PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   ATI 5xxx serija (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=149210)

jim3010 22.04.2012. 22:28

Evo samo da javim, stavio sam baš ovu nepreporučenu gt430 (skoro novu s garancijom), ali moram reć da sam izuzetno zadovoljan, kao što rekoh pristaje ovoj slaboj konfi, a i moji zahtjevi su skromni, tako da je to to, više ništa nemijenjam doli cijelu konfu

Dr. Gogo 31.03.2013. 23:39

Iman jedno pitanje , iman graficku xfx 5870 1gb na njoj je bio stock cooler, njega sam zamjenio sa ac twin turbo pro i stavio sam jezice po memorijama i vrm, tem su oke idle je oko 40 dok kad igram gpu je oke oko 65c ali vrm temperature me brinu znadu doc do 90?
nisam obraca paznju dok je bio stock hladnjak jer ga nisam dugo drzao...

Burko 01.04.2013. 08:11

koje jezice, one sto dolaze sa twin turbom? ako njih, ide to debelo debelo preko 90°C, znam, imao sam isti hladnjak na HD4870 i bila je velika problematika sa VRM-ima. sve dok nisam napravio svoj hladnjak..........

preporuka svakako, mjenjaj ta mala govna. imas za naci poprecni dugacki hladnjak, isao je pocesto sa S1 u paketu. ima ih i za naci sa drugih grafickih, samo treba provjeriti da li pasu po udaljenosti rupa. cak i originalni komad zeljeza sa hladnjaka da se ostavi i postavi twin turbo - bi imao itekako smisla. sve je bolje od onih malih L komadica aluminija.........

Dr. Gogo 01.04.2013. 13:40

je oni su mali sivi sta ih dobijes, ima raznih dimenzija, a nemogu virovat gpu sve odlicno samo me to zeza pa se bojim igrat da nebi osla u vitar...
mislim se bili vratio orgigi hladnjak je da se malo cuje al nece bit problema, jer ko ce mi sad te nac hm

Burko 02.04.2013. 11:45

ako imas originalni hladnjak i ako je isti princip referentnog hladnjaka, iskoristi red plate. on ce ti prekriti VRM-e i rame, dok ce GPU hladiti twin turbo. jest da vizualno nece biti jednako, mozda i ram dobije koji stupanj, no VRM-i bi definitivno trebali raditi na manjoj temperaturi.

ili kako rekoh, poprecni hladnjak. zapravo sve ovisi kako su VRM-i izvedeni, na mojoj HD4870 su bili poredani i taman je bio neki dugacki uski hladnjak, stoga si pogledaj kako tocno izgleda ;). naravno, ako ces ganjati i taj dodatni hladnjak i maknuti ove minijaturne komadice aluminija.

Dr. Gogo 02.04.2013. 16:19

Ma evo vratio sam orgigi hladnjak sad mi neprelazi vrm vise od 60c dok igram, je da je veca buka sad al bar se nezamaram vise sa tim...

Halos 02.04.2013. 22:03

To se tako radi.

Ja imam isto accelera, i imam sve te ježiće, duge kratke, ali me nedira, odvrnem vent i peri deri :D .

Neisključujem mogućnost da sredim nešto po tom pitanju, ali kako se sad čini ima još do ljetaaaaa.

Sam Fischer 02.04.2013. 22:12

Tako se i meni napajanje (koje sam prije jedva čuo) počelo derat i urlat za vrijeme igranja kad sam ubacio još jednu 5850.
Ali nevjerojatno su žilave te 5850 i 5870, sama činjenica da vrte sve najmodernije GPU killere poput Cysisa 3 i Far cry-a 3 na 1080p i relativno viskom detaljima, a čip je lansiran sredinom 2009. je impresivna.
Vjerujem da su svi vlasnici tih kartica još i danas zadovoljni :)

Dr. Gogo 02.04.2013. 23:50

ma odlicna je evo i ja je iman negdi oko 2 i nesto god...
Halos na koliko ti dolaze temp vrm-a? pa 90c mi je nekako previse bojim se da nebi vrisnula a jos je dobra, dok je gpu odlicno hladilo na oko 60...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.