![]() |
Ja sam uzel MSI 6850 OC karticu. Orginalni cooler je bil užasno glasan na 820/1100 a na 940/1150 da ne pričam. Nakon 2 dana posjedovanja išel sam kupiti after market cooler. Sada čista tišina na 940/1150 a i temperatura GPU je osjetno pala naspram orginalnog kaj je došel s karticom.
|
Mogao si napisati koji si to after market cooler kupio.
|
Prije mjesec dana kupio sam MSI R6850, Cyclone, 1 GB. Prednosti ove kartice su da ima tri godine garancije, takt jezgre 860 MHz, takt memorije 4400 Mhz. Mislim da je to najbrža od 6850 serije. U Afterburneru se lako overclokira (core od 650 Mhz-1100Mhz i memory od 825MHz - 1430 MHz). Nisam ju baš testirao na većim taktovima od tvorničkih. Na MSI-ovoj stranici su nahvalili kvalitetnu izradu Cyclone hladnjaka. Meni je temperatura i na stock postavkama i kad smanjim taktove, na oko 54 celzijevaca. Očekivao sam da će biti malo hladnija. Do 58% fan speed uopće se ne čuje. Vrlo dobra kartica.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ne bih imao ništa protiv toga da skinem malo voltažu i takt ako bude potrebno. samo da bude tiho sve skupa. vuče me da odem kupiti karticu dok još ne uzmem ostatak novog računala, jer portal 2 samo što nije izašao :) ova 4670 što ju imam više ništa ne gura otkako sam na LCD-u i 1680x1050, pa se nisam već jako, jako dugo ništa igrao. |
na toj rezi je dovoljna i hd5750 (samo sto mi jos fali jaci proc da ju malo pogura).
|
kako se uzme. ako je dovoljna i sada, neće biti za godinu-dvije. radije uzmem 6850 i miran sam nekih tri godine, nego da uzmem 5750 i za godinu dana opet moram kupiti nešto novo.
|
Da, ako se radi o novim karticama, ne isplati se HD5750 naspram HD6850, ali ja tu karticu nebih uzimao na ovo računalo, ako ne bude neki brzi upgrade ostatka konfe. Drži se tržnice i nađi do 600kn (5750, 5770, gts250, 260gtx, 4870, itd... GTS450 možda isto). Nešto ćeš dobiti i za HD4670, tako da poslije neće biti problem napraviti upgrade s puno jačom karticom.
|
4670 ide s ostatkom dolje niz obiteljsko drvo :) a ako kupim nešto rabljeno, što mi to vrijedi kad onda imam muku isusovu s utišavanjem kartice? pazi, ja ne mogu uzeti neku od tih navedenih kartica bez da uložim dodatno u aftermarket hlađenje. što sam onda postigao? ništa. samo imam muku kasnije oko prodaje toga svega.
|
Evo, skinuo sam Afterburner 2.1.0. i u ovoj verziji je dodana mogučnost mijenjanja Core Voltage (za 6850 i jače modele). U verziji 2.0.0. Core Voltage je bio zaključan za ATI-jeve modele. I novija verzija omogučava još veći raspon mijenjanja taktova - Core clock od 430 MHz - 1100 Mhz i Memory clock od 550 Mhz - 1430 Mhz. Na stock postavkama (core -860MHz/ Memory 1100 Mhz) ili nižim, kartica se ne čuje.
|
može li voltaža ispod defaultne? ako može, to je moja kartica i idem odmah idući tjedan po nju :) samo ne znam kako ću u kućnom budžetu opravdati novu karticu i portal 2 :D
|
Jeli napaljanje chiftec 400w dovoljno za ovu karticu ili ipak bolje da kupim malo jače napajanje?
|
dovoljno je, imaš i viška. ako nisi stravično naklokao računalo i karticu, nema šanse da pređeš 200W pod bilo kakvim opterećenjem.
|
Ma nisam da uopće clockao, koristim Athlon x4 620 i 4 gige rama (dvije ploćice), i ja mislim da je to napajanje dovoljno ali nisam siguran. Hvala na odgovoru.
|
Citiraj:
Šteta grafičke :) |
Citiraj:
|
PowerColor Readies Single-Slot, 4-way CrossFireX Ready HD 6850 Graphics Card
Powecolor je ponovo u akciji :D
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/144424/Po...hics-Card.html |
Pitanje je kako će se to hladiti i koliko će bučiti taj fan obzirom da dvoslotna verzija ima heatpipeove pa se fan mora sporije vrtiti da bi ohladio grafu.
|
Nemam baš povjerenja u ovakve "flat" verzije.Buka i temperatura će sigurno biti na visini.Po meni čudno da su radili single slot verziju za taj rang grafičke,obično su rezervirane za slabije modele.
|
Citiraj:
Meni je zanimljiva ideja jednog računala za cijelu kuću. Zašto bi morao imat i HTPC i gaming računalo kad s ovakvom karticom možeš imat oboje u istom kućištu, koje je usput dovoljno malo da ti stane uz televizor. :D |
i onda ti probije uši stravičnom bukom.
|
Ja sam svoju Sapphire izvedbu ove serije ugurao na mATX matičnu, sada zamislite koliko prostora imam u kućištu. :D
No dobro, solidno sam riješio protok zraka, pa nemam problema sa visokim temperaturama, štoviše - temperature su relativno niske. |
Citiraj:
Sjedio sam dugo pored single slot kartica (9600GSO, 8800GT i HD4850, HD4650). Nijedna nije bila glasna, u usporedbi sa dual slot stock hladnjacima. A i temperature su očito bile pod kontrolom jer sve 4 i danas rade bez problema. |
Evo malo kak izgleda HD6850 TOXIC iznutra :D
http://img140.imageshack.us/img140/2...c06234n.th.jpg http://img860.imageshack.us/img860/2378/dsc06230.th.jpg |
|
Planiram si uzeti XFX HD6850 pa me zanima jel ima ko takav model i jel se cuje ko avion ili je tiha :D
btw. da priupitam i za napajanje; hoce li napajanje iz moj komp moci pogonit jos i tu grafu? Nekak si sve mislim da hoce, al malo nategnuto :D |
Za napajanje nemas brige a sto se ticine tice ovisi o kojoj tocno verziji pricamo. Ako se nevaram od XFX-a jedina tiha izvedba je ona s dual fan hladnjakom.
|
Gledao sam konkretno Ovu
|
Sto se pokazalo po revievima u vrijeme izlaska HD 68XX kartica upravo taj XFX-ov model je bio jedan od najbucnijih, za kojih 30kn vise imas sapphireov model koji je dosta tih.
http://www.protis.hr/products/detail...i-dvi-dp/38810 |
ili ranije spomenuti MSI cyclone, koji bi trebao biti najtiši.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14. |