![]() |
Sinoć je taj prika bia kod mene da mu pokrpam tu kantu( instaliram friške Xp)
Konfiguracija je negdje iz 1999, kartica nije TNT2, nego TNT1 :roller:,a čak su i zvučna i mrežna odvojene od ploče u svojim PCI portovima :lol2:. Citiraj:
Pa to malo čudo za 400tinjak kuna nudi integriranu DX9 grafiku nVidijine 7 generacije!!! Pa onda DVI i čak HDMI!!! Citiraj:
Uspia sam ga nagovorit da uzme 2 GB rama i ovaj dual core (a i on se složia) Sve u svemu osjetit će ubrzanje! :) Puna hvala svima na pomoći! :chears: |
To protect and serve, kao americanski polismeni :)
|
maticna za core2quad do cca750kn
Bok!
molio bi ako ima netko volje da mi napise koje su maticne dobre za c2q q6600? Nemam bas puno vremena da pogledam sve postove na ovu temu jer radim pa bi molio netkog koj je voljan napise par mbo za cca 750 kn bio bi mu jako zahvalan! Poz! |
ZA 100 ojra jedino Dzidzibajt igra. Ili Abit IP35-E.
|
Ima li ko P35-DS3 i Quad u kombinaciji i da je probao OC, ako da, neka napiše koliko ide?
Ili neka druga ploča do 750kn, u kombinaciji s kvadom? |
Za ponosne vlasnike P5K Vanille,stigao je službeni 1006 BIOS,sa brutalnim clockerskim opcijama voltaže i latencija,kao i FSB strapom od 400mhz..što bi značilo efektivno preko 2200mhz FSB-a..ne želim Razeru davati ideje:D..ali dobro..
Kako bilo,podržava najnovije procesore..odvrtio je 3D mark 06,i kod mene na P5K radi savršeno..pa tko voli..ovo je najbolji BIOS za P5K još od 0603...je da su kemijali u međuvremenu..al kad ASUS nešto napravi,to bude rokavela..makar im i trebalo 6 BIOS-a... Eh,da..ide na 3.8 E6750..maloprije probao..loadao je XP:D na 1.475 stock cooler..bilo me strah držati..sigurno bi i 500 mhz FSB bio moguć..ali rekoh..stock intel..ipak ne.. :chears: |
Koju matičnu iz HG Spota?
Kako mi je "otišla" Abitica, imam u HG-u priliku uzeti bilo koju od matičnih ploča iz njihovog asortimana, pa me zanimalo koji je najbolji izbor do oko 1300-1400kn, pošto je to bila cijena AB9 pro u vrijeme kupnje.
Kao dobar izbor čini mi se Abit IX38 QuadGT, ili eventualno neki DFI? Link |
quad gt, ako mislis nadoplatit jos onda DFI lp p35 ut t2r ako ćeš imati vremena za igru s njom
EDIT: ti si moderator, pa prebaci uvu temu u "koju matičnu uzeti" |
Imas Kingmax 800, IX38 QuadGT je pravi izbor ;)
:D |
Prebačeno...
@Mar - kako sam ti i prije preproučio, Abiticu IX38 QuadGT ili DFI LP LT X38-T2R. Koju god da uzmeš nećeš pogriješiti. Osobno bih išao na Abit čisto iz jednog iskustva s tom DFI-jkom koja nije uspjela poteći preko 460MHz sa quadom koji ide na 500... |
Intel procesor i maticna cca 2000 kn
Dajte preporucite gore navedeno. Ja si mislim o procesoru CPU INTEL Core2Duo E8400 BOX, s. 775, 3.00GHz, 6MB c., FSB 1333MHz koja je oko 1300 kn
Ili CPU INTEL Core2Duo E8200 BOX, s. 775, 2.66GHz, 6MB c., FSB 1333MHz oko 1200 Koja ploca je kompatibilna sa tim 2 procesora al da je skupa 2 soma |
Bolje ti je uzet E8200 i neku ploču tipa DFI (~750kn) i ganjat OC!
E sada malo pojasni, zašto je komp, misliš li OCat, koja grafika ide, i koji RAM? |
ASUS P5K PRO, LGA 775, Intel P35, ICH9R=851Kn u ADM-u.
Gigabyte P35-DS3R, s775, intel P35+ICH9R=650Kn u ADM-u. MBO Abit IP35, P35, DDR2=867Kn Links. MBO DFI INFINITY, Blood Iron, iP35/iICH9R=830KN Links, trenutno nije raspoloživa. Bilo koju ploču od ovih nečeš promašiti, a isto tako i glede procesora E8200 ili E8400 neznam za čega ti treba proc ali uzmi u obzir i novi E7200 po cijeni 835KN u ADM-u. pa skompletiraj nešto.Pogledaj na nabava.net glede povoljnijih cijena. |
Komp mi treba za sve, od igara do filmova do photoshopa.
Clockat ju mislim ali ne previse kaj prpa me to radit. Imam 4 GB crucial ram 800mhz 3870 gigabyte |
Prpa? Imaš takve mrcinske komponente...Kupi E8200 i bilo koju ploču od ovih gore navedenih i klokaš ga bez brige na 3.5 ili 4Ghz.
|
U tom slučaju uzmi jači proc E8400:D koji na defaultu radi na 3.0GHz i netreba ti više.MBO izaberi od gore ponuđenih ukoliko uzmeš Gigabytovu ploču sve se uklapa u cijenu koju si naveo ako je neka druga morat češ se protegnuti malo više cca 150-ak "krznaša" sve ploče su ti kompaktibilne sa bilo kojim procesorom i tu nemaš problema.
|
bilo što od abita,asusa,dfija i gigabytea sa P35 chipsetom između 550-850 kn bit će dobro, izaberi ploču zavisno o tvojim potrebama
|
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033884
I neki Intel koji hočeš, svi se daju klokat...za ostatak kupi Intel:) |
tocno to, blood iron p35 chipset moze ti potegnut 625 MHz FSBa, odlicna ploca to uzmi.
|
Abit IP35-E
|
MBO ASUS P5K ili MBO ASUS P5K-C
jel se isplati vise uzet prvu (789 kn) ili drugu (879 kn) naravno u pogledu kasnijeg prelaska na ddr3?
|
Dok DDR3 saživi i pojeftini, bilo koja od tih ploča će biti stara krama pa zato uzmi P5K i ne zamaraj se previše podrškom za DDR3.
|
Te kombo-mutant-hibrid ploce su ubijek bile najbolje za izbjegavanje u sirokom luku, pa taman da ih i asus pravio. Ili kupi DDR3 plocu sa X48 ili sacekaj P45 za koji mjesec.
|
Istina ja sam imao samo jednu takvu kombo ploču koja mi je fakat radila da bi rječ reko - Matsonic MS8137C+ na KT266 čipsetu koja je imala jumpere za prebacivanje DDR/SDRAM moda i koristio sam je i sa jednim i sa drugim ramom (zato je i bila kupljena jer je imala SDRAM) i fakat nemogu ružnu riječ reć o njoj, ali zato je frend imao jednu KM266 baziranu koja je sama sranja radila... :(
A imao sam ih još hibridinih u rukama i obično sranja s njima, pri tom ne mislim na OCanje i sl nego na normalni rad... |
I ovom specijalnom prigodom uvijek se sjetim ovog monstruma i izmami mi osmijeh na lice, hehehe.
http://images.ciao.com/iuk/images/pr...ct-5784529.jpg |
2 socketa za proceve? Stvarno neki teški mutant. Ziher Asrock (slika se ne može povećati).
|
|
hvala na savjetu mislim da ce bit onda P5K naravno kad se ustedi jos koja kunica, isto moram potvrdit za Matsonic MS8137C+ da mi je radila i sa sdramom i ddramom odlicno
usput koje su okvirne mogucnosti za oc P5K ploce sa E4xx i E6xx? |
Citiraj:
gori layout nisam u zivotu vidio :D |
ASUS P5K Deluxe
nisam znao di da otvorim temu, pa sam ju lupio ovdje s obzirom da se radi o Intelovom čipsetu...
....ono kaj me najviše zanima u vezi dotične ploče je, dal je ima za kupit di u ljepoj našoj...jer baš tražim po nabavi, hardveraju i ništa.... ...našao sam modele E i Premium, al ove deluxice nigdje....:( |
Lakše je lupati nove teme, nego potražiti postojeće...
Nabava baca rezultate, ali kažeš kako si gledao tamo, pa pretpostavljam da si pogledao na web stranicama shopova (Protis i Optimum npr.) kad kažeš da nema? Inače, osobno nemam ideje gdje bi je još moglo biti... |
a koja je uopce razlika? po PCB-u su jednake i po karakteristikama
|
@veliko_pile, i meni su sve 3 slične, što se tiče layout-a i ovoga kaj si ti naveo, cijene su svima tu negdje, a bilo je ljudi kaj su se žalili na E model, a za delux sam čitao da je kao najbolja...pa sad pitam dal netko zna di ima Delux-ice, ja sam pretražio par shopova i nisam našao....
|
a boo...mislim da uvijek E verzija je ona ''slabija'' mislim da ako ubodes ovu premium ces biti jako zadovoljan
|
slažem si sve iz jednog shopa, odabrao sam si Protis jer imaju baš sve kaj mi treba, a i ići će preko R1...:)
...jedino kaj mi nejde na ruku je ploča, ali Premium imaju, a onda ću najvjerojatnije ići na nju....ne doslovno....:D |
Pozdrav ljudi!
Može li mi netko pomoći u izboru između dvije ploče u kombinaciji s E8400 ABIT IP35 i DFI LAN PARTY DK X38-T2RB Koja je uopće prednost Intelovog P35 nad X38 chipsetom? Postoji li razlika u performansama (znači ne mislim na broj PCIEx16 staza, RAIDa, LAN(ova)...dakle-samo performanse)? Hvala! |
Anyone?!?:stoopid:
|
za e8400 bit ce bolji p35,,, ako mislis neki jaci oc onda commando jos bolje. ako ti nije problem starij chipset i 200kn
|
Hvala na odgovoru!
Nekako nebi P965, chipset star 2 godine... Znači po tebi nikakvih prednosti X38 chipseta? |
prednosti x38 si vec gore naveo, ne znam sta jos da ti napisem jedino da se dobro slaze s core2quad, a ti kupujes dualca tak da bolje onda neku jaku p35 ploču; ako ti se commando ne svidja,, recimo asus p5k, ta abitica gore ili neki dfi p35 koji ti pase cijenom...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:48. |