket ili kak se već sad zove onaj L paket neki.
Prvo ne može, citirao im bajke iz cjenika i onda ipak može

tomislav10 18.01.2024. 08:41

Citiraj:

Autor the chosen one (Post 3722878)
Lažu! Vrijedi i za bakar. Kolegi na poslu produljio ugovor na bakru 6mj za 1 ojro max3 paket ili kak se već sad zove onaj L paket neki.
Prvo ne može, citirao im bajke iz cjenika i onda ipak može

Po kojoj cijeni je taj 3u1 paket preko bakra?

P.S.

Meni su rekli (na dvije provjere kod tcoma i Iskona) da imam brzinu na bakru do 80Mbps (?) Ranije je bila 60Mbps. Što se promijenilo?

Buger 18.01.2024. 09:21

Citiraj:

Autor Buger (Post 3722729)
Prije 4 tjedna dobio sam novi modem i još uvijek ne mogu upravljati routerom preko moj telekom aplikacije? Nisam to nikad mogao ni sa starim routerom, trebam li čekati ili moram nešto aktivirati?

Zvao sam službu za korisnike i kažu da na tom "novom routeru" (Tehnicolor) nije moguće ništa mijenjati preko aplikacije, niti spajanjem na uređaj, što mi je jako čudno? Da apsolutno ništa ne mogu mijenjati, mislim ono???

Što ako hoću staviti svoj mesh sustav na njega, što ako hoću malo razdvojit mreže itd??

Ima li neki drugi način, Putty ili slično?

Nikky 18.01.2024. 09:48

Nebi me čudilo da su sprčkali nešto.
Ajde stavi sliku naljepnice i zamaskiraj serial i mac adresu ...

the chosen one 18.01.2024. 10:08

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3722948)
Po kojoj cijeni je taj 3u1 paket preko bakra?

P.S.

Meni su rekli (na dvije provjere kod tcoma i Iskona) da imam brzinu na bakru do 80Mbps (?) Ranije je bila 60Mbps. Što se promijenilo?

Paketi na bakru su od nedavno jednaki optičkim paketima, plaća 55 ojra za Net+TV L paket.

Prvih 6 mjeseci mu je za 1€, nakon toga redovna ta cijena od 55€. Rekao je da mu je to ok i prihvatljivo tako da nisam se dalje išao baviti posebnim cjenikom.

jp_rv 18.01.2024. 10:39

Citiraj:

Autor Buger (Post 3722962)
Zvao sam službu za korisnike i kažu da na tom "novom routeru" (Tehnicolor) nije moguće ništa mijenjati preko aplikacije, niti spajanjem na uređaj, što mi je jako čudno? Da apsolutno ništa ne mogu mijenjati, mislim ono???

Što ako hoću staviti svoj mesh sustav na njega, što ako hoću malo razdvojit mreže itd??

Ima li neki drugi način, Putty ili slično?

najnormalnije se spojiš na web gui i mijenjaš sve šta ti je dozvoljeno mijenjati.

wifi postavke, dhcp, ip, port forward, dlna i usb share. mslim da je to to.

ja i dalje ne shvaćam poantu ikakve "aplikacije" za upravljanje routerom, ljude se namjerno zaglupljuje... koji će ti k aplikacija.

Buger 18.01.2024. 11:01

Nisam kod kuće, pa ne mogu pokazati što mi se otvori kad odem na 192.168.1.1, ali ugl "vaš uređaj je ispravan itd."

Ovo sam na mobu našao, uslikan router:
https://ibb.co/k1JvZJr

Nemam nikakvih drugih naljepnica

tascam 18.01.2024. 13:58

Na poleđini piše FGA 2235.Prijašnji (sa kojim se može upravljati) su bili 2233.

Možda je u tome problem?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21.