![]() |
Ovo gore odlično izgleda.
|
Citiraj:
|
Ja znam kada cu ja mjenjat grafu, kada izađe HD5670. Oćekujem da će i ona (kao i HD4670) imati odličan omjer kvalitete i cijene, sa malom potrošnjom i dovoljno snage. Jerbo, i ova moja trenutna tera igre odlično (naravno to je subjektivno). Jer meni Crysis na 1024x768 2xAA i Gamer postavke ide bez stekanja, a za mene je to sasvim dovoljno, jer iskreno, kada se zaigram i uzivim u igru, qurca ja gledam da su mi rubovi svakog drveta ili auta savrseno ravni ili zaobljeni sto vec :)
|
Citiraj:
samo kaj postoji problem da se danas igre više baš i ne svode na neku igrivost, samo forsiranje grafike i MP :fuming: |
Radeon HD 5800 series will be 60% faster
byGuru3d 'It is now rumored that compared to the Radeon 4850 (RV770) the Radeon 5850 (Cypress -- RV870 ) will be roughly 1.6 times faster than the older chip. Looks like the new graphics cards will also supports a new anisotropic filtering method .' |
Ako je 1.6 puta brzi, onda to nije 60% :)
|
Ovaj članak nema izravne poveznice sa ovom serijom ATI-jevih čipova, ali čini se da nas napredak od 60% nebi trebao čuditi.
http://www.tomshardware.com/news/Nvi...570x,8544.html |
Slazem se. Mislim, ko zna sto buducnost donosi ali kako tehnologija ide naprid, nebi ni mene cudilo..
|
Ako trenutni ima brzinu 100% pomnoženo sa 1.6 ispada 160%, znači povećanje od 60% :)
|
Po mom mišljenju ATi bi ovaj put trebao ozbiljno preskočit nVidiu jer je nVidia tek sada najavila DX10.1
|
Citiraj:
|
Da, propast će i nakraju će ju kupit Intel kao što je AMD kupio ATI.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Misliš? I nakraju svega bude jedna veeeelika nVidia :)
|
To bi bilo bajno za nas, kupce..
|
monopol ufff bajno i pol :)
|
Meni se tih 60% čini malo prenategnuto. Pogotovo ako se uzme u obzir da 4850 baš i nije bezvezna 64bitna krama već zvjerčica.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako imaš primjerice 800SP-a,dodavanjem još jedne 4870 nećeš dobiti x2 performanse nego u najboljem slučaju 50-60% bolje,a i to sam mnogo rekao. Tako je i sa 3870x2 bilo u odnosu na 3870,oko 50% bolje rezultate dobiješ a 640SP-a,tj. 320x2. Citiraj:
Citiraj:
Prema tome želiš li reći da je nešto,brže od nečega,i to 160%,decimalnim brojem izraženo to znači da je brže 1.6x,odnosno jedanzarezšest puta, odnosno za puno brzinu te s kojom uspređuješ i još 60% brzine te s kojom uspoređuješ. Trenutni ima brzinu 0,tako je lakše mjeriti. Ukoliko bi uzeli 100% kao brzinu 4870 kartice,onda bi 160% u grafikonu značilo 60% više,a primjerice 95 - 5% manje,ali to nema smisla,komplicira stvar. Lakše se izraziti nulom a dođeš na isto. |
Uzeo sam 100% kao trenutnu refererentnu vrijednost čisto iz razloga što se sa nulom ne može množiti, odnosno 0 * 1,6 = 0. No sve u svemu došlo smo do istog zaključka :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ofkors, ništa novoga. Podrazumijevao sam ono što nam ATI i Nvidija rade stalno, a to je da bacaju brojke koje se ostvaruju u možda 2 igre on njih n. Do X puta veće performanse, samo u čemu. Bilo je igrara koje u SLI-ju daju oko 95 veće performanse u odnosu na jednu karticu. Doduše, samo 2 ili 3, ali to nam oni cijelo vrijeme prodaju. Negdje će biti 60% bolje, a negdje 5%. Referentna vrijednost u postotcima se uzme za nulu, a u fpsima se uzme broj fpsa koje ostvaruje referentna kartica. I nema nikakvih problema. Da se ne dogodi ovo što ste spominjali, danas je temperatura vani nula stupnjeva celzijevih, a jučer je bilo dvostruko hladnije, koliko je bilo jučer? :D:no2drug: |
Treba to sve dočekati,i vidjeti nvidijin odgovor,do tada se najbolje zadržati na mainstreamu ukoliko je moguće.:chears: Do 500,odnosno do 1 000kn. Sve je manje više poznato,a i svi ih posjedujemo od 4850/GTS250 preko 4870 do GTX260 216,sve su u rasponu od 400kn.
|
60% ubrzanje u odnosu na 4870 kartice pri default frekvancijama...
Tek cemo vidjeti koliko ce se taj postotak istopiti u odnosu na 4890, pogotovo one primjerke clockane na 1GHz GPU... |
Omg :hitthewal: svi se uvatili onih 60%.. To su samo naglabanja, sve cemo doznati kad prave kartice izadju na testiranje.. Znam da su svi (manje-vise) radoznali, ali ne treba jos dugo cekati - bar nesto...
|
Zar jos nema vijesti kaj nVidija izbacuje? Svi se sad nabrijavaju da ce ati ovom serijom zgazit nevidiju, a nevidija jos nije pustila u javnost sto smjeraju i koliko ce jake biti kartice iz njihove nove serije
|
nVidia ima još jedan ogroman i monolitan (jer ne odustaju od te politike i načina dizajniranja) čip za kraj ove ili početak sljedeće godine - GT300, kombiniran s GDDR5 memorijom. S tim da budu masu GT200 (od koji su neki preimenovani 9800, 8800 modeli) modela, preimenovali u GT300 seriju. Naravno ovisno o potrebi.:) Uglavnom u vrijeme kad bude AMD-ATi nudil i prodaval konkretne HD 5800 proizvode, nVidia bude tek (kak spada) krenula sa sampleovima svoje GTX 300 serije. Dal bude bolja ili ne, nije ni tolko bitno, kad bude u tih nekolko mjeseci razlike, AMD jedini koji bude prodaval DX11 kartice, a to im je dosta da (taman kad i ako se pokaže da je GT300 bolji), spuste cijene i opet igra kreće ispočetka - baš ko i sa GT200 i HD 4800 modelima. Lansiranje i predstavljanje, rezanje cijena od strane nVidije, rezanje cijena od strane AMD-a, preimenovanje mase G92(b) čipova, lansiranje oslabljenih verzija RV770 modela, pa opet rezanje cijene, predstavljanje srednjeg segmenta, pa rezanje cijena i tome nema kraja.:)
|
Citiraj:
Primjer: Ivica ima 60% više jabuka od Luka. Ako Luka ima 100 jabuka, koliko jabuka ima Ivica? Odgovor: 100+100*(60/100)=160 60/100=60% Ivica ima 160 jabuka. Znači ako se kaže da će FPS u nekoj igrici sa 5870 biti veći od FPS-a sa 4870. Ako 4870 ima 100 FPS-a onda 5870 ima 100+100*(60/100)=160 ili znači da je 5870 1.6 puta brži Citiraj:
|
Citiraj:
Za ove koji su uspjeli zakomplicirati jednostavno stvar ide dupli face palm. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |