PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298507)

Botlorn 09.03.2022. 14:22

Pozdrav svima,
imam priliku u novom stanu uzeti A1 5G uslugu za kućni internet, kao što i sami pišete i znate, 1TB mjesečno, 200 down/up brzina max.

Živim u Rijeci u stanu s lošom ponudom fiksnog interneta na mojoj lokaciji (Kozala za one koje zanima, 25/5 brzina max), pa mi se ovo čini kao okej solucija, čak i da je brzina 100/100.

Nekoliko pitanja vama koji imate:
1. Vanjska antena je doslovno "vanjska" - kao, na zidu ili balkonu?
2. Unutarnji router se može spojiti ethernet kabelom na druge uređaje? Koji uređaj dolazi - Fritzbox? Koliko ima rj45 ulaza? Treba mi jedan za NAS i jedan za stalno spojeno računalo. (EDIT: nakon malo guglanja, čini mi se da je router ovaj: https://en.avm.de/products/fritzbox/...echnical-data/)
3. Ima li taj unutarnji router OK domet za stan od cca 80 kvadrata ili će mi tri zida dalje signal biti mrtav?
4. Je li u pitanju relativno stabilan internet, ili je kao nekada, da između 19 i 22h brzina pada na 5/5 zato jer previše ljudi youtubea u isto vrijeme i live streama rtl kockicu djeci?

hvala!

orozozin 09.03.2022. 17:34

Cijena usluge sa u.o. i bez je ista.Isprobaj,ako ti ne odgovara do 14 dana korištenja vrati.Platit ćeš 100kn uslugu.

DoxyTheCroat 10.03.2022. 07:05

Nisam uzeo ništa.
Imam A1 homebox, a u T-Comu sam nažicao da mi prodaju goli uređaj bez tarife i ičega.
Trebalo je malo biti dosadan, ali prošlo je.

axo 12.03.2022. 11:58

A1.
Ima itko ideju sto se dogada? Na mobu pokazuje 4g+.
U netMonsteru mogu zadat bandove te probao sve.
Napravio krug okolo antene.
Moze se spojit na 700mhz.
Zar ne bi trebao bit 5g u toj kombinaciji?
https://i.ibb.co/YyKn7Qd/Screenshot-...524-Chrome.jpg
https://i.ibb.co/ZzX7hHy/Screenshot-...512-Chrome.jpg
picture hosting sites

Nikox 12.03.2022. 13:44

axo Ako si mapirao sa 5G mobom i A1 5G tarifom onda taj toranj nema uključen 5G. Imaš tornjeva sa 3 frekvencije pa imaju 5G. Načičkali su ga frekvencijama da povećaju propusnost 4G.

antunhr 12.03.2022. 16:50

Gdije god sam se spojio na 5g NSA bio je na 800mhz.

Band 28 je na 700mhz ali kod nas jos uvijek je samo na B standardu. Isto kao i sve frekvencije na 4g.

Za pravi 5g bi trebao biti N28, odnosno N77 za 3600mhz

axo 24.03.2022. 06:51

Ako netko nije vidio izasla skripta v4 za huawei.
https://www.xchris.net/miononno/HUAWEI/v4.0.min.txt
Kad vec stavljam ponavlham i za zte mc.
https://www.xchris.net/miononno/801/...-v3.0b.min.php

antunhr 28.03.2022. 14:29

Kako se ubacuje skipta za Zte. Klasicno da se stavi pod favorite ne sljaka. Ima neka druga caka ?

chief_wolfinjo 28.03.2022. 14:33

Koje su novosti po pitanju skripte ?

axo 28.03.2022. 14:45

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3591611)
Koje su novosti po pitanju skripte ?

No parla italiano.
Ako netko zeli saznat vise.
https://youtube.com/c/MioNonno

Nikox 28.03.2022. 17:39

Citiraj:

Autor antunhr (Post 3591609)
Kako se ubacuje skipta za Zte. Klasicno da se stavi pod favorite ne sljaka. Ima neka druga caka ?

Koji ZTE?

antunhr 28.03.2022. 17:47

801a

Nikox 28.03.2022. 19:24

Citiraj:

Autor antunhr (Post 3591631)
801a

Evo ova skripta za 801a radi kod mene imaš i video uputu.

antunhr 28.03.2022. 20:30

Tnx. Bas mora ici tim postupkom. Inace ne radi ako se drukcije ubacuje

Dobar stroj 28.03.2022. 23:32

Jedno glupo pitanje i molba za preporuke/savjete za jednog ne ICT-ovca, il po Kroejšn ne IKT-ovca;), te laika za router-e. Za početak što se dobiva sa ovom skriptom - lock-anje na određene frekvencije / band-ove ili što već ili omogućavanje da se otključavaju određene sl. mogućnosti koje je telekom provider lock-ao u router-u (za sada 1 i pol (drugi izuzetno limitiran 5G koji nije dostupan nigdje i za nikog...) telekom u HR koji nudi isti ZTE router da ih ne reklamiram...)?
Dodatno, zanima me jel postoji skripta ili neko čudo (bez spojenog moba/kompa/berry-a na router) da se automatizira slanje SMS-ova kao na mobu nakon potrošenog dnevnog ili dr. limita kod voice tarifa, ili je isto rezervirano isključivo za (Android) mobitele i Mikrotik routere u kombinaciji s freak-om/ekspertom za router-e;) - (nisam nigdje našao video jel ide preko menija il se mora isto rješavati programiranjima/skriptama ili sl.).
I za kraj pitanje za vas koji imate isti ZTE 801 router, a pogotovo za DDavorina jel ZTE MC801A najbolji odabir s obzirom na uloženo/dobiveno ili ipak možda bolje pričekati da telekomi počnu nuditi noviji model ZTE MC8020 ili pričekati da padne cijena za isti ili OPPO 5G CPE Omni koji je ako sam dobro shvatio iz Vaših/tvojih (ako nije problem da ne Vičemo jedan na drugoga;) postova da je trenutno najbolji, barem za sada, ali ga ne nudi nitko od HR telekoma a puno je skuplji ako ga uzimam u slobodnoj prodaji + nisam siguran jel ima mogućnost lock-anja na određenu baznu stanicu + frekvenciju itd. da uhvatim najbrži a ne najjači signal, a što nemaju npr. niti Huawei 5G routeri, a što je s obzirom na 5G (koji još niti nije pravi 5G, a još je dodatno i limitirana brzina...) pokrivenost izuzetno bitno...
Sorry društvo na podužoj poruci, ali već tjednima čitam HR i ino forume i reviews vezano za 5G broadband tarife + routere, al što više čitam to manje znam, pogotovo kad se počnete šamarati sa skriptama;)
VELIKO HVALA!

Dobar stroj 29.03.2022. 21:21

Sad tek vidim sa DDavorin nije aktivan ovdje - idem njega na drugom forumu pitati za naj router, a vas druge bih molio pomoć za ostatak;) Hvala!

axo 29.03.2022. 22:18

Trenutno best buy je mc801a te ako zelis operator free on je naravno skuplji. Skripta radi tako da zakljucas frekvenciju na koju zelis da te ne prebacuje jer zelis stalno imat onu koja je najbolja.
5g je trenutno takav kakav je i ili ga imas ili nemas.
Uzmes prek neta, probas 14 dana i vratis ako ne valja. Stara provjerena prica.
Skripta za poruke je vec drugi par gaca i to ti rijetko tko ima za dati.
Postoje programi za to ali treba znat sta kodiras. Pitao sam ja na par mjesta i nitko se ne zeli sa time zezat.

Dobar stroj 30.03.2022. 13:01

👍da, tako sam i ja nekako zaključio iz komentara, pogotovo ako se uzima preko telekoma, odnosno to mi je za sada jedina prihvatljiva opcija, jer mi se ne daje sulude cifre za 5G router, pogotovo ne 500-600 EUR za ZTE 8020 ili Huawei 2/PRO koji se neda lockati na određenu baznu stanicu kao ZTE (vjerujem da se i noviji model 8020 da lockati, al nigdje za njega nikakvih reviews/testova/komentara na forumima ili sl.), a što može biti jako bitno, ali rekoh da čujem i HR iskustva s HR provider-ima koji nude 5G koji zapravo i nije još pravi 5G na 5G frekvencijama i brzinama u kombinaciji s tim ZTE router-om - jel fercera dobro i jel sveopće zadovoljstvo;).
Koliko sam čitao po forumima i gledao slike i videa ZTE 801 se locka na određenu frekvenciju i/ili čak i baznu stanicu preko naprednog user friendly menija, ne treba scripte ili sl., bar se nadam da to vrijedi i za iste ZTE router-e koje nude (oba) HR telekoma.
Ostala mi je još jedino velika enigma za auto SMS a vidim da nisam sam;) - bojim se koliko sam shvatio da je to rezervirano samo za Mikrotik routere + freak kombinaciju, jer mislim da nema preko menija, već isto skripte/programiranja ili tako nešto, dakle nimalo user friendly za 99.999% ljudi, a nisam nigdje na www našao nikakve skripte/programe/meni postavke ili bilo što za jedini Mikrotik 5G router (Chateau 5G) vezano za SMS-ove, pa se pitam jel to uopće ide na istom router-u ili samo dr. Mikrotik router-ima koji su u pravilu svi grdi (osim Chateau serije - isto izgleda i 4G i 5G), pa bi ih morao još i skrivati da ne nagrđuju dnevni boravak;)...

Nikox 30.03.2022. 13:48

ZTE MC8020 ima podršku za 5G - mmW n257,258 ili 260,261. Ima bolji wifi 5.4Gbps,128users ima više 5G bandova koje podržava.

ZTE MC801a ima veću širinu pojasa koji može iskoristiti 200mhz(100Mhz 8020) veći max DL 4.6Gbps(3.8Gbls 8020). Agregacije 4G su identične i vjerojatno i FW sa istim mogućnostima kao i na 801a.

Dobar stroj 31.03.2022. 14:11

Koliko ova razlika u širini pojasa može biti bitna - sorry, laik sam po tom pitanju;(... Jedino mmW je koliko sam shvatio veliki + za 8020 iako ne znam kad će to zaživjeti u HR pogotovo za male usere tim više što su sada 5G limiti 200 ili 350 mbps što je smiješno i nije niti blizu max limita niti 4G(+) mreže, a da ne pričam o 5G limitima (na žalost uglavnom u lab uvjetima), a vidim da nije puno bolje niti u dr. zemljama za data tarife, a na voice tarifama pak piljaju sa SMS-ovima svako malo nakon određenog limita... Sve dr. osim eventualno za dodatne 5G bendove ako ikad bude bitno u HR jednog dana mi ne igra neku ulogu - neću imat nikad niti blizu toliko user-a na router-u, a niti će 5G u Hrvata u sljedećih johoho godina doći na max brzine ijednog od ta 2 routera;(...

U ovom trenutku je vjerojatno lockanje na baznu stanicu i frekvenciju/band najbitnije.

Da telekom nudi ZTE MC8020 za par sto kn više uzeo bih ga odmah, ali koliko vidim ne nudi ga nitko niti u matičnim i dr. zemljama telekoma koji su prisutni u HR, tako da sam bojim se osuđen na MC801a s obzirom na razliku od 500+ EUR (cijena MC 801a preko telekoma vs. MS8020 u slobodnoj prodaji).

DDavorin je na 2. forumu nahvalio OPPO 5G CPE Omni da je njemu daleko najbolji ali vidim da ga nitko od providera u HR i bližoj i daljnjoj okolici ne nudi, tako da se opet vraćam na isti zaključak odozgo, tim više što nisam nigdje našao info da se isti OPPO router može (relativno jednostavno preko (naprednog) user friendly menija) lockati na određenu band/frekvenciju i baznu stanicu kako bi bio siguran da uvijek imam 5G i/ili najbrži internet, a ne samo onaj koji ima najjači signal.

Nikox 31.03.2022. 20:33

Dobar stroj

Oppo 5g cpe omni nema nigdje u prodaji uzmi umjesto njega NETGEAR Nighthawk M5 (MR5200) isto zvjerka.... evo kako radi M5 link

https://i.imgur.com/sZq3sPN.jpg

Dobar stroj 31.03.2022. 22:33

Gledao sam i NETGEAR routere, ali od njihovih cijena me tek zabolila glava, a nema ih nitko od telekoma da bude cijena koliko toliko normalna...

Vidim da oni imaju bateriju uglavnom, odnosno prijenosni su, pa se bojim da wifi antena nije toliko jaka kao kod većih router-a, što mi u stanu može biti veliki problem zbog L oblika stana.

Sadašnji 3G/4G router s vanjskom antenom (koje su u pravilu bolje od internih al niti jedan 5G router nema vanjsku pa rekoh barem da ima jače interne;) držim u kutu L-a da lovi na obe strane.

Dobar stroj 31.03.2022. 22:40

Da, Oppo 5g cpe omni nisam našao nigdje u HR ni bližoj okolici, a na ino web shopu ne piše od kuda ga šalne samo da je cijena boli glava nego i poštarina (50-ak EUR/USD), pa se bojim da stiže iz Čajne i da će me klepit u HR za carinu, PDV, špediciju i ne znam što sve ne + uzeo bih ga na firmu pa bih želio odbiti i PDV i imati račun i HR garanciju, odnosno što manje (potencijalnih) glavobolja...

daki 31.03.2022. 23:00

Pitanje je koje brzine sad imaš i koje bi htio postići?
Par tisuca kn za router da se iscijedi i zadnji Mbps iz etera mi se cini neisplativo. Kad 5G zaživi pojavit će se jeftiniji a i bolji routeri od trenutno ponuđenih.

Nikox 01.04.2022. 09:41

Citiraj:

Autor Dobar stroj (Post 3592211)
Gledao sam i NETGEAR routere, ali od njihovih cijena me tek zabolila glava, a nema ih nitko od telekoma da bude cijena koliko toliko normalna...

Vidim da oni imaju bateriju uglavnom, odnosno prijenosni su, pa se bojim da wifi antena nije toliko jaka kao kod većih router-a, što mi u stanu može biti veliki problem zbog L oblika stana.

Sadašnji 3G/4G router s vanjskom antenom (koje su u pravilu bolje od internih al niti jedan 5G router nema vanjsku pa rekoh barem da ima jače interne;) držim u kutu L-a da lovi na obe strane.

Evo da puno ne lutaš imaš u hr kupiti zvjerku Netgear M5 A do koje cijene ti tražiš router? Dali mora podržavati i 5G ili može 4G router?

JohnKonj 01.04.2022. 10:08

Citiraj:

Autor Nikox (Post 3592263)
Evo da puno ne lutaš imaš u hr kupiti zvjerku Netgear M5 A do koje cijene ti tražiš router? Dali mora podržavati i 5G ili može 4G router?

Ako ti ne treba mobilni ruter onda je M5 najveća prevara cijene i mogućnosti, košta 800 eura a ima gigabit ethernet i maksimalni 1.2Gbps preko wifi-a, spec isti kao ZTE801a koji košta 250 eura, a u usporedbi sa Oppo 5G omni ruterem Netgear M5 je kamen za ribanje zelja.

Nikox 01.04.2022. 10:47

Citiraj:

Autor JohnKonj (Post 3592276)
Ako ti ne treba mobilni ruter onda je M5 najveća prevara cijene i mogućnosti, košta 800 eura a ima gigabit ethernet i maksimalni 1.2Gbps preko wifi-a, spec isti kao ZTE801a koji košta 250 eura, a u usporedbi sa Oppo 5G omni ruterem Netgear M5 je kamen za ribanje zelja.

Da lan je gigabitni ali ima usb 3.1 pa fino koristiš usb tethering, a može i RMNET: 4Gbps propusnost. Koristio sam M2 bio je i još uvijek je cca 400eura i top 4G router. Već kad uspoređuješ sa 801a pa i on ima 1Gbps lan i priključci za vanjske antene su samo za 5G dok M5 priključci su za 4G i 5G. S oppo ne možeš ribati zelje jer ga nema u prodaji, a najavili su ga prije godinu dana.... A da je cijena M5 prevelika slažem se.

Dobar stroj 01.04.2022. 13:11

3/4G router imam sada (više 3 nego 4G - originalno 3G ali ali sam instalirao SW od istog takvog 4G AirLive router-a, al nije se previše digao/ubrzao), pa rekoh kad već uzimam novi router debelo u 21. stoljeću i 5G tarifu, onda mi je glupo sada uzimati dobar 4G router kad preko telekoma mogu uzeti 5G za malo ili čak ništa više $$$.

Koliko sam shvatio 5G router-i se puno više griju od 3/4G, zato i jesu skoro svi u vis, čak neki imaju i ventilatore, pa radije ne bih ekperimentirao s malim prijenosnim koji nisu nikad ni blizu većih router-a, a pogotovo sada kada je još slabi 5G signal + na moru gdje mi je svaki slabi - 1 router sam iz istog razloga vraćao/mijenjao jer je već u ZG bio dosta topli, a na moru je bio doslovno užaren do te mjere da sam se bojao da će zapaliti policu na kojoj je stajao... Imao i mali prijenosni Huawei 3G router pa sve prošao - od još više grijanja, manjeg # spojenih uređaja, jačine antena kako ulaznih tako i izlaznih (wifi), a da o LAN priključcima ne pričam, iako mi oni nisu bitni - spajam sve wifi, ali ponekad zatreba.

Navedeni Oppo ima u prodaji, ali samo u ino, npr. na linku niže, ali ne znam od kud stiže i koliko dodatno može koštati taj sport s HR davanjima, a već i poštarina je boli glava (skoro kao pola cijene ZTE routera kod telekoma)...
https://www.router-switch.com/oppo-5g-cpe-omni.html

Netgear je daleko najskuplji od svih 5G routeta koje sam razmatrao al ne vidim da je po ičemu puno bolji. U tom slučaju radije uzmem 5G mob da glumi router i voice a ne data tarifu pa nek šalje autoreply SMS-ove bez skripti, kodiranja, programiranja i ne znam čega ne - instaliram app kao sada na mobu i sve fercera, jedino se opet više grije + slabija odlazna wifi antena što mi je u stanu problem...

xlr 01.04.2022. 14:35

Citiraj:

Autor daki (Post 3592215)
Pitanje je koje brzine sad imaš i koje bi htio postići?
Par tisuca kn za router da se iscijedi i zadnji Mbps iz etera mi se cini neisplativo. Kad 5G zaživi pojavit će se jeftiniji a i bolji routeri od trenutno ponuđenih.

Ovo je najbolje pitanje i konstatacija do sada.

Dobar stroj 01.04.2022. 14:57

3/4G router imam sada (više 3 nego 4G - originalno 3G ali ali sam instalirao SW od istog takvog 4G AirLive router-a, al nije se previše digao/ubrzao), pa rekoh kad sve uzimam novi router debelo u 21. stoljeću i 5G tarifu, onda mi je glupo sada uzimati dobar 4G router kad preko telekoma mogu uzeti 5G za malo ili čak ništa više $$$.

Koliko sam shvatio 5G router-i se puno više griju od 3/4G, zato i jesu skoro svi u vis, čak neki imaju i ventilatore, pa radije ne bih ekperimentirao s malim prijenosnim koji nisu nikad ni blizu većih router-a, a pogotovo sada kada je još slabi 5G signal + na moru gdje mi je svaki slabi - 1 router sam iz istog razloga vraćao/mijenjao jer je već u ZG bio dosta topli, a na moru je bio doslovno užaren do te mjere da sam se bojao da će zapaliti policu na kojoj je stajao... Imao i mali prijenosni Huawei 3G router pa sve prošao - od još više grijanja, manjeg # spojenih uređaja, jačine antena kako ulaznih tako i izlaznih (wifi), a da o LAN priključcima ne pričam, iako mi oni nisu bitni - spajam sve wifi, ali ponekad zatreba.

Navedeni Oppo ima u prodaji, ali samo u ino, npr. na linku niže, ali ne znam od kud stiže i koliko dodatno može koštati taj sport s HR davanjima, a već i poštarina je boli glava (skoro kao pola cijene ZTE routera kod telekoma)...

Netgear je daleko najskuplji od svih 5G routeta koje sam razmatrao al ne vidim da je po ičemu puno bolji. U tom slučaju radije uzmem 5G mob da glumi router i voice a ne data tarifu pa nek šalje autoreply SMS-ove bez skripti, kodiranja, programiranja i ne znam čega ne - instaliram app kao sada na mobu i sve fercera, jedino se opet više grije + slabija odlazna wifi antena što mi je u stanu problem...

Nikox 01.04.2022. 18:43

Citiraj:

Autor Dobar stroj (Post 3592352)
3/4G router imam sada (više 3 nego 4G - originalno 3G ali ali sam instalirao SW od istog takvog 4G AirLive router-a, al nije se previše digao/ubrzao), pa rekoh kad sve uzimam novi router debelo u 21. stoljeću i 5G tarifu, onda mi je glupo sada uzimati dobar 4G router kad preko telekoma mogu uzeti 5G za malo ili čak ništa više $$$.

Nemaju ga ni oni u prodaju probaj ga staviti u košaricu. Nema nigdje Add to cart. Samo ti potraži gdje ga vani ima za kupiti pa stavi link naravno da ima Add to cart. Prošao sam sve i da je bio oppo na prodaju već bi bio kod mene! Eto riješio si mob glumi router najjeftinija solucija.

Dobar stroj 01.04.2022. 21:26

Aaa, sorry, u pravu si, nema ga za odmah... Imao ovdje preorder 90 dana, al do tada padne cijena i bude dostupniji...
https://www.4gltemall.com/oppo-5g-cpe-omni.html

To s mobom mi je u rangu prijenosnog routera, pregrijavanje i slabiji wifi domet..., ali je barem neusporedivo jeftinije od prijenosnih 5G routera, te normalnih/većih, što je s jedne strane žalosno, a s druge govori da ima velikog prostora za pad cijene, odnosno da su vjerojatno cijene po kojima telekomi daju router-e ulazne cijene, možda čak i zarade nešto s obzirom na volumene/količine - na palete/kontejnere/šlepere preko majke/HQ, odnosno centralne nabave...

chief_wolfinjo 02.04.2022. 07:42

a ovaj 5G router: https://www.aliexpress.com/item/1005...rch-mainSearch

daki 02.04.2022. 11:25

Citiraj:

Autor Dobar stroj (Post 3592352)

Cini mi se da previse kopliciras ako si sad vecinom na 3G brzinama. Ako mozes povoljno nabaviti MC801a onda ok, ali B535 ce napraviti adekvatan posao a jeftin je.
Nedavno sam starcima na selu instalirao B535 + Iskrinu P56 antenu i brzine su 130/60Mbit. Sasvim solidno.

Dobar stroj 02.04.2022. 21:36

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3592478)

Jel to uopće fercera u HR? Opet nije premalo $$$, a ne znam ništa o tom ni proizvođaču ni router-u, 1. glas...

axo 02.04.2022. 21:50

Mc801a ili cpe pro 2 tj koji je jeftiniji i vozi.

Dobar stroj 02.04.2022. 21:51

Citiraj:

Autor daki (Post 3592509)
Cini mi se da previse kopliciras ako si sad vecinom na 3G brzinama. Ako mozes povoljno nabaviti MC801a onda ok, ali B535 ce napraviti adekvatan posao a jeftin je.
Nedavno sam starcima na selu instalirao B535 + Iskrinu P56 antenu i brzine su 130/60Mbit. Sasvim solidno.

Poanta, odnosno ako ćemo od jajeta mislim mijenjati providera jer su mi smećari od telekoma smanjili limit po punoj brzini s 1 TB na 200 GB pa kasnije 250 GB, pa već duže planiram mijenjati, al druga 2 uveli 5G i veće limite nazad tek krajem prošle godine, da bi ispalo da jedan od njih nudi samo nominalno a nikom (novom) nije dostupan čak ako je lokacija i pokrivena s 5G (s time da forsira Fritz s vanjskom antenom koja mora biti spojena žicom s routerom - u tom slučaju bih radije uzeo optiku, al za sada ne bih žicu nikakvu...), a drugi telekom ne nudi javno, ali moguće, barem za firme...

B535 košta cca kolko bi platio ZTE 5G preko telekoma, a nije pretjerana razlika ako uzimam i preko telekoma taj 4G vjerujem, pa tim više mi nema smisla.

MC801a ne samo da je 5G nego je bolji i za 4G pa tim dodatni + za njega, tim više što na svojoj lokaciji u ZG bih trebao imati i 5G signal od tog operatera...

Dobar stroj 02.04.2022. 22:08

+ zašto se ograničiti na 20-30 mbps ako mogu dobiti 200-300 DL, a i UL barem 3-5x viši;)...

Sadašnji router odradio jubilarku (10 godina), tako da mu je već polako vrijeme za mlađeg i poletnijeg brata;)...

Dobar stroj 02.04.2022. 22:23

Citiraj:

Autor axo (Post 3592584)
Mc801a ili cpe pro 2 tj koji je jeftiniji i vozi.

Koliko vidim svuda MC801a je jeftiniji i u slobodnoj prodaji + kažu na forumima da se Huawei ni PRO ni PRO 2 ne daju lockati na određenu baznu stanicu, a nisu po ničemu toliko bolji da bih pretjerano osjetio, pa mi je MC801a za sada draži tim više što ga nude telekomi u HR pa je cijena razumnija.

Jedino se nadam da ispucaju uskoro zalihe MC801a koji je već par godina stari model i uvedu noviji MC8020 uz nadu da nudi i lockanje na određenu baznu stanicu i frekvenciju.

chief_wolfinjo 03.04.2022. 06:34

Citiraj:

Autor Dobar stroj (Post 3592581)
Jel to uopće fercera u HR? Opet nije premalo $$$, a ne znam ništa o tom ni proizvođaču ni router-u, 1. glas...

mislim da da,

ovo piše:

* Support 5G sub-6GHz Band: n1/n3/n8/n28/n41/n77/n78/n79
* Support 4G LTE-TDD and FDD bands:
LTE:B1/B2/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32/B34/B38/B39/B40/B41

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26.